banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 09:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 06 Mar 2010, 10:22 
giometar je napisao:
Ajde neko od bodibildera da mi kaze... Sta od pticije hrane je najbolje? Psenicne pahuljice, zobene pahuljice, psenicne klice, zobene mekinje? Ili ima nesto jos bolje?

Ovsene pahuljice jer one sadrze UH koje ce ti dati energiju tokom treninga, a takodje bi valjalo i proteine da unosish u toku svakog obroka...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Jun 2009, 22:46
Ljudi ja sam poceo citati ovu temu i dosao do 9 stranice i krepo sam ne mogu vise :evil3:
Osto sam bez neta pa dolazim u net cafe... malo carnem par linkova hopa eto ti ga dvije marke...

Pa ako mi molim vas neko moze u jednome postu rezimirati, da ne citam 29 strane teksta:

Gdje sve u bl imaju teretane da su blizu venecije mosta i da nisu skupe?

Prvi uslov je manje bitan od drugog 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Skrba kod Tilta (ne znam kako se teretana zove :oops: )

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kyE8ye8XZ60[/youtube]

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2010, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 17:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zna li neko gdje se u BL moze nabaviti najjeftiniji whey, i koliko kosta?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Bice u DM-u, cim se otvori. :D
Sad ce tebi tnsSa par strucnih saveta. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Najjeftinije sto sam nasao je 50KM za kilogram, ali to mi je skupo, a osim toga nije ni kvalitet neki. :angry3:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gdje si sve gledao? Ja sam vidjao i da neke apoteke imaju izlozen whey, ali se nisam raspitivao za cijenu (centralna apoteka u gospodskoj, ona u sklopu Boske, Biljana kod gimn).
Obicno cijena po kg opada sa velicinom pakovanja.
U Sportixu je Biotechov Nitro Gold bio <50KM za 2LB (~900g).
Kako mislis da nije kvalitetan? Koliko sam ja citao, te razlike su za rekreativce manje-vise neprimjetne.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 19:47 
V@nja odlicno objasnio, ima i onaj interactive whey za 100 KM 2.3 KG, za rekreativce takodje odlican izbor, a ima i onaj predstavnik UN za BiH, prostar whey je oko 90 KM ako se ne varam i to je za sada naj izbor...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Znate li vi koliko teleceg buta moze da se kupi za 90 KM? Hebali vas suplementi! :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
V@nja je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kyE8ye8XZ60[/youtube]

:lol:

:D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Gdje si sve gledao? Ja sam vidjao i da neke apoteke imaju izlozen whey, ali se nisam raspitivao za cijenu (centralna apoteka u gospodskoj, ona u sklopu Boske, Biljana kod gimn).
Kako mislis da nije kvalitetan? Koliko sam ja citao, te razlike su za rekreativce manje-vise neprimjetne.

Najjeftiniji je u tropiku pola kilograma 25km, to je kilogram 50km. Nalazi se tamo na stalku pokraj zdrave hrane izlozen.
Pa ne znam je li kvalitetan, ali pise da sadrzi 80 posto proteina dok whey izolati obicno sadrze 95 posto. Sto znaci da je 15 posto dodano ili secera ili neceg drugog da se upotpuni masa sto ce reci da u 1 kg dobijes oko 800g wheya. Znaci iako ga dobijes za 50 km, kad otpises 200 g dodje ga manje jer ima jos drugih dodataka, zato sam mislio da nije kvalitetan u odnosu na cijenu, iako nema razlike pri konzumaciji, problem je u kolicini cistog wheya kad se oduzme ostatak, zato kazem. Kad izracunas mozes kupiti oko 40l malomasnog mlijeka u tetru, gdje dobijes minimalno 5 puta vise rastvorenog wheya plus ostali proteini kao kazein.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Apsorpcija proteina iz wheya i apsorpcija proteina iz mlijeka nije jednaka. Postoje razlozi gdje kada i zasto se bas whey koristi. Kazem ti, pogledaj prodavnice specijalizovane za sportsku suplementaciju (sportix/nutrabolics) i u njima pakete vece gramaze, sigurno ce odnos cijena/kg biti bolji nego u Tropicu.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:20 
Besparica je napisao:
Znate li vi koliko teleceg buta moze da se kupi za 90 KM? Hebali vas suplementi! :)

Pa suplementi i jesu dodaci sredjenoj ishrani, dzaba i 10 whey proteina ako nije hrana sredjena...valjda to znaju prije nego krenu za suplementima tj. dodacima ishrani...

Nemam ovdje broj ultimate nutrition predstavnistva za BiH, nisam kuci u BL...oni imaju prostar whey od 2.3 KG za 90 km i to je trenutno best buy u ovom momentu sto se tiche proteina kod nas...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Apsorpcija proteina iz wheya i apsorpcija proteina iz mlijeka nije jednaka. Postoje razlozi gdje kada i zasto se bas whey koristi. Kazem ti, pogledaj prodavnice specijalizovane za sportsku suplementaciju (sportix/nutrabolics) i u njima pakete vece gramaze, sigurno ce odnos cijena/kg biti bolji nego u Tropicu.

Znam, neposredno poslije treninga potrebno je uzimati cisti whey i to s vodom po mogucnosti radi poboljsane apsorpcije i to je razlog zasto se whey i izoluje iz mlijeka, ali govorim kolicinski o isplativosti. Recimo, uvece kad hoces polaganu apsorpciju da traje u toku noci onda je bolje uzimati mlijeko, dok neposredno prije i nakon treninga whey je nezamjenljiv.
Usput da pomenem, iako sam ranije bio skeptican prema kreatinu, uvidio sam sto se tice ne samo volumena mislica i apsorpcije vode, nego prvenstveno da je koristan pri povecanju snage.
Usput, hvala na informacijama.

tensa je napisao:
Nemam ovdje broj ultimate nutrition predstavnistva za BiH, nisam kuci u BL...oni imaju prostar whey od 2.3 KG za 90 km i to je trenutno best buy u ovom momentu sto se tiche proteina kod nas...

To je dobra cijena, pogotovo ako je u pitanju "whey isolate".

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:34 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
V@nja je napisao:
sigurno ce odnos cijena/kg biti bolji nego u Tropicu.

Neće.Ista.Gled'o.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Svasta :?
Do mene, nekako mi logicno bilo da bude jeftinije u specijalizovanim prodavnicama :oops:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 20:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jbg,šta je još kod nas logično?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 21:00 
Nece V@nja , i ja sam skonto...nema ni jednog proteina da kosta ispod 50 km u tim specijalizovanim prodavnicama...

Whey je protein sirutke i on se najbrze apsorbuje i zato i treba da se uzima odmah neposredno nakon treninga, on se ne izdvaja iz mlijeka nego bas iz otpada (sirutke) tih produkata, on je tek 0.9 % od sirove sirutke i ima dosta procesa dok se od njega napravi nesto biio tpo tek koncentrat ili hidroizolat...

Za pred spavanje jeste najbolji spori protein iliti kazein, najbolji buy je micelarni kazein u prahu, ako se cilja na hranu kod nas najbolje je uzeti latea sir pakovanje od pola kilograma...12.5 gr proteina 4.8 gr laktoze i oko 1 gr masti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]