Voljela bih ovim putem da podijelim sa vama svoje iskustvo sa dr. Jelenom Čolović . Išla sam kod nje jednom ( u privatnu ambulantu na Obilićevu) i rekla da neću nikad više. Prije nego što nastavim, da napomenem da je to bio moj prvi susret sa ginekološkim pregledom i da sam tada još uvijek bila nevina. Naime, doktorica me je ukupno 4 puta pitala da li sam ikada imala seks.odnose na šta sam ja odgovorila sva 4 puta sa ne a ona me svaki put iznenađeno zagledala (btw. imala sam tada 22). Prvi put me je to pitala pred punom čekaonicom, zatim dok je uzimala podatke iz anamneze u ambulanti, potom prije sjedanja na ginekološki sto i treće nije bilo pitanje već više kao zaključak (pa himen je tu).
Znači, ovo je bila moja reakcija
Gospođa mi je takođe uzela bris za papa test, za šta sam ja kasnije saznala da se uopšte ne radi kod nevinih djevojaka jer je pristup grliću materice ograničen a samim tim su testiranje i rezultati diskutabilni. Mada, pretpostavljam da je cilj bio da se uzme 20 KM. Takođe, gospođa mi je uradila i ultrazvuk koji je trajao cirka 30 sek a iz koga mi je rekla samo jajnici su uredne veličine. I uzela još tu 40 KM. Na kraju mi rekla, ma to mora da je urološki i propisala mi antibiotik.
I da, umalo zaboravih, na izlasku iz kancelarije mi je rekla ‚‚moraćeš jednom`` i da ste joj vidjele facu, znale biste da se nije šalila.
Zaključak priče jeste da sam dala 60 KM, bukvalno ni za šta. Žena mi ništa konkretno nije rekla sem da ću ``morati jednom``. Napamet mi je propisala antibiotik i dovela me u neugodnu situaciju u čekaonici. Dakle, pedagog nula, psiholog nula, privatnik 5+, dijagnostičar (nepoznato).