Прије неког времена налетим на ону Ђоковићеву књигу "Сервирај за побједу", била са новинама, узмем да видим о чему се ради. (Очекивао сам лошије штиво, но књига је сасвим добра и многима може бити од користи) Елем, одлучим се да испробам ту безглутенску дијету (у мом случају је то значило углавном да избацим и оно мало пецива што сам јео, тј. интегрални хљеб, а потпуно пређем на хељду и куруз, те пиво и тако неке успутне ствари у којима се клети глутен замеће; оно што ме запањило је колико се Ђоковић нездраво хранио прије открића своје глутенске нетолеранције), и прође мјесец, можда нешто више, и морам признати да се осјећам сјајно. Можда је плацебо ефект, али ми се чини да имам још више енергије него прије, а нема ни оног осјећаја поспаности поподне. Но, ако је то плацебо, хлаче не лажу - прије нека три мјесеца сам добио хлаче на којима нисам могао закопчати задње дугме, а сад га закопчам, ставим руку и има форе да убацим украдену књигу из неке бањалучке књижаре

Треба напоменути да нпр. чварке једем скоро сваки дан, тако да није ријеч о неком драстичном смањењу уноса калорија, а вјежбам ко и прије, па и нешто слабијим интензитетом. Уз то, оваква прехрана не захтијева никаква посебна одрицања, улагања нити детаљан план - једино да сами себи спремате клопу. Контам да вриједи пробати, па макар били и највећи скептик (а и сам сам такав, поготово кад су те "револуционарне" дијете у питању).