Dust je napisao:
Ova slika i prirodna ljepota ne idu zajedno (uz duzno postovanje gospodjici). Ja bih radije da je vidim bez sminke, s prirodnom bojom kose, bez nakita i onda da nastavimo dalje

Helena je napisao:
Isfuravam??
Zaista nema potrebe da se isfuravaš.
Helena je napisao:
ja sam svjesna svojih mana i kvaliteta
Onda si jedna od rijetkih.
Helena je napisao:
Nisam najljepsa, najpametnija niti najbolja osoba
Naravno, to je jasno. Zato te nisam to ni pitao već sam te pitao samo to da li se smatraš lijepom, pametnom, dobrom. Da li sve to ili nešto od toga?
Helena je napisao:
Svako ima u sebi i dobrotu i ljepotu i pamet
U sebi?
Da li ovde govorimo o fizičkoj ili spoljašnjoj ljepoti?
Ako kažemo "dobrota, ljepota, pamet" onda se "ljepota" odnosi na spoljašnju ljepotu a "dobrota" na unutrašnju.
Helena je napisao:
mislim kakva je izjava "ljepota pamet i dobrota ne ide skupa"
To je samo izjava, nema potrebe da se isfuravaš

Ja se ne slažem da te osobine ne mogu ići zajedno, ali je sigurno da je malo osoba (i muških i ženskih) koje ih imaju sve tri u jače izraženom obimu, bar po ukusu onoga koji "traži", naravno, ali i inače. Često momci/djevojke zakukaju što neko ko im se fizički sviđa nema dobrotu neke druge osobe koja opet nije nešto lijepa i pamet i slične sklonosti treće osobe koja možda nema neku dobrotu, pa bi najradije da spoje nekoliko osoba koje poznaju u jednu.
Draco_Malfoy je napisao:
Molim vas. Koja se to zenska osoba od 15-e godine pa na ovamo uopste usudjuje stati pred aparat ili kameru bar bez malo sminke
Zar ne poznaješ ni jednu takvu?
Ja poznajem. Ništa im ne fali.
Draco_Malfoy je napisao:
Danasnja prirodna ljepota mora imati pomoc
To po meni u startu nije prirodna ljepota. Niti to može biti. Kao što crni hljeb nije bijel, niti bijeli nije crn.
Draco_Malfoy je napisao:
A Barbike? Pa valjda su napravljene da bi bile lijepe??
Često neuspio pokušaj. Ali dobro, ukusi su različiti.
Neki cijene prirodnost i prirodnu ljepotu znatno više od vještačke ljepote koja zavisi od mnogo faktora i koja samim tim nestane kad ti faktori nisu prisutni. Neki cijene prirodnost ne samo po pitanju ne-šminkanja i sličnog, već i u ponašanju, ne-glumljenju, iskrenosti. Dobro, to jeste teže možda u početku poznanstva, posebno u početnoj zaljubljenosti kad se glumi sve u šesn'est da bi se i ti toj osobi svidio, ali na duže staze to nikako nije dobro.
P.S.
Odličan post blue, zato ja ne volim fotografije ljudi, posebno kad se "nalite" za slikanje, kad je u pitanju donošenje mišljenja o njihovom fizičkom izgledu. Teško da nešto može zavarati više od toga. A nije puno drugačije ni sa pokretnim slikama tj. video zapisom. Ja bih lično više volio slikati ljude kada oni to ne znaju, jer su tada mnogo prirodniji, a to sam pročitao i na jednom sajtu o digitalnoj fotografiji, ljudi tada prosto nekako bolje izgledaju, osim ako ih se "uhvati" u nekom bezveznom trenutku, ali ako ih se "uhvati" u nekom normalnom trenutku to je ono pravo.
Evald Flisar je opisivao duhovnog učitelja Joganandu, i za njega između ostalog rekao:
Mada je primetio da ga iznenada posmatram poput jastreba, nije izgubio spontanost ponašanja i osećanja. Umesto da se odazove kao običan čovek kod koga bi se pri otkriću da ga neko posmatra probudio glumac/ego, ponašao se kao i uvek, kao da je sam i da ga niko ne vidi.
A kad ljude slikaš/posmatraš dok glume, to nije to, ne vidiš njih već glumu. Zato je bitno (ali nije lako) poraditi na prirodnosti, na iskrenosti, na spontanosti. Sve smo to imali kao djeca, ali smo izgubili tj. namjerno potisnuli jer nas kasnije svo okruženje uči da trebamo glumiti da bismo bili
cool, da bismo bili
in i moderni, da bismo bili "lijepi i poželjni", da bismo bili "primljeni" tu i tamo, u ovu i onu "raju". Zato se teško oduprijeti glumi i kod početnih poznanstava, posebno kod početnog zaljubljivanja, ali kad kasnije prave stvari isplivaju na površinu (što se vremenom uvijek desi) onda dolazi do čestih razočarenja. Samo je pitanje da li se razočaravamo u te osobe ili u svoje predstave koje smo stvorili o njima. Ja mislim da je u pitanju i jedno i drugo.