banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 13:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2011, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Dozivljaj boli je subjektivan, zato ja vjerujem da ima zena koje to ne mogu podnijeti.
Ja porodjajni bol nisam dozivjela, cekala sam od ujutru pola 9, do pola 7 navece, ali mala nije htjela izaci. Bilo joj lijepo kod mame u stomaku :) Drip nije odradio svoje i morala sam na carski, zbog opasnosti od infekcije, jer mi je vodenjak pukao dva dana prije. Do porodjaja sam bila nasmijana, ispricala se sa porodiljom do sebe, pregledali su me studenti, otprilike kao i ti :) Lijepo proveden dan u radjaonici :)

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
pcelica_501 je napisao:
osim ovih sto su rodile carskim rezom.....ja vecih placipicki od vas nisam vidjela...
..kad mi kazu joj poradjala sam se 16 sati i sve me zivo boli ja bi to tukla i ne bi dala plakati, zajebi tu storiju, kakvo prepadanje i panicarenje..prag boli 0 bodova...
hvala dovidjenja prijatno 8)

O cemu ti, molim te lijepo?!

zbog duzine posta, a i zbog onih koji su citali o mom iskustvu, stavljam svoje postove u spojler, a sa sl teme:http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=33&t=20827&hilit=ginekolog&start=200

Spoiler:
blackrose je napisao:
Da vam se pridruzim i ja...
Vidim da niko ne spominje dr Ecim-Zlojutro. Ona je meni vodila trudnocu,...zadovoljna sam, ali srecom nije bila teska ili komplikovana trudnoca, tako da nisam morala provjeravati detaljnije njene sposobnosti i strucnost.Isla sam privatno.
Porodio me je dr Jovanic...Nemam dovoljno rijeci hvale za tog covjeka.
Na zalost, iako je sama trudnoca protekla odlicno, porod je bio horor, blago receno.
U radjaonu sam sisla u smjeni dr Sase, cini mi se da je prezime Savic, ali nisam sigurna, probio mi vodenjak i predao me babicama i vise ga nisam vidjela, da napomenem da mu je smjena tek pocela. Trudovi su odmah krenuli...i tako 15 sati u toku kojih sam 10x povratila, dobila temperaturu, morala primati infuziju...jedina osoba koja mi je prisla kada bih trazila gazu ili posudu u koju bih povratila, jeste cistacica, babice nisam smjela da uznemiravam jer su spavale. Kada je u smjenu dosao dr Jovanic, pregledao me i kao hitan slucaj porodio na carski rez...prvu od nas 7 toga dana. Zivot i moje bebe i mene je bio u pitanju.
Nakon poroda, dr Jovanic je i moju bebu i mene svaki dan posjecivao na babinjarama.

Spoiler:
blackrose je napisao:

Ovako....Nikada mi nisu rekli sta se zapravo desilo, ostalo mi je samo da nagadjam..pisem ono sta se desilo.
Bice to malo duzi post.
Termin mi je bio 1.12....nosila sam visoko, bila zdrava i agilna trudnica, pored svih silnih kilograma koje sam dobila , na kontrolama uvijek sve uredno. Dr mi rekla da kupim neke nekcije..kod nas ih ima samo u jednoj apoteci pod starcevicom i u gradisci..nema ih u bolnici...valjda sluze da ubrzaju trudove ili nesto slicno..kupila sam ih 30.11 sam imala kontrolu na paprikovcu, slusali su otkucaje bebinog srca...lezala sam sama u sobi sa onom pojasem oko stomaka...beba je bila jako nemirna taj dan iako se nekoliko dana prije bila umirila...Sestra je dosla uzela neki papiric na kome su ispisani otkucaji bebinog srca, ja joj govorim da se beba okretala ko na ringispilu i da....nije me slusala, bez rijeci je izasla...lezala sam i dalje, cekala,...posle par min ulazi i kaze, vi morate odmah ostati u bolnici.Pitam zasto, kaze izgleda da nesto nije u redu sa bebom......JA SHOK!
Kako mislite nije u redu, sta nije u redu! Pocinjem da vristim.
Ona odgovara,...a mozda se samo umirila pred porod....
Kazem joj da moram kuci po stvari...sama sam dosla, muz radi...pusta me ali da se vratim najkasnije za sat vremena...
Izlazim iz bolnice...kako ne znam ni sama, ispred mene je bila samo magla, nista nisam vidjela, nista nisam cula sem njenih rijeci...da sa mojom bebom nesto nije uredu...plakala sam..nisam se mogla kontrolisati...nije me bilo briga sto me ljudi u shoku posmatraju...trudnica pred porod place...
Pokusavam da otipkam muzev broj na tel...iz x tog puta sam uspjela....dolazi po mene, vozi me kuci, tjesi me...mene kolegice zovu, dosle mi kuci u posjetu...meni ni do cega...hocu samo da me nema. Spremam se...na paprikovac. Na prijemnoj, ginekolog, nisam mu zapamtila ime, nisam ga vise vidjela, grub poput zivotinje...Smjestaju me na patologiju...niko mi nista ne govori.
Tu noc nisam mogla spavati..imala sam bolove...plodova voda mi je polako oticala..kao prvorotka nisam znala da je to -to....imala sam predstavu da kada vodenjak pukne, bude potop :lol: nisam znala da moze i tako...curkati...
Jutro 1.12.. 7h vizita..dr Aleksandar-Sasa Savic....pita kako smo provele noc..kazem za bolove...vodi me na pregled....Jos jedan grubijan...kao da smo kokoske kojima gurnes ruku da im izvadis utrobu....kaze, otice vam plodova voda...moracemo pogledati veceras da li se muti...nazad u sobu, bez i jednog dodatnog objasnjenja, bez rijeci utjehe...placem zbog bola, ponizenja, neizvjesnosti.
Poslijepodne toga dana...ultrazvuk.....nista ne govori, nista ne objasnjava..nazad u sobu....
19 h ..vizita...vi gospodjo opet na pregled...opet grub..trudim se da izdrzim, stezem rukama one sipke...odjednom...ne znam ni ja kako da opisem.....probio mi je vodenjak.....ja opet u soku...kaze da se spremim za radjaonu...gledam ga uplaseno...pitam ga hoce li me on poradjati...znam da je moja dr na ptu..kaze da se nista ne brinem..spoljnje usce otvoreno samo jedan prst ...zovem muza da dodje po stvari...uplasena ali srecna sto cu uskoro drzati svoju bebu u narucju...silazim u rdjaonu, sestra me vodi, jos uvijek sam dobro iako su trudovi krenula dok sam jos pakovala stvari u sobi...podrum..vec je pao mrak...prolazim hodnikom...bacam poglede kroz otvorena vrata radjaona..zene jaucu...istog trena sam se sjetila filma Hostel....Smjestaju me na sto i izlaze...trudovi krecu na svakih pola sata...lezim niko mi ne prilazi...plodova voda otice...plahta mokra ..lezim tako u plodovoj vodi...dolazi babica...promijenu plahtu...lezim i dalje..trudovi na svakih 20 min..ne znam koliko vec lezim..posle 2 h mi se pridruzila jos jedna pacenica...trudovi svakih 15 min....svakih 10....posle 7-8 h zovem babicu...ona dolazi sva mrzovoljna jer sam je probudila...pitam je sta cekamo, mene boli...kaze...NECES TI JOS..STA JAUCES...zedna sam,..trazim vode...daje mi gazu natopljenu vodom..hvala joj... trudovi svakih 5 min...nisu to neznam koliko jaki bolovi, ali to traje vec x sati..ja sam iscrpljena...na nogama podlivi od trenja,..kada krenu bolovi...lose mi je..povraca mi se...nema nikoga..ulazi cistacica..kazem joj da mi je muka...donosi mi neku metalnu zdjelu..hala joj do neba...povracam....ukupno 10 puta te noci...bilo me je sram cistacice...opet..hvala joj..jedina mi je prisla.
Osjecam da gorim..zovem babicu..ona sva rascupana od spavanja...STA JE izdire se na mene, trazim da mi izmjere temp....39...uplasi se...infuzija...primila sam ih 3...Nisam vjerovala da se u tih par min 3-4, izmedju trudova moze spavati...moze...iscrpljena sam..ali osjetim kada krenu..mlatim nogama..grizem usnu...
Dolazi neki mladic..ko je..sta je..ne znam...gleda nase papire...pitam ga moze li se kod nas zahtjevati carski rez ( ja, koja se plasim igle..noza..anestezije..)...kaze, ne moze, ali vi ce te gospodjo izgleda morati...
2.12...7h vizita...Cujem dr kako ide od radjao ne do radjaone...SEKCIJA.....SEKCIJA....Sta je kog djavola SEKCIJA?!!! Mislim, imala sam ih u skoli, recitatorska, horska, plesna...ali kakva crna sekcija u radjaoni?!!!
Dolazi dr Jovanic...pregleda me..beba je i dalje visoko..nisam se ovorila ni cm od kada sam u radjaoni...govorim po ne znam ni ja koji put za nekcije..niko me ne cuje...
Kaze SEKCIJA,NJU PRVO, HITNO!
Babica dolazi...prebacuje me na kolica...pregleda mi nokte..daje mi da potpisem papir..sve na svoju odgovornost...peru ruke od svega...Hvatam je za ruku...poput malog djeteta..pitam je hoce li me oni posve uspavati..kaze da se ne plasim..po koji put to vec cujem...ponavljam,sada vec vicem HOCE LI ME USPAVATI?!!! Kaze hoce.
Pita me da bolnici poklonim nekcije...naravno.
10h...znaci posle 15 h horora u radjaoni
Voze me u operacionu salu...molim sve i jednu molitvu koju znam na pamet...od Oce nas...preko molitve prije jela....prije ucenja...prije spavanja....svih kojih sam se sjetila...
Operciona sala
mrak
konacno spavam
lijepo mi je
osjetim samaranje...bude me..ne zelim se probuditi..zelim da spavam...osjetim da mi nesto vade iz usta..cujem glasove...sada su vec uplaseni...samari su jaci..pokusavam da otvorim oci..ne ide mi ....budim se..ali na sek...cujem neciji glas koji pita..MOJA BEBA, GDJE JE MOJA BEBA...drugi glas me pita da li znam sta sam rodila....valjda sam dogovorila...glas govori CURICU...zelim da je vidim..kazu nije tu...odvoze me u hodnik..ne znam koliko sam dugo tu lezala...voze me na intenzivnu...vidim muza i djevera kroz prozor...muz place...tonem u san.
Cerkica je ocijenjena sa 7\10...slaba ocjena...nagutala se plodove vode..izmucio ju je porod.
Danas je vesela i zdrava djevojcica koju volim najvise na cijelom svijetu...Zbog nje bih opet prosla kroz sve, isplati se.
Izvinite na ovako dugom postu...opet kazem cula sam i dosta lijepih prica o poradjajima..ovo je samo moje iskustvo.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
najvise volim kad se pojedinci pronadju i odmah pomisle da se neka recenica direktno odnosi na njih, blackrose nije nista tebi bilo upuceno.....slucaj poradjala sam se 16 sati i sve me boli se moze pronaci kod mnogo zena...
odlete gore cim ih zaboli, upadne u neku nedojebanu smjenu gdje neka babica nervozna, doktoru nije do dezure i sta vec ne pa se sve rastegne ko gladan srat...to je tip poradjala sam se 16 sati...

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja najvise volim one sto generalizuju.
Naravno, kada nigdje nisi napisala: uz izuzetke ili sl.
Ja zub vadim bez anestezije pa ne govorim da su oni koji je traze, placipicke.
Svaki porod, operacija,..je individualan i naravno subjektivan. Prag tolerancije bola nije kod svakog isti, to sto mene manje boli nego tebe, ne znaci da tebe ne boli.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 10:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2011, 15:03
pcelica_501 je napisao:
osim ovih sto su rodile carskim rezom.....ja vecih placipicki od vas nisam vidjela...
moj slucaj, oko ponoci osjetim bolove i do nekih pola 4 sam mogla da se prevrcem i setam po kuci jer mi je bilo dosadno (citaj pogledala sam i reprize dokumentaraca na Discovery-u i History) primili me, ostavili u radjaoni da odmorim i pricekala smjenu ujutru....bio i dezurni bile i babice, stalno se neko motao po radjaoni...opet sam iskoristavala priliku da ustajem sa onog stola i da hodam jer ja nemam mira...dosla smjena ujutru, dosla i djeca na praksu, njih maltretirala da mi daju tufere jer su mi usta bila suva ko barut, sita se ispricala i ismijala sa jos jednom porodiljom kraj mene( citaj jedna drugoj olaksavale trudove)...ukljuculi mi drip i bez ikakvih problema Gnjatic i babica Milka mi pomogli u tih najduzih 5 minuta u mom zivotu da rodim NAJDUZE trepavice u gradu u pola 10....ostala gore jos tri dana i cao kuci, svi ok, doktori, sestre zdrao zivio
i sad nakon 6 mjeseci, taj prodjaj mi je zajebancija i bez problema bi mogla jos dvoje da rodim ako je to taj bol.....kad mi kazu joj poradjala sam se 16 sati i sve me zivo boli ja bi to tukla i ne bi dala plakati, zajebi tu storiju, kakvo prepadanje i panicarenje..prag boli 0 bodova...
hvala dovidjenja prijatno 8)

e pa blago tebi.....sad sve zene koje su se napatile poradjajuci se, a znamo svi izgleda, sem tebe, da nije svaki porodjaj isti, kao sto ni svako djete nije isto ( sad ako moje ima manje trepavice od tvog manje je lijepo ili vrijedno - po tvojoj logici )!
Eto ti si imala idealnu trudnocu i idealan porod, daj boze kad bi svakoj zeni tako bilo.....Ja sam vidis kao sto sam napisala gore imala visoko rizcnu trudocu i nestrucne idiote oko sebe koji su me svojim "stucnim" dijagnozama uspanicili.....
Nisam se ja bojala poroda, jedva sam cekala da sve bude gotovo i ni jedne sekunde se nisam bojala toga i inace nisam placipicka, vec sam se bojala za zdravlje i zivot svoje bebe! Procitaj malo po internetu sta je to gestoza ili preeklampsija i eklampsija, pa ce ti biti jasan moj strah....
Nekako mi se cini da si mene prozvala s tim komentarom o carskom rezu i placipickama.....
Budi srecna da je sve kod tebe tako dobro proslo, nema potrebe da se rugas i prozivas one koji nisu bili te srece......

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
izvinjavam se sto imam svoje misljenje.....odoh sa ove teme, a vi se borite sa vjetrenjacama... 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
pcelica_501 je napisao:
najvise volim kad se pojedinci pronadju i odmah pomisle da se neka recenica direktno odnosi na njih, blackrose nije nista tebi bilo upuceno.....slucaj poradjala sam se 16 sati i sve me boli se moze pronaci kod mnogo zena...
odlete gore cim ih zaboli, upadne u neku nedojebanu smjenu gdje neka babica nervozna, doktoru nije do dezure i sta vec ne pa se sve rastegne ko gladan srat...to je tip poradjala sam se 16 sati...

Sefika, polako.. povuci rucnu.. Tebi eto bilo super.. I meni je bilo super ali da me je boljelo i da sam imala osjecaj da mi se rastvara utroba - imala sam. A usla sam nasmijana i izasla sam nasmijana... sto ne umanjuje cinjenicu da porod - BOLI!!! A 13,5 sati ( u mom slucaju) nije mala stvar a nije bilo smjena i babica je bila najdivnija babica na svijetu.. A nisam ni placipicka ni razmazena + sam znala sta je i kako izgleda porod.. Al' jedno je gledati tudje porode a nesto deseto je sam se razapinjati po onom stolu.

Al' bice da se vi rukometasice lakse poradjate od nas odbojkasica :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2011, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li iko da li je istina da je na Paprikovcu uvedena spinalna anestezija i porodjaj uz epidural?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 14:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Okt 2011, 15:03
jeste ima sad i to, ali ne znam da li je za sve ili za pojedince :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 08:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
hej glavno je da su djeca zdrava i dobro porodaj prosla, a i mame nadam se. Da porodaj sada nije setnja u parku to je mislim svakome jasno. Radujte se zdravoj i sretnoj djeci.....

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
blackrose, fakat sam plakala dok sam procitala tvoj post.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
Cestitam svima vama koje ste rodili i unapred cestitam onima koji ce roditi :D

blackrose procitao sam tvoj post i ostao bez teksta ... Sram ih bilo ! Volio bih da iom ispises imena ovde (ako znas). da ih javno obrukamo, govna jedna ...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hm...procitaj jos jednom...imenovala sam one kojima sam znala ime.
Hvala Gamer.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stigmata je napisao:

ajoj....ne znam sta mi je trebalo, ali evo, posle par godina i ja ga procitah opet...i isto placem....sada vidim da dosta toga nisam napisala....sto me opet dovodi do zakljucka da se ipak ne zaboravlja ma koliko vremena proslo, ali kao sto sam rekla, vrijedilo je...i ako Bog da, mozda uskoro svojoj mini bleki ispunim zelju i rodim joj toliko zeljenu seku ili batu. Vrijedi.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2011, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
stigmata je napisao:

+1

Uh jebote Blek, pa ovo nisam znala. Slika Slika

Kad sretnem Mini, ima da je izljubim i izgnjavim, koliko god da bude antiprotivna. :lol:

Svaka ti čast ženo. :notworthy: I tebi vučice... uffff...

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2011, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
...i ako Bog da, mozda uskoro svojoj mini bleki ispunim zelju i rodim joj toliko zeljenu seku ili batu. Vrijedi.

Ali, bas!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 19:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 14:21
Evo pročitah ove vaše doživljaje i pre svega svaka čast mamama koje su izdržale teške porode i onima koji su imali porod bez problema. Međutim interesuje me da li studenti moraju da dolaze i da pregledaju mamu trudnicu? Da li se išta pita mama trudnica ili to oni onako dođu sami ili uz prisustvo doktora pa se uče tu na jadnim ženama?
Mislim da nije uredu da se neko uči na trudnici i njenoj bebi bez pitanja te majke. Ako majka sama dozvoli uredu, ali ako majka nije za to da je pregledaju tamo neki studenti i da se uče na njoj i njenoj bebi onda to ne treba raditi.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2012, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e kad se tog dijela sjetim.
Porodila sam se na carski rez i smatrala da nemaju vise sta "dole" da zaviruju. Sutradan obucem gacice. Jest djavla, vizita ujutro, ulazi dr, glavna sestra i jos buljuk studenata. Ona guska od sestre se izdera na mene zbog gacica. Svi odreda zavirise ko da se izlazu Mikelandjelova djela. Jedno od najvecih ponizenja.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Poslije svega što sam čula i pročitala mogu reći samo ne-daj-Bože da nekad zavisimo od njihove humanosti kad se ovako ponašaju dok rade za platu.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2012, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2006, 17:02
blackrose je napisao:
e kad se tog dijela sjetim.
Porodila sam se na carski rez i smatrala da nemaju vise sta "dole" da zaviruju. Sutradan obucem gacice. Jest djavla, vizita ujutro, ulazi dr, glavna sestra i jos buljuk studenata. Ona guska od sestre se izdera na mene zbog gacica. Svi odreda zavirise ko da se izlazu Mikelandjelova djela. Jedno od najvecih ponizenja.

:lol: :lol: :lol: :lol: E, Bleki, vala me nasmija. Kad se samo sjetim gadljivog izraza lica sestre koja uložak smiče pincetom i kako se kompletna vizita podviruje u moje međunožje. A face smrtno ozbiljne ........ hm, znam da su mi u tom momentu svakojake nepodopštine padale na pamet, ali eto, ja sam jedna fina djevojčica, pa sam se samo skrušeno smješkala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 205 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]