banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 14:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: maticna mlijec
PostPoslato: 15 Nov 2008, 10:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Pozdrav narode,

Posto sam sklon prehladama i upalama grla, jedan moj kolega me savjetovao da pocnem koristiti proizvode na bazi maticne mlijeci za jacanje imuniteta. Jedan takav proizvod se zove "Revita" i radi se upravo o hidrogenizovanoj maticnoj mlijeci. E sad, jest da je skupa - pakovanje od 500 grama kosta oko 30 KM, al dal je i djelotvorna..?

Ako ima neko iskustva sa "Revitom", please share with us..

Vrh

Tema posta: Re: maticna mlijec
PostPoslato: 15 Nov 2008, 11:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
otidji na jedno njihovo predavanje, redovno drze predavanja u BL!
ako zelis mogu saznati kad ce biti!
ja pijem revita FE za zeljezo u krvi! i pomaze mi, nisam bolestan, odlicno se osjecam!
inace taj sistem ide po sistemu MLM (multilevel marketinga), gdje se svaka kupovina boduje!
dakle nemoj kupovati u apoteci vec u njihovoj prodavnici koja se nalazi u novoj varosi kod kafica bonus kantun!

ako ti treba vise info javi!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 11:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Maticna mlijec je sama po sebi bas cudotvorna supstanca, a jako je skupa, mislim da je gram mlijeci oko 2-3 marke mozda i vise, tako da je to ok cijena, a ne sumnjam da je dobra revita, ako nista, dugo je na trzistu a nije propala - znaci nije laznjak, poznajem osobe koje su imale zdravstvene probleme i znatno su ih ublazile od kada piju revitu...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dosta dobra stvar,ali meni pomaze i dobar domaci med+polen +ehinacea kapi,a imunitet mi je nula inace ,ako redovno ovo koristim puno se bolje osjecam

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Prema onom sto sam procitao, maticna mlijec jako brzo gubi svoja svojstva kad se izvadi sa medom iz kosnice. Otprilike nakon dva sata pocinju da se gube njena svojstva. Valjda se zato najbolje i ocuva u ovom hidrogenizovanom stanju.

Pakovanje "Revite" sam i kupio u njihovom sjedistu u Novoj Varosi i izasla me isto kao i da sam je kupio u nekoj apoteci u centru. Godisnja clanarina im iznosi oko 30 KM a valjda ako si clan imas popusta oko 30 posto na svaki kupljeni proizvod.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2008, 14:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Revita je odlican proizvod i dobro ju je uzimati kako u preventivne svrhe tako i onda kada postoji neki zdravstveni problem najcesce vezan za pad imuniteta.Revitu sam dugo uzimala i vec nakon jedne nedelje osjeti se poboljsanje opsteg stanja,takodje sam je davala i djeci mada je ona sa Fe malo neugodnog okusa.Sama maticna mlijec je izuzetno zdrava i jedino joj" konkurencija" moze biti perga preparat slican maticnoj mlijeci ali veoma ga je tesko nabaviti(samo kod iskusnih pcelara).Cesto na sajmu pcelari nude i samu maticnu mlijec ali mislim da je to za one strucnije jer kao sto je neko vec rekao izolovana i ako se ne cuva na odgovarajuci nacin vrlo brzo gubi ljekovita svojstva.I ehinacea je dobra za imunitet samo ne treba pretjerati sa njom jer u tom slucaju postaje "otrovna"

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Meni revita nije uopšte pomogla....

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ebiga, ne znam u kakvim je uslovima revita koristena, ako si pusila i pila (i kafu), nezdravo se hranila i nisi bila fizicki aktivna, ne moze nista pomoci, nije to magicni napitak :)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 13:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To sam uzimala davno, još u osnovnoj školi, 8. razred valjda.
A ne pušim inače.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Lele, pa tada ubise hormoni puru, ko zna, mozda je i djelovalo samo nisi skontala :) Nezahvalan je taj pubertet za raznorazne preparate, pogotovo ako pokusavas akne da smiris, svako malo "ovo sra*je nista ne valja :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uzimala sam to kad sam operisala krajnike da vratim imunitet jer sam slabo jela, pa sam izgubila apetit i postala anemična...
Nisam nikad imala akne - hvala bogu :D Imam sreće s kožom :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 15:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Okt 2006, 09:00
Ja sam ovisnik os medu, polenu, propolisu i maticnoj mlijeci. Nisam cula za firmu Revita.
Ja sam nasla pcelara koji mi svake godine, ili neko njegov, cim izvade visak, pomjesaju ga
sa medom i onda nema propadanja, za vijeke vjekova. Ja imam potvrdjenu alergiju na konzervans,
tako da kupovanje konzervisane, ne dolazi u obzir. Da li si probao da se raspitas u prodavnici
pcelinjih proizvoda i opreme MATICA, kog Filozofskog fakulteta. Ciko koji radi tamo je super,
ja kod njega kupujem propolis i polen.

Meni svi pcelinji proizvodi pomazu, nije vazno koje je vrste med, meni uvijek odgovara, ali
mpr. moja prijateljica podnosi samo livadski. Ali s druge strane ja se limunom po strijama mazem
i nesmeta mi...tako je i sa maticnom mljeci. Moja iskustva, mojih prijatelja i posebno njihove djece
su izuzetno pozitivna. Maticnu mljec pomjesanu sa medom redovno treba davati djeci u razvoju,
cini cuda.

Najbolje ce djelovati ako je pomjesas sa medom, nadji med koji ti okusom odgovara, raspitaj se
u kojoj mjeri ti je najbolje da pomjesas, jer znam da je jedna mala kafena kasicica dovoljna na dan.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2008, 23:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Nov 2008, 19:30
arhitekt je napisao:
Pozdrav narode,

Posto sam sklon prehladama i upalama grla, jedan moj kolega me savjetovao da pocnem koristiti proizvode na bazi maticne mlijeci za jacanje imuniteta. Jedan takav proizvod se zove "Revita" i radi se upravo o hidrogenizovanoj maticnoj mlijeci. E sad, jest da je skupa - pakovanje od 500 grama kosta oko 30 KM, al dal je i djelotvorna..?

Ako ima neko iskustva sa "Revitom", please share with us..

znam ja još nešto za imunitet učinkovitije od pčelinjih proizvoda......al nije ti na odmet ni matičnu mliječ konzumirati......to je odlična stvar.....probaj svakako.....te pčele...čudo jedno....

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nuclear girl je napisao:
znam ja još nešto za imunitet učinkovitije od pčelinjih proizvoda......al nije ti na odmet ni matičnu mliječ konzumirati......to je odlična stvar.....probaj svakako.....te pčele...čudo jedno....

Pa recimo da im opasno mogu konkurisati, sto bi rekao moj pokojni djed, slannninnna i bijeli lukac (u kombinaciji sa crvenim), i naravno kuvano vino a moze i kuvana rakija da se zalije... I nema gripa ni prehlada...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2008, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oba luka jesu sjajna, slanina je krajnje diskutabilna (jedino slanina Mangulice jer ne sadrzi holesterol, ali sve ostale su stetne i nepozeljne u ishrani). Mogu tu jos konkurisati i razni prirodni pripravci od vise (dvadesetak) biljnih aktivnih supstanci, neke gljive, ali opet, nista te nece sacuvati ako se sam ne cuvas i ne brines o svome zdravlju, ishranom i fizickom aktivnoscu.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 21:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Feb 2012, 18:45
Da li neko zna gdje se u Banjaluci može kupiti maticna mliječ od provjerenog pčelara?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2015, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
ana77 je napisao:
Da li neko zna gdje se u Banjaluci može kupiti maticna mliječ od provjerenog pčelara?

+1

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]