banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 07:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ginekolog
PostPoslato: 27 Sep 2013, 19:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jeste Sibincicka u pitanju

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Izvini laoce ali ne upucuj je u nesto o cemu ocigledno povrsno znas.......Sibincicka je vlasnik jedine klinike u RS koja se bavi sterilitetom i zove se Medico S.....rezultati te klinike su prilicno frizirani i nisu vrijedni pomena....Sava Bojovic je samozvani ljekar i sexolog....taj tek pojma nema...daje neke cajeve i gluposti....veze sa pamecu nema.....
svi prvo insistiraju da muskarac uradi spermiogram jer je to kod muskaraca vrlo jednostavno....ili jesi ili nisi lav....virnu pod mikroskop i sve jejasno.....kod zena je to daleko daleko komplikovanije....
najbolji doktor za pitanje steriliteta je dr.Veljko Vlisavljevic,nacelnik klinike u Mariboru,covjek porijeklom iz Korenice,naseljenik u Novi Sad na privremenom radu u Mariboru.....radi takodje i u bolnici Jevremova u Beogradu ali je sve duplo skuplje ,pa i konsultacije,nego u Mariboru.
Citav niz specijalizovanih klinika postoji u okruzenju.....MedicoS Banja Luka,u Zenici,u Zagrebu,Mariboru,Beogradu.....za muski sterilitet ima u Hadzicima kod Sarajeva,turci otvorili,Bihceci ili tako nekako.
Draga moja hocemo bebicu,ne preporucujem ti ni jednu od navedenih.....sem Maribora i dr Resa u Ljubljani tj Postojni....ostalo su sve mlatimudani i uzimaci para.U Mariboru se ceka oko godinu dana.Kontaktiraj ih pa vidi da li se i koliko ceka samo na pregled.Pratice te u plodnim danima,rast tzv. folikula itd itd....da te ne smaram sa tim.
Ja i moja supruga smo tu bitku vodili skoro 20 godina i na kraju je dobili u Pragu u Ceskoj.Ako postoji problem boga moli da ga nadju i da ne budes u grupi tzv. idiopata tj. parova koji nemaju potomstva a ne zna se razlog pa ne znaju ni kako da ti pomognu kao sto je bio slucaj s nama.
Slobodno pitaj sta god te bude interesovalo vrlo rado cu ti pomoci.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 20:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Očigledno da pišeš iz sopstvenog iskustva. Moja bivša radna koleginica je išla u Maribor na "produvavanje" kanala dole i doživjela je to da su joj bukvalno upropastili svaku šansu da zanese.
I ne bih se usudio reći da laoce površno poznaje materiju :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
bogami je povrsno poznaje ako smatra da je ovo redoslijed koji je napisao...jer nije....nista ja iz svog iskustva ne govorim....ni meni maribor nije pomogao.....4 puta,kao ni beograd,ni zagreb,ni sibincicka...ukupno 13 puta svi zajedno....u sterilitetu se zna put i to ide kao na traci...pregled muskarca,pregled zene,kompletni lab nalazi,hormonske inekcije,punkcija,vracanje embrija i molis se bogu poslije 15 dana da je nalaz pozitivan.....i to je to....ako cu nekog hvaliti onda je to Prag.....ovo sto sam gore napisao je iz iskustva 50-ak parova sa kojima sam kontaktirao,razgovarao,pomogao da naprave udruzenje i koji vecinom jos uvijek nemaju djece
to produvavanje iliti prohodnost koju rade i o kojoj govorite i ti i on ni crnom dusmaninu ne bih preporucio.....

sve u svemu ovo o cemu mi je nebitno.....hocemo bebicu,idi svom ginekologu kojem vjerujes,reci problem i neka te pregleda kao i muzu da daju uputnice....znace ti sve reci tvoj dr.....sto ranije udjes u to vece su ti sanse.....do 30. odlicne...do 35 vrlo dobre...preko 35 naglo padaju a preko 38 minimalne.....zato pozuri dr i pitaj...to nije sramota

naoruzaj se strpljenjem,zivcima,budi spremna na razna razocarenja......nadam se da ce sve biti ok.....ne vjeruj u price opustite se i slicno.....trebace i puno novca....ali konacni cilj je cudo bozije i zbog njega se sve isplati istrpjeti...jos jednom sretno

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 21:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
krol2, drago mi je da je to kod tebe ipak uspjelo. Cuo sam i ja za Prag i za Maribor, Bec....
Ne moras odmah skakati, naveo sam samo ko se time bavi u BL, a Savo je u regionu bio najeksponiraniji prije desetak godina, bio sam slucajno i na jednom njegovom predavanju .
I ne znam zasto redosljed nije ok? Pregled muskarca( spermiogram), hormoni kod zene, onda se treba pogledati je li put spermatozoidima prohodan - hromopertubacija - ubrizga se plava tekucina intravaginalno i laparoskopski se gleda da li su jajovodi prohodni. Ne kontam sta je lose u tome - mozda jedino da se rodi plavo dijete :D .
I onda nakon toga sva ta prica koju si naveo.
_zoka :wave: . :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 16:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Nov 2013, 12:21
Što se tice doktora Milića nebi ga preporučila, ja sam isla kod njeg na pregled vezano za miom u z.u. Jelena, rekao je da može da se uradi laparaskopski, da povadim sve nalaze, sacekam da prodje ciklus i sa uputnicom ljekara porodične medicine dodjem, kao sve troskove opracije može da snese fond. Kad sam povadila sve nalaze, kaže odlično dođi da se to odradi, u razgovoru sam pomenula uputnicu, odjednom je okrenuo priču da nema govora o laparaskopiji, nista mi nije bilo jasno sem cinjenice da sam izgubila vise od mjesec dana cekajuci da zakažem tu navodnu laparaskopiju.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 16:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Nov 2013, 12:21
Što se tice doktora Milića nebi ga preporučila, ja sam isla kod njeg na pregled vezano za miom u z.u. Jelena, rekao je da može da se uradi laparaskopski, da povadim sve nalaze, sacekam da prodje ciklus i sa uputnicom ljekara porodične medicine dodjem, kao sve troskove opracije može da snese fond. Kad sam povadila sve nalaze, kaže odlično dođi da se to odradi, u razgovoru sam pomenula uputnicu, odjednom je okrenuo priču da nema govora o laparaskopiji, nista mi nije bilo jasno sem cinjenice da sam izgubila vise od mjesec dana cekajuci da zakažem tu navodnu laparaskopiju.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2013, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2013, 00:37
Zna li ko koliko se sad otprilike ceka na poliklinici za preged? Jel treba uputnica ako nisi registrovan gore?

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 02:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
uputnica ti ne treba, a vrijeme cekanja zavisi od toga kod kojeg si doktora registrovana. meni su neki rekli da je kod svih guzva i da se ceka oko mjesec dana. bas bih se i ja sad trebala zakazati.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 07:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2013, 00:37
E pa nisam registrovana, zato i pitam za uputnicu. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 09:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja procitala, "ako si registrovan" :-D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 09:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Mislim da sad uopste ne treba uputnica,a cini mi se da imas i.u studentskoj ambulanti ginekologa jednom sedmicno i da nije guzva

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ne treba uputnica ali moraš biti registrovana kod jednog od ginekologa. Za tog u studentskoj nemam pojma.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2013, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
to mi je rekla prije nekoliko dana jedna poznanica,dr Vulin utorak ili srijeda cini mi se,najbolje priupitati,studenti ionako imaju viska vremena :)

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2013, 18:47
mladenkab82 je napisao:
Što se tice doktora Milića nebi ga preporučila.

Hmmmm... Jesi na kraju odradila to. Meni je rekao da dođem sa uputnicom, pa mi radio sve nalaze sem histeroskopije koju je trebao da radi jer nije bilo vreme za taj pregled..i naravno naplatio mi nalaze koje sam 3 dana pre dolaska njemu odradila kod svog doktora :/ Sad čekam kraj ciklusa pa da radim histeroskopiju (i to prvo samo dijagnostičku, pa ako bude potrebe za operacijom to opet dolazim drugi dan). Rekao mi je da mogu na uputnicu, reci mi šta da očekujem?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Histeroskopija zbog? Histeroskopija bez kiretaze?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 18:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sumnja na septum ili miome, nije siguran... Šta je kiretaža? o.O

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2013, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok, ako je sumnja na septum onda je ok. Ako je miom, ili miomi u pitanju, to je , naravno isto preporucena metoda.
Problemi sa krvarenjem ili bolovi kod odnosa?
Ako subjektivno nema problema i ako su u pitanju miomi, dovoljna je redovna kontrola, ako rastu i prave probleme - onda treba razmisliti o odstranjivanju. A mozda je jednostavno samo neki polip u pitanju.
Miomi se mogu jednostavno tom metodom odstraniti ako se nalazi na sluzokozi, ali ako su dublje, npr u misicnom sloju , ili sa strane trbusne duplje, onda se tom metodom ne mogu odstraniti.
Kiretaza je odstranjivanje sluzokoze materice - praktikuje se, medju ostalim, kod problema sa krvarenjem i obicno ide u kombinaciji sa histeroskopijom.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2013, 16:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

On prvenstveno sumnja na septum.. Znaću o čemu je reč i na čemu sam posle pregleda.. Da, imala sam krvarenje između ciklusa..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2013, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja se danas narucila kod dragane pavlovic vasic na poliklinici, tek 8.1. su me naucili! :-? bas se puno ceka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]