banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 16:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ginekolog
PostPoslato: 10 Okt 2011, 21:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2009, 18:27
Little angel je napisao:
Trebaće mi mnogo smirenih živaca! :D
Hvala ti :*

Znam kako ti je 8) Ne brini, vidio je to on mnooooogooo puta :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 21:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Little angel je napisao:
Nisam se odlučila - tako je.
Student sam i to je ljekar za studente.
Nije mi ponuđeno da biram.
Druga opcija mi je privatna ordinacija.
Jedino između toga mogu da biram :)

Ja sam prosle godine isla po prvi put ginekologu, i narucila sam se za pregled kod doktorice Zeljke Vulin. Trebala sam cekati 2 mjeseca za pregled, pa su mi oni rekli ako mi je hitno mogu se naruciti kod dr Djukica. Meni nije bilo nista hitno a i htjela sam zenskog ginekologa, tako da sam sacekala i isla kod nje na pregled. Niko me nije rekao da moram ici kod njega, pa mi je cudno sto ti nisu dali da biras kod koga hoces da ides... :o

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 06:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dva mjeseca cekati na pregled...mislim da je to previse. Normalno bi bilo mozda nekih 15-ak dana.
Hitna stanja primaju odmah, ali recimo, mozes imati gljivicnu infekciju sto nije hitno a opet je glupo cekati 60 dana da te ginekolog pregleda i propise terapiju...
Stalno trube kako zene ne posjecuju redovno ginekologa, pa opet moras cekati dva mjeseca na termin. Sta bi bilo u suprotnom slucaju - morale bismo se narucivati najmanje godinu dana ranije....(najvjerovatnije zasto sto nemaju dovoljan broj specijalista u svim oblastima).
I kod nekih privatnika situacija nije nista bolje, npr kod dr Vesne dok je radila u "Jeleni" na pregled se čekalo po dva-tri mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Drage moje dame, za caskanje se ide psihologu a ginekolog je doktor za nesto drugo ;-) i ne postoji nista sto vec nije video tako da..

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
Little angel je napisao:
Da, čini se on jako profesionalan i dobar ljekar, ali meni bi to trebao biti prvi ginekološki pregled i baš se bojim i nervozna sam i skoro sam odustala od tog termina.
Nekako mislim da ako se istraumiram kod njega taj prvi put - nikad više mi neće pasti na pamet da idem ginekologu, ni jednom ginekologu!

Vidi se baš da ti ne da da pričaš :D
A mene samo brbljanje može opustiti. Ne znam stvarno kako mi onda planira uraditi pregled :lol:

Ja sam kod dr Djukica isla prvi put i zahvaljujuci njemu, danas mi nije nikakav problem otici ginekologu. Pitace te da li si ikad prije bila, a posto nisi, bice jako njezan i strpljiv. Vjeruj mi, zene su grublje pri pregledu. Samo opusteno. Mada i dr Dragana Pavlovic Vasic je jednako divna. Vodila mi je trudnocu i sve same pohvale za nju. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Drage moje dame, za caskanje se ide psihologu a ginekolog je doktor za nesto drugo ;-) i ne postoji nista sto vec nije video tako da..

Sa psihologom ne mozes caskati npr o kontracepciji ili uopste o reproduktivnom zdravlju....

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko kaze? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 14:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Emanuela je napisao:
Dva mjeseca cekati na pregled...mislim da je to previse. Normalno bi bilo mozda nekih 15-ak dana.
Hitna stanja primaju odmah, ali recimo, mozes imati gljivicnu infekciju sto nije hitno a opet je glupo cekati 60 dana da te ginekolog pregleda i propise terapiju...
Stalno trube kako zene ne posjecuju redovno ginekologa, pa opet moras cekati dva mjeseca na termin. Sta bi bilo u suprotnom slucaju - morale bismo se narucivati najmanje godinu dana ranije....(najvjerovatnije zasto sto nemaju dovoljan broj specijalista u svim oblastima).
I kod nekih privatnika situacija nije nista bolje, npr kod dr Vesne dok je radila u "Jeleni" na pregled se čekalo po dva-tri mjeseca.

Zadnji put kada sam isla, odem krajem jula da se narucim, i prvi slobodan termin kod mog ginekologa je bio pocetkom septemembra. :confused1:
Znam da dr Vulin ima bas dosta pacijenata, al' to je svarno puno da se ceka, trebalo bi nekako da se organizuju, a ne da toliko cekas za obicni pregled.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 14:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 11:30
ja idem privatno,pa nemam problema sa čekanjem. Dr Vujić iz S-tetika. čovjek je super,mene pregled + ultrazvuk izašao 30km. za zdravlje mi nije žao dati pare. a i nikad nije gužva pa da babe posmatraju ispod oka s mišlju: vidi,vidi, ko zna šta joj je. mrzim to, zato uvijek i idem privatno. a on je stvarno odličan,čovjek sjedne i odvoji vremena za tebe koliko je potrebno, bez požurivanja, sve fino i smireno. čak mi je na prvom pregledu pričao viceve da me opusti, konta što je muško da mi je neugodno, al dr je dr, bio m ili ž :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Dr_Kay je napisao:

Znam da dr Vulin ima bas dosta pacijenata, al' to je svarno puno da se ceka, trebalo bi nekako da se organizuju, a ne da toliko cekas za obicni pregled.

Ja se bas danas narucila kod dr Vulin...kod nje sam registrovana. Ovo ce mi biti 2 put da idem kod nje. Nemam nikakvih zdravstvenih problema, idem dr 2 puta godisnje na redovne kontrole i to je to, tako da mi nije problem cekati mjesec dana a ustedjeti 50-60 KM. Narucena sam za 24.11...ne bih cekala toliko da ja nisam trazila da me naruce za dan kada je dr 2. smjena...a ona je druga samo jednom sedmicno.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
@DrKay: Što se tiče dr Đukić valjda je samo on za studente iz razloga što za odlazak kod njega studentice ne moraju imati ni zdravstveno osiguranje, mogu doći na pregled. To je stvarno super što postoji ginekolog za djevojke i koje mu se mogu obratiti bez obzira na osiguranje ili finansijsku situaciju.

@crna udovica: Ne bi ni meni bilo žao dati ma koliko novca kad je zdravlje u pitanju, problem je kad nisi u situaciji da možeš to sebi da priuštiš, pa ideš gdje moraš.

@prasica : mene kao mladu djevojku zanimaju mnoge stvari o ginekološkim mogućim problemima i kako idu pregledi, detalji o kontracepciji - tu mi psiholog ne može pomoći :))

Izgleda po ovim postovima vašim da dr Đukić i nije tako strašan :)
Moraću se dobro potruditi da se ne predomislim do tog zakazanog termina. :S

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 20:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nicole je napisao:
Ko kaze? :D

A psiholog ima subspecijalizaciju iz ginekologije i akuserstva?
Moze npr reci da postoje razliciti oblici kontracepcije i nabrojati ih, ali ne moze znati koji oblik odredjenoj osobi odgovara i zasto, kao sto to ginekolog zna.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Little angel je napisao:
@DrKay: Što se tiče dr Đukić valjda je samo on za studente iz razloga što za odlazak kod njega studentice ne moraju imati ni zdravstveno osiguranje, mogu doći na pregled. To je stvarno super što postoji ginekolog za djevojke i koje mu se mogu obratiti bez obzira na osiguranje ili finansijsku situaciju

To jeste super ako je tako... :)

blackrose je napisao:
Dr_Kay je napisao:

Ja se bas danas narucila kod dr Vulin...kod nje sam registrovana. Ovo ce mi biti 2 put da idem kod nje. Nemam nikakvih zdravstvenih problema, idem dr 2 puta godisnje na redovne kontrole i to je to, tako da mi nije problem cekati mjesec dana a ustedjeti 50-60 KM. Narucena sam za 24.11...ne bih cekala toliko da ja nisam trazila da me naruce za dan kada je dr 2. smjena...a ona je druga samo jednom sedmicno.

Joj onda sam ja bas baksuz kad uvijek dobijem neki znj termin... Nije ni meni problem cekati, msm bolje mi je sacekati nego ici kod privatnika zbog kontrolnog pregleda. Valjda cu i ja u buducnosti imati vise srece sa tim terminima. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
crna udovica je napisao:
ja idem privatno,pa nemam problema sa čekanjem. Dr Vujić iz S-tetika. čovjek je super,mene pregled + ultrazvuk izašao 30km. za zdravlje mi nije žao dati pare. a i nikad nije gužva pa da babe posmatraju ispod oka s mišlju: vidi,vidi, ko zna šta joj je. mrzim to, zato uvijek i idem privatno. a on je stvarno odličan,čovjek sjedne i odvoji vremena za tebe koliko je potrebno, bez požurivanja, sve fino i smireno. čak mi je na prvom pregledu pričao viceve da me opusti, konta što je muško da mi je neugodno, al dr je dr, bio m ili ž :lol:

Dr Vujic je odlican ljekar i divan covjek,ja ga znam godinama a i njegov sam pacijent,kod njega odem barem 1x god na redovne kontrole,mada kompletan pregled sa papa testom i uzv je cca 100km,
mama mi prije nekoliko dana rece za dr Vulin pa mozda odem kod nje,za promjenu ali nisam na poliklinici bila godinama ,moracu se jedan dan uputiti da vidim :)
ajd; super da cujem da i mladje djevojke konacno idu na redovne kontrole,kod nas nazalost su cipele i izlasci jos uvijek preci od zubara i ginekologa :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2011, 20:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 11:30
ja moram na redovne kontrole, ubise me mojji policistični jajnici, pa svaka 2-3 mjeseca idem. a dr Vujić je stvarno super,prije toga sam išla u deamediku, tamo je malo skuplje al' je i dr Stošić odlična

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2011, 01:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Okt 2011, 00:01
Zelim samo jos jednom da upozorim na DR MILICA iz Jelene,NE IDITE KOD NJEGA NI ZA ZIVU GLAVU!!! Ja sam jos jedna od onih kojim je dijagnostikovao polip i preporucio kiretazu - bilo je to prije par godina, pila sam kontraceptivne pilule, oko kojih sam se prethodno sa njim kosultovala, ali su mi se pojavila medjukrvarenja, sto je normalno u prva tri mjeseca, ali meni su se nastavila i 4. i 5. mjesec. Posto nisam nisam bila u Banjaluci kada je se pojavilo krvarenje posle 4. kutije na svoju ruku prekinem, ne pocnem sa 5.kutijom i posle 7 dana odem kod dr Milica. On mi je tu lijepo objasnio i podvukao 5 puta kako 100% ne postoji NIKAKVA sansa da su krvarenja uzrokovale pilule, nakon cega mi je uradio UZ, pa je utvrdio da imam polip i da krvarim iz njega i da ce najvjerov.morati da se radi kiretaza. Na srecu nisam odmah zakazala operaciju, a posto tog mjeseca nije bilo krvarenja, bilo mi nelogicno, pa sam otisla u Deamediku kod dr Stosic, koja mi je objasnila da sam imala krvarenja zbog pilula, koje mi ocigledno nisu odgovarale, a na UZ mi je sve ok. Inace, zena je sasvim na mjestu. Bila sam kasnije kod jos jednog ginekologa u Bg-u i , naravno, ni traga od polipa. Izvinjavam se ako sam smorila, vidim ovdje da je zenama, pogotovo trudnicama priredjivao i gore stvari, a da mu je polip standardna dijagnoza, ali sam citajuci sve ovo osjetila potrebu da podjelim i svoje iskustvo sa doticnim doktorom. Tom ocvjeku treba oduzeti licencu! Smo ne znam da li je ikako ovdje moguce izboriti se za tako nesto...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 21:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Gledala sam Milića juče na TV-u. Ne čini mi se baš kao neko od povjerenja.

Inače, danas sam napokon obavila taj prvi pregled, nakon raspitivanja zaključila sam da Đukić ima puno pozitivnih komentara što od mlađih cura što od žena koje su rađale i sl.

Oduševljena sam!
Nije bio namćor. Bio je baš pričljiv, nježan i fin.
Ne da pregled nije bio bolan nego mi čak nije bio ni malo neugodan.
Iznenađena sam da je tako nakon svega strašnog što žene pričaju o tim pregledima, naročito o prvom pregledu.
Čekam rezultate papa testa i da uradim ultrazvuk.

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2011, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam bila i kod Milica i kod Djukica i oba su ok. Al' valjda ja nisam mjerodavna jer sam medicinar i ne ocekujem caskanje, opustanje, extra ljubaznost i sl.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 08:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Okt 2011, 08:31
Da li mi neko može reći gdje radi dr Jovanić, i da li imate broj telefonA?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Na Paprikovcu.
br centrale: 051/342-100

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 831 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]