banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Prirodna ljepota
PostPoslato: 10 Mar 2006, 16:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Ne znam da li je bila ova tema, ali evo. Postujte i komentarisite ljude prirodne ljepote, znaci sve osim slavnih licnosti. Smatram da se na svakom koraku moze naici na obicnu zenu/covjeka, koji definitivno mogu izgledati isto tako dobro kao upirlitane slavne licnosti, a naravno cak i bolje.
Evo jedna slicica (naravno postavio sam je uz odobrenje doticne gospodjice):
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
prirodno nema sta.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jel to nasa Lisaa,a?! :D

Sta podrazumevas pod "prirodna ljepota"?! Krenimo odatle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 22:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Jel to nasa Lisaa,a?! :D

Sta podrazumevas pod "prirodna ljepota"?! Krenimo odatle.

Ne, to nije Lisa.
A pa podrazumjevam sve nas anonimne, obicne ljude, pogotovo vas zene, koje uz malo sminke (koja ne mora biti preskupa i profesionalna) mozete da zasjenite one koje imaju citave timove ljudi da rade samo to.
Imam jos par slika ove djevojke s kojom drugujem vec jedno vrijeme. Njena pozitivnost, kako kao osobe tako i fizickog izgleda, me jednostavno zadivljuje.
Dobro, nije lako naci prelijepu osobu, a da je usto dusa od covjeka, ali koliko god da je tesko u "normalnom" svijetu, sigurno je jos teze naci normalnog medju slavnima. Znaci prirodna ljepota nas neizvjestacenih, neiskompleksiranih. Mislim, na kraju zasto stalno naglabati o 'njima', zasto malo ne pokazati 'nas' koji pored toga sto mozemo biti lijepi, imamo tu privilegiju da budemo i normalni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 23:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sa jednog drugog foruma:

Citiraj:
Pamet, dobrota, lepota...
Većina žena ima jednu ili dve od ovih. Retko kad i treću.
Lepotica može biti pametna ili dobra ali retko kad oboje.
Poznavala sam neke žene sa sve tri osobine. Retke su.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Mar 2006, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ukusi su razliciti..ono sto je nekom lijepo ne mora biti meni ili tebi....tako da...

A ovo sto je Vader napisao...neke stvari se jednostavno ne mogu generalizovati.
Citiraj:
Lepotica može biti pametna ili dobra ali retko kad oboje
. Ovo meni lici na izjavu ljubomorne osobe koja nije zadovoljna sama sa sobom. I ruzno generalizovanje.

Opet kazem ukusi su razliciti. Isto kao vrjednovanje dobrote i pameti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 01:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Helena zašto se isfuravaš?

Meni to što sam citirao ima smisla, bar po onome "sve što je vrijedno je rijetko".
Isto, naravno, važi i za mušku populaciju.

Šta ti misliš, koje ti osobine ispunjavaš od te tri?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 03:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
komplikovano,o ukusima ne treba raspravljati...btw ,bez uvrede,za doticnu gospodjicu ali mi vise lici na barbiku :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 03:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Ovo meni lici na izjavu ljubomorne osobe koja nije zadovoljna sama sa sobom.

I meni isto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 04:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Ovo meni lici na izjavu ljubomorne osobe koja nije zadovoljna sama sa sobom.

I meni.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 06:50 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ova slika i prirodna ljepota ne idu zajedno (uz duzno postovanje gospodjici). Ja bih radije da je vidim bez sminke, s prirodnom bojom kose, bez nakita i onda da nastavimo dalje. (cisto da se razumijemo, djevojka je stvarno lijepa.... ali to prirodno- na koje ti mislis- nije).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 10:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Prvo, prirodna ljepota se ne može prenositi slikom. Malo osvjetljenje, malo ugao, pa ispadne lijepa slika. Ili ružna, ako slika neko nevješt.

Drugo, naši standardi ljepote su vještački. Naše ljepotice iz medija su možda nekad bile 'prirodno lijepe' ali sada je njihov izgled rezultat raznih manje ili više vještačkih efekata. Niko ne može uživo izgledati bolje od kvalitetne slike, čak ni ta osoba koja je uslikana.
Tako da neko ko 'prirodno' liči na ljepoticu sa ekrana se zapravo prilagođava vještačkim standardima.

Treće, ne mogu se usklađivati slike i ono što je prirodno. U prirodi se čovjek uvijek kreće i mijenja, ono što neka osoba jeste nije jedna slika već čitav niz utisaka, počev od izgleda i drugih 'površinskih' efekata, preko ponašanja pa sve do nekih unutrašnjih skrivenih procesa koje vidi samo neko ko dotičnu osobu veoma dobro upozna.
Ko tako ne shvata doći će do onoga što je izjavio jedan čova: 'žene postaju nepodnošljive kada počnu da ispoljavaju svoju prirodu'. Tj., kad se ne trude biti slike.

Na kraju, sve te slike, filmovi i tv emisije, su postali ono što se naziva 'hiperrealnost', tj. stvarnost koja je stvarnija od same stvarnosti. To znači da su se nekad te stvari prilagođavale životu, a sad se život prilagođava njima. Pa imamo temu na kojoj bismo objavljivali slike 'prirodne ljepote'.

P.S. Jeste lijepa slika, i vjerujem da je djevojka jednako lijepa i mimo slike, nemojte sad da me pogrešno shvatate jer ovo što pišem nije vezano za tu konkretnu sliku već slike uopšte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

[quote="Vader"]Helena zašto se isfuravaš?[quote]
Isfuravam?? Pa jedino moze da me isfura ovakva tvoja izjava. Ja sam dala svoj komentar i misljenje. A isfur - nidje veze srce moje ljubichasto. Sad sto se ne slazem sa tom izjavom - znaci isfurala sam se?? e nemos vjerovat'...

laoce, sto si se isfurao?
Japanese_rose, sto si se ti isfurala??
Mislim...eto svi smo isfurani... :roll:

A odgovor na tvoje pitanje, ja sam svjesna svojih mana i kvaliteta. Nisam najljepsa, najpametnija niti najbolja osoba (tako nesto ne postoji). Znam koliko i sta mogu. Svi mi imamo sve tri "navedene" karakteristike, neko manje neko vise. Univerzalnosti - nema. Svako ima u sebi i dobrotu i ljepotu i pamet. A da ogranicavam neko je pametan ali je ruzan...to je nemoguce. Neko ima lijepe oci, ali nepravilan nos, tanke usne, neko ima visok koeficijent inteligencije a ne zna da zamjeni sijalicu, a neko moze rukama da napravi cuda ali nije zavrsio srednju skolu....mislim kakva je izjava "ljepota pamet i dobrota ne ide skupa"...sta je mjerilo toga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Molim vas. Koja se to zenska osoba od 15-e godine pa na ovamo uopste usudjuje stati pred aparat ili kameru bar bez malo sminke. Danasnja prirodna ljepota mora imati pomoc. Dobro ukusi su razliciti, al' sto neko rece sve 3 stvari se rijetko srecu. A Barbike? Pa valjda su napravljene da bi bile lijepe??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Helena,

Naravno da je tako .

Blue je napisao izuzetan post cija srz je u tome da je prirodnost ( citaj ljepota ), rezultanta mnogo faktora od kojih su mozda najznacajniji nevidljivi.
Jos nisam vidjela sretnu osobu npr, koja nije i lijepa na neki nacin. I obratno.

Jos jedna vrlo bitna stvar koju je blue naglasio, je paradoks ' slike koja prica o prirodnosti'.
Odnosno koliko su ljudi usmjereni na blic efekat, koji je ipak i uvijek samo to.
To je nesto sto i sama mislim - u principu ako mi je dovoljan neciji fizicki izgled, okacicu njegovu sliku na zid, i svi sretni.
Ljudi su mnogo vise, i mislim da je mnogo vaznije imati o cemu s nekim razgovarati.

ps. I da ne zaboravim, djevojka jeste lijepa . :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dust je napisao:
Ova slika i prirodna ljepota ne idu zajedno (uz duzno postovanje gospodjici). Ja bih radije da je vidim bez sminke, s prirodnom bojom kose, bez nakita i onda da nastavimo dalje

Slika

Helena je napisao:
Isfuravam??

Zaista nema potrebe da se isfuravaš.

Helena je napisao:
ja sam svjesna svojih mana i kvaliteta

Onda si jedna od rijetkih.

Helena je napisao:
Nisam najljepsa, najpametnija niti najbolja osoba

Naravno, to je jasno. Zato te nisam to ni pitao već sam te pitao samo to da li se smatraš lijepom, pametnom, dobrom. Da li sve to ili nešto od toga?

Helena je napisao:
Svako ima u sebi i dobrotu i ljepotu i pamet

U sebi?
Da li ovde govorimo o fizičkoj ili spoljašnjoj ljepoti?
Ako kažemo "dobrota, ljepota, pamet" onda se "ljepota" odnosi na spoljašnju ljepotu a "dobrota" na unutrašnju.

Helena je napisao:
mislim kakva je izjava "ljepota pamet i dobrota ne ide skupa"

To je samo izjava, nema potrebe da se isfuravaš :)
Ja se ne slažem da te osobine ne mogu ići zajedno, ali je sigurno da je malo osoba (i muških i ženskih) koje ih imaju sve tri u jače izraženom obimu, bar po ukusu onoga koji "traži", naravno, ali i inače. Često momci/djevojke zakukaju što neko ko im se fizički sviđa nema dobrotu neke druge osobe koja opet nije nešto lijepa i pamet i slične sklonosti treće osobe koja možda nema neku dobrotu, pa bi najradije da spoje nekoliko osoba koje poznaju u jednu.

Draco_Malfoy je napisao:
Molim vas. Koja se to zenska osoba od 15-e godine pa na ovamo uopste usudjuje stati pred aparat ili kameru bar bez malo sminke

Zar ne poznaješ ni jednu takvu?
Ja poznajem. Ništa im ne fali.

Draco_Malfoy je napisao:
Danasnja prirodna ljepota mora imati pomoc

To po meni u startu nije prirodna ljepota. Niti to može biti. Kao što crni hljeb nije bijel, niti bijeli nije crn.

Draco_Malfoy je napisao:
A Barbike? Pa valjda su napravljene da bi bile lijepe??

Često neuspio pokušaj. Ali dobro, ukusi su različiti.
Neki cijene prirodnost i prirodnu ljepotu znatno više od vještačke ljepote koja zavisi od mnogo faktora i koja samim tim nestane kad ti faktori nisu prisutni. Neki cijene prirodnost ne samo po pitanju ne-šminkanja i sličnog, već i u ponašanju, ne-glumljenju, iskrenosti. Dobro, to jeste teže možda u početku poznanstva, posebno u početnoj zaljubljenosti kad se glumi sve u šesn'est da bi se i ti toj osobi svidio, ali na duže staze to nikako nije dobro.

P.S.
Odličan post blue, zato ja ne volim fotografije ljudi, posebno kad se "nalite" za slikanje, kad je u pitanju donošenje mišljenja o njihovom fizičkom izgledu. Teško da nešto može zavarati više od toga. A nije puno drugačije ni sa pokretnim slikama tj. video zapisom. Ja bih lično više volio slikati ljude kada oni to ne znaju, jer su tada mnogo prirodniji, a to sam pročitao i na jednom sajtu o digitalnoj fotografiji, ljudi tada prosto nekako bolje izgledaju, osim ako ih se "uhvati" u nekom bezveznom trenutku, ali ako ih se "uhvati" u nekom normalnom trenutku to je ono pravo.

Evald Flisar je opisivao duhovnog učitelja Joganandu, i za njega između ostalog rekao:

Mada je primetio da ga iznenada posmatram poput jastreba, nije izgubio spontanost ponašanja i osećanja. Umesto da se odazove kao običan čovek kod koga bi se pri otkriću da ga neko posmatra probudio glumac/ego, ponašao se kao i uvek, kao da je sam i da ga niko ne vidi.

A kad ljude slikaš/posmatraš dok glume, to nije to, ne vidiš njih već glumu. Zato je bitno (ali nije lako) poraditi na prirodnosti, na iskrenosti, na spontanosti. Sve smo to imali kao djeca, ali smo izgubili tj. namjerno potisnuli jer nas kasnije svo okruženje uči da trebamo glumiti da bismo bili cool, da bismo bili in i moderni, da bismo bili "lijepi i poželjni", da bismo bili "primljeni" tu i tamo, u ovu i onu "raju". Zato se teško oduprijeti glumi i kod početnih poznanstava, posebno kod početnog zaljubljivanja, ali kad kasnije prave stvari isplivaju na površinu (što se vremenom uvijek desi) onda dolazi do čestih razočarenja. Samo je pitanje da li se razočaravamo u te osobe ili u svoje predstave koje smo stvorili o njima. Ja mislim da je u pitanju i jedno i drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elem, Vader...kako god...Svojim provokacija pokazujes svoj nivo...uzivaj.

Btw. smatram se i lijepom i pametnom i dobrom..koliko god to tebi ili nekom drugom zvucalo "uobrazeno".

(Izmjenila sam prvonapisani tekst jer ipak, Vader-u, nisi vrijedan ni ti ni tvoje nebuloze, nerviranja)

Poslednji put menjao Helena dana 11 Mar 2006, 15:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Ja samo pomislim da uvijek i svuda ima neko gluplji, ruzniji i losiji od mene.... :D I stvar je rijesena.... 8)

@sto se tice ove cure, jeste lijepa, ali da ne duzim, slazem se sa svima po malo, ali najvise sa blue-om....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Mar 2006, 15:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
Draco a je l' cijela motivacija iza ove teme napraviti galeriju simpaticnih a pristupacnih djevojaka? Ili ti se doticna djevojka toliko svidja da nisi odolio i otvorio temu? :wink:

Najlakse testiranje za prirodnu ljepotu je poslati ljudski primjerak u neku divljinu bez vode, struje, ogledala, sminke, na jedno sedam dana i vjerujem da ce jaci/jaca pobjediti. i sto blue rece, fotke nisu dobar prenos prirodne ljepote.

A da li neko moze biti lijep, pametan i dobar? Posto su sva tri termina jebeno relativna, pa cak i *gasp* pamet (eto npr, imas osobu koju svi smatraju dobrom, a ja mislim da je glupa), nema sanse da se ovo uspjesno izmjeri i postane neka generalna ljudska istina. Meni je moj muz sve troje, dok sam cula suprotne zakljucke od strane mnogih. I sta sad? :)

Vrh

Tema posta: Re: Prirodna ljepota
PostPoslato: 11 Mar 2006, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Draco_Malfoy je napisao:
Slika

napucana dobrodrzeca teta i to je to!
a glupo je u ovom slucaju pricati o prirodnoj lepoti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]