banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 17:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Reiki
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Red bi bio i da se ova tema otvori. Reiki to svakako zaslužuje.

Reiki je metoda energetskog iscjeljenja i samoicjeljenja koju koristi sve veći broj ljudi širom svijeta. Reiki spada u alternativne metode liječenja.

Sama riječ Reiki znači Univerzalna Kosmička Energija, Životna Energija. Ta energija teče u nama i oko nas. Reiki označava sposobnost aktiviranja Univerzalne životne Energije, a Reikijem se takođe naziva i oblik i metod prenošenja i primjene ove sposobnosti.

Iz jedne knjige:
"Reiki je Božanska energija koja sve prožima, i koja, zavisno od toga gdje i kako djeluje, proizvodi sasvim različite učinke. I iako su učinci beskrajno raznoliki, svi imaju nešto zajedničko: podržavaju život, pa su tako izraz Božanskog djelovanja."

U Reikiju se iscjeljuje jednostavnim polaganjem ruku na oboljelo mjesto na tijelu ili držanjem ruku na udaljenosti par centimetara od tijela pri čemu energija izlazi iz dlanova i djeluje na tijelo koje iscjeljujemo. To možemo raditi na sebi i drugima. Reikijem se mogu tretirati ne samo ljudi već i životinje i biljke jer su i oni živi organizmi na koje Univerzalna životna Energija blagotvorno djeluje.

Iz knjige:
"Reiki je ponovo otkrio dr. Mikao Usui, kako je svojim učenicima kasnije usmeno saopštila velika majstorica gospođa Hawayo Takata. Prema tome, možemo da pretpostavimo da je Reiki postojao već i prije dr. Usuija. Tako na primjer postoji u tibetanskom budizmu tehnika iscjeljivanja koja se na Zapadu naziva Budina medicina. Ova tehnika, koja se kao i Reiki dalje prenosi energetskim prenosom sa učitelja na učenika, uključuje polaganje ruku slično kao i u Reikiju, kao i sposobnost da se njenom primjenom iscjeljuje. Tradicija smatra da je Reiki bio budističko-tibetanska tehnika, koja je jednom pala u zaborav, možda zato što što tadašnji majstor nije prenio svoju sposobnost nekom učeniku pravovremeno, prije svoje smrti."

Reiki teorija kaže da je svaki čovjek kanal za Univerzalnu životnu Energiju i da može da je propušta tj. da propušta Reiki ali tek onda kada se čovjek otvori kao kanal za tu energiju. Ovo možete zamisliti u smislu da su energetski kanali u čovjeku zapušeni i da ih treba otvoriti nakon čega Reiki može teći kroz čovjeka. Ili sa druge strane može se reći i da čovjek treba svoje energetsko tijelo i duhovne centre (čakre) uskladiti sa frekvencijom Reikija da bi mogao da propušta Reiki energiju.

Ko može raditi Reiki?
Može svako!

Inicijacija

Da bi se koristila Reiki energija osoba mora biti inicirana u Reiki. Inicijacija (usklađivanje, posvećivanje, prenošenje) je spiritualni doživljaj pri kome učitelj/majstor Reikija određenim tehnikama i postupcima otvara duhovne centre (čakre) i energetske kanale u čovjeku. Inicijacije se često zovu i usklađivanja (attunement) jer se osoba vibraciono usklađuje sa frekvencijom Reikija. Kao što se podešava stanica na radiju i čist zvuk dobijamo tak kad je tačno podesimo tako i Reiki možemo provoditi tek kad se sa njim vibraciono uskladimo. Svaka osoba može provoditi i koristiti Reiki energiju kad se inicira.

Postoji više vrsta Reikija, vjerovatno najrašireniji je USUI, tačnije Usui Shiki Ryoho (od osnivača dr. Mikao Usuija) koji se ako se ne varam smatra za tradicionalan, izvorni. To ne znači da su druge vrste Reikija loše već samo da su nešto drugačije u pristupu i tehnikama rada.

Iz knjige:
"I mada inicijacija predstavlja za nas neuobičajen način učenja, direktno prenošenje sposobnosti ili svojstava energetskim putem nije ni u kom slučaju nešto što postoji samo u sistemu Reikija. Tako poznajemo prenošenje baraka kod sufija ili prenošenje qija u Qi Gongu, da navedemo samo dva primjera."

Iskustva pri samim inicijacija su razna, zavise od osobe do osobe a mogu biti spektakularna. Mnogi su opisivali da su vidjeli neke boje, da su jasno osjetili energiju, neki mislim da su imali i vizije i ne znam šta sve ne. Neki ne osjete ništa. Sve je to OK i bez obzira kako se inicijacija doživjela ona se desi, pogrešno je misliti da inicijacija ne uspije ako se ne dožive neke spektakularne stvari. Reiki inicijacije mnogima budu nezaboravna iskustva.
Pri inicijaciji se često osjeti toplota pa i vrelina na dlanovima jer učitelj Reikija koji radi inicijaciju otvara energetske centre na rukama da bi bili prohodni za Reiki. I inače Reiki energija se uglavnom osjeća kao toplota na dlanovima, na mjestima na kojima ili iznad kojih se drže ruke a i po čitavom tijelu.

Citati koje sam navodio su iz knjige "Reiki" autori Volfgang Distel i Volfgang Velman. Ovo što slijedi je takođe iz te knjige

Citiraj:
Svaki čovjek inicijacijom dobija sledeća svojstva i sposobnosti:
Postaje kanal za Reiki. Polaganjem ruku može preko sebe da šalje Reiki primaocu u svako doba ili da Reiki daje samom sebi.
Povećava mu se osjetljivost za suptilnije energije. Naročito se u rukama s vremenom opažaju sasvim novi osjećaji.
Kroz Reiki kanal usmjerava se samo Univerzalna životna Energija. Na primaoca ne prelazi lična energija, niti se osobi iniciranoj u Reiki uzima lična energija. Stoga ova zaštita onemogućuje da na primaoca utiču nesvjesne disharmonične strukture.
Zaštićen je od uticaja disharmoničnih energija primaoca. Ovo svojstvo iniciranih u Reiki onemogućuje da se disharmonične strukture primaoca Reikija prenesu na njih.

Inicijacije se rade tako što osoba koja se inicira sjedi na stolici a učitelj Reikija hoda oko nje i radi neke tehnike sa simbolima i mantrama.

Ali inicijacije se ne moraju raditi samo uz fizičko prisustvo Reiki učitelja. Da bi sve bilo još zanimljivije i spektakularnije Reiki omogućava tzv. inicijacije na daljinu gdje učitelj Reikija može biti neograničeno udaljen od osobe koju inicira, može biti na drugom kraju svijeta. Pri tome osoba koja se inicira takođe sjedi kao da je učitelj tu a učitelj radi oko stolice na kojoj vizualizuje učenika pri čemu se između njih stvara link kao da su fizički jedno pored drugog. Pri tome učitelji mogu jasno da osjete auru učenika, mogu da osjete koje čakre dobro a koje loše rade, mogu da osjete gdje postoji zastoj u tokovima energije na učeniku, sve kao da je učenik stvarno tu. Ovo mogu i osobe inicirane u drugi stepen na kome se dobijaju tehnike za tretmane na daljinu. Ovi osjećaji su stvarni i znaju biti jako intenzivni da senzitivniji praktikanti Reikija osjete bolove osobe koju tretiraju. Jedna moja sagovornica sa jednog foruma je rekla: "...Možeš osjetiti misli, blokadu, čuti fragment patnje, osjetiti plač, ili znati stupanj spremnosti osobe da rješava problem....Ponekad ti je osoba kojoj radiš Reiki toliko energetski blizu da je možeš osjetiti ili imati njene/njegove dlanove na svojima. Možeš osjetiti miris iste osobe..."

Po svjedočenjima mnogih koja se mogu pronaći i na internetu kvalitet inicijacija na daljinu je isti ili i veći (!) od inicijacija na kontakt.

Ja sam svoje inicijacije primio na daljinu, osoba koja me je inicirala me nikad nije vidjela, čak ni na slici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Stepeni Reikija

U USUI sistemu Reikija postoje 3 stepena. Za svaki se radi posebna inicijacija. Već poslije prve inicijacije mogu se raditi iscjeljenja polaganjem ruku mada se savjetuje da prvi stepen bude prvenstveno za lični rad i rast u Reikiju da bi se dobio bolji osjećaj Reiki energije prije nego što se pristupi iscjeljivanju drugih sa čim se ja slažem. Odmah da kažem da Reiki iscjeljenja nisu spektakularna i trenutna iscjeljenja kao ona koja su radili Isus Hrist i apostoli. U Reikiju kao i u svemu je bitan predan rad, što se više radi tj. što se više propušta energija njen protok će biti veći, jači, izraženiji.
Prvi stepen djeluje prvenstveno na tjelesnom nivou, drugi na mentalnom i emotivnom a treći na duhovnom i zbog toga treći stepen služi prvenstveno za lični duhovni razvoj. Primjetite da svaki naredni stepen djeluje na sve suptilnijem nivou.

Prvi Stepen (Reiki1, R1)

U prvom stepenu se po pravilu rade četiri inicijacije koje mogu biti urađene u jednom danu stopljene u jednu inicijaciju, sve može trajati ukupno 15 minuta. Tada osoba postaje otvoren kanal za Univerzalnu životnu Energiju i ta kao i svaka Reiki inicijacija važi za čitav život. Protok energije će biti sve veći što je inicirana osoba više koristi jer se propuštanjem energije pročišćavaju njeni kanali kroz tijelo. Takle bitan je predan rad koji zaista daje rezultate i to govorim iz iskustva.

Iz gore pomenute knjige:
"Sa prvim stepenom Reikija prije svega ljudi koji za sebe tvrde kako stoje čvrsto sa obe noge na zemlji mogu da iskuse da ipak postoje stvari koje prevazilaze njihov dosadašnji horizont iskustva. Oni doživljavaju to da u Reiki ne moraju da vjeruju, nego da Univerzalna životna Energija stvarno postoji. Mnogi ljudi osjete Reiki neposredno nakon inicijacije, neki tek nakon nekoliko sati, dana ili čak mjeseci."

Drugi Stepen (Reiki2, R2)

Drugi stepen nije mala nadogradnja na prvi stepen već veliki skok, veći nego prelazak sa drugog na treći stepen.
Reiki učitelji obično savjetuju da treba proći par mjeseci prije inicijacije u drugi stepen, često se savjetuju minimum tri mjeseca a neki kažu da je potrebno minimum šest mjeseci. To je potrebo radi što boljeg upoznavanja sa Reikijem dok je osoba još na prvom stepenu. Naravno, to sad zavisi i od toga koliko je osoba radila Reiki dok je bila prvi stepen jer neko ko radi svakodnevno tri mjeseca će biti bolje upoznat sa Reikijem i imaće jasniji osjećaj energije od onoga koje je radio godinu dana ali tokom nje samo jednom sedmično.

Većini već odmah nakon inicijacije u drugi stepen osjećaj energije bude jači. Jedna osoba sa kojom sam pričao na jednom forumu mi je rekla da skoro uopšte nije osjećala energiju tokom prvog stepena (ima i takvih slučajeva) ali da je odmah nakon inicijacije u drugi stepen počela osjećati energiju.

Pored jačeg protoka energije drugi stepen ima puno većih mogućnosti jer se dobijaju tri Reiki simbola i uči se rad sa njima.

Reiki Simboli

Reiki simboli su vrlo važan dio prakse Reikija, oni omogućavaju korištenje posebnih aspekata Univerzalne životne Energije. U USUI sistemu postoje četiri simbola, tri se dobijaju inicijacijom u drugi stepen a četvrti inicijacijom u treći stepen. Nazivaju ih i sveti Reiki simboli koji se po pravilu (koje se u zadnje vrijeme često i ne poštuju) pokazuju samo iniciranima. Čitao sam da su pri ponovnom otkrivanju Reikija i simbola učenici samo na predavanjima smjeli učiti crtati simbole da bi na kraju časa spaljivali papire na kojima su vježbali. U početku se poštovalo to da se simboli pokazuju samo iniciranima i iako još uvijek ima onih koji misle da tako treba ostati ima i onih koji su ih javno objavljivali pa ih se može pronaći i na nekim internet sajtovima, a na koricama knjige iz koje sam citirao se nalazi četvrti simbol tj. Majstorski simbol - Dai Komio. Ono što je sigurno je da Reiki simboli baš ništa ne koriste neiniciranima i oni sa njima ništa ne mogu uraditi. Pri inicijaciji se simboli "utiskuju" u određene duhovne centre (čakre) na osobi koja se inicira i tek nakon toga inicirana osoba može da ih koristi jer se pri upotrebi simbola pobuđuje ista frekvencija Reiki energije kojom su u inicijaciji pobuđeni duhovni centri. Reiki simboli su kao ključevi koji se trajno dobijaju inicijacijom i kojima se kasnije mogu po želji otvarati i koristiti posebni apekti Reiki energije.
Ja lično još nemam izgrađen stav po pitanju da li simbole treba ili ne treba pokazati osobama koje nisu inicirane. Mogli bismo se pitati zašto im ne pokazati kad ionako sa njima ništa ne mogu uraditi ali mogli bismo se pitati i zašto im pokazati kad im ničemu ne služe. Mnogi magijski redovi su krili mnoga posvećena znanja, simbole i tehnike koji su se pokazivali samo iniciranima jer se tvrdilo da se određena moć krije u tajnovitosti. Vjerujem da u tome ima određene istine.

Kao što rekoh u drugom stepenu se dobijaju tri simbola i sad ću samo malo reći o njima a kasnije možda nešto više.

Prvi simbol (Power Simbol)
Značenje: snaga, energija
Služi za pojačanje i pročišćavanje energije. On je kao pojačalo za energiju koja uz njegovu upotrebu teče intenzivnije. Koristi se za energetsko čišćenje životnog prostora, energetsko čišćenje vode i hrane. Pri iscjeljenju djeluje na materijalnom planu. Služi i za zaštitu.

Drugi simbol
Značenje: iscjeljenje, sklad, sreća
Djeluje na mentalnom i emotivnom planu, kaže se da djeluje na podsvijest i da može pomoći u deprogramiranju loših navika. Obnavlja psihološku i emotivnu ravnotežu i stvara sklad. Iskusniji reikisti kažu da je njegova energija nježna, blaga, meka, i da se uspješno koristi pri ublažavanju bolova i iscjeljenju.

Treći simbol
Značenje: ujedinjenje, jedinstvo, povezanost
Za ovaj simbol kažu da je vrlo moćan. On briše granice vrijeme/prostor i koristi se pri iscjeljivanju na daljinu. O tome ću kasnije više pisati, zasad samo da kažem da se Reikijem uz pomoć ovog simbola može tretirati neko ko je u drugoj prostoriji ili na drugom kraju svijeta, udaljenost je za energiju nebitna. Mogu se liječiti i neke traume iz prošlosti, npr. iz djetinjstva a čak i iz prošlih života.

Četvrti simbol (Majstorski simbol)
Dobija se na trećem stepenu. Služi za lični duhovni razvoj, razvoj intuicije, kreativnosti. Omogućava iscjeljenje na ćelijskom nivou. Koristi se pri inicijacijama drugih u Reiki.

To je ukratko o simbolima na koje ću se možda vraćati i kasnije sa još nekim objašnjenjima.
Sad nastavljam opise stepena u Reikiju.

Drugi stepen (nastavak)

Drugi stepen omogućava djelovanje na uzroke bolesti što je vrlo bitno. Omogućava rad na problemima bilo koje vrste, daje jaku tehniku za prauzročno djelovanje, daje tehniku za pravljenje sfere (balona) oko osobe koja radi Reiki koja ima zaštitnu ulogu i koja omogućava prijatniji rad. Daje tehniku za meditaciju na simbole koja predstavlja bitnu aktivnost za praktikante Reikija jer se kroz te meditacije upoznaju sa djelovanjem i vibracijama simbola, povećava se sposobnost propuštanja energije, kroz meditaciju doživljava se iscjeljenje na nivou na koji djeluje energija datog simbola itd.
Vrlo interesantna mogućnost koja se dobija u drugom stepenu su iscjeljivanja na daljinu tj. tretmani na daljinu. Može se poslati Reiki bilo gdje na Zemlji, razdaljina nije nikakvo ograničenje. Pošto u samotretmanima postoje položaji ruku za leđa koje je dosta teško izvesti Reikisti koriste daljinsko iscjeljivanje na sebi za dijelove tijela koje je teže dohvatiti. Kao i kod inicijacija tretmani na daljinu su po kvaliteti isti a ponekad možda i veći od tretmana na kontakt.

Pored toga može se desiti da neka osoba zatraži Reiki tretman od nekoga u toliko i toliko sati a da tada Reikista nije slobodan i ne može poslati Reiki. To za Reiki nije problem jer se može raditi tzv. programiranje Reikija gdje osoba koja praktikuje Reiki uradi daljinski tretman bilo kad i programira ga da "pogodi" tretiranu osobu u dogovoreno vrijeme.

Iz svega ovoga se vidi da drugi stepen daje ogromne mogućnosti za koje treba dosta vremena i samo da se isprobaju a pogotovo da se dobro uvježbaju i da se sa velikim uspjehom koriste.

Treći stepen (Majstorski, Učiteljski stepen)

Neki dijele ovaj stepen na dva, 3a i 3b ali uglavnom se na ovo gleda kao na jedan stepen. Dobija se još jedan simbol, majstorski simbol. Dobija se znanje potrebno za iniciranje novih osoba, samo oni koji imaju treći stepen mogu inicirati druge. Ovaj stepen i njegov simbol kao što sam već rekao služe za lični duhovni razvoj.

Ja sam u novembru prošle godine iniciran u prvi stepen USUI Reikija a prije dvije sedmice i u drugi stepen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

O iscjeljenju

Kao što sam već rekao ne radi se o trenutnim iscjeljenjima koje su izvodili Isus Hrist i apostoli. No bez obzira na to Reiki jeste davao spektakularne rezultate o čemu se može čitati na brojnim sajtovima o Reikiju.
Čovjek se ne sastoji samo od materijalnog tijela već i od duhovnog, energetskog tijela. Reiki je samo jedna od tehnika kojima to svako sebi može dokazati. Današnji prosječan čovjek na njegovu i opštu žalost nije ni svjestan svog duhovnog tijela i sila i energija koje stalno prolaze kroz njega i koje ga i održavaju u životu jer u suprotnom ne bi ni mogao biti živ. Kod takvog prosječnog današnjeg čovjeka usljed neduhovnog a samim tim i na svim nivoima nezdravog života ti energetski tokovi i energetski centri (čakre) su zapušeni, rade sporije i slabije. Kad jedna čakra radi slabije ona povlači i sve ostale da rade lošije jer su povezane. Čakra je istočnjački termin za duhovne centre i znači točak jer su ih još davno vidoviti ljudi sa duhovnim okom vidjeli kao kovitlace i točkove energije veličine ljudske šake. Uloga čakri je primanje Kosmičke i Univerzalne energije i njeno raspoređivanje po tijelu. Ta energija struji kao krvotok tijelom a čakre su kao srce koje pumpa energiju kroz tijelo. Zbog toga kad čakre rade slabije energija nije prohodna kako bi trebalo biti pa je neki dijelovi tijela dobijaju u vrlo malim količinama i na tim mjestima nastaju energetske blokade. Ove energetske blokade su uzrok bolesti!!! Taj poremećaj se onda prenosi na materijalno tijelo i energetske blokade se materijalizuju kao bolesti koje ljudi doživljavaju.

Iz knjige:
"Vitalnost fizičkog tijela, razvoj, samosvijest i razvoj duhovne svijesti zavise od toga u kojoj su mjeri čakre sposobne za funkcionisanje i koliko su otvorene. Ako to želimo da svedemo na jednu jednostavnu formulu, možemo reći: što više energije protiče kroz naše čakre, to smo zdraviji."

Zbog toga je bitno imati čiste i prohodne energetske tokove kroz sebe, obezbjediti pravilan rad duhovnih cenara (čakri). To se ne postiže lijekovima, to se postiže duhovnim radom na sebi ali ne samo kroz ove neke tehnike iscjeljivanja što takođe i jeste jedan vid duhovne izgradnje već kroz cjelokupan duhovni rad na sebi, kroz čišćenje na svim nivoima (emotivnom, mentalnom, psihičkom, duhovnom) jer rad duhovnih centara zavisi upravo od svega toga. Duhovni centri se ne mogu zavarati čak ni tehnikama koje djeluju direktno na njih ako osoba sa druge strane ne radi na svom produhovljavanju. Recimo Reiki nekome može otkloniti energetsku blokadu i dovesti do olakšanja ali ako ta osoba nastavi sa neduhovnim ponašanjem duhovni centri će se pobuniti nepravilnim radom i opet će doći do oboljenja, na istom ili drugom mjestu. A šta tek reći za zvaničnu medicinu koja još uvijek negira postojanje duhovnog tijela i liječi samo na materijalnom planu tj. na površini?

O ovakvoj interpretaciji bolesti i njenih pravih uzoka se može sada pročitati i saznati iz mnogo izvora jer na moju radost sve više ljudi dolazi do saznanja o pravim uzrocima bolesti koji kad se sve sagleda leže u ljudskoj neduhovnosti i neusklađenosti sa onim Božijim u nama koje nas kroz bolesti želi upozoriti da smo skrenuli sa pravog puta i da moramo nešto mijenjati, da moramo raditi na sebi.
Ali ko to shvata i tako se ponaša?

Neko je lijepo rekao:
"Tjelesna bolest ili slabost zapravo je uvijek samo izraz onoga što stoji iza toga, a to je nedostatak sređenosti, znak da smo ispali iz unutrašnjeg jedinstva sa životom."

Evo nešto o tome od doktora koji je živio prije jednog vijeka:

Citiraj:
Dr. Edward Bach (1886-1936):
"Današnjim materijalističkim metodama bolest se nikada ne izliječi i ne iskorijeni iz jednostavnog razloga što bolest u svom uzroku nije materijalistička...Ono što poznajemo kao bolest, samo je posljednji stadij mnogo dubljeg nereda..."

Dr. Edward Bach (1886-1936):
"Bolest nije ni okrutnost ni kazna, nego jedino i samo ispravak, jedno oruđe kojim se služi naša duša da bi nam ukazala na naše pogreške, da nam onemogući još veće zablude, da bi nas spriječila da napravimo još više štete - kako bi nas vratila na put istine i svjetlosti."

I još malo:

Citiraj:
Profesor Kurt Tepperwein:
"Naše tijelo, zapravo čitav naš život nije ništa drugo nego slika u ogledalu naše duhovne situacije, jer duh oblikuje tijelo i određuje našu sudbinu."

Riječ iscijeliti znači učiniti cjelovitim tj. dovesti tijelo u ravnotežu, energetsku i svaku drugu ravnotežu.
Iscijeliti ne znači samo izliječiti neku bolest, iscjeljenje je mnogo više od toga, iscjeljenje predstavlja cjelokupan duhovni rad na sebi pri čemu je tjelesno iscjeljenje samo jedan od plodova tog plemenitog i nužnog rada.

Sad je vidljiva prednost Reikija nad zvaničnom medicinom jer Reiki direktno djeluje na duhovne centre i na nivo čovjeka gdje bolesti nastaju što Reiki čini odličnom preventivnom zaštitom od bolesti.

Da ne bi bilo zabune ovim ne želim reći da je zvanična medicina nepotrebna jer to ne bi bilo tačno, zasad je još uvijek vrlo potrebna i mnoge stvari može najbolje izliječiti. Reikisti uvijek savjetuju osobama sa problemima da se prvo obrate zvaničnoj medicini a tek nakon toga da potraže pomoć od Reikija i da se liječe paralelno i jednim i drugim. Čitao sam o osobama koje su slomile nogu, takve osobe se naravno obrate doktoru da im namjesti kost i stavi gips ali se onda kod kuće tretiraju Reikijem (Reiki bez problema djeluje kroz gips) pri čemu si ublažavaju bolove i ubrzavaju isjecljenje. Dakle Reiki i zvanična medicina treba da idu ruku pod ruku kao što je mislim slučaj u USA gdje je Reiki priznat kao dodatno obrazovanje doktora, psihologa i medicinskih sestara.

Zvanična medicina bi od Reikija mogla jako mnogo da nauči, da shvati prave uzroke bolesti i kako da djeluje direktno na njih što bi je učinilo mnogo uspješnijom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Reiki tretmani

Reiki počinje teći kad se samo pomisli na to ili kad se uradi neki ritual koji može biti sasvim ličan, do kog je osoba sama došla, npr. neka mala molitva i svjesna želja da Reiki počne teći.

Reiki samotretman (tretman na sebi) se izvodi tako što se stavljaju ruke na određena mjesta na tijelu na kojima se nalaze duhovni centri. Ruke se drže u jednom položaju 5-10 minuta pa se položaj mijenja. Vrijeme držanja ruku se određuje po potrebi, želji, osjećaju, nema strogih pravila mada bi minimum trebao biti nekih 4-5 minuta. Tretmani mogu biti toliko prijatni da se na jednom položaju može ostati jako dugo. Pri tome se osjeti energija na mjestima gdje se drže ruke ali i po čitavom tijelu jer se energija raspoređuje i struji tijelom. Energija se uglavnom osjeća kao toplota, osjećaj je kao da vas je neko pokrio nečim, meni je takav osjećaj bio posebno izražen na nogama. Pored toga energija se osjeća i kao blagi pritisak, golicanje, zna na trenutke da snažnije prostruji dijelom tijela i to je vrlo ugodan osjećaj. Energija se kasnije može osjetiti i kad se ne radi Reiki već kad se radi nešto svakodnevno, meni se desilo samo par dana nakon inicijacije u prvi stepen da sam sjedeći na nastavi na faxu osjetio snažnija strujanja energije oko glave što je bio vrlo prijatan osjećaj, kao neka blaga energetska masaža.

U samotretmanima postoji tzv. cjelokupan tretman gdje se ruke postavljaju na osnovne položaje, na sve čakre sa kojima se u Reikiju radi pri čemu se stavljaju obe ruke na jednu čakru i tako drže neko vrijeme. Ovde postoje i položaji za leđa koja je teško izvesti pa Reikisti drugog stepena koriste daljinsko liječenje na sebi za te dijelove tijela. Ja ovaj kompletan tretman nisam puno puta radio ali sam stalno radio usklađivanje čakri pri čemu se drži jedna ruka na jednoj a druga na drugoj čakri neko vrijeme ili dok se osjećaji u rukama ne izjednače pa se položaj mijenja.
U Reikiju se radi sa sedam duhovnih centara (čakri) i o njima ću kasnije više pisati.

Tretmani na drugima se rade na isti način, ruke se drže na tijelu ili na par centimetara iznad tijela na mjestima gdje se nalaze čakre. Tretman na drugom traje 30-60 minuta.

Reiki je bezazlena neškodljiva energija za koju je praksa pokazala da je intelignentna kako uče mnogi Reiki učitelji jer je to iskustvo pokazalo. To znači da će Reiki na neku osobu djelovati upravo i samo onako kako je za tu osobu najbolje. Dešavalo se da se želi Reikijem izliječiti nešto a da se u stvari izliječi nešto drugo za šta sa nije ni znalo da postoji a što je bilo bitnije izliječiti od onoga što se željelo izliječiti. Ovakve slučajeve ćete pronaći u opisima iskustava na internetu. Kada osoba nekome daje Reiki ona može osjetiti da različite osobe "uzimaju" različite količine energije, da se različit intenzitet energije "isisava" iz ruku Reikiste što pokazuje da ne trebaju sve osobe a ni svi dijelovi tijela iste osobe istu količinu energije a pošto Reikista ne kontroliše količinu protoka energije onda se može zaključiti da to određuje sam Reiki, vjerovatno u saradnji sa podsvijesti osobe koja se iscjeljuje i koja mu "kaže" kako da radi.
Osoba inicirana u Reiki je samo kanal za Univerzalnu životnu Energiju i ona ne kontroliše protok energije osim što ga upotrebom drugog simbola pojačava. Reiki ulazi kroz krunsku čakru na tjemenu, prolazi kroz čeonu, grlenu i srčanu čakru i dijeli se na ruke kroz koje izlazi na dlanovima. Ja sam iz iskustva vidio da je u Reikiju bitno raditi ono što su rekli Reiki učitelji a to je da je kod svake primjene Reikija bitno:
- osjećati umjesto misliti
- predavanje umjesto djelovanja
- povjerenje umjesto kontrole

Kad postoji neko oboljenje onda se ruke duže vrijeme drže na mjestu oboljenja, i tada je dobro uraditi cjelokupan tretman ili usklađivanje čakri ali se treba duže zadržati na mjestu gdje postoji oboljenje. Dakle ruke se ne moraju samo držati na mjestima gdje se nalaze čakre.

Reiki tretmani se uopšte ne trebaju raditi samo kad postoji neko oboljenje, oni se trebaju raditi redovno, po mogućnosti svakodnevno, jer iz svega opisanog se vidi da predstavljaju odličnu preventivu jer održavaju energetsku kondiciju, čine čakre i energetske kanale prohodnijima a pored toga ti tretmani su prijatni, moglo bi se reći da predstavljaju jedan vid meditacije. Uz sve to bolji rad duhovnih centara stimuliše razvoj mnogih duhovnih kvaliteta od kojih su samo neki razvoj intuicije, kreativnosti, jasnoća misli, usklađivanje emocija, stvaranje emocionalne ravnoteže i smirenosti, inspiracija, saosjećanje, samopouzdanje.

Sve ovo kao i iscjeljenja naravno ne dolaze preko noći, oko svega što stvarno vrijedi se treba potruditi. U Reikiju je najbitniji predan rad, treba uložiti vrijeme i energiju i tada će rezultati sigurno stići.

Reiki je idealno kombinovati sa drugim oblicima duhovne izgradnje jer tada daje najbolje rezultate. Kao što sam gore napisao i kao što se vidi iz citata Dr. Edward Bacha i profesora Kurt Tepperweina bolest nastaje zbog neduhovnosti, zbog nereda na duhovnom planu pa zbog toga da bi osoba ostala što zdravija treba raditi na svojoj duhovnosti na sve načine a ne samo čistiti blokade energetskim tehnikama jer će se blokade i energetski nered opet pojaviti ukoliko je osoba neduhovna.
Upravo zbog toga se bolesti ljudima stalno vraćaju, ne mora se vratiti ista bolest, vrati se neka druga, na nekom drugom mjestu, ali se vrati.
Baš zbog toga je dr. Mikao Usui dao Reiki načela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Reiki načela

Zbog neophodnosti našeg svjesnog čišćenja, produhovljavanja i pozitivnijeg odnosa prema životu dr. Mikao Usui je svojim učenicima dao Reiki načela da pokaže potrebnost duhovnog ponašanja tako da iscjeljivanje bude trajno podržano. To duhovno držanje je izložio u obliku životnih načela ili životnih mudrosti. Iniciranima u Reiki se savjetuje da se što više trude ispunjavati ova načela, da o njima razmišljaju i da ih u potpunosti usvoje jer će tada bolje shvatiti duh Reikija. Reiki nije samo tehnika koju ćemo malo odraditi i onda zaboraviti na sve i nastaviti sa neduhovnim ponašanjem. U tom slučaju će Reiki dati malo rezultata.

Reiki treba shvatiti i prihvatiti kao jedan vid duhovne izgradnje i oni koji ga tako prihvate će u njemu i kroz njega napredovati na svim nivoima.

Reiki načela se mogu pronaći u nekoliko varijanti sa malim razlikama u formulaciji, suština im je ista.
Evo pet Reiki načela:

Upravo danas nemoj se ljutiti

Upravo danas nemoj brinuti

Budi ljubazan prema svim bićima

Zarađuj pošteno svoj hljeb

Budi zahvalan za mnoge blagoslove

Verzija sa sedam Reiki načela:

Samo danas budi dobre volje

Samo danas budi bezbrižan

Samo danas budi miran

Poštuj roditelje, učitelje i starije

Zarađuj pošteno za život

Pokaži zahvalnost svim živim bićima

Budi čovjek svjetlosti

Da nekoga ne zbuni ovo "samo danas" to ne znači "samo u jednom danu" jer sebi ta načela treba postaviti svaki dan pa ona tako važe za svaki dan. Pored toga takva formulacija nas vraća i usmjerava na sadašnjost, da se još i danas potrudimo izvršavati ta načela. Ova načela nisu nešto novo, ona su zapisana u svim svetim spisima uz možda nešto drugačiju formulaciju ali su duh i suština isti. Odavde se još jednom vidi velika veza Reikija i duhovnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Popularnost Reikija

Reiki je jako raširen u svijetu, kod nas je iz više razloga manje poznat. Ne znam koliko je u Bosni poznat ali znam da u Hrvatskoj postoji Reiki Asocijacija i Hrvatski Reiki Savez i da postoje Reiki učitelji koji i ne pripadaju savezu već djeluju nezavisno. I u Srbiji postoje Reiki učitelji koji drže predavanja i vrše inicijacije. U razvijenijim zemljama Reiki je vrlo poznat i postoje mnogi Reiki učitelji koji iniciraju sve veći broj novih reikista pri čemu popularnost Reikija raste iz dana u dan. Već sam napisao da sam pročitao da je Reiki u USA priznat kao dodatno obrazovanje liječnika, medicinskih sestara i psihologa. U Reiki se i kod nas iniciraju neke osobe medicinske struke da bi mogli bolje pomoći pacijentima. Znam sa foruma osobu iz Srbije koja je veterinarka i koja se inicirala u Reiki da bi između ostalog pomoću Reikija pomagala i životinjama. Dakle Reiki nije neka sumnjiva tehnika već istraživana, poznata i priznata metoda iscjeljenja.

Reiki na internetu

Zbog svega toga jasno je da postoje mnogobroji sajtovi o Reikiju. Dovoljno je da odete na bilo koji pretraživač i ukucate "Reiki" i dobićete hrpu sajtova. Lično predlažem da ako vas nešto konkretno interesuje ukucavate baš ono što vas interesuje jer ćete tako pronaći još više sajtova i informacija. Dakle ako vas interesuju inicijacije nemojte ukucati samo "Reiki" već "reiki attunements" ili "reiki initiations", za iscjeljenja na daljinu ukucajte "distant reiki healing", za inicijacije na daljinu "distant reiki attunements (initiations)", za položaje ruku pri tretmanu "reiki hand positions" itd.

Pored toga vrlo interesatnih podataka ćete pronaći ako potražite iskustva drugih u radu sa Reikijem a za to ukucajte "reiki experiences".

Sad ću vam dati adrese nekih domaćih sajtova o Reikiju, pod domaće podrazumijevam sajtove na nama razumljivom srpskohrvatskom jeziku bez obzira da li su sajtovi Srpski ili Hrvatski.

Srbijanski sajt:
http://reiki.org.yu/reiki.htm

Hrvatska Asocijacija Reikista (predlažem da na ovom sajtu pod Reiki pogledate Reiki iskustva):
http://www.reiki-hara.hr/

Sajt Vladimira Magdića, poznatog hrvatskog Reikiste:
http://www.tel.hr/vmagdic/

Tu na vrhu stranice možete skinuti PDF Reiki bilten (176 k) i naći neke informacije o Reiki stepenima, simbolima, inicijaciji

Na tom sajtu pogledajte o Reiki istraživanjima:
http://www.tel.hr/vmagdic/istrazivanje.htm

Reiki litaratura

Volfgang Distel i Volfgang Velman "Reiki" (iz nje sam na ovoj temi citirao neke dijelove)
Bodo Baginski & Shalila Sharamon "Reiki - univerzalna životna energija"
Paula Horan "Reiki, život u vašim rukama"

To je ono što sam ja čitao, sigurno ima još.
Drugu i treću nisam viđao da se mogu kupiti što ne mora značiti da je nema za nabaviti a prva je nova, izašla je prošle godine u izdanju beogradske izdavačke kuće "Esotheria" i bilo ih je mnogo na zadnjem sajmu knjiga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eto to je bilo nešto malo uvoda u Reiki.

Nemojte steći utisak da ja o Reikiju znam mnogo. Učenje o Reikiju se ne završava ni na trećem stepenu, ono traje čitav život.

To pišu i iskusni učitelji Reikija:
"Poput samog života i Reiki nam u krajnjoj liniji ostaje nerazumljiv, uprkos mnogim ispitivanjima i istraživanjima. A ipak je činjenica da život postoji - i da Reiki postoji."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 13:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Dec 2002, 00:04
Vader, ne znam kako tacno da formulisem pitanje jer o reikiju znam tek ovo sto sam sad procitala iz teksta koji si pisao, ali pokusaj da me shvatis.
Kako mogu da imam povjerenja u nekoga ko vrsi inicijaciju ako ga licno ne poznajem, tj. kako mogu da znam da taj neko to svoje znanje nece iskoristiti protiv mene? To pitam jer ako sam dobro shvatila reikijem mozemo da osjetimo energiju drugih, znaci mozemo da znamo njihove I dobre I lose strane, odnosno izlazemo sebe nekoj vrsti duhovnog rendgena

To je bilo pitanje 1. a pitanje 2. glasi: kako razlikovati prenos licne I Univerzalne energije? (Jer si rekao da reiki ucitelj prenosi na osobu Univerzalnu a ne licnu energiju.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 16:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

kiriku je napisao:
Kako mogu da imam povjerenja u nekoga ko vrsi inicijaciju ako ga licno ne poznajem

Pa šta da ti kažem, to moraš sama vidjeti, osjetiti.

Pri izboru Reiki učitelja u svakom slučaju treba birati, ne treba uzimati prvog na koga naiđeš ako misliš da bi mogla pronaći boljeg a ako si zadovoljna i sa tim prvim onda radi sa njim. Problem ovde kod nas je što ima malo Reiki učitelja, nisam čuo da u Banjaluci ima neki mada možda i ima, zbog toga je mogućnost izbora manja. Ima učitelja koji će ako hoćeš doći u grad gdje živiš i inicirati te, prije toga se dogovoriš za cijenu i još neke uslove, npr. njima se ne isplati putovati u drugi grad ako nema minimum nekoliko osoba zainteresovanih za inicijaciju.

Evo neke stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju pri izboru Reiki učitelja, to je nešto što sam saznao kad sam još tražio osobu koja bi me inicirala, neki Reiki učitelji pri inicijaciji ne "otvaraju" sve duhovne centre (čakre) već valjda samo gornje (mislim 4 gornje plus one na dlanovima) a to nije dobro jer kako mi je rekao jedan Reiki učitelj tada osoba nije energetski otvorena kako bi bila da su otvorene sve čakre što je i logično i takvi uglavnom ne osjete Reiki onako kako se on može osjetiti i može se desiti da takve osobe vremenom gube volju za rad i prestanu raditi Reiki. Dakle pri izboru učitelja pitaj da li otvara sve čakre.

A sad opet što sa tiče povjerenja...ako možeš upoznaj Reiki učitelja prije nego što se odlučiš da te inicira i onda sama odluči, osjeti intuitivno da li je on dobar za tebe. Kaže se da učitelj dolazi onda kad je učenik spreman a pročitao sam i da će Reiki učenik dobiti učitelja kakvog treba da dobije. No nemoj ovo uzimati baš strogo, ipak sama odluči.

Kaže se da u inicijacijama ne inicira učitelj već Reiki, Reiki vodi učitelja u činu inicijacije. Zbog toga inicijacije ne mogu biti neuspješne. Nije tragedija ako ne budeš zadovoljna inicijacijom iz ovog ili onog razloga, to se ljudima dešava. Inicijacija se uvijek može ponoviti, ako recimo nisi zadovoljna možeš pronaći drugog učitelja da te ponovo inicira. Lično poznajem osobu koja je na jedno vrijeme zapustila Reiki i iako inicijacija važi za čitav život odlučeno je da se ona ponovi, kao neki "refresh". I to se može raditi i nije nikakav problem. Jedino što je nezgodno je ponovo plaćati inicijaciju ako pronađeš učitelja koji naplaćuje inicijacije. Sve ostalo nije problem.

Bitno je da ti učitelj hoće rado prenijeti sva znanja i odgovarati na pitanja koja imaš ali trebalo bi da su svi takvi. Pored toga sad na internetu ima mnogo o Reikiju, opisane su i brojne tehnike, date slike položaja ruku i ostalo. Uz sve to imaš forume na kojima možeš pronaći iskusnije reikiste pa možeš lako saznati sve što te interesuje.

Citiraj:
kako mogu da znam da taj neko to svoje znanje nece iskoristiti protiv mene?

Ne znam kako bi Reiki učitelj iskoristio svoje znanje protiv tebe. On te inicira i time te otvara za Univerzalnu životnu Energiju, daje ti jedan veliki dar koji ti ostaje za čitav život i koji ti ga može oplemeniti. Kroz njega možeš na prvom mjestu pomoći sebi na svim planovima uz uslov da svemu tome pravilno pristupiš, a možeš pomoći i drugima.

Citiraj:
izlazemo sebe nekoj vrsti duhovnog rendgena

Lijepo rečeno, iskusniji reikisti mogu ljude dosta dobro energetski "pročitati". No ne treba te to plašiti, to su uglavnom očitavanja da li ima ili nema energetskih blokada da bi onda znali na kojim mjestima da ti daje Reiki energiju. Mada sam čitao da iskusniji reikisti u toku tretmana na nekome mogu baš jasno osjetiti i saznati fragmente prošlosti te osobe, uzroke bolesti i tako neke suptilnije stvari. U tim situacijama im se savjetuje da zbog toga ne osuđuju osobu na kojoj rade ako im se ne svidi ono što "vide" i da im ne govore o tome osim ako dobiju impuls da im to kažu a i tada na što blaži način.

Citiraj:
kako razlikovati prenos licne i Univerzalne energije? (Jer si rekao da reiki ucitelj prenosi na osobu Univerzalnu a ne licnu energiju.)

Reiki učitelj pri inicijaciji ne prenosi energiju već na osobi koju inicira "otvara" duhovne centre i podešava (usklađuje) ih sa frekvencijom Reiki energije.
Prenos energije se radi na tretmanima koje ne rade samo Reiki učitelji već i osobe koje su inicirane i u I stepen. Tada se prenosi Univerzalna životna Energija koja prolazi kroz reikistu na onoga koga on iscjeljuje pri čemu reikista služi samo kao kanal.

Neko je rekao da je i Reiki vid bioenergije mada koliko sam shvatio bioenergetičar koristi svoju ličnu životnu energiju za iscjeljivanje dok reikista služi samo kao kanal za Univerzalnu životnu Energiju i ne koristi svoju energiju. Poznato je da bionergetičari koji ne obnavljaju dovoljno svoju energiju vremenom "izlape", zna im se dešavati da poprimaju simptome bolesti osoba koje su liječili. U Reikiju se to ne dešava što i piše u prvom postu u citatu u dijelu koji govori o inicijaciji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 17:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Feb 2003, 09:24
Nemam vremena da procitam sve ovo pazljivo o reiki metodi lijecenja, samoizlijecenja i prevenciji bolesti.
Koliko shvatam sve se desava na nivou energije i jacanja duha, no zanima me konkretno koj poremecaje mozemo izlijeciti sa ovom metodom?
Gdje postoje ti reiki ucitelji(iscjeljitelji)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

S obzirom da je ovo metoda kojom se energetski djeluje na auru, duhovne centre i nivoe uzroka bolesti mogu se liječiti sve bolesti. A da li će se izliječiti zavisi od više stvari.

Reiki učitelja ima svagdje, u razvijenijim zemljama je lako pronaći i odabrati Reiki učitelja jer ih ima dosta. Ima ih u Srbiji, u Hrvatskoj, trebalo bi biti da ih ima i u Sarajevu. Ne znam da li ih ima u Banjaluci.

Vrh

Tema posta: reiki
PostPoslato: 28 Mar 2003, 10:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Mar 2003, 18:38
Cao!
Divno napisano!
Ja imam 2gi stepen reikija i moj ucitelj je dosao iz daleka da me sretne jer je osjetio moju potrebu. Prvi susret mi je dao veliku podrsku jer sam odmah osjetila neku "dobru" energiju, kao ono da sam tu osobu znala uvijek!
Sad imam redovan kontakt na daljinu i ja mogu uvijek postavljati pitanja i slicno.
A dugo sam se interesovala za reiki ali nisam uspjela nikako naci ili upasti u neki kurs!
I ucitelj mi je rekao - kad je covjek spreman 100% onda reiki dodje sam i nema nikakvih sumnji ili velikih pitanja!
Zato oni koji su sumnjicavi ili slicno, znajte da vase vrijeme nije doslo ili mozda nece doci nikada!

Vrh

Tema posta: Re: reiki
PostPoslato: 28 Mar 2003, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Baš mi je drago da se javila osoba koja radi Reiki :)

Denniz_Durand je napisao:
I ucitelj mi je rekao - kad je covjek spreman 100% onda reiki dodje sam i nema nikakvih sumnji ili velikih pitanja!

Da, tako kažu. Vjerujem da je to istina. Ne treba ići na silu i inicirati se samo zato da bi se pravio faca u raji kako možeš osjetiti i slati energiju. Sjećam se da sam ja o Reikiju prvi put čitao prije možda par godina i nimalo me nije zainteresovao, nije bilo vrijeme. Ali možda tačno prije godinu dana sam samo malo nešto pročitao o Reikiju i dobio snažnu želju da se iniciram. Onda sam se dosta raspitivao i pričao na forumima sa osobama koje su inicirane, ali nakon nekog vremena taj poticaj za Reiki je prestao na par mjeseci da bi se tamo otprilike na ljeto prošle godine opet pojavio i to dosta snažno. Tada sam se dosta inforimisao o Reikiju da su me na forumima pitali kad će već jednom ta inicijacija jer sam zreo za nju.
A onda sam preko nekoga tražio osobu koja bi me inicirala ali na kraju sam na sasvim drugom mjestu iznenada i "slučajno" pronašao svoju Reiki učiteljicu. Da je nisam pronašao i da sam išao na onu prvu varijantu pitanje je da li bih danas bio iniciran.

A to da ljudi dobiju nešto tek kad za to na neki način budu spremni i tek kad to treba da im se desi vjerujem da se odnosi na mnogo stvari u životu a ne samo na Reiki.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 22:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Sep 2006, 19:41
Vadere koji stepen reikija imaš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2007, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

drugi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 12:05 
Voajer
Voajer

Čestitam a kada će majstorski?Interesira me da li radiš šta na sebi i na drugima i kako ti ide djelovanje na daljinu-trebaš li za to točne podatke ili ti je dosta samo vizualizacija?
Pozz!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2007, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pa...radim na sebi :) (što neko lijepo reče: ništa osim toga i nema da se radi), ali ne radim Reiki odavno...baš odavno. Mislim da sam napisao negdje iznad da sam u Reiki ušao prvenstveno zbog duhovnog rada, jer se sa njim direktno radi sa energijama kroz auru, sa duhovnim centrima (čakrama). Aspekt Reikija kao metode za iscjeljenje je svakako zanimljiv ali me nije direktno zanimao, već su me zanimale same energije. Želio sam da ih osjetim, i prisustvo i protok. Svaka metoda koja radi sa energijama (njihovim boljim i pravilnijim protokom) može služiti za iscjeljenje što je i logično jer uzroci tjelesnih problema leže na energetskom planu. Neke metode su bolje a neke manje dobre, neke su fokusirane na jedno a druge na nešto drugo. Prije Reikija sam radio neke druge energetske vježbe a i baš nedavno sam radio neke nove koje za posljedicu prvenstveno imaju obnavljanje vitalnosti, mada su me i one zanimale više sa energetskog aspekta nego sa tjelesnog. U svima sam imao zadovoljavajuće rezultate, a energije sam vjerovatno najjasnije i redovno osjećao baš u radu sa Reikijem.

Nisam radio Reiki na daljinu. Ako se ne varam za tu su potrebni neki podaci o osobi kojoj radiš. Ja sam inicijacije dobio na daljinu, osoba koja je to radila je imala neke podatke, ne sliku i ništa ekstra detaljno.

A moj majstorski stepen (treći)...kao što vidiš ne radim Reiki ozbiljno, a nisam ga ni radio odavno, pa ne bi bilo pošteno da o tome razmišljam. Na naredne stepene bi bilo pošteno da prelaze oni koji su stekli solidno iskustvo i stažna prethodnom stepenu, da znaju o čemu se tu radi i to ne samo iz knjiga već da su to sami osjetili i iskusili, u solidnoj mjeri. Ja sam želio postići i to da osjetim te stvari i zato da mogu reći da znam da one postoje, a ne da samo vjerujem u njih, a pošto Reiki (ali i mnoge druge tehnike) to nude onda sam se u to malo upustio. I postigao sam to što sam želio, za početak. Može se u svemu tome još dosta više raditi i postići. Rad sa duhovnim centrima je mnogo širi i od onoga što Reiki uči.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2007, 13:14 
Voajer
Voajer

Citiraj:
Nisam radio Reiki na daljinu. Ako se ne varam za tu su potrebni neki podaci o osobi kojoj radiš. Ja sam inicijacije dobio na daljinu, osoba koja je to radila je imala neke podatke, ne sliku i ništa ekstra detaljno.

Nema potrebe za točnim podacima već su dovoljni vrlo mali podaci napr dovoljan mi je tvoj nick ovdje i mogu da djelujem bez problema

Ovo sa inicijacijom na daljinu nekako mi ne prolazi jer smatram da nije u redu i može biti i opasno jer se tu mogu ubaciti entiteti i niže frekvencije koje ne idu sa reikijem pa i samo tvoje izlaganje govori da i nije u redu

Kada obaviš pravu inicijaciju tada je energija vrlo jaka i volja za prakticiranjem reikija takođe-pitanje je šta si ti dobio sa inicijacijom na daljinu ali kada smo već kod toga probao sam i ja na daljinu i osjećaj je bio kao neki jači tretman na daljinu i to je bilo sve-nemože se usporediti sa normalnom inicijacijom koja je Božji dar i blagoslov kojega je teško opisati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2007, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Moguće. Ja sam prije svega dosta čitao o tome, pa i inicijacijama na daljinu, neki su rekli da su i bolje i jače od onih direktnih. Neki su rekli da su iste, a vjerovatno je bilo i onih koji su rekli da su bolje one direktne. Kao i u svemu, mnogo raznih mišljenja, mnogo raznih iskustava.

Ti imaš treći stepen? Radiš tretmane na daljinu ili drugi rade tebi? Koliko dugo se baviš Reikijem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2007, 13:49 
Voajer
Voajer

Da ja sam majstor a na daljinu radim po potrebi a svakodnevno na sebi ujutro i naveče po pola sata do sat vremena

Ovo sa različitim doživljajima je u redu jer svako ima svoju priču i svoje viđenje kod inicijacije ali inicijaciju na daljinu ne bi preporučio iz više razloga a najbitniji je taj-ne znaš osobu koja te inicira jer može tu biti svašta možda neki tip sa problemima i nedovoljnim znanjem pa te isprčka i stvori takvu konfuziju u glavi da se teško iskobeljaš iz toga bez tuđe pomoći-nemora biti tako ali je moguće,nadalje ako zašteka negdje kako će ti pomoći i dati neki savjet jer zna kasnije biti problema itd.

E da različiti doživljaji i intezitet inicijacije ovisi o majstoru kakav je on koliko radi na sebi koliko ima iskustva i da li je kvalitetan i to bi bio uvjet za dobru ili lošu inicijaciju

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]