Hari Haler: zaista iskren post, nadam se da ce nekima otvoriti oci i da ces i ti sam pokusati da skontas i kazes sebi odlucnoo neke stvari , jer vidim da imas i trezvenih misli, samo ih upotrijebi i ucini nesto za sebe !!!
Takodje, slusam vrlo cesto utiske jedne moje jako bliske osobe, koja je u svakodnevnom kontaktu kao farmaceut , sa narkomanima, koje dozivljava kao pacijente, jer oni i jesu bolesni ljudi.
Vec mnogo ih je upoznala, jer BL i nije tako velik grad, pozdravljaju je na ulici...
Od velikog broja svih njih, ona poznaje samo jednog od njih koji se potpuno uspio skinuti sa igle, ali postpuno.
Sve je pocelo preko obicnog dzointa, trodona,horsa pa do kokaina je sve to islo.
Danas je samo na jednoj tableti trodona dnevno, mada nekad i to preskoci ali to se smatra uspjesno izlijecenim!
JA sam se svojim ocima uvjerila dosta puta, i odmah uspjeha da ih prepoznam po izgledu, pokretima,nastupu,onda prvo traze insulinski pribor, svo pod izgovorom da kupuju bolesnoj baki, sestri, strini ili tetki, i po obicaju,kaooo ne znaju kako se upotrebljava, vec se prave naivni.
Insulinski pribor kosta 30 feninga, a dosta njih nema ni toliko da plati, onda skontajte koja je to kataklizma, mozga, duse , tijela i zivota!
Ali prodaja togaa nije zabranjena, prema tome, mogu da kupuju, nazalost!
Trodon -zabranjena slobodna prodaja, no vecina njih vec ima neku shtelu, preko nekog u bolnici koji pisu recepte i tako dolaze do toga.
Cula sam da je doza od 10 trodona ta neka doza koja je dovoljna zataj neki "super osjecaj", halucinacije i sl.
A sto se tice ovih klinaca sto je pricao Hari, mislim da je sve to pitanje nezrelosti, loseg odgoja, loseg drustva i sl.
Bas tako preko trave na 'ex' ili 'exere' pa ond a sta sve ne...
Ali vidim da oni ne shvataju kuda ih to vodi!
Meni samo jedno nije jasno...
Kako osoba koja npr pocinje da uzima drogu, ne pokusa da sama sebi popravi raspolozenje, izbori se da promijeni nesto ane kukavicki se preda da ga vodi neka hemijska supstanca? To je kukavicki, dozvoliti da ti ta supstanca blokira receptore, blokira sinapse, i ne dozvoljava da sma krojis svoje sinapse, sam razmisljas, to je po meni kukavicki i tragicno !
Kakv je to tako super osjecaj koji ti odagna sve muke?
Ja ne znam koliko god da sam neraspolozena, isfurana nikad ne bih pomislila na to, radije bi kupila sebi boxersku vrecu pa udarala u nju, kao redovnu dnevnu dozu

)) (dvije muhe jednim udarcem-fiz. kondicija i izbacis svu negativnu energiju!), porazbijala posudje ili nesto slicno

) nego sama sebe napravila psihickim i fizickim bogaljem, unistila sav svoj zivot, nikad!
Ti ljudi ne vole sebe, niti one oko sebe, to je jako sebicno po meni!