Sve zavisi od nacina na koji zelite smrsati, da li je to salo ili kilaza. Dosta ljudi se opterecuje vagom, sto je pogresno ako niste profesionalni MMA borac ili nesto slicno.
Ja sam sa 107 dosao od 86 u relativno kratkom roku, godinu dana sa prekidima, znaci spustim na 90, povecam na 95-100, spustim na 85, povecam na 90 i sl. kako mi se cefne, tj. kako sam raspolozen.
I to ne trosenjem kalorija, ne kontrolisanjem unosa kalorija, tacnije uopste ne obracam paznju na kalorije vec na UH i masti. Tokom zime ne jedem slatko, grickalice, hljeb i sl., meso jedem o ogromnim kolicinama (700g do 1kg dnevno) kada radim na snazi (trenutno), inace je manji unost. Od aprila krecem sa cardio treninzima i izbacujem mast, ali ne vracam hljeb, vec zitarice tipa Musli 'n' shit./
Sto se tice apsolutne pasivnosti i lijenosti ili jednostavno psihickog rada bez puno kretanja, to je nikakv unos UH (osim alkohola, jbg, moram), puno mesa i kofeina (zbog ubrzanja metabolizma) i mlijecnih proizvoda (kalcijum 'n' shit).
Dakle, ko hoce da vidi na vagi manje kila, dorucak zitarice, tokom dana voce, rucak-vecera meso (najbolje piletina). Kome smeta salo, isto ovo, samo za dorucak opet meso umjesto zitarica, jogurt ili mlijeko.
Zaboraviti na slatkise (uzimati pozitivne secere iz voca), hljeb takodje (bolje pojesti vise mesa za rucak nego vise hljeba), grickalice pa cak i alkohol (ja ne mogu i necu).
Ugl. treba procitati par knjizica o metabolizmi i nutritivnim vrijednostima svih namirnica koje unosite.
Ako ima kakvih pitanja, vratio sam se na forum pa pitajte, stojim na raspolaganju.
_________________ I am Alpha & Omega, the beginning and the end, the first and the last...
|