banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Bolne menstruacije
PostPoslato: 18 Jan 2010, 14:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Izvinjavam se ako je tema nekada bila, trazila sam ali nisam mogla a pronadjem.
Ovu cu temu iskoristiti samo da obavjestim sve one djevojke, zene koje imaju bolne menstruacije da sam imala istu situaciju. Uvijek bih zavrsila u hitnoj sa dvije boce.
Preporucujem Kafetin Menstrual. Licno, meni je zaista pomogao i zbog toga ga i "reklamiram". Vise ne povracam niti idem u hitnu. Pomogao mi je i oko mrzovolje i ostalih psihickh poremecaja koje nastaju tokom ovog perioda. :D

Toliko od mene.

p.s. muskarci: preporucite svojim djevojkama, zenama, sestrama, mamama...:D
p.s.2 Pokusajte da ne izbrisete ovu temu, jer veliki broj djevojaka trazi preporuke po forumima.

Toliko....
Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Hvala na obavjestenju! :cat:
Znaci taj Kafetin Menstrual zaista dobro djeluje?! Takodje imam bolne menstruacije, pa sam razmisljala da pocnem koristiti te tablete jer mi vecina analgetika vise ne pomaze, a te su novije proizvodnje... Koliko tableta, miligrama koristis tokom jedne menstruacije?
Da vidim da li da ih pocnem koristiti ili da se zadrzim na bolovima i na 800 mg Ibuprofena... :confused1:

Poslednji put menjao Dr_Kay dana 18 Jan 2010, 15:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Evo, upravo sam "na njima". Mene zaista nista ne boli, cak ne idem precesto u WC kao sto sam inace isla.
Kod jakih bolova se mogu popiti i do dvije tablete. Razmak izmedju primjene je cetiri do sest sati. Ja odmah popijem dvije da ne izazivam srecu :lol: .
Maksimalna dnevna doza je sest tableta (1200 mg ibuprofena). Ne preporucuje se duza primjena od tri dana bez konsultacije sa ljekarom.
Ovo sam prekucala sa uputstva, a ovo je izgled njihove kutijice i malo vise informacija:

http://www.caffetin.com.mk/html_en/?id=33&box=1

Poz

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 15:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma ja samo imam jake bolove, ostale tegobe, na srecu, nemam :wink: Mogla bih pokusati i s tim, barem bi to onda bila manja doza lijeka nego sto sad koristim... :)
pozz

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Drago mi je da si pronašla rješenje za svoje bolove, ali ne znam šta je toliko novo i revolucionarno u tabletama ibuprofena?
Ima ih i od drugih proizvođača i u drugim oblicima npr. šumeće koje brže djeluju, i jačih doza ...
Marketing čini čuda, ali neka teme..

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 18:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja koristim Rapten K, i pomaže mi. Ne znam šta je manje štetno uzimati, njih ili kafetin?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 21:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
I ja koristim Rapten, ali mi ne pomaze bas. Pokusacu sa tim Kafetinom :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
al' sta je uzrok? prehlada,ciste...?
ja imam policistican jajnik i kod prehlada ili kad se povampire imam bolove,ali bilo kakav analgetik mi pomogne...znaci,prvo doktoru pa vidjeti uzrok...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2010, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kod mene licno, sve mi je uredu sa jajnicima, nemam upale, niti sam kad imala upalu jajnika, menstruacija mi je redovna skoro u dan. A bol, to sam naslijedila od mame, i ona je imala bolne menstruacije, sve dok nije rodila prvo dijete... Tako da mi za sad ostaje da se kljukam tabletama, ili analgeticima ili kontraceptivnim pilulama (to mi je doktorica preporucila, ali nisam bas za to), i da ocekujem jednog dana ako rodim dijete da ce to prestati... :(
A problem sa analgeticima je sto nakon nekog vremena, jednostavno prestanu da djeluju, tako da nakon nekog vremena moram uzimati ili vecu dozu ili mijenjati lijek... :confused3:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2010, 20:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Meni je taj kafetin menstrual promasaj. Popila sam ga jednom i jedva cekala da prodje bar 4 sata da se mogu nadrogirati necim drugim :lol:
Imam jake bolove koji, ne znam kojim cudom, pocinju jenjavati u posljednje vrijeme. I pored jakih bolova bio mi je dovoljan obican kafetin ili diklofenak. A prije toga sam koristila analgin, pa me onga isprepadala farmaceutkinja u 1. maju: kaze da je ustanovljeno da izaziva rak kostiju. I sta cu ja, prestanem ga koristiti.
U svakom slucaju, ja sam paralisana prva dva dana :x

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2010, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
I ja uzimam Rapten K, i pomaže, uglavnom.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2010, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Probala sam Kafetin Menstrual kad se pojavio i od tad ga pijem, pošto sam stalno u potrazi za lijekom protiv bolova koji djeluje :) Nekad pijem Voltaren ili Neofen, ali uglavnom sam prešla na Kafetin.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 11:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jan 2010, 11:12
Ja vam preporucujem macinu travu ( valerijanu) caj, niti ce da vas boli niti ce te biti nervozni a nikakve nuspojave nema niti
icemu steti. Svaka cast tabletama al ja sam uvjek za prirodno.
Znaci pijete tri solje dnevno 2 dana pred i u toku menzesa i svi problemi rijeseni.
Zelim vam dobro zdravlje uz nasu prirodu.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
:cry: :cry: Još jedino nisam pokušala da se obesim, a izgleda da će mi to danas jedino pomoći :cry:

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
dr.Mika je napisao:
Ja vam preporucujem macinu travu ( valerijanu) caj, niti ce da vas boli niti ce te biti nervozni a nikakve nuspojave nema niti
icemu steti. Svaka cast tabletama al ja sam uvjek za prirodno.
Znaci pijete tri solje dnevno 2 dana pred i u toku menzesa i svi problemi rijeseni.
Zelim vam dobro zdravlje uz nasu prirodu.

Interesantno, čula sam to i ranije, a i ja sam zagovornik prirodnih preparata (čajevi).
Nisam nikad imala s tim problema, a gledala sam sestru kako se godinama patila. :-?

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 12:11 
Najgora je napisao:
Drago mi je da si pronašla rješenje za svoje bolove, ali ne znam šta je toliko novo i revolucionarno u tabletama ibuprofena?
Ima ih i od drugih proizvođača i u drugim oblicima npr. šumeće koje brže djeluju, i jačih doza ...

a bas sam to htjela napisati...em marketing em psiha cini cuda.... evo najgora kao covjek iz te oblasti i ja kao neko blizak toj oblasti.. :D reklabih da je to sve mane vise isto te da se izrazim rijecima obicnog covjeka isto sr..e samo drugo pakovanje, al doslovno..

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2010, 12:13 
i da, ja sam imala prije bolove bas jake, sad ih hvala Bogu vec dugo nemam, ali eto preporucila bih nimulid, bas mi je pomogao..

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Od kada sam rodila i paracetamol mi pomaze...a prije nema sta nisam pila :roll:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 09:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
Najgora je napisao:

a bas sam to htjela napisati...em marketing em psiha cini cuda.... evo najgora kao covjek iz te oblasti i ja kao neko blizak toj oblasti.. :D reklabih da je to sve mane vise isto te da se izrazim rijecima obicnog covjeka isto sr..e samo drugo pakovanje, al doslovno..

A jbg, nemojte mi reci da sam si umislila jer nisam taj tip ljudi. Doktoru idem kada ne mogu da hodam. Pila sam i druge tablete i kontala sam da sebi umisljam da mi NE POMAZU. Iskreno, kada sam ove probala prvu put kontala sam da od toga nema nista, medjutim, MENI su pomogle. Sve mozete reci ali ne mozete mi reci da sam umislila ono sto nisam. Pila sam i te cajeve, uzimala od travara neke splacine, pila i repten K koji svi hvale da pomaze, isla kod ginekologa koji mi je reko DA SE MORAM UDEBLJATI JER IMAM TAKAV STOMAK KOJI MI PRITISCE ZELUDAC PA POVRACAM I DA CE BOLOVI PRESTATI KADA RODIM DIJETE.
Ja sam htjela pomoci drugim djevojkama i zenama. Nisam ovo postovala da mi neko skenira psihu. Meni je pomogao, a sta je u njemu ne znam niti me interesuje, dok mi pomaze mogu stavljati i drogu u njega. Mene i dalje boli ali manje. Zadnji put me je takodje boljelo ali bar ne zavrsim u hitnoj. Zao mi je sto sam ovo postovala, nisam znala da sam umislila. Izvinjavam se djevojke...ne pomaze- ja sam samo umislila pa ce me opet poceti da boli.

poz

p.s. Ako neke tablete pomazu meni ne mora znaciti da ce i vama. Moja drugarica je uzimala jace tablete nego ja, njoj su pomagale meni nisu. Ah, da, psiha!
p.s.2 Nikakav marketing me nije natjerao da ih koristim. Mama mi ih je slucajno kupila mnogo prije sto sam vidjela reklamu za njih, a vidjela sam ju prvi put prije 3 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 09:52 
zasto se ljutis, niko ti nije nista lose rekao ni mislio, samo da je taj lijek istog sastava kao i ostali lijekovi protiv bolova... nije nista specijalno, niti ima u sebi neki revolucionarni sastojak..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]