banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 05:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2004, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Da li je neko koristi lijekove za zglobove, kao sto je Kondroin Forte? Kako kazu taj lijek poboljsava i obnavlja hrskavicu na zglobovima, tako da je teze doci do povreda itd...
Sa druge strane cuo sam neke strucne ljude koji kazu kako nista ne moze obnoviti zglobnu hrskavicu, jer onda ni jedan penzioner ne bi imao problema, ne bi bilo deformiteta itd...
Konkretno, prije skoro godinu dana sam slomio nozni zglob, jos uvijek malo osjetim posljedice (nemam 100% pokretljivost zgloba, vec oko 80%).
Poceo sam sa laganim fizickim treninzima, koji mi pomazu u razgibavanju zgloba, pa me interesuje li mi ovaj preparat stvarno moze pomoci, i ako ima neko strucan da kaze nesto vise o ovom problemu ili iskustvau sa ovim preparatom...
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Kondroin Forte je igurno fabricko ime, nisam cula za taj lijek konkretno.

Postoje takodje i Riborn kapsule i to mineralni komplekskoje su jako dobre kod artritisa i nekih drugih reumatkih oboljenja.
A svi ti lijekovi semoraju piti od 1-3mjesecada bi mogao ocekivati neki ucinak.

Nijedan llijek ne moze da napravi cudo i izlijecenja ako su u pitanju degenerativne proomjene na zglobovima, tj promjene koje znace propadanje strukture tkiva tj. hrskavicavog tkiva u ovom slucaju,usljed starosti i razih drugih faktora.
Sa svim tim preparatima moze se postici trenutno izlijecenje , a trajni cinak ne mogu ni sve operacije da postignu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 09:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala Gipsy na odgovoru, taj Kondroin valjda ima Glukozamin i hrskavicu iz kosti ajkule (!?), tako da ako mi se zglob ne oporavi sigurno cu imati velike i ostre zube :lol:
No realy, znam ja da mene nista ne moze definitivno izlijeciti osim konstantne vjezbe i istezanja zgloba, kao da mi taj zglob vise nikada nece biti isti, ali me interesuje da li ce taj preparat pomoci, ili samo bacam pare u vodu...
evo nasao sam ovaj link:

http://www.dietpharm.hr/proizvodi/kondr ... forte.html
pa pogledaj ako te interesuje, btw jel ti studiras medicinu or something like that? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 11:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2004, 08:12
Pretpostavljam da ono "nozni zglob" znachi skochni zglob!Sto reche GG za Kondroin (Condroine...jel to?) Forte neshto slabo chuh!
Posavetuj se sa svojim ortopedom,slede ti tablete kalcijuma!A moja preporuka.....pronadji NIMULID GEL(ne znam gde zivish???),trebalo bi da ga ima po apotekama,zuta tuba,proizvodjach Juzna Afrika!
Odlichan je za obnavljanje hrskavice,kada dolazi do istanjenja,udara kost o kost,slabe vaskularizacije zgloba itd.
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 11:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jeste jeste skocni zglob je u pitanju (silly me), bas sinoc mi je jedan doktor rekao da se manem tih tableta, tesko da mogu pomoci hrskavici, da vjezbam, kad god mogu da idem na bazen i plivam, i eventualno malo kiselim vodu u mlakoj i dosta slanoj vodi.
Taj gel cu probati, prvi put cujem za to, nadam se da kod nas toga ima (zivim u Banjaluci).
Thanx anyway :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2004, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
pronadji NIMULID GEL

Odličan, mene je spasio ali bukvalno, nakon iščašenja baš skočnog zgloba prije otprilike godinu dana, iste probleme sam imala pokretljivost nekih 70% bol pri hodanju.. sve se vratilo u normalu nakon nekih mjesec dana..možda malo više..tretmana Nimulidom 3x dnevno uz masažu. :)
probaj..nećeš pogriješiti. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2004, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
nofrks je napisao:
pronadji NIMULID GEL(ne znam gde zivish???),trebalo bi da ga ima po apotekama,zuta tuba,proizvodjach Juzna Afrika!

prozivodjac je : Indija :) i ima da se kupi u BL.

Postoji i u obliku tableta i odlicne rezultate daje kod reume, artritisa i drugih kostano-zglobnih promjena. No svakako, te tablete treba uzimati u stadiju kad vec ne mozes da ponosis taj bol.
Gel u svakom slucaju +masaza daje odlicnu kombinaciju ( i naravno jos + dobar maser/ka :P )

Licno takodje imam i ja problema sa zglobvima, skocni, koljeno....no dosta sam tih problema rijesila vjezbanjem , fitnesom tako sto ojacas misice i tetive i onda ti ojacani misici preuzimaju veci teret pri kretanjima taklo da manje opterecujes zglobove,a rezultat svega toga je dakle smanjen bol i svi drugi problemi.

pozdrav! :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]