Opet ja sa novim rasporedom:
http://gym4life.com/images/stories/Rasp ... robika.jpgOd starog rasporeda je ostalo sve kako je i bilo s tim da su dodata jos dva termina "BEGINNERS" aerobika. Ovaj trening je zamisljen tako da pomogne svima onima koji pocinju sa nekim od grupnih treninga (od onih koje mi imamo u ponudi). U ovim terminima se mozete upoznati sa osnovama treniranja bez presinga i bojazni da li cete stici da pratite trenera i ostale vjezbace, da li cete pravilno izvesti neki pokret, da li cete imati dovoljno kondicije da izdrzite citav trening i isl.
Jos jedna novina na rasporedu je i "KIDS" skolu sporta za najmladje (od 4 do 8 godina). Trener koji radi sa djecom je pedagog fizičke kulture (fakultetsko obrazovanje) ,obučen i pripremljen za rad sa ovim uzrastom. Članarina za KIDS je 30KM (20 za djecu nasih clanova). Termini su 3 puta sedmicno.
Koga ne mrzi da cita evo malo vise o KIDS skoli sporta:
KIDS škola sporta pozitivno usmjerava kako fizički, tako i mentalni razvoj djece mlađeg školskog uzrasta. Jedna od najvažnijih karakteristika škole sporta je individualni pristup djetetu.
Raznim, mnogobrojnim i zabavnim vježbama, djeca u KIDS škola sporta razvijaju koordinaciju, brzinu, ravnotežu, gipkost, snagu, smanjuju strah, povećavaju sigurnost,
više vjeruju u svoje mogućnosti, bolje rješavaju motoričke probleme, postaju čvršća, otvorenija, komunikativnija. Sve se to prenosi i u svakodnevni život i aktivnosti kod kuće,
u školi i na ulici, što značajno utiče na njihovo cjelokupno motoričko ponašanje i formiranje bolje struktute ličnosti djeteta, a kasnije i odraslog čovjeka.
Također, posebna pažnja se poklanja prevenciji od deformiteta dječijeg tijela ( kriva kičma, ravna stopala...), a uz konsultacije sa roditeljima, trener dodatnu pažnju posvećuje djeci
kod koje ja već prisutan deformitet ili neki drugi ometajući faktor, a da pri tome dijete o kojem se radi i ostala djeca to ne primjete pri samom vježbanju.
Roditelji, kao i mnogi sportski stručnjaci ne znaju ili zaboravljaju da dijete svoje sposobnosti može najviše da razvije do šeste, najkasnije sedme godine.
Dokazano je da je pedagoški uzrast najznačajniji u cjelokupnom formiranju ličnosti. Kasnije samo dolazi do učenja raznih modifikacija i prilagođavanja raznim situacijama u životu.