banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2015, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Myfitnesspal je odlična stvar. Ja ga već duže vrijeme koristim. Dobra stvar je što prvo paziš šta jedeš i koliko jedeš i izbjegavaš hranu za koju znaš da će ti odjednom nabaciti 500kcal više, kao što je skitnica izbacila ove noćne obroke i jedenje uz računar. Mene vuče da uz kafu uvijek pojedem nešto slatko al' mi je nekad toliko smor to unositi u aplikaciju da jednostavno samo popijem kafu bez ičeg slatkog.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2013, 14:00
Da li je moguce da biciklizam u trajanju od 1h prosjecnom brzinom od oko 23 km/h trosi oko 700 kalorija za covjeka od 90ak kilograma.To je skoro kao trcanje :/ Ja se za sat vremena voznje uopste ne osjecam umorno...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 10:07 
Zavisi kakvih kilograma imas...

Neko ko ima nizak BF na tu visinu sigurno da moze "spaliti" vise kalorija nego neko ima viska 10-20 kg. Hocu da kazem da kolicina angazovanih misica zavisi koliko kalorija ce se potrositi.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
I onda sebi skontas da za 15 minuta rada sa tegovima spalis isto 700 kalorija :D . Pa ko ce verglati sat vremena :)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 10:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje si ti pročitao? Trening sa tegovima ne troši više od 400 kalorija po satu. Al' zato dobar trening sa tegovima troši kalorije 24-48 sati nakon prestanka vježbanja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Mislio sam na to, da rukas 15 minuta tegove kvalitetno, potrosice ti kalorija kao i bjesomucno pedalanje :)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 10:52 
Da, anaerobni trening (dakle moze i HIIT trcanje na primjer) ce sagorjevati i naredna dva dana vise kalorija nego sto bi u stanju mirovanja.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Nema potrebe za tolikim detaljima, da se trecina vremena i energije ulozibu trening sa opterecenjem, dobili bi duplo veci rezultat.

Takodje bez deficita dzaba trckaranje i zezanje, jer su to aktivnosti koje mnogo ne trose i nisu signal za adaptaciju, a ljudi vole da se poslije "nagrade" jer su se kao potrosili, pa ne dobijes nista osim malo kardiovaskularne izdrzljivosti.

Po metaanalizi velikog broja istrazivanja, grupe koje su pola godine samo imale aerobne aktivnosti izgubila je 1.6 kg u prosjeku, a zadrzala je 70 procenata novostecene tezine u narednih godinu dana. Ovo sasvim fino objasnjava armiju ljudi sa trake za trcanje, koji ni nakon mjeseci pa i godina "treniranja" na nista ne lice.

Grupe veoma malim deficitom ili deficitom, izgubila je 23.4 kg, ali zadrzala svega 25 procenata.

Grupe sa IZMJENJENIM PONASANJEM (bez treniranja bez deficita/dijete) je izgubila 10.6 kg i zadrzala 68 procenata novu tezinu.

Dakle manje kola, ne koristiti lift, sto manje sjedenja i lezanja, sitne stvari koje u sustini trose gro kalorija u toku dana, ili, ako ih nr trose tj ne krecrte se, stvaraju gro suficita i vode u gojaznost.
Imate ovdje pojasnjeno.

http://weightology.net/weightologyweekly/?page_id=415

S druge strane, u rezultate nisu uzete studije sa treningom sa opterecenjem, ali se navodi da su dale "impresivne reztate u gubitku tjelesne mase i povecanju ciste misicne mase".

Inace, price o tome da je zdrava osoba gojazna zbog genetike (a koliko outa ste to culi?) nemaju uporista, jer je kolicina tjelesnih masti koje nosimo samo 25 procenata uslovljenja nasljednim faktorima, a za ostalih 75 procenata smo sami krivi (takodje metaanaliza, Pennington biomedical research center) .

Tako da, malo smanjiti ishranu bez fanatizma tip skroz izbaciti slatko i peciva, treninzi sa opterecenjem, i uzivajte u brzim rezultatima.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 12:07 
Ja priznajem samo osobe koje imaju problema sa stitnom, ovo ostalo je sve gola poguzija...

I ovo za "malo srediti hranu i smrsacete" zavisi od toga sta osoba zeli, ko hoce malo da smanji stomak to je odlicno, ko zeli nesto ozbiljnije...

Citiraj:
Grupe sa IZMJENJENIM PONASANJEM (bez treniranja bez deficita/dijete) je izgubila 10.6 kg i zadrzala 68 procenata novu tezinu.

Da ne zbunjuje ljude, bili su u deficitu, pretpostavljam da je greska u pisanju...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 12:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Ispravka na mjestu, brzo se tipkalo :)

Bez restriktivne dijete /deficitarnog unosa kalorija, posto su energetski defocot stvarali povecnom svakodnevnom aktivnoscu, sto je psihocki i fizicki daleko opustenije od nonsensa kakvi su brojanje kalorija, sest obroka, forsiranje brokula i badema, "sest vrsta trbuanjaka i 'ledjnjaka'" i slicnih "mudrosti" kojima se naso treneri nastoje pokazati mnogo pametnim, a samo strase narod i odbijaju ga od lako dostupnog zdravog zivotnog stila.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 13:04 
Ja sam to oduvijek govorio, za prosjecnog muskarca sa stomakom je dovoljno malo sredjena ishrana, ubaci fizicku aktivnost i rijesice se toga bez ikakvih vecih problema...

Brojanje u gram je za one koji zele vene preko stomaka i slicne stvari...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2015, 13:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Za takve kao sto si i sam :P
Ja sam se momacki udebljao krajem 2011. kad sam imao 105-108kg pri 182cm. Poceo sam da hodam i trcim po 45-60min nekih 4-5x sedmicno i za dva ipo mjeseca dosao na 95-97kg, bez nekih drasticnih promjena ishrane.
A onda sam poceo da vjezbam i od tada mi se tezine uopste ne mijenja. Zadnjih mjesec dva sam spao ispod 93kg a jedem "k'o nevrijeme" :)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobar clanak po mom misljenju
http://www.kurir.rs/jedite-slobodno-otk ... ak-1042229

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 13:25 
Jasta, sasvim ok.

Mislim kada mi na FB izadje od nekih novina naslov tipa "Sa ovim napitkom ce vam se salo istopiti kao sladoled na suncu" i slicno....bljah, razmisljam kakve sve tuke to piju...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 13:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
ma to mi reci! odo sad usjec dlan slanne i ubt petoro jaja

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
pingvin je napisao:

:confused4: :-? :lol: :lol: :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 14:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Čemu smijeh? Ovo gore je klasišan LCHF način prehrane, način koji u Skandinaviji već uveliko preporučuju i njihova udruženja za očuvanje i promociju zdravlja i zdravog života.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Čemu smijeh? Ovo gore je klasišan LCHF način prehrane, način koji u Skandinaviji već uveliko preporučuju i njihova udruženja za očuvanje i promociju zdravlja i zdravog života.

+1
skitnica je napisao:
pingvin je napisao:

:confused4: :-? :lol: :lol: :lol:

Na tom nacinu prehrane se zasniva i ketogena dijeta koja je po mom misljenju najbolja,bar na meni djeluje.Fazon je drzati tijelo u ketozi,tj. unos ugljenih hidrata svesti na ispod 20 grama dnevno.Guglaj,LCHF ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 15:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Katogena dijeta je pretjerivanje, tj ima svrhu u pripremi za takmičenje. LHCF je način ishrane za cijeli život.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2015, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
_зока je napisao:

Zato sto se radi o Kuriru.
Zato sto se ne navodi izvor niti o kojim se istrazivanjima radi.
Zato sto postoji isto tako masa istrazivanja i dokaza za suprotne zakljucke.
Zato sto je internet postao popriste raznoraznih (kvazi)naucnih ratova gdje ti jedino preostaje da vjerujes sopstvenoj intuiciji.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 04 Maj 2015, 16:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]