Lisa_Simpson je napisao:
Ljudi, stvarno ne znam shta da radim... U zadnjih godinu dana sam izgrebala bar 4 sochiva, a kupujem godishnja... Prije mi se to nije deshavala, al sad poslije 2-3 mjeseca budu toliko izgrebana (najcheshce jedno, pa onda poslije mjesec dana i drugo) da bolje vidim bez njih nego s njima..... To je uzasno jer ionako slabo vidim...... Jednostavno se po njima pojave tachkice koje su, u stvari, izgrebana udubljenja, pa me sad to pochelo i zuljati. Jedno sochivo mi je sad skor izgrebano,a drugo je staro mjesec dana i josh uvijek praktichno novo...... Inache mrzim cvike, ali izgleda da cu biti ochajna i morati ih kupiti.... Da li je iko imao iskustva sa tromjesechnim sochivima? I da li su nekom ova godishnja ikad bila (ovako) izgrebana.... Krivo mi je, svaki drugi mjesec dajem 50 km, stvarno me nerviraju...... Doktor nema pojma zashto se tako lako oshtete, nosim vec 4 godine sochiva, odjednom su pochela ovakva biti..... Please help!
P.S. Gdje ima kupiti dobrih cvika, shto otkachenije - to bolje.... Htjela bih neki drechav okvir kad bih kupovala..... Uf, mrzim cvike!
Ja sam kad sam pocela, imala godisnja. Medjutim slicni problemi su se pojavili.
Onda sam presla na dvomjesecna( 20 km par, frequency) i dosta sam zadovoljna. Jednostavno imas osjecaj vece higijene kad ih mijenjas svaka 2 mjeseca( ja ih promijenim i ranije recimo na 1,5 mjesec). Dvomjesecna nosim vec nekoliko godina. Najbolja su dnevna, ali to je za nas standard preskupo.
Dalje, ako su ti se grebala, mozda ih trljas kad ih cistis? uzmi deterdzent sa 'no rub' formulom i taj je mnogo bolji. cekaj, mozda ti nosis tvrda? onda je drugacije. Kod mene su meka/
Super cvika imas u getaldusu, u oba getaldusa. ja sam svoje uzela tamo, i dioptrijske i za sunce. nosim ih godinama i prezadovoljna sam. sto se tice stakala, birala sam sa antirefleksom jer su mnogo tanja i zdravija, ali i skuplja. ali otplatilo se, vjeruj mi.
daju oni i garanciju na godinu dana. tako mi je jednom ispalo staklo na cvikama za sunce ( koje su bile oko 22 km) a oni su mi porucili iz italije novo, potpuno besplatno, jer su cvike jos bile pod garancijom. eto, sretno kolegici cvikerasici/sociverasici