banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 20:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 08 Feb 2010, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
свако се може средит без обзира на то како изгледа, наравно уколико има воље и ако нема неки хормонски поремећај или других проблема са здрављем..

сезонци су најјачи.. ја неки дан у теретани.. кад њих товар око бенча..
реко`, момци кад завршавате.. каже има нас још осморица по двије серије :lol: :lol: :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 16:28 
Jes, samo nek se sisa i biceps radi, zna se da ti misici privlache zenke...nije Mich Bjukenon budala.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Kakvo sam ja krme, jos u teretanu ni privirila nisam , a Sv. Januar davno prosao.

Trazila sam tegice da kupim, ali ne nadjoh u Intersportu one od po 3kg, kod njih su najjeftiniji ti u kompletu.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
HugoLina je napisao:

Ova prva mala je prespremna chova buraz. :D

Ide li ko u Atrium? Ja idem tamo ponekad. Platim dnevnu jer imaju ring-strujacu, pa se pofajtam tamo sa kolegom. Dva sata lomljenja kostiju i davljenja je dosta efikasnije od pumpanja tegova. :) Bar sto se tice prave snage i kondicije.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2010, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jel' se vi onako lupate il' ste trenirali neki borilacki sport? Sparing jeste kondiciono zahtjevan, al' razlicito djeluje na tijelo u odnosu na teretanu i taj aspekt treninga (tegove) ne mozes njime zamjeniti.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 07:12 
Naravno da ne moze zamijeniti sparing sa tegovima...sparing je vishe aerobna nego anaerobna (trening sa tegovima npr) aktivnost...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ja krenula na karate @tensSa. Meni teretana pravo dosadna.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 11:46 
Pa ok, stvar ukusa, ja imam program kad odem u teretanu, rijetkost da duze od minut i po ista ne radim...ma bitno da se guz'ca ne ulijeni. :) :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ma da, ali samo da znas da te pratim. :lol:

Ne fakat, svidja mi se sto si disciplinovan. Stav je najbitniji po mom misljenju.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Naravno da ne moze zamijeniti sparing sa tegovima...sparing je vishe aerobna nego anaerobna (trening sa tegovima npr) aktivnost...

Pa hrvanje je i aerobni i anaerobni trening. :)

Jednu stvar treba tazlikovati. Trening snage, eksplozivnosti i kondicije nije isto sto i bodybuilding.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:10 
Citiraj:
Jednu stvar treba tazlikovati. Trening snage, eksplozivnosti i kondicije nije isto sto i bodybuilding.

Bodybuilding je sport...u njega su ukljucni i aerobni i anaerobni treningzi, poznavanje ishrane, suplementacija, ako je osoba takmichar onda i nekih "egzotichnihij" stvari...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Besparica je napisao:
HugoLina je napisao:

Ova prva mala je prespremna chova buraz. :D

Ide li ko u Atrium? Ja idem tamo ponekad. Platim dnevnu jer imaju ring-strujacu, pa se pofajtam tamo sa kolegom. Dva sata lomljenja kostiju i davljenja je dosta efikasnije od pumpanja tegova. :) Bar sto se tice prave snage i kondicije.

Ja takođe preferiram ovakve vidove fizičke aktivnosti, teretanu nešto ne volim. Ali od rvanja sigurno nećeš dobiti one velike mišiće, tako da se ne može reći da je ''efikasnije'', jednostavno je bolje za neke stvari, za neke nije. A ''prava'' snaga i kondicija ne postoje, ili si više ili manje snažan, ili imaš kondicije ili nemaš (ovdje ne ubrajam doping i sl.).

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

Bodybuilding je sport...u njega su ukljucni i aerobni i anaerobni treningzi, poznavanje ishrane, suplementacija, ako je osoba takmichar onda i nekih "egzotichnihij" stvari...

Tacno, ali prvenstveni cilj bodybuilding-a je budzenje misica tj. izgled a ne poboljsavanje fizicke spreme. Popratni efekti bodybuilding-a mogu biti povecanje snage i kondicije ali ako neko zeli da poveca fizicku spremnost postoje daleko efikasnije vjezbe od klasicnog bodybuilding-a.
Sve zavisi sta ko zeli da postigne trenigom.

Gore je neko pitao treniramo li sta.
Samo se rekreativno bavim borilackim vjestinama, ali vec duze vremena se bavimo time tako da smo ponesto i naucili i uvjezbali. Nije sad da smo majstori borilackih vjestina ali trudimo se. :) Uglavnom dobro se osjecam dok treniram i znam da sam dosta ojacao u svakom smislu od kada sam poceo da aktivno vjezbam. I ja sam u pocetku radio neke bilderske vjezbe, neke i sada radim ali se polako prebacujem na neke po meni bolje stvari.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ja takođe preferiram ovakve vidove fizičke aktivnosti, teretanu nešto ne volim. Ali od rvanja sigurno nećeš dobiti one velike mišiće, tako da se ne može reći da je ''efikasnije'', jednostavno je bolje za neke stvari, za neke nije. A ''prava'' snaga i kondicija ne postoje, ili si više ili manje snažan, ili imaš kondicije ili nemaš (ovdje ne ubrajam doping i sl.).

Stani malo! Pa i snaga i kondicija se mogu poboljsati trenigom. Govorio sam o poboljsavanju fizicke spreme a ne rastu misica tako da se moze reci sta je efikasnije. Samo da kazem sta ja podrazumjevam pod "pravom" snagom. To je snaga koja se koristi i pokazuje u nekom realnoim ili atletskim situacijama. Npr. borilacki sportovi, olimpijsko dizanje tegova itd.
U tim situacijama bilderi koji izolaciono dizu velike tezine se sigurno slabije pokazuju od nekih sportista koji se ne bave bodybuildingom, nego nekim drugim trenigom.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekreativno u smislu samouki ste ili rekreativno isli ste negdje na treninge pa se sad batinate? :D
Kakva je situacija u atriumu sa tim ringom? Da li ga moze koristiti svako ili se nesto dodatno placa? Imaju li vrece?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:43 
Citiraj:
U tim situacijama bilderi koji izolaciono dizu velike tezine se sigurno slabije pokazuju od nekih sportista koji se ne bave bodybuildingom, nego nekim drugim trenigom.

Upravo tako, ali iz prostog razloga sto njima nije to cilj....to i jeste problem kod 90 % populacije da shvati da bildere ne interesuje koliko tegova ima na benchu, tezina je samo sredstvo do krajnjeg cilja, krajnji cilj su misici...

Ukratno, nuspojava kod powerliftera su misici, snaga je nuspojava u bodibildingu, stavishe u bodibildingu je pozeljno da se radi sa manjim tezinama jer je manja mogucnost povrede...isto tako u kickboxu ili nekim borilachkim sportovima misici su nuspojava, nekad i nuspojava koja stvara probleme (teze je zamahnuti kada se ima par kila misica vishe na ruci jelde)...

Citiraj:

Upravo tako, ali opet ponavljam, bodibilderima snaga nije prioritet...vece tezine ne znache i vece misice...to je takodje glupost u koju vjeruju 90 % ljudi...

Citiraj:
A ''prava'' snaga i kondicija ne postoje, ili si više ili manje snažan, ili imaš kondicije ili nemaš (ovdje ne ubrajam doping i sl.).

Upravo tako...pretpostavljam da milsish na one ljude sto govore kako "treba prirodno" vjezbati i slicne gluposti... :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Rekreativno u smislu samouki ste ili rekreativno isli ste negdje na treninge pa se sad batinate? :D
Kakva je situacija u atriumu sa tim ringom? Da li ga moze koristiti svako ili se nesto dodatno placa? Imaju li vrece?

Ma cista samoukost. Ali i tako napredujemo. Polako ali sigurno. :)
Ring moze da koristi svako, samo moras da pogodis kada one sekice ne rade aerobik tamo. Mislim da je to izmedju 5 i 7h. Vrece su im extra. Imaju one "tai" ili kako li se vec zovu. To su one izduzene skoro do zemlje. Dobre su, teske. Par puta sam poderao sake od njih i to kroz rukavice i dvostruke bandaze. :)
Imaju i par klasicnih bokserskih, ali tu imam i kod kuce. :)

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
isto tako u kickboxu ili nekim borilachkim sportovima misici su nuspojava, nekad i nuspojava koja stvara probleme (teze je zamahnuti kada se ima par kila misica vishe na ruci jelde)

Recimo .. kad .. k'o ja .. dodjes kuci razbijenog nosa jer si u jednom momentu odlucio da bi izuzetno mudro bilo sparingovati 15kg tezim bivsim bokserom

:lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Ma cista samoukost. Ali i tako napredujemo. Polako ali sigurno.

Koliko dugo trenirate?
Zasto dvostruke bandaze? Koje rukavice koristite?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Mislio sam se malo aktivirati po pitanju ličnog izgleda i naravno palo mi je par puta na pamet da krenem u teretanu (prvi put u životu).
Ali kad vidim ove vaše rasprave, izgubim volju za životom, a ne za teretanom. Sve kontam, kako ću se osjećati pored tolikih atleta i sportskih experata. Garant ko krme u Maoči... A baš sam imao volju.
Bolje da budem debeo i zapušten, nego da me sutra neko pljuje po forumu kako se ne znam ponašati u hramu sporta ili još gore da mi iza leđa prevrću očima ili se snebivaju
Vidimo se na nekom drugom mjestu... Možda u kinu....

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:

Citiraj:
Ma cista samoukost. Ali i tako napredujemo. Polako ali sigurno.

Koliko dugo trenirate?
Zasto dvostruke bandaze? Koje rukavice koristite?

Pa poceo sam pre oko godinu i pol sa udaranje vrece i sl. Samo tada sam imao malo znaja o treninzima ali se vremnom ako te nesto interesuje dosta nauci.

Ove badaze sto se kod nas prodaju su prekratke, tako da sam kupio dva para i zasio jedne na druge. Ja koristim rukavice sa otvorenim prstima, mislim da su teske oko 5 unci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]