banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 20:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da je 1 kg oko 7000 kcal, dakle bila bi kila na dvije sedmice. Mada, nisam siguran da se podrazumijeva da je to kila sala.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sehxor je napisao:
Znaci ako je potreban dnevni unos od 3000 kalorija, smanjenje na 2500 bi u teoriji bilo jedna kila sala dole sedmicno?

Kilogram masnoće ima 9k kcal.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Opet nije svaciji metabolizam isti, za nekog je ta cifra sigurno 1kg gore.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:38 
Citiraj:
jedna kila sala dole sedmicno?

Od izbora nutrijenata to zavisi, ako krkas previse hidrata u odnosu na proteine gubices misice, a ne salo...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i ne baš, ne gube se mišići tako lako, ako govorimo o običnim ljudima, koji nisu u bilderskom treningu. Ono, ako neko ne vježba i ždere skoro isključivo smeće, normalno da i pored kalorijskog deficita neće izgledati kao neko ko vježba i hrani se normalno. Ali te priče da "ako jedeš previše hidrata gubićeš mišiće" su u najmanju ruku pretjerivanje, a u veću laž i konstrukcija industrije suplemenata.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Sehxor je napisao:

Druže, 1gr ugljikohidrata ili proteina je 4kcal, 1gr masnoće 9. Nema tu "zavisi" to je egzaktna nauka.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 17:59 
Popokatepetl je napisao:
Pa i ne baš, ne gube se mišići tako lako, ako govorimo o običnim ljudima, koji nisu u bilderskom treningu. Ono, ako neko ne vježba i ždere skoro isključivo smeće, normalno da i pored kalorijskog deficita neće izgledati kao neko ko vježba i hrani se normalno. Ali te priče da "ako jedeš previše hidrata gubićeš mišiće" su u najmanju ruku pretjerivanje, a u veću laž i konstrukcija industrije suplemenata.

Ja govorim o ishrani, ne o proteinima u prahu, govorim to zbog ovoga "industrija suplemenata".

Dakle bitno je unositi 2-3 gr proteina po kg tezine zivotinjskog porijekla, a da bi smanjio kalorije moras onda rezati ili hidrate ili masnoce, treceg nema, ako se krenu rezati proteini na ustrb hidrata pravi se greska. Naravno znam ljude koji skoro ko dana takmicenja unose i 200 i vise grama hidrata, ali su takvi rijetki.

Dalje zavisi i od toga u kakvoj je formi osoba koja skida kile, neko ko ima BF preko 20 onda ne treba misliti o gubljenju misica, ali ako neko zeli da skine Bf sa 15 na 12 vec mora misliti o tome, a poslije 12 bf i nize se moraju ukljuciti raznorazni provjereni antikatabolici i obracati paznju na svaki detalj...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A ja govorim o tzv. običnim ljudima, jer ono što rade profesionalci nije ni zdravo ni dobro, pa ni snižavanje tjelesne masti ispod određenog nivoa. A tim mitom o "2-3 g proteina po kilogramu" smo se već bavili, i to jeste jedna od tekovina spomenute industrije, koja je ubijedila sve one obične vježbače (koji osim eventualnog dodatka vitamina i nekih minerala, o suplementaciji ne bi morali ni razmišljati jer ne treniraju toliko intenzivno) da moraju da uzimaju praktično duplo veće količine proteina nego što su im potrebne.

Dakle, 500 kcal dnevno manje bez problema može da znači 500 kcal manje svega. Mada, praksa pokazuje da je kod većine ljudi dovoljno izbaciti nepotrebne slatkiše, grickalice i proizvode od prerađenog bijelog brašna, da se napravi taj deficit, a ta smeća najčešće jesu UH, i donekle masti. Ali opet se vraćamo na staru priču, nije isto kad nekome neupućenom ili slabo upućenom u te stvari kažeš "sreži hidrate, nemoj proteine", ili mu fino kažeš da prestane jesti to i to smeće :D

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:29 
To rezanje od -500 kcal brzo dostigne svoj vrhunac kroz par sedmice, a onda se treba skinuti jos 400-500 novih kcal da bi kile opet krenule dole, a to znaci tesko gladovanje za nekoga ko nije navikao biti na par hiljada kalorija na dan, e tu dolaze proteini kao odlicna stvar da zasite, naravno uz low GI hidrate i hrpu vlakana...

Citiraj:
A tim mitom o "2-3 g proteina po kilogramu" smo se već bavili

Praksa pokazuje drugacije... Dosta njih koji su zamijenili kalorije hidrata sa kalorijama iz proteina su poboljsali formu i sveopsti izgled...govorim o iskustvima dosta takmicara iz Srbije, Cro i BiH...da ne bude zabune ja govorim o tjelesnom izgledu, vama fajterima je vjerovatno dovoljno i gram i po proteina, mada nece vam gujca otpasti ako budete unosiili 2-2.5...

Ja znam da postoji hrpa studija koja jedno tvrdi, ali na zalost praksa i ono sto pise na papiru su dve razlicite stvari...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Pa nece ti masa stagnirati ako imas unos 500 kcal manji nego potrosnju... Neces zivjeti od vazduha.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Okt 2007, 00:46
Interesuju me vaša iskustva za Tefa Fit i Gym4Life? Do sada sam bio kod Tefe, ali kontam da pređem u Gym4Life...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
_зока je napisao:
Sehxor je napisao:

Druže, 1gr ugljikohidrata ili proteina je 4kcal, 1gr masnoće 9. Nema tu "zavisi" to je egzaktna nauka.

Egzaktna nauka ili matematike jeste, ali ako uzmes grupu od 10 ljudi i svima das po 9k kalorija u hrani nece se svi udebljati kilu sigurno, na to sam mislio.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:20 
Tuvok je napisao:
Interesuju me vaša iskustva za Tefa Fit i Gym4Life? Do sada sam bio kod Tefe, ali kontam da pređem u Gym4Life...

Ja kod tefe nisam htjeo jer nema stalak za cucanj...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:30 
Pripravnik
Pripravnik

tensSa je napisao:
Tuvok je napisao:

Ja kod tefe nisam htjeo jer nema stalak za cucanj...

A kakva je fora sa karticom kad ideš na put negdje i ostaviš ih kod njih? Da li ti se pauzira status?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:40 
kod tefe nije moglo, bar ja nisam mogao...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik

tensSa je napisao:
kod tefe nije moglo, bar ja nisam mogao...

Ne kod Tefe, znam da tamo ne može, nego u Gym4Life? I pošto si bio kod Tefe kakvi su ti utisci što se tiče ostalih sprava između ove dvije teretane, da li ima dovoljno sprava, gužva, atmosfera? Da li ljudi dolaze nafurani u najnovijoj opremi ili opuštena varijanta kao kod Tefe? Da li se može odraditi probni trening?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2013, 20:10 
Ovi sto su danas bili su tipicni "every day is upper body day" vjezbaci, djeluju ok, ne bas nafurani. U gymu su bolje sprave cini mi se, a i veci izbor istih. Vise prostora, daleko vise. Sprava sasvim dovoljno, nema guzve, bar je danas nije bilo. Mislim da se moze odraditi probni trening.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2013, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ne moze germa meda.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AAmCxXDkcdI[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2013, 17:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2011, 12:32
hahah bilde pravi, dzaba sve kad snage nemas

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2013, 19:08 
Citiraj:
bilde pravi

Blago materi koja te vaspitala... :roll:

Citiraj:
dzaba sve kad snage nemas

Profesionalni armwrestleri su jaci i od powerliftera u obaranju ruke... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]