banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
sve bolje od boljeg :( da vi znate kako sam ja gadljiva...
nego Mifko..kad trebas na kontrolu? javni jesi li otopila sa ovim pomijama...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Ma necu ici na kontrolu, to sam saznala kad sam radila sistematski pregled. A kad si to spomenula, mogla sam za nekih 20 dana otici provjeriti samo taj desni bubreg, jer ako ne naglasim naplatice mi i lijevi, a on zdrav. :D :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Fino ste me isplašili, nema šta. :D Zna li neko da li mineralna (gazirana) voda može biti štetna, odnosno da li utiče na stvaranje pijeska/kamenja jer je puna minerala? Pitam jer inače pijem 'izvjesnu' količinu mineralne, pa ne znam da li da smanjujem?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Mifko je napisao:
Znaci da ima smisla ovo sa uvih cajem i brusnicom. Baza i kiselina, nije bitno koje je, samo da nije neutralno.

Ja sam prošle godine imala upalu mjehura i reče mi teta u apoteci da uvin čaj treba piti sa kašičicom sode bikarbone. Može razmućeno ili kako je meni bilo lakše, progutam sodu i zalivam čajem. Uglavnom bitno je da se dodatno poveća njena alkalnost. Upala i pijesak naravno nastaju iz potpuno različitih razloga, ali se uva valjda tako uzima u oba slučaja. Ne šećeri se i ne dodaje limun. I da, uvu treba popiti u jednoj kuri, ne pretjerivati u smislu da se konzumacija produži na više mjeseci, jer je u velikim količinama štetna.

Mislila sam da je ovo bapska priča i izgovor pojedinih pivopija, ali izgleda da stvarno ima uporište u medicini:

Citiraj:
Otarasite se peska u bubregu
Zna se da je pivo diuretik i stoga pomaže da se vaša bešika i bubrezi "isperu". To je posebno blagotovorno ako imate infekciju mokraćnih kanala ili pesak u bubrezima. Pivo proširuje mokraćne kanale i omogućava pesku ili sitnijim kamnečićima da lakše prođu. Osim toga, alkohol će ublažiti bolove koji kod ovih tegoba mogu da budu veoma jaki. Međutim, nemojte da pijete pivo ako uzimate antibiotike ili analgetike, jer ćete poništiti njihovo dejstvo

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Uvin čaj se i pije u kombinaciji sa sodom bikarbonome, ali soda bikarbona se uzme u malo vode oko 20 minuta prije pijenja uvin čaja. Valjda da bi soba bikarbona imala vremena da napravi alkalnu sredinu i da bi čaj imao bolji efekat.
To sa sodom sam pročitala na kutiji sa uvin čajem, ne znam čiji je bio proizvođač.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
_зока je napisao:
404_forbidden je napisao:
tu istu Prolom vodu su mi neki rekli u Hitnoj da zaobilazim u sirokom luku .
Prolom vodu i trebaš izbjegavati ako si zdrav. To je banjska voda namjenjena liječenju nekih bolesti i čak ni bolesnici ne treba da je piju stalno....

da, ali sam je pio godinama a kamen se stalno vracao ..sad sam prestao i ta ista zena u Hitnoj mi preporuci Rosu vodu, kao ona nema nekih kiselosti u sebi ..sad sam na nju presao ...vidjecu efekat

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Talija je napisao:
Uvin čaj se i pije u kombinaciji sa sodom bikarbonome, ali soda bikarbona se uzme u malo vode oko 20 minuta prije pijenja uvin čaja. Valjda da bi soba bikarbona imala vremena da napravi alkalnu sredinu i da bi čaj imao bolji efekat.
To sa sodom sam pročitala na kutiji sa uvin čajem, ne znam čiji je bio proizvođač.

Овде имају фантастичну "киселу" звану Боржоми или Борџоми - ბორჯომი - http://en.wikipedia.org/wiki/Borjomi_%28water%29 која има такав укус као да си у њој отопио кашику соде бикарбоне :) али ем што одлично гаси жеђ љети ем одлично рјешава проблеме код преједања ;) двије чаше попијеш и нема проблема... Иначе оно што пише да су им Руси забранили увоз више није тачно. Неки дан су опет дозволили. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Poslednji put menjao sinip dana 16 Feb 2013, 21:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ja sam u Poljskoj probala neku njihovu "mineralnu" vodu, za moje nepce osjećala se na sumpor, valjda su to neke njihove ljekovite vode koje flaširaju. Čak im i boja te vode nije bila najsrećnija, onako lokvasto (kao iz lokve) je djelovala. :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2013, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
prije, sad vec 4 godine mene nesto pocne da boli u predjelu zeludca. prvo nesto malo kao mucnina i postepeno, vremenom bol je bivala sve jaca. jednom dok sam sjedio u kaficu toliko me je zaboljelo da se nisam mogao pomjeriti. gotovo da ne mogu da disem od bola. bilo bas lose iskustvo. prijatelj me odbaci do hitne, tamo mu krknu neku injekciju, pa brat bratu ona igla ko prst debela. sve to saspe u venu i poslije par trenutaka milina...nadrogirala me umjesto da me lijeci. usput mi dala upute da je to ili gastritis ili salmonela, dakle nista strasno. ja kod doktora ovog oficijalnog i dobijem raznorazne uputnice koje sam ja zaobisao i odem u firenu. dam 50 kovertibilnih maraka da me pregledaju sa ultra-zvukom. jes me tad neka mlada doktorica isprepada...kaze "nisam ocekivala da cu ovo kod tebe naci..." ja prvo pomislio da nije nekakv rak :confused2: poceo da se tresem, jbga mlad momak zeljan zivota. tam mi opsti da imam pjesak u zucnoj kesi i jedini nacin da ga izvadim jeste operacija. sobzirom da nije rak i da su ti bolovi bili toliko nepodnosljivi da sam ih stavio na prvo mjesto najvecih bolova, operaciju sam docekao s osmjehom. poslije operacije sam shvatio da moze i gore da boli od pjeska u zuci... :( no, prodje operacija i nakon godinu dana pocnem da osjecam bolove u preponama. ja prvo pomislim bruh, jer mi je operacija isla deset kopci preko stomaka, otvoreni rez. nesto slicno kao kad su onog vuka rasporili da izvuku jarice i ubacili mu kamenje. ja opet kod doktora i opet 300 uputnica i ustanove mi pjesak u bubrezima. tad sam pomislio da mogu da izvozim pijesak. e sad ide bit mog posta. naime, doktorica mi je rekla da pijem Prolom vodu jer ce mi pomoci da izbacim taj pijesak, a da je uvin caj vise za upale mokracnih kanala. tako sam ja pio tu vodu i mogu ti reci da sad ne osjecam te bolove. nisam isao na kontrolu ali...pa tako eto karton te vode oko 6 km....

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 08:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Talija je napisao:
Ja sam u Poljskoj probala neku njihovu "mineralnu" vodu, za moje nepce osjećala se na sumpor, valjda su to neke njihove ljekovite vode koje flaširaju. Čak im i boja te vode nije bila najsrećnija, onako lokvasto (kao iz lokve) je djelovala. :D

Ма ова грузијска је супер, не знам шта ћу кад се вратим... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
Davno sam napisala jednoj forumasici (ne mogu se sjetiti tacno kojoj) recept za topljenje kamencica u bubregu. Naime, moja mater je trebala laserom razbijati kamen u Beogradu prije par godina, ali je pila tu mjesavinu i kamenje se istopilo, eno je sad ko nova. U pitanju su prirodni sastojci, pa neces nista izgubiti da probas. Ak' hoces napisem ti :)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 20:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Samo pisi, ionako pijem mjesavinu svega sto cujem da valja... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
Samo tečnosti piti, da se taj pijesak polako izmokrava, što budeš pila više tečnosti bolje ćeš izmokravati. Nije pretjerano bitno koja je tečnost u pitanju, bitno je da je tečnost. I da smatra se da voda nema uticaj na stvaranje kamenca/pijeska u bubrezima. Znači ništa ono tvrda/meka voda.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Dukke je napisao:
Samo tečnosti piti, da se taj pijesak polako izmokrava, što budeš pila više tečnosti bolje ćeš izmokravati. Nije pretjerano bitno koja je tečnost u pitanju, bitno je da je tečnost. I da smatra se da voda nema uticaj na stvaranje kamenca/pijeska u bubrezima. Znači ništa ono tvrda/meka voda.

Postoje organizmi koji su jednostavno skloni stvaranju kamenca.
Jedna vrsta koja se i najlakse izbacuje se stvara nekako preko krvi. Ta vrsta se rjesava nekakvim lijekom zaboravio sam kako se zove. Ja nisam bio te srece morao sam ga istjerati prirodno :( . A bio je 8 mm. nakon par godina i iz drugog bubrega je krenuo ali nesto manji kamen, te je i on ugledao svjetlost dana.
Koliko znam zene lakse izbacuju kamen jer su im mokracni putevi siri. Bar tako mi je rekla doktorica.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
batica je napisao:
prije, sad vec 4 godine mene nesto pocne da boli u predjelu zeludca. prvo nesto malo kao mucnina i postepeno, vremenom bol je bivala sve jaca. jednom dok sam sjedio u kaficu toliko me je zaboljelo da se nisam mogao pomjeriti. gotovo da ne mogu da disem od bola. bilo bas lose iskustvo. prijatelj me odbaci do hitne, tamo mu krknu neku injekciju, pa brat bratu ona igla ko prst debela. sve to saspe u venu i poslije par trenutaka milina...nadrogirala me umjesto da me lijeci. usput mi dala upute da je to ili gastritis ili salmonela, dakle nista strasno. ja kod doktora ovog oficijalnog i dobijem raznorazne uputnice koje sam ja zaobisao i odem u firenu. dam 50 kovertibilnih maraka da me pregledaju sa ultra-zvukom. jes me tad neka mlada doktorica isprepada...kaze "nisam ocekivala da cu ovo kod tebe naci..." ja prvo pomislio da nije nekakv rak :confused2: poceo da se tresem, jbga mlad momak zeljan zivota. tam mi opsti da imam pjesak u zucnoj kesi i jedini nacin da ga izvadim jeste operacija. sobzirom da nije rak i da su ti bolovi bili toliko nepodnosljivi da sam ih stavio na prvo mjesto najvecih bolova, operaciju sam docekao s osmjehom. poslije operacije sam shvatio da moze i gore da boli od pjeska u zuci... :( no, prodje operacija i nakon godinu dana pocnem da osjecam bolove u preponama. ja prvo pomislim bruh, jer mi je operacija isla deset kopci preko stomaka, otvoreni rez. nesto slicno kao kad su onog vuka rasporili da izvuku jarice i ubacili mu kamenje. ja opet kod doktora i opet 300 uputnica i ustanove mi pjesak u bubrezima. tad sam pomislio da mogu da izvozim pijesak. e sad ide bit mog posta. naime, doktorica mi je rekla da pijem Prolom vodu jer ce mi pomoci da izbacim taj pijesak, a da je uvin caj vise za upale mokracnih kanala. tako sam ja pio tu vodu i mogu ti reci da sad ne osjecam te bolove. nisam isao na kontrolu ali...pa tako eto karton te vode oko 6 km....

Da Prolom je dobra ako imas kamen ali ne treba pretjerivati sa njom ako si zdrav, nije bas ni ta voda najbolja..
A pivo jeste dobro ali svi su mi rekli da se mora piti toplo/mlako a to nema sanse da radim. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Meni je jos doktor rekao da mu nikad nije dosao niko ko pije pivo u vecim kolicinama sa kamenom u bubregu. Kaze da tu ima neke veze. Trebali bi ovo pokusati dokazati i odvesti Sajina na ultrazvuk, da vidimo dali teorija drzi vodu :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 17:15 
Citiraj:
A pivo jeste dobro ali svi su mi rekli da se mora piti toplo/mlako a to nema sanse da radim. :D

Od male jedna rodjaka pije toplo pivo, navodno zbog bubrega... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 20:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma uvin caj je ladovina i za mokracne kanale..pa 19 god ga koristim i nista, pisam ko trudnica..

pijesak, kamenac - bosiljak dusu dao za te stvari..takodje lezanje u kadi tople vode i trcanje uz stepenice prilikom pomjeranja kamenca..ja sam tukao po dve saksije na dan kad me ufatilo..
Slika

takodje neki nasi su mi donjeli bosiljak suseni iz bosne..e sto je gorak, em nekako tezak kao caj al zato je uradio svoj posao..

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 09:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2010, 09:21
veteran 1987 je napisao:
Dukke je napisao:

Postoje organizmi koji su jednostavno skloni stvaranju kamenca.
Jedna vrsta koja se i najlakse izbacuje se stvara nekako preko krvi. Ta vrsta se rjesava nekakvim lijekom zaboravio sam kako se zove. Ja nisam bio te srece morao sam ga istjerati prirodno :( . A bio je 8 mm. nakon par godina i iz drugog bubrega je krenuo ali nesto manji kamen, te je i on ugledao svjetlost dana.
Koliko znam zene lakse izbacuju kamen jer su im mokracni putevi siri. Bar tako mi je rekla doktorica.

Otprilike tako. Smatra se da u mokraci postoji inhibitor koji sprecava stvaranje kamenca ili pijeska, odnosno talozenje minerala, tako da je istina da su neke osobe sklonije stvaranju kamenca ili pijeska od nekih drugih. I jeste, zene lakse izbace kamencic jer su im mokracni putevi kraci.
Kolicina tecnosti koja se unosi je bitna jer pospjesuje brze izbacivanje kamnecica/pijeska, tako da je i ova teorija sa pivom sasvim vjerovatna.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 09:52 
Onda ja necu nikada imati doticni u bubregu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]