Citiraj:
Citiraj:
Citat:
I jednostavno, naučite da se nosite sa problemima, budite dovoljno jaki u svakoj teškoj životnoj situaciji!!!
Bez upotrebe lijekova za smirenje i antidepresiva, ako ko može!
I što kažu, živ se čovjek na sve navikne, i šta sve može da izdrži.....
Ovako nesto nemoj nikada,ama bas nikada reci depresivnoj osobi!!!
Te narodne gluposti o lijenosti,snazi,"mozes ti to" itd, su sranje(da nam je narod pametan,ne bi bili tu gdje jesmo)!
Antidepresivi+psihoterapija sa kvalitetnim strucnjakom.To daje rezultate ali jedno bez drugoga ne ide.Samo lijekovi ce tek ublaziti stanje ali ga nece rijesiti trajno.
Nismo svi isti, svi drugačije reagujemo na probleme, neki od nas su emotivno i psihički jači od drugih.
Moje razmišljanje je da se treba suočiti sa svakim problemom, sa svakom krizom, bez navlačenja na tablete.
naravno da je druga situacija kad si već u depresiji, jer je depresija bolest...
Imam jednu jako blisku osobu koja se pokušala ubiti, i nije uspjela, ja sam je našla i spasila. Ona sada pije antidepresiv "Zoloft" i super se osjeća, dobro je raspoložena. I tu se stvarnono vidi efekat tih tableta, posebno jer ta osoba ne zna šta pije, misli da su to tablete za spavanje. E sada, koliko je to dobro, jer ti lijekovi trajno ne rješavaju problem, to je već druga stvar. Ali je bitno da djeluju i pomažu!
Ja, s druge strane, ni tada, a ni ranije, nikada u životu, kada sam bila u bilo kakvim problemima nisam popila niti jednu tableticu za smirenje, jer mi je to način bježanja od problema. Kao i alkohol, droga....