banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 23:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zuljevi
PostPoslato: 31 Dec 2006, 01:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da se i ja pozalim. :)
Naime, vec oko 3 mjeseca me muci zulj na lijevoj nozi. Nalazi se na donjoj strani (tabanu), pri vrhu, blizu domalog prsta, nekih 1cm prema peti. Vjerovatno se pojavio od patika, mada mi na drugoj nozi nista ne smeta i nema. Interesuje me, kako da se toga rijesim? Vec skoro 3 mjeseca ne mogu normalno da hodam kada nisam u patikama ili drugoj obuci (posto mi je tad sve ok, nista ne osjetim). Pokusavao sam sa nekim flasterima sa melemom protiv kurjeg oka-zuljeva ("Rekord"), ali mi to nije nista pomoglo. Iskoristio sam vise od 10 flastera, mada je za lijecenje potreban jedan ili dva, ako ne uspije iz prve. Meni nije uspjelo ni nakon desetog puta. To bi trebalo valjda omeksati malo, potom, nakon sto se skine, drzati nogu 20-30 minuta u toploj vodi (da otpusti) i onda ga jednostavno ukloniti. To sam sve uradio, ali ga se na kraju nisam mogao rijesiti, pa sam, nakon par puta, pokusao ga sa pincetom vaditi (te mi sad viri neki dio odatle, kojeg kada povucem, kao da sam direktno zivac na nozi povukao, a to otezava uklanjanje i ostatka zulja; to nije onaj koji se samo "probode"). Sta mi savjetujete? Ikakva pomoc?
I sama promjenom obuce ne pomaze, jer je trenje i dalje prisutno, kako ta povrsina nije ravna. Unaprijed hvala na svakom savjetu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2006, 01:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2006, 14:57
Moj muz je imao isti problem i bas se dugo mucio s tim,probao sve i svasta,ali uzalud....
Znam da je valjda stotinu puta kiselio nogu,pa on omeksa pa skine ono sto se da skinuti,cupao...ma muka ziva...
Flastera je promijenio koliko hoces od raznih proizvodjaca,to se malo zalijeci i opet ista stvar :roll:
Na kraju se povuklo samo od sebe...

Vrh

Tema posta: Re: Zuljevi
PostPoslato: 31 Dec 2006, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
FLASH je napisao:
I sama promjenom obuce ne pomaze, jer je trenje i dalje prisutno, kako ta povrsina nije ravna. Unaprijed hvala na svakom savjetu. :)

Ako to ne pomaže, možda imaš ravna stopala pa se ne oslanjaš pravilno na njih. Kod mene su malo ravna i bole me na određenom mjestu poslije dugo hodanja, samo nemam žuljeve na stopalima jer su se nekako "navikla".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2006, 02:43 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da, mislim da mi je doktor rekao da imam ravna stopala. Mene ne bole noge i stopala kad hodam, tj. nemam nikakvih problema sa tim, samo sto mi se sad ovo javilo. Inace, nekad kad savijam stopalo u blizini ovog predjela, zaboli me malo sire podrucje oko zulja, ali samo u slucaju da je i on tad "aktivan".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2007, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Nisu ravna stopala neki veći problem, doktori vole pretjerivati oko toga meni su rekli prije nekih 10-15 godina dok sam još išla u osnovnu školu... nemam nikakvih posljedica zbog toga, kičma mi je normalna (a oni su rekli da će se kriviti). Dosta ljudi ima takva stopala u manjoj ili većoj mjeri, neki čak i ne znaju da su ravna. A žuljevi se koliko znam svakom znaju pojaviti bez nekog posebnog razloga, ako te nije već prošlo stavi obični flaster samo da manje boli dok hodaš i da lakše zaraste, nemoj ništa dirati i prolazi samo od sebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]