banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Rak krvi
PostPoslato: 16 Jul 2007, 11:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Javljaju se limfni čvorovi (kvrge) ništa ne boli slučajno se primete i prilično brzo rastu. Od te nesreće lekari nemaju lek navodno ako se otkrije u veoma ranoj fazi onda će vas operisati kljukati citostaticima i zračiti naravno dobijaćete i posebnu smešu kao infuziju u ruke.

Ženina majka odlazi u Kamenicu da operiše jedan organ i upozaje mlađu žensku osobu koja je na pregledu takođe za operaciju dojki jer joj je ta nesreća otkrivena u njima a planirala je uskoro da se uda. Dali su joj 3 meseca kao maksimalni rok da izvrši operaciju jer posle toga ništa nije sigurno.
Devojka odlazi tužna kući i raspituje da li neko zna bilo šta što bi joj moglo pomoći da ne ostane bez dojki i naravno dobija od starih bosanki jedan prost recept i bezvezan a to je da ujutru na gladan stomak popije supenu kašiku gasa (ona tečnost što se nekad sipala u lampe i fenjere za osvetlenje) i to da bude onaj apotekarski ili ti ,,beli'' petrolej.

Tako po supenu kašiku pre svakog obroka na 1 sat i pokušala je pa posle tri nedelje se pravi kratka pauza i tako posle dva i po meseca odlazi na kontrolu da vidi šta se desilo i da zakaže operaciju odmah ako nema pomaka na bolje.
Lekari snimaju i rezultat je(nalaz) da je sve u redu devojka pokazuje ranije nalazer i ponavljaju snimanje sa velikom dozom radiacije rezultat isti (nema raka) devojka odlazi privatno i plaća snimanje ne pominjući ništa i rezultat je da je zdrava. Hvala Bogu!
Ta vest je saopštena tel.tako da smo imali jedan vredan podatak koji smo površno prihvatili ali moj otac 4 godine kasnije primećuje na vratu male čvoriće koji sa santimetar dospevaju u veličinu osam puta pet santima za oko dva meseca nemože da guta i otežano diše odlazi na operaciju i po operaciji vozim ga na terapije samo nekoliko je primio i više nije mogao podneti sva kosa mu je bila opala kao posledica uzimanja lekova mnogo je smršao a onda mu se po rukama počeli javljati čvorići tek tada se mi setimo pomenute devojke i ponudimo mu da pije gas (da eksperimentišemo mi neverne Tome) na njemu.
Otac prihvata i pije gas od kojeg ima redovnu stolicu i neđali se da mu smeta gas sem neprijatnog mirisa prilikom podrigivanja i u prvim danima blage vrtoglavice što je posle nestalo.
Doktor koji ga je operisao je rekao da će ,,biti na konju ako izdrži jednu godinu'' nimalo utešno jer se na izveštaju iz Kamenice gde je poslat uzorak na ispitivanje po operaciji vidi da je reč o raku krvi.

Otac se pomirio sa tim da umre jer terapije nije mogao podneti tako pijući gas jer mu je svejedno posle jedne i po litre uz povremene pauze ispijenog gasa nismo ni primetili kad su nestali čvorići na rukama.

Prestao je skoro godinu dana sa gasom i onda se još jedan mali čvorić pojavio zatim je popio još litru postepeno i posle toga sedam godina nema nikakvih čvorova a u kilaži je poprilično dobio.

Doktorica koja je ultrazvučno kontrolisala sve to i pratila još pre operacije je rekla da je to neverovatno da čovek živi i dalje sa takom dijagnozom.
Posle sedam godina odlazimo kod maksiofacijalnog hirurga na pregled i čovek gleda nalaze i pita da li je to taj pacijent mi potvrđujemo a on kaže ,,Pravilo je da nema pravila jer po ovim nalazima vi nemožete doživeti godinu dana a ne osam i sad ste zdravi.''

Zlu netrebalo ali da znate da je gas najbolji septičar (čistač) organizma od patogenih ćelija i svih vrsta bakterija.
I sam sam ga pio par dana da vidim kako to izgleda i tad sam osetio toplinu u desnoj strani želudca da bih posle par godina otkrio da baš tu imam gastritis.

Lekari vam naravno neće smeti preporučiti gas da pijete jer bi kršili pravilo ali zato ako budete poznavali nekog ko ima takav problem tu bolest neka slobodno pije gas onako kako je navedeno i da bude čist jer danas ga je teško naći jer ga privatnici prave i nema onaj kvalitet.

Gas je dobar i kao dezinfekciono sredstvo u slučaju povreda ili rana brzo rana zarasta i nema opasnosti od trovanja.

Ako neko želi uvid u lekarski izveštaj poslaću privatnom porukom naravno bez imena tek na jesen kad se ponovo planiram pojaviti na forumu Duhovnost i religija.

Od Boga Vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav (Živi i zdravi bili)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 14:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
lavić, hvala, ali neka hvala na savjetima. Mislim da je današnja medicina dobro upoznata sa petrolejom i siguran sam da bi ga preporučivali kao lijek da liječi. Ako ti vjeruješ više babama u selu nego ljekarima, to bi trebalo da zadržiš za sebe, a ne da dijeliš pogrešne savijete po Internet forumima. Ljudi su lakovjerni, pa im može škoditi.

Što se tiče doktorskih prognoza, nepisano je pravilo da oni prognoziraju najgori mogući slučaj, jer samo se tako bolest može shvatiti ozbiljno i krenuti sa terapijom. Ako bi doktori kod nekoga otkrili tumor i rekli: "Ma ne brinite se, 5% takvih tumora nestane samo od sebe", a čovjek onda umre nakon toga, ko bi išao ljekarima po savjet? Tako da kad kažu da neko ima još pola godine, a on živi godinama poslije toga ne treba pripisivati čudu i petroleju, nego ispravnoj ljekarskoj praksi i/ili pogrešnoj dijagnozi. I zbog toga ćete čuti bezbroj slučajeva da su nekom prognozirali nekoliko mjeseci, a on živi godinama sa bolešću ili čak potpuno ozdravi.

Moj je savjet da se držite ljekara, a ne seoskih baba kada trebate zdravstveni savjet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 21:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Dragi prijatelju mom ocu od petroleja(gasa) nije naškodilo ni posle osam godina ali su zato čvorovi nestali.
Sami rekoste da lekari mogu dati pogrešnu dijagnozu pa ago su u jednom gradu doktori pogrešili pa i u drugom na analizi uzorka i na trećem mestu gde su potvrdili sve to onda znači da svi pogrešiše pa što nas onda upućujete na njih?
I ja se slažem da je medicina napredovala ali moja kuma je umrla sa 28 godina ostavivši dvoje male dece iza sebe od iste bolesti jer je takođe bila operisana od iste bolesti pre mog oca i pridržavala se strogo lekarskih uputstava i posle pet meseci umrla.

Ovo sam napisao jer je istina a nisam nikome rekao da neveruje lekarima već da u krajnjem slučaju imaju i ovu opciju u vidu mada bi im preporučio da nečekaju krajnju opciju.
Nedavno je i jedna poznanica ostavila malu decu negde oko trideset godina je imala i nije htela probati sa gasom već su je nosili na terapije do pred sam kraj.
Stari narod nije toliko nerazuman kakvim ga neko možda smatra jer bi smo od njih mnogo toga korisnog mogli naučiti kada nebismo bili puni sebe.
Svako će odlučiti sam o svom životu, lako je reći da su to bapske priče a kad dođe nevolja onda se drugačije počne razmišljati i to ne razume onaj ko nije iskusio.
Svako dobro svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2007, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Stari narod nije toliko nerazuman kakvim ga neko možda smatra jer bi smo od njih mnogo toga korisnog mogli naučiti kada nebismo bili puni sebe.
Svako će odlučiti sam o svom životu, lako je reći da su to bapske priče a kad dođe nevolja onda se drugačije počne razmišljati i to ne razume onaj ko nije iskusio.

Ovo potpisujem.

Istina je da nikada nisam cula da gas moze imati ljekovita svojstva ( u stvari cula sam da se moze staviti na kosu da je ucini guscom ), ali nisam cula da se moze piti i da ima ljekovita svojstva. Zvuci sokantno, ali ja to ne bih a priori odbacila.

Ne bih zbog toga , sto sam npr cula da se u Bosni ( i ex Jugi pretpostavljam ) koristila Aloa Vera kao lijek vec duze vrijeme, a sada je za tom supstancom zbog njenih ljekovitih svojstava pomama na americkom i europskom trzistu.

Je li jos neko cuo nesto slicno o koristenju gasa ?

p.s. Ono sto se podrazumijeva, a sto je i lavic rekao, je da ovo ne znaci "pouzdacu se u gas, ko ferma doktore" nego samo razmjenu informacija o uslovno receno alternativnom pristupu lijecenju. Ne treba potcjenjivati ljudsku inteligenciju, zakljucak moze donijeti svako nakon sto mu se predoce informacije.

Svako dobro i tebi lavic i tebi naravno Not now, John!

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
davno sam citao da je jedan covjek imao rak
vodio je dnevnik
zatvorio se i nista nije jeo
valjda je samo pio vodu
doslo je dotle da je bio pred smrt
ali raka je nestalo.

izasla je cak knjiga njegova. neke 87

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ja sam čuo da ako dovoljno dugo gledaš u sunce možeš prestati da jedeš, jer se tijelo adaptira i za život mu je potrebna samo sunčeva energija!

:drinking:

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2007, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
dajte ljudi ne budite smijesni,da karcinom te tako nestaje ne bi se toliko borili da se nadje adekvatna th i ne bi ovoliko ljudi umiralo koliko umire
nazalost,imala sam prilike da dozivim da mi jako bliske osobe prolaze kroz hemoterapiju,radijacije,operacije...
sve te alternativne metode su nesto sto mozes pokusati ali uz OBAVEZNU ljekarsku pomoc i terapiju,i moja mama je pila sve te cajeve,gljive,brojsova dijeta i sve ostalo sto je cula ili procitala ali cisto sumnjam da bi je smo to izlijecilo,nazalost nekima ni sve to nije pomoglo
NE DAJ BOZE NIKOM TAKVE MUKE...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]