Kazu da je istina jedina stvar koja se ne moze uljepsati, a da ne izgubi na svojoj vrijednosti.
I prirodna ljepota, ona bez truna sminke i zahvata, je varijabilna.
Jedan dan se probudim, dobauljam do wc-a, pogledam u ogledalo i uplasim se, zabezeknem, kontam - evo Fredija iz ulice Brijestova u nasem stanu, gotova sam - a kad se saberem skontam da je to samo moj odraz u ogledalu. Bubuljice kao piramide strce na sve strane ili sam otecena ili sta ja znam sta.
Drugi dan ustanem, odbauljam u wc - i drugo lice u ogledalu.
Znaci i bez nekih zahvata, ona cista prirodna ljepota je varijabilna, svi mi imamo bolje i losije dane.
A sem toga, nekome je nesto lijepo, drugom je to isto ruzno.
Ili je jednoj osobi jedno vrijeme nesto lijepo, a onda promijeni misljenje.
Nemam problema sa izlazenjem vani bez sminke.
Kad radim jutarnju smjenu uglavnom iz kuce izlazim bez sminke. Nekad se nasminkam u toku dana, ako uhvatim vremena, a nekad i ne.
Ali ako imam vremena i ako mi se da - volim se nasminkati. Smatram da nije lose pomoci malo majci prirodi.
moon je napisao:
Interesantno..
Zene se sminkaju vec nekoliko hiljada godina i to sa namjerom da budu muskarcima ljepse, i sad dodju muskarci i hoce nas bez sminke!
Ima nesto u tome.
Doduse, prije nego sto muskarac upozna neku djevojku - prije ce se okrenuti za nekom dotjeranom, sredjenom, fino obucenom i nasminkanom. Ali kad bolje upozna neku djevojku i ona mu se svidi, bice mu svejedno da li je nasminkana ili ne, cak ce mu se vise svidjati nenasminkana.
Ali treba doci do te faze.
Naravno da i ovdje ima izuzetaka, ali malo ih je.