Bila sam nekidan prvi put kod dr Dragane Pavlović-Vasić. I prvi put na pregledu na poliklinici. Prvo, čekala sam sat vremena. Koji k* zakazuju više žena na pregled ako fizički, tj.vremenski ne mogu sve stići? Bezveze. Drugo, koji im je ono fazon sa skidanjem u čekaonici? WTF? Sreća pa sam obukla neku tobož tuniku da ne stojim tamo u gaćama. Neka starija žena zaboravila suknju, pa se umotala maramom. Zašto kabina za presvlačenje nije unutra kod doktorice? Meni je to sve toliko komično i čudno bilo, mislim da sam im svima tamo bila čudna što se smijem i iščuđavam.

Ona mlada cura što radi tu kao na kartoteci, tj.upisuje, ne bi joj škodilo da se malo nasmije, a ova starija žena ko papagaj svima ponavlja jedno te isto, uzv, papa, blablabla, koliko zatupiš nakon ponavljanja jednog te istog, istim tonom, istim riječima?
Dalje, zar nisu mogli nekako organizovati da taj uzv bude isti dan? Sad bezveze opet dolazim na uzv, i to nakon mjesec dana?!! Za mjesec dana mogu umrijeti ako nešto nije u redu... (al hajd, valjda bi ona običnim pregledom skontala da nešto nije u redu). E da, što se skidanja u toj prijemnoj kancelariji tiče, ova starija žena sa kartoteke je rekla kako to sve "ima svoju svrhu", nisam ju skontala kakvu, nešto je spominjala da operemo svoju suknju kad dođemo kući

Što se doktorice tiče, okej je. Pričljiva, ne persira te, pa kao stekneš utisak da imate prijateljski odnos. Kao onako cool je i direktna. Mene je svašta ispitala jer sam prvi put kod nje, a i ja sam nju uspjela svašta pitati (mada, neke sam stvari i zaboravila, nema dok se ne napiše na papir). Što se tiče pregleda, gruba je. Čim sam sjela na stolicu, i čim se okrenula prema meni, vidjela sam po njenim pokretima da neće biti baš ugodno. Znači, čim sam sjela, ona je nekako brzo poletila, i odmah gura onaj spekulum i ruku, ono, ne znam, daj malo uspori.

To mi se baš nije svidjelo, ali eto.
Malo me podsjetila na Ećimovku, što fizički, što tom nekom direktnošću i blagom arogantnošću, ozbiljnošću u govoru, sigurnošću u sebe. Eto, sve u svemu, nisam zadovoljna tim jbnim čekanjem i organizacijom pregleda, ovo ostalo što se tiče doktorice je, hajmo reći, okej.