banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ginekolog
PostPoslato: 11 Sep 2012, 12:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Dorina je napisao:
Posto je alergicna na pencilin, dobijala je samo gentamicin, a nije joj uveo neki drugi antibiotik umjesto pencilina.

Gentamicin nije antibiotik?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 13:55 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Sep 2012, 11:46
jeste antibiotik, ali se u slucaju carskog reza kombinuju dva antibiotika, tj. pencilin i gentamicin.
meni su recimo dali samo longacef, ali je longacef iz novije generacije za razliku od pencilina i gentamicina, te ide sam. a pencilin i gentamicin se daju kombinovano.
ona je dobijala samo gentamicin. i kada su joj ustanovili zlatni stafilokok, prepisali su joj longacef.

ja postujem svacije misljenje, da se razumijemo. mene sto se tice, mozete sve traziti da vas poradja ili lijeci dr jovanic, ali ja svoje misljenje o tom vajnom doktoru necu promijeniti, a svim svojim prijateljicama savjetujem da ga se klone, bas zbog price ove jadnice i drugih slicnih prica koje su se desavale u vezi s njim.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 17:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Ok, ako je to sve tako, koga onda preporučuješ?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Dorina je napisao:
... i ovu jadnu porodilju koja se poslednja porodila i bila najfriskija je tako istiskao po stomaku ...

cuj, ja ne znam ni tog jovanovica ni bilo kojeg drugog. bas si ljuta na tog dr, ali jbga i drugi imaju svoje misljenje/iskustvo, neki ga vole, neki preziru poput tebe. tako se i meni desilo sa jednom stomatoloskom ordinacijom, dr kojeg mnogo hvale, meni nije "sjeo" nikako. a privatno ga mnogo gotivim :D

a ovo za stiskanje po stomaku ... i ja sam zavrsila na carskom, nakon 12 sati sam ustala, nakon (jbga, zaboravila sam vec, ali mislim nakon nekih 40-tak sati) su me isto tako pritiskali po stomaku. to je provera da vide da li se materica pravilno vraca, tako su mi rekli. a nakon 5 dana su mi izvadili konce.
nije on nju stiskao da je muci, nego da chekira situaciju ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 07:34 
Voajer
Voajer

ispadoh ja najgora :D

to za stiskanje stomaka znam, oba puta sam se porodila na carski. ali to ide, kako si i napisala, nakon 40-ak sati nakon poroda, a ne 6-7, ako ne i manje. a i kakav je to komentar "zene se vise ne znaju ni poradjati kako bog zapovijeda" znaci, da sam imala nesrecu da sam bila njemu u rukama, pustio bi i mene i bebu da umremo samo da bih se porodila "kako bog zapovijeda".

i oba puta nakon carskog sam imala razlicit tretman na intenzivnoj. prvi put sam morala isti dan ustati (i to je dosla nacelnica intenzivne da me obavijesti o tome, jer je moj dr insistirao da me prebace na odjel sto prije). a drugi put mi je sestra odbrusila da ne dizu sestre na intenzivnoj na noge, vec da to rade sestre na odjelu.

posto ne mislim vise radjati, moj dr koji me je poradjao vise ne radi na paprikovcu, a uvijek sam govorila da ce me samo on poradjati ako opet budem radjala, nisam se raspitivala, cak i ne znam bas puno dr koji gore radi. no, cula sam da hvale dr Jevtovic, da je malo gruba, ali odlicna doktorka. a valjda je i nacelnica radjaone.
i cula sam da hvale dr ivica, dr lucica, dr vilendecica, i naravno nezaobilaznu dr vesnu ecim zlojutro.

ali svako zna sta njemu odgovara. nekima bas odgovara dr jovanic. a to sto ja njemu u ruke ni mrtva ne bih, to je moje misljenje. isto tako mozda neko ne bi mom doktoru u ruke. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
treba mi savjet i vasa iskustva zene, je li neka od vas pila tablete za odgadjanje menstruacije i kakve su reakcije? ja nisam nikada to koristila a sada bi mi bas dobro doslo da prolongiram 7-10 dana :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
pila je moja prijateljica i kaze da je imala strasne bolove.
ja to nikad ne bih uzimala na svoju ruku. ne znam koji uopste razlog moze biti da bi neko htio odgoditi menstruaciju :-? ta moja je odgodila zbog odlaska na more. i nista nije postigla time, jer je na kraju na tom moru imala grozne bolove...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

recimo da je i moj razlog slican :) razmislicu dobro posto nemam vremena za odlazak ginekologu, hvala u svakom slucaju!

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u vezi sa Jovanicem, mogu da prokomentarisem taj njegov komentar o poradjanju na carski rez, ne znam sto se toliko zapeli za to, ko da je ne znam ni ja sta rekao. meni se vise cini da je komentar bio saljiv.. kad sam u 6tom mjesecu trudnoce lezala na paprikovcu, bio je on u viziti nekoliko puta, i uvijek je dobacivao neke saljive komentare, ja ih uopste nisam shvatila uvredljivim ili podru dr.gljivim. tipa, ma sto ste vi dosli, vidite da vam nije nista, i tome slicno. i uvijek je bio nasmijan.
spominjao se i dr boric, on mi je ostavio nekako los utisak, ono, usao, pogledao karton i izasao. nesto sa ga pitala, nije mi odgovorio, totalno cudan covjek :-? hvaljena vesna ecim zlojutro mi vodi trudnocu, i recimo da sam zadovoljna, ali jedino me smeta to sto nikad na pregledu nemam dovoljno vremena da s njom porazgovaram kao covjek, uvijek nekako na brzinu.. uvijek cekas 3h da dodje, pa onda frke-trke da te pregleda, pa uzv na kojem standardno nista ne kaze, ma ne znam skroz nekako nabrzinu to sve prodje, covjek se ni ne snadje da pita sto ga interesuje :( eto nekako imam osjecaj da se nisam dovoljno "povezala" s njom. zato bih pitala gospodina iz prijedora (ako sam dobro zapamtila), da li idu kod nje privatno ili na paprikovac?
e da, i ivic mi je ostavio skroz pozitivan utisak :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:56 
Voajer
Voajer

ja jesam pila, bas da bih mogla uzivati na moru, da mi menstruacija ne pokvari odmor (narocito zato sto smo isli na Karibe)
nisam imala nikakvih tegoba niti u toku uzimanja niti nakon uzimanja. cilj postignut - imala sam odlican odmor.
samo, trebalo bi da se obratis ginekologu da ti odredi koje tablete da uzimas i kada da krenes uzimati.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bingolina je napisao:
recimo da je i moj razlog slican :) razmislicu dobro posto nemam vremena za odlazak ginekologu, hvala u svakom slucaju!

ne znam, ne bih se ja igrala s tim.. najbolje bi bilo ako bi uspjela ipak otici ginekologu. ili bar detaljno proguglati i pitati u apoteci. eto znam ti samo reci da je ta moja bas bas imala strasne bolove i ono, nista nije postigla tim tabletama, more joj je propalo vise nego sto bi da je imala menstruaciju.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

meni kolegica kaze da je koristila Primolut Nor i da nije imala ama bas nikakvih problema...posavjetovacu se jos sa drugom kolegicom koja je diplomirani farmaceut pa cu odvagati Za i PROTIv ali mislim da sam blize ZA :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Uhh ja sam pila Primolut Nor (bio mi je propisan zato što jedno vrijeme uopšte nisam imala menstruaciju) i jedva sam čekala da prestanem. Grozno sam se osjećala, bila sam nervozna, znojila se, doduše nisam imala nikakve bolove.
Ne bih preporučila nekome da to pije bez važnog razloga, pogotovu bez recepta.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 17:31 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2012, 00:40
za Juliette

predpostavljam da je se ovo odnosi na mene....supruga je isla sa uputnicom za bolnicko lijecenje...nisu je htjeli primiti na odjel dok nisu uradili svoj ultrazvuk....dr Dragica Draganovic uradila je UZV....vrlo uopsteno pojasnila je da potvrdjuje dg iz Prijedora i da je salje na hitnu amniocentezu....molim da ne budem pogresno shvacen ali cini mi se da je osnovni problem sa danasnjim doktorima losa komunikacija sa pacijentom....uglavnom sacekao sam suprugu u hodniku i nisam uspio procitati njenu dijagnozu....u ovom vjeku sa kompjuterom u ordinaciji,pisacom masinom doktorica pise cirilicom/uzasno necitko/odprilike nalaz izgleda kao da je ptica uflekanim nogama presla preko papira...ja sam uspio samo desifrirati brojeve i CITO/u daljnim postovima potrudicu se da nalaz skeniram da ga vidite...sestra koja radi u ordinaciji za amniocentezu pozvala je dr Vesnu koja se zacudila svemu i onda obavila UZV....dragi Bog zna sta bi dosada bilo da suprugu nije pregledala dr Vesna.....

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 17:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Sep 2012, 00:40
bingolina

recimo da je i moj razlog slican razmislicu dobro posto nemam vremena za odlazak ginekologu, hvala u svakom slucaju!

NADJI VREMENA ZA ODLAZAK.....MISLI I NA BUDUCNOST

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa daj nam jos detalja. sta je rekla dr Ecim, zasto se zacudila svemu? ne znam prije koliko vremena je ovo bilo, ali nadam se da se sada sve odvija kako treba, drzim fige.

sto se tice tog pisanja rukom, ni meni nije jasno.. ostala oprema, uzv i slicno, im je poprilicno dobra, i bas me cudi da pisu rukom..

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Dorina je napisao:
(narocito zato sto smo isli na Karibe)

Pih! Meni domet Hrvatska. :D

I moja koleginica je koristila te tablete, ne znam tacno koje, za odgadjanje menstruacije i isto je imala bolove. Nije je dobila, ali je imala bolove.

Vezano za dr Borica. Cutljiv je covjek i cak je drzak, ali mislim da je dobar ginekolog. On me je porodio. Meni vodenjak napuako, i znam da je neka zenska bila u viziti i samo uzela karton, bacila pogled i nije mi ukljucila antibiotike, koji su obavezni u tom slucaju. Sljedeci dan je dosao on i spustio me u radjaonicu i hvala mu.
Sjecam se da je bila cura do mene na porodjajnom stolu i pregleda on nju, ne rece nista, kad ona: a koliko sam otvorena. On njoj: sta to tebe briga? Je l' se ti razumijes u to? :lol: (nije lijepo, ali mi je nesto smijesno)

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2012, 08:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2010, 09:49
Za dr Borica isto mogu reci da je jako cutljiv, nista ne prica. Mene je primio u radjaonu i porodio. Sve se desilo za 4 sata a dosla sam na ctg na paprikovac bez ikakvih bolova. Nista nije pricao ali sam ja zadovoljna sve je islo brzo i brzo se i zavrsilo. I na odjelu sam zadovoljna sestrama. Nista posebno ali nisam imala ni ruznog iskustva.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 14:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Da li zna neko moze li se podignuti Papa nalaz nakon mjesec dana? Trebala sam ga podignuti pocetkom septembra, a totalno sam zaboravila na to, pa sad ne znam da li da se pojavljujem sa tim pitanjem pred sestrama u ambulanti. :oops:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ako te nisu zvali, valjda je sve u redu.
A i zašto ne bi mogla podići, reci jednostavno da si bila na putu ako se neko bude bunio :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]