banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa sochivima!
PostPoslato: 19 Dec 2005, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ljudi, stvarno ne znam shta da radim... U zadnjih godinu dana sam izgrebala bar 4 sochiva, a kupujem godishnja... Prije mi se to nije deshavala, al sad poslije 2-3 mjeseca budu toliko izgrebana (najcheshce jedno, pa onda poslije mjesec dana i drugo) da bolje vidim bez njih nego s njima..... To je uzasno jer ionako slabo vidim...... Jednostavno se po njima pojave tachkice koje su, u stvari, izgrebana udubljenja, pa me sad to pochelo i zuljati. Jedno sochivo mi je sad skor izgrebano,a drugo je staro mjesec dana i josh uvijek praktichno novo...... Inache mrzim cvike, ali izgleda da cu biti ochajna i morati ih kupiti.... Da li je iko imao iskustva sa tromjesechnim sochivima? I da li su nekom ova godishnja ikad bila (ovako) izgrebana.... Krivo mi je, svaki drugi mjesec dajem 50 km, stvarno me nerviraju...... Doktor nema pojma zashto se tako lako oshtete, nosim vec 4 godine sochiva, odjednom su pochela ovakva biti..... Please help!
P.S. Gdje ima kupiti dobrih cvika, shto otkachenije - to bolje.... Htjela bih neki drechav okvir kad bih kupovala..... Uf, mrzim cvike!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jedino što mi pada na pamet je da ta nova sočiva sa kojima imaš problema možda nisu kvalitetna kao ona prethodna sa kojima nisi imala problema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Možda imaš previše oštar vid, pa ti se zato sočiva izgrebu. :)

Da li kupuješ ista sočiva? Možda su ta manje kvalitetna?
Da li koristiš istu tekućinu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja vec godinama koristim ta sa mislim 55 ili 65%vode koja se mijenjaju na 3 mj( s tim da im je vijek od 2-5 ,zavisi koliko forsiras oko itd...)a imam prilicno veliku dioptriju i ne vidim bijele macke bez njih :lol: mislim da sam vec negdje napisala,kupovala sam ih kod grozndanica ,optika vg5 u gospodskoj ulici,tj u onom malom haustoru poslije rk"kastel"ubjedljivo su najbolji sto se tice kvaliteta u gradu,a cijena je za 3para 70km, s tim da sam ja kupovala "deterdzent" u apoteci,mislim da se zove opticomplete(tamno plava boca sa zutim) i kosta 15ak km i dosta je dobar jer su uglavnom "zvucna"imena poput "renu"prepakovani :(dosta ljudi je pohvalilo i "Hydron"koji kupuju uz sociva kod grozdanica,btw s ovim socivima mozes po potrebi i prespavati,plivati i sl,ja redovno plivam s njima,tusiram se i relativno cesto i prespavam,good luck

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kupovala sam Renu, pa sam je zamijenila nekom technoshcu iz apoteke u Gospodskoj. Koristim ista sochiva i stvarno sam se nervirala..... Evo, danas sam izabrala cvike, koji uzas.... Cvike su stvarno preslatke, mislim, okvir.... :D Kad ih gledash iz jednog ugla izgledaju crveno, a iz drugog ljubichaste.... Stvarno su odlichne.... No, i dioptrija mi se promijenila! Sad imam i cilindre, ochi sam totalno sjebala sochivima oshtecenim.... Nisht, htjela sam otkachene cvike, ove su definitivno lude, vidjecemo koliko cu ih nositi da mi ne dosade, pa cu uzeti nove.... Sve mi brzo dosadi, ruznija sam sebi s cvikama, al jeb ga...... :roll: :D
@azdajica-ny:
Tebi cu poslati fotku, da chujem struchno mishljenje. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok sibni na mejl,ja obozavam naocalice ali na nekom drugom,a ja ih nosim k'o nuzno zlo,btw trebala bih i ja mijenjati imam neke bordo-ljubicaste ali sam promijenila frizuru,trebaju mi neke svjetlije,manje...ali ja tako kupim pa mi budu interesantne 5 dana pa se opet na sociva vratim :)cilindri nisu strasni,samo ti preporucujem(ako vec nije kasno)prije nego kupis stakla da dvaput provjeris,znaju te zeznuti s cilindrima pa ti jos vise pogorsaju vid

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma, idem kod Miskina vec 4 godine, zna moje ochi bolje od mene :D Nemam pojma, hodala sam s tim staklima po ordinaciji i ok je. Ma cvike shto sam uzela su preslatke, uzela sam i neka dobra stakla, koja me shtite od gledanja u rachunar i svjetlosti, al nisu foto-osjetljiva - necu da budem kao neka baba.... :lol: Ma, ne znam kako cu se navici na cvike, evo stare nosim po kuci, ruzna sam sebi... Uzas..... Ako se ne budem uspjela navici, stvarno ne znam shta cu. Miskin mi reche da sam cilindre i napravila izgrebanim sochivima...... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Miskin je jako dobar ljekar(mislim na starijeg)ali ja iskreno ne vjerujem nasim ocnim ljekarima,zahvaljujuci njima sam u Kalugi zavrsila,na kraju ispade da mi je najobicniji opticar pogodio dioptriju,a imam i ja ta zastitna stakla ali i s njima moras biti pazljiva da se ne ostete narocito ako su plastike ko moja ,good luck

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 22:43 
Veteran
Veteran

Meni od nedavno sočiva uzrokuju crvenilo, pa forsiram cvike. I sa njima sam sladak. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Not now, John! je napisao:
Meni od nedavno sočiva uzrokuju crvenilo, pa forsiram cvike. I sa njima sam sladak. ;)

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 11:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Avg 2005, 17:36
Lisa, vidim da ides kod Miskina i da imas problem koji je i mene jedno vrijeme mucio, pa se odvazih da ti dam par savjeta.

Pomenutog doktora i meni su mnogi hvalili, tako da sam krenula kod njega na preglede. Medjutim, vise ga bas i ne volim, jer mi je svaki put nalazio neki novi cilindar, pa foto-osjetljiva stakla..I sve to potpuno nepotrebno. Sva sreca da sam prestala, inace sad ne bi bilo bas veselo.

Vec 4 godine nosim sociva, pa sam i tu prikupila neka iskustva. Tackice koje su se naprave na skoro novim socivima nisu ogrebotine, vec su, vjerovala ili ne, bjelancevine koje se taloze jer ti je opao imunitet. To ce ti malo koji doktor ovdje reci, ali informacija je mukotrpno nadjena i provjerena. Stoga, dok ti se malo imunitet ne popravi, tj. dok ti organizam prestane odbacivati sociva kao strana tijela, preporucujem ti da kupis meka kontaktna sociva koja se mijenjaju svakih 2 mjeseca. Ako ih bas cuvas mogu ti trajati i 3 mjeseca. Ja ih kupujem u Medicinskoj elektronici, obicno uzmem 6 pari, da imam za citavu godinu, i sve to za slicnu cijenu kao sto su ta koja se nose godinu dana. Par je 20KM, mozes kupiti samo jedan, da probas odgovaraju li ti.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Upitna,tu si u pravu,sve je to nazalost postala komercijala,ja na kraju idem samo kod najobicnijeg opticara i dioptrija mi je ok,tj konacno sam JA zadovoljna koliko vidim,a i meni je bilo tako kod vecine nasih ljekara,svaka kontrola druga sociva ili naocalice :roll: ovdje u usa,odem jednom godisnje na kontrolu a sociva narucim netom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

upitna je napisao:
Tackice koje su se naprave na skoro novim socivima nisu ogrebotine, vec su, vjerovala ili ne, bjelancevine koje se taloze jer ti je opao imunitet.

Nazalost, osjetim kako u stvari izgrebem sochiva. Upadaju mi mrvice od maskare i kad trepcem, sochiva se grebu. Ogrebotine su vidljive i opipljive tako da to definitivno nisu bjelanchevine. Kad ih potpuno ochistim, ogrebotine se opet vide. Sad sam vec uzela naochale, furacu ih neko vrijeme, mozda stvarno ne bude loshe. Bice gotove u petak.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

odmah salji fotku

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 19:16 
Veteran
Veteran

azdajica-ny je napisao:
odmah salji fotku

Da, obavezno, da te komentarišemo i eventualno utješimo. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kme..... :( :( :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
'Ajd mi navedite neke prednosti sociva nad djozlama...

Interesuje me mogu li ona spasti npr. na basketu i slicno?

Koliko kostaju?

Je l' mogu sve dioptrije ili samo donekle?

U mene su cilindricna stakla, je l' to svejedno?

Da vas cujem :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pa ja sam prezadovoljna socivima,jedino ako se bas preforsiram i ne spavam danima,nabijem cvike da sakrijem podocnjake :)i ja imam cilindre i poveliku dioptriju i bez problema plivam,spvama,provodim 10 h dnevno buljeci u monitor...rekoh vec vg5 odredi ti dioptriju besplatno,a za 6-9mj(pakovanje od 3 para)je 70km,s tim da ti treba za to vrijeme oko 2 boce "deterdzenta"to je dodatnih 30km(ako kupujes u apoteci)jos jedna prednost ,mozes se folirati sa sunglasses ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 22:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Feb 2002, 01:00
Nosim meko socivo 13mj. koje je predvidjeno za 1mj. dr. u optici vg5 kaze ga nosis dok ti nepocne smetati,da ima ljudi koji nose po 1,5g.,nekontam kako si sjebala oci socivom?Zato sto su sociva ostecena ili sto si dugo nosila jedan isti par.Socivo ti moze ispasti jedino zajedno sa okom,nikad se nebi odreko sociva kao da ponovo vidim,jos pamtim prvi put kada sam ih stavio kao da sam progledo to je prednost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 00:34 
Veteran
Veteran

Pero_Bombas je napisao:
'Ajd mi navedite neke prednosti sociva nad djozlama...

Možeš ganjati sport sa sočivima. Ja sam uzeo zbog skijanja, pošto skijaške naočale ne mogu na obične. Čak sam i plivao sa sočivima (bez zaštitnih naočala). Pored toga, sočiva ne krive sliku, kao naočale.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 86 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]