banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 02:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: UV i pregled dojke
PostPoslato: 05 Feb 2010, 10:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Feb 2010, 09:54
Molim vas, ukoliko je neko radio UV dojke u privatnim ordinacijama u Banjoj Luci da mi da preporuku. Znam da svaki ginekolog moze uraditi pregled i UV dojke, ali ja bih da to bude sto strucnije lice u toj oblasti, posto u zadnje vrijeme imam probelma sa jednom dojkom, i ne bih rizikovla da odem tek tako kod prvog znajuci kakvi su nasi doktori, cast izuzetcima.
Ako je neko ima slicnih problema ili spozanja, molim za savjet!

P.S. Klinicki centar ne bih da komentarisem, jer sa na UV dojke ceka vise od 6 mjeseci,ako nemas debelu vezu.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
uma je napisao:
Molim vas, ukoliko je neko radio UV dojke u privatnim ordinacijama u Banjoj Luci da mi da preporuku. Znam da svaki ginekolog moze uraditi pregled i UV dojke, ali ja bih da to bude sto strucnije lice u toj oblasti, posto u zadnje vrijeme imam probelma sa jednom dojkom, i ne bih rizikovla da odem tek tako kod prvog znajuci kakvi su nasi doktori, cast izuzetcima.
Ako je neko ima slicnih problema ili spozanja, molim za savjet!

P.S. Klinicki centar ne bih da komentarisem, jer sa na UV dojke ceka vise od 6 mjeseci,ako nemas debelu vezu.

Ni ja nisam mogla docekati na Paprikovcu UZ...gore sam samo odradila samo palpaciju dojke, a UZ sam uradila u Intermediku na Lausu.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 12:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Maj 2009, 12:39
Dr Sajinovic,na Mejdanu,ul.Carice Milice 26,tel.430-852.Odlicna je!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Odradi i mamografiju ako sumnjaš na nešto, kao i UZ.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 13:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 05 Feb 2010, 09:54
Hvala vam! Ne znam na sta da sumnjam, osjecam bol u jednoj dojci, i uvecana je, kao da je otekla. Trebam dobiti za koji dan, i prije mi se desavalo da mi grudi oteknu i bole na dodoir, ali sada je jedna dosta vise uvecana od druge i boli bez dodira. Imam osjecaj kada pipnem da mi je zljezda otekla u njoj, jer u drugoj ta zljezda mnogo manja na dodir. Ne bih da panicarim, ali bih otisla da provjerim da li je sve u redu, radi sebe!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obično kod žena kod kojih je prestao period laktacije se javljaju takve stvari (a ne mora to biti), zato najbolje da odeš kod ljekara i s njim se posavjetuješ.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam da li si dojila....
Ja sam prije 6 mj napipala cvoric u lijevoj dojci, samopregledajuci se,...hvala Bogu ispostavilo se kao posljedica mastitisa, ali nisam imala bolove niti je bilo otoka.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
mamografija se prije cetrdesete radi samo u specificnim situacijama,prvenstveno jer je tkivo dojke do tad "gusto"tako da bolju sliku daje UZV
Imas centar za dojku na paprikovcu u zgradi gdje je ginekologija i ne ceka se sto godina a tu radi tim sastavljen od onkologa patologa radiologa...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
mamografija se prije cetrdesete radi samo u specificnim situacijama,prvenstveno jer je tkivo dojke do tad "gusto"tako da bolju sliku daje UZV
Imas centar za dojku na paprikovcu u zgradi gdje je ginekologija i ne ceka se sto godina a tu radi tim sastavljen od onkologa patologa radiologa...

Ne ceka se 100 god, ali se za UZ ceka 6 mj. Bila, znam.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:

Auh :confused3: zar nema nijedna privatna klinika? U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, Fondom zdravstvenog osiguranja RS i Kliničkim centrom Banja Luka, Specijalistička ordinacija u Tb besplatno obavlja mamografiju i UZ dojke, valjda tako nešto ima i u BL? Mamografija ispod 40 god. se plaća jer nema potrebe da se radi prije, jedino ako za to postoje razlozi.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
blackrose je napisao:

Auh :confused3: zar nema nijedna privatna klinika? U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS, Fondom zdravstvenog osiguranja RS i Kliničkim centrom Banja Luka, Specijalistička ordinacija u Tb besplatno obavlja mamografiju i UZ dojke, valjda tako nešto ima i u BL? Mamografija ispod 40 god. se plaća jer nema potrebe da se radi prije, jedino ako za to postoje razlozi.

Ne znam...ja sam bila prije nekih 6 mj..i nije mi padalo na pamet da cekam 6 mj jer sam se bila bas uplasila..gore su me samo posavjetovali da privatno uradim UZ, nisu rekli gdje...ja sam uradila u intermediku...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Talija je napisao:
blackrose je napisao:

Ne znam...ja sam bila prije nekih 6 mj..i nije mi padalo na pamet da cekam 6 mj jer sam se bila bas uplasila..gore su me samo posavjetovali da privatno uradim UZ, nisu rekli gdje...ja sam uradila u intermediku...

Ordinacija u Tb se zove Ultramedika. :D Nema čekanja, odmah se uradi, dobije snimak i dijagnoza.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
blackrose je napisao:

to je skrining mamografija i radi se besplatno zenama preko 40.g starosti a vjerujem da sve priv klinke imaju radiologe koji rade uzv dojke

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 19:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Mislim da bi trebala da sacekas sa mamografijom, jer je, kako sam cula vrlo neugodan pregled, dojka se pritisce izmedju dvije ploce i sabija na par cantimetara, i horizontalno i vertikalno... cesto naidjem na neki clanak da moze biti i rizicna... Ultrazvuk dojke je zato bezopasan, preporucuje se mladjim osobama... Ja sam radila ultrazvuk dojki prosle godine u deamedici... mislim da svaka privatna zdravstvena ustanova radi uzv dojki.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mamografija je prilicno bolna,hodas danima u modricama,a osim toga,niko kod nas nema digitalni mamograf koji daleko manje zraci tako da ti ovaj obicni ne bih bas preporucila ako bas ne moras...btw,digitalni ima VMA ...

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 20:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Da li je neko možda odstranjivao fibrom na dojci?
Koji je postupak? Radi li se to na Paprikovcu ili?
Reče mi jedna doktorica da treba uput od dr. opšte prakse za torakalnog hirurga ili opšteg i da je postupak jednostavan

Ima neko iskustva?!

Edit: Koliko košta UZ u privatnim klinikama?

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

trazi uput od ljekara opste prakse,vjerovatno imas neke nalaze i misljenje nekog ljekara koji te je uputio na operaciju,opet ponavljam,imas centar za dojku na paprikovcu,tim ljekara,kupljeni su i novi aparati i ne ceka se dugo na preglede,pa ni na famozni UZV,operacije dojke takodje vrse u centru za dojku,sto je prednost jer nema puno pacijenata,nisu guzve,prilicno je uredno za nase bolnice,sestre su ljubazne a postupak za vse operacije je manje vise isti,moras imati pre op pripremu,ljekar ti napise sta sve od nalaza moras imati,od dijagnoze zavisi radi li se o lokalnoj ili opstoj anesteziji,boravak u bolnici je skracen ,moja mama je operisala karcinom,odstranjena dojka i limfni cvorovi i bila je u bolnici 3-4 dana ,najbitnije od svega,nemoj panicariti,ako ti je predlozena operacija,obavezno idi,bolje na vrijeme sprijeciti neki belaj

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 00:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Ne paničarim, fibromi su bezopasni - pa još uvijek ne paničarim
Iako sam malo zbunjena i uplašena, jer nikad nisam ni prehlađena, a kamoli da sam išla po bolnicama za nešto - bojim se da ću se pogubti
U centar na Paprikovcu ne možeš bez prethodne upute ljekara opšte prakse ili možeš?!
Nije da mi je teško otići, nego čisto informativno da znam :)

Hvala ti

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Maj 2010, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

uzmi ti ipak uputnicu i idi gore,ipak je tim ljekara,vise glava pametnije od jedne,sretno

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Pozdrav svima!
Na Paprikovcu postoji Centar za dojku i prilicno se dugo ceka.
Ja sam zvala da zakazem termin u septembru prosle godine, jer sam trebala obaviti redovnu kontrolu na koju sam narucena u novembru, ali su mi rekli da nemaju termine za 2009, vec samo za 2010, te sam pitala kad ima slobodno ocekujuci da ce to biti januar, februar...
Termin sam dobila tek u junu 2010, na moje ogromno iznenadjenje dobila sam odgovor da imaju samo jedan ultrazvucni aparat na cijelu RS kojim rade preglede za cijelu drzavu. Bilo je jel hocete termin ili ne i kraj razgovora.
Posto mi nije bilo hitno, pristala sam na to.
U drzavnoj ustanovi se ultrazvuk dojke, sa zdravstvenim osiguranjem placa 15 km, a privatno sam isla i ranije kod Dr Sajinovic na Mejdanu, prekoputa Ambulante porodicne medicine u Kaporovoj i tamo je bezobrazno skupo, mislim da je sad nekih 50km. Ranije je kostalo 30, pa 40 i tako dodjose na 50 km. Tamo se isto moras naruciti, ali mislim da se ceka dan, dva.
Mislim nema smisla, privatnici oderase, posto znaju da se dugo ceka na Paprikovcu.
Ja nemam rijeci, pravi bezobrazluk!
Posto vidim da ti je hitno, preporucujem ti da odes privatno ili ako nekog znas ko ti moze srediti termin gore na Paprikovcu, da odes ranije.
Strucnjak za te preglede je radiolog, ginekolozi to vise ne rade.
Ljekar ce procijeniti da li treba raditi mamografiju. Ako si mladja od 40, u principu se ne radi, jedino ako postoji indikacija, sto ce vidjeti ultrazvuk.
Ultrazvuk traje kratko i radi se kao bilo koji drugi,gelom i sondom preko koze.
Najbolje ga je raditi nekih 5 do 7 dana poslije menstruacije, jer se tkivo dojke mijenja pod uticajem hormona u ovulaciji i za vrijeme menstruacije.
Samo bez panike! Sretno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]