navedena procedura koja je navedena "kroz usta" ne znaci laparaskopski. To je nesto sasvim drugo.
Laparaskopski znaci da s e prvo vrsi dialtacija tj. uvodjenje vazduha unutar trbusne duplje, pa tek onda uvodjenje laparaskopa kroz mini otvore. A da ima komplikacija -ima. Ne tako mali br. puta sam cula da je oper. zahvat zapoceo laparask. i na kraju je zavrsen klasicnim putem, prvo to a drugo, nisu svi pacijenti indikacija za laparaskopski pristup.
Drugo, ova operer. procedura "per os " pristupa tj. kroz usta

, ajde, pozdravljam, jeste novina, to je dakle endoskopski pristup. Ali ako postoji peritonitis koji je vrlo cesto pratilac upaljenog apendix-a...sta onda? skalpel...
Kazem, nsita od tog nije ne moguce, jer ljudi udju u femoralku(krv. sud u preponi), putuju kateterima do srca gdje vrse eksploraciju (danas jedna od vrlo cestih dijagnosticki procedura na srcu...) ili pak istim prisupom dodju do krv. sudova na mozgu gdje vrske plastiku krvnih sudova. Ovako gledajuci (naucna fantastika..ali ljudi rade

). Sto onda ne bi i sl. crijevo..kroz mnogo sire lumene

No, vjerovatno, nisu ni svi indikacija za sve ovo...
Iskreno, da sam ja u pitanju...samo skalpel jer i onaj oziljak zna d a bude bas sexy