banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
pozdrav misku!...mom starom forum-prijatelju :)

pozdrav rio-u mom prijatelju

rio je napisao:
da trudan sam misko!
nosim u sebi plod koji se nemoze vidjeti na ultrazvuku, ali se moze cuti ako prislonis svoje...srce.
srce cuje sto uho necuje.
srce vidi sto oko nevidi.

jeeeeee, a sta jee .. musko ili zensko ?

I kad ces da se porodis rio a ? pa da dodjemo na babine ?? A
Daj, da vec pocnemo skupljati krpice ? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:

da trudan sam misko!
nosim u sebi plod koji se nemoze vidjeti na ultrazvuku, ali se moze cuti ako prislonis svoje...srce.
srce cuje sto uho necuje.
srce vidi sto oko nevidi.

blago tebi... a sta mislish kako je ljudima koji se po 20 godina lijece od steriliteta i doktori cine sve moguce da bi dobili potomstvo...

boze sto kakish...

ajd kad krenesh da kakish o duhovnosti to je OK...to citash, proucavash pa mozes da filozofirash o tome..ali kad krenesh da pricash enke nebuloze i ti i Vader o medicini i slicnim pitanjima.... to je vec drsko jer se petljas u nesto a uopste nemash predstavu o nacinu razmiljanja u medicini, a kamoli o prakticnim stvarima .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 14:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
Medolino je napisao:
Prekjuce sam u novinama procitao da je broj registrovanih abortusa u Beogradu za 2001, bilo oko 13.000 a nezvanicno cifra je 2 do 3 puta veca... mnogo...
Po vama, sta mislite o abortusu, i znam da se ovo nadovezuje na temu kontracepcije koja je vec bila... ja licno smatram da oba partnera moraju da se dogovore oko tih stvari da ne dodje do abortusa...

nemam nista protiv!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 18:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
jos jednom pozdrav forumasima...
jutros nisam stigao odgovriti na sve pa sad nastavljam...

gipsy_girl je napisao:
Citiraj:
covjek je ziv i prije nego se zacne!

bravo rio, ti u svojim testisima hranish, vaspitavash milijarde sinova i kceri... :lol: :lol: :lol:
znaci prosipanje sjemene tecnosti ili ovulacija kod zene kada joj jajna celija propada....po tebi znaci ubijanje zivota...
boze sto lupetash........

grijesis "gipsy"...
zasto mislis da su moja djeca u mojim testisima?
zasto mislis da su tvoja djeca u tvojoj jajnoj celiji?
nemozes ni vidjeti nerodjenu djecu jer ih trazis na pogresnom mjestu!
nisu oni u testisima ni u jajnicima...vec u SRCU!

spermatozoid i jajna celija je samo materijal za gradnju...napisah....MATERIJAL. a covjek nije sav u materiji.ima nesto sto nije materija a cini covjeka....to je ljudski DUH.

Citiraj:
Citiraj:
nije prvi znak trudnoce mucnina i povracanje, vec znanje u srcu.
taj simptom malo ko osjeca jer se boji da ga osjeti.

a ti vidim znash te osjecaje....cim tako govorish..... :lol:

svaka zena koja je prosvecena zna i sama da li moze da ocekuje trudnocu ili ne... po mnogim dokazima na svom tijelu...a u srcu sto ti pominjesh...mozda osjeca ljubav i prizeljkivanje (neke zene i umisle trudnocu, od silne zelje)..ali neces sresti da neka zena kaze:
"evo probada me nesto ispod grudne kosti...jupi trudna sam"
opet lupetash.......

ispod grudne kosti!? :o
"gipsy"...
dzaba sto ucis medicini idalje neznas sta je srce...
ja nisam mislio na taj misic koji se nalazi ispod grudne kosti, vec na jedno drugo srce.
zamisli da tebi momak kaze "ti si moje srce"...
sta ces mu odgovoriti?
da lupeta (kao sto meni kazes)?da je njegovo srce ispod njegove grudne kosti?
ako mu to kazes ozbiljno ces povrediti njegova osjecanja.
zato se nadam da to momku nebi rekla.
eto, na to isto srce i ja mislim.
shvatas sad?

Citiraj:
odlucujemo o tome hoce li se on roditi ili ne, na nas zivot i na prepreke koje nas sprecavaju da ga objavimo.

Citiraj:
naravno da odlucujem da li ce se roditi, jer odlucujem da li ce biti zacet uopste... ne padaju djeca sa neba, vec zato sto ODLUCISH da imash sex, da ga radish bez zastite, da se ejakulira unutar vagine ..i josh da zeni budu plodni dani...sve to partneri sami ODLUCUJU .....
S obzirom na to, partneri a pogotovo zena ,ima pravo da odluci da li zeli zadrzati dijete dok je ono josh poptuno neodvojivi dio njenog tijela!!!!....

ovde si nazalost u pravu :(
da, mi ljudi odlucujemo hocemo li roditi nekog ili ne.
ali jeste li se ikad zapitali, koliko smo mi u stanju da donosimo takve odluke?i zasto mi uopste odlucujemo o tome?

Citiraj:
pa ne tumaci se statistika tako....
kodom kao kontracepcija je pozudan 98%, a ne znaci da ce 2 % sigurno zatrudniti...

2 % nesigurnosti kondoma odnosi se na :
-njegovo pucanje zbog mehanickih , hemijskih, termickih ostecenja
- neadekvatne primjene
- spadanja kondoma prilikom koitusa
- etc etc.......

ok "gipsy"...
ali sta cemo sa onih 2%?
sta ces reci nekom kome se desi tih 2% i ostane u drugom stanju?
hocemo li mu reci..."nisi imao srece...idi sad na abortus"

postoji samo jedno kontraceptivno sredstvo koje je 100% sigurno.
a to je...APSTINENCIJA.
znam.
sad se svi mrste zbog te rijeci, jer niko nevoli teska rjesenja.svi bi mi laksa kao recimo, pilula,spirala, kondom, itd...
a uz to i tjesimo sebe rjecima "ma nece se meni valjda desiti".
mozda...a mozda vam se i desi!
sta tad?
abortus?

kao sto vidite, pilici moji, abortus je izmisljen zbog nase slabosti a ne iz nase vrline.iz slabosti da suzdrzimo strast.iz zelje da imamo seks a da nemoramo odgajati djecu.
zato je izmisljen abortus!
ja sam protiv svega sto je iz ljudske slabosti,a protiv abortusa pogotovo.
jer plod te slabosti je...SMRT!
SMRT nekoga ko je nevin i nimalo kriv za nase slabosti. ubijamo nasu djecu jer nemamo snage da se borimo sa zivotom...SRAMOTA ZA SVE NAS! :(
Citiraj:
jer ja nisam cula da je iko ostao u drugom stanju, a da je kondom citav nakon odnosa, korektno koristen, i u urednom roku trajanja.....

ah! ako je pravilno koristio kondom sve ok, a ako nije...ko mu je kriv!
jeli tako?
:(

a sto se tice price da je fetus dio majke i da ona ima pravo raditi snjim sta god hoce, kao sto bi stavljala siolikon u grudi ili operisala nos...
ah, tragedije.
to isto misli majka koja rodi djete pa ga baci u rijeku...da je njeno!

"gipsy"...
majka je samo "pecnica u kojoj se pece hljeb"!
majka i otac su samo orudje koje ce roditi djete.
kroz njih ce samo to djete doci na svjet.
zato je odgovornost majke i oca velika...da izvedu svoju djecu.

protiv sam svake smrti!
zivio zivot!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 18:21 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:

jeeeeee, a sta jee .. musko ili zensko ?

I kad ces da se porodis rio a ? pa da dodjemo na babine ?? A
Daj, da vec pocnemo skupljati krpice ? :)

:) :)
neznam sta je...nevidi se jos :wink:
a nisam siguran ni kad ce se roditi...ali dobro je da pocnes kupovati krpice, trebace.

dobra ideja!
ako istrajes svidjece mi se...
imam i ja poklon za tvoje dijete.
daj ga vec jednom rodi pa da se pocastimo i da proslavimo! :)

ti bar misko imas, sve uslove (ili mi se cini).
imas zenu (ozenices ju znam, jer ju volis), imas stan, posao....
mnogi ovde to nemaju pa opet radjaju djecu!
hajde, bolan misko, nemoj da si strasljiv.
vidjeces kako su djeca divna...
zadivices se kad vidis svoje oci na jednom divnom malom stvorenju :)
preporodices se!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 18:30 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
blago tebi... a sta mislish kako je ljudima koji se po 20 godina lijece od steriliteta i doktori cine sve moguce da bi dobili potomstvo...
....

opet si povezala nesto...nepovezivo!
kakve veze ima moje pisanje sa tim sto neko nemoze imati djecu!? :o
da rezimiram...
SVAKO nosi u sebi dijete.a hoce li ga roditi ili ne, zavisi od njegove volje, ali i od mnogo drugih stvari.a jedna od tih je naravno i zdravlje.
zar je to tesko razumijeti jednom studentu medicine?
Citiraj:
ajd kad krenesh da kakish o duhovnosti to je OK...to citash, proucavash pa mozes da filozofirash o tome..ali kad krenesh da pricash enke nebuloze i ti i Vader o medicini i slicnim pitanjima.... to je vec drsko jer se petljas u nesto a uopste nemash predstavu o nacinu razmiljanja u medicini, a kamoli o prakticnim stvarima .....

hvala "gipsy" na lijepim rijecima ("kakis")
kako to da nisi napisala na latinskom?
no...
ja cu biti pristojan kad "dama" vec nije.

ja se nepetljam u medicinu. medicina me ni nezanima. mene zanima zivot i tu sam duboko zagazio i to sa pravom.
jer...ZIV SAM!

"gipsy", ako ti nisi u stanju vidjeti dijete nego kad ispadne kroz rodnicu, ili eventualno na ultrazvuku, to je tvoj problem.
ja zivot nestavljam u okvir izmedju rodjenja i smrti.
ja zivot vidim prije zaceca i poslije smrti.
volio bih da ga i ti vidis jer ga samo tako mozes potpunije cijeniti a to je vazno pogotovo za nekog ko studira medicinu i trebalo bi da stiti zivot.

zalosno je "gipsy" kad doktor ubija.
doktor treba da se bori za zivot, a ne jedan masinac kao ja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2003, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:

ne mogu ja rio.... nisam ja TI. Ja da se na glavu nasadim ne mogu da ga rodim :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy je vec 5 [puta pojasnila ...

branim zivot, borim se za zdravlje, prevenciju nadasve..
i jako detaljno obasnila sta je embrion a sta fetus...

dush, srce je domen psihe covjeka...ja ne mogu da volim nenapravljeno dijete, dijete koje zamiljsljam, jer to je vec masta a ne zelim unaprijed nekog da zamisljam..

volim pojam materinstva jednog dana i voljela bih da imam vishe djece..i osjetim toplinu kad o tome mislim, ali ne razmiljam o djeci pojedinacno...jer je to pomalno uvrnuto i preduhitreno...
ne treba buducnost predvidjati i unaprijed dozivljavati, samo se mozesh razocarati tako...

sterilitet ima jako veze sa tim..jer ti opisujesh da svako treba da uziva jer ima nerodjeno dijete u dushi i srcu..ali ocigledno to nije dovoljno, cim ljudi odvajaju od usta da bi otishli na vjeshtacku oplodnju...

ti kao mashinac nisi nimalo pragmatican u svojoim misljenjima...zalosno je to...opterecen si generalnim stavrima i filozofiranjima...

a rijech kakish..je adekvatna ovim tvojim pretpostavkama, koje nisti su realne, niti dokazane, niti opipljive....tesko pojmljive za 98 % ljudi....
(2 % Vader, aharon i ostala kompanija :lol: ...nashe mesije :P cije misljenje i duboko seze, koji su visoki i bezgreshni, a svi smo mi prljavi ljudi jer mislimo SVOJIM mozgom i vjerujemo u zivot i sva njegova iskushenja i prilike, dok pojedini misle iskljucivo biblijom ) :lol:

toliko..nemam mnogo vremena da pishem, mada ima puno toga da se obrazlozi, iako su pojedine stvari toliko apsurdne da... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i josh nesto..nazivash sex slaboscu...hmm

pa zar je grijeh kad nekog voljish dushom, voljeti ga i tijelom....
to nije slabost to je sposobnost da volish duboko: dushom i tijelom... :angel:
ja mislim ovako, mada ima jako mnogo ljudi koji imaju i sex bez ljubavi..
ima i toga...jer sex je dio covjekove prirode i fiziloshka potreba na kraju krajeva...mada taj vid nesto ne zagovaram posebno... :)))) :roll:

A nauka je toliko uznapredovala da apstinencija ne mora biti kontracepcija i metoda sprecavanja zaceca...

i josh malo...sto se tice srca...
srce , dusha su u stvari literarni pojmovi koji odlikuju emocionalnu stranu covjeka. Nesto sto postoji u nashim centrima ponasanja, kontroli emocija,, sto karakterishe psihu covjeka.
A dusha i srce su samo literarni pojmovi za to...mnogo lakshe je reci ti si moje srce neko: ti si mi u limbickom sistemu :lol: ne misleci naravno na pravo srce...a da osjetish dijete u srcu...mozesh samo da osjetish toplinu na pojam ocinstva rio...a ne dijete pojedinacno..i ta te toplina vodi da bi ustavri realizovao ..pa da ono zakmeci za 9 mjeseci...

emocije, osjecanja,psiha sve je to dosta komoplexno i posebna tema to su vjecite teme i debate iz psihologije/psihijatrije/neurologije...

Abortus je onaj krajnji metod, licno nikad ne bih pozeljela da dodjem u tu situaciju ,ali ako neko nema drugg izlaza ne treba ga samtrati ubicom, jer to nije pravo ubistvo..... ne mozesh ubiti nekoga ko nema razvijene zivotne funkcije, niti sam dishe, niti se sam hrani....ves je sve do majacinog organizma...

Imam liberalan stav jer svako ima pravo da odluci.....ne mozesh ti ubijediti da trudnica NE uradi abortus, ako je silovana ili je maloljetna, nema gdje sa djetetom, ako su prisutne deformacije ploda, ako ugrozava trudnoca zivot majke, ako zena ne moze da ispalnira materinstvo, niti udaju, itd. itd....

A ponavljam dosta je abortusa da zene vec imaju 1 ili 2 ili 3 djece, pa im je kao mnogo...e to mi se ne svidja...jer ako nisu mislie vishe da radjaju, pa spirala ili neki drugi metodi kontracepcije..ili ga rodi fino...

A mnogi kazu..bolje da se rodi pa da se da na usvojenje....to jeste humano, jer mnogo porodica zeli da usvoji dijete. Cak imam i u porodici slucajeve usvojenja..i toliko volim te malishane i toliko su dragi, lijepi, pametni...

Ali majka koja ne zeli dijete da ga uzme nakon rodjenja....uglavnom postaje jedna ogorcena zena i ne mogu ti reci koliko se grozim na takve osobe ....
A osim toga i sva ta usvojena djeca...to jeste fino na prvi pogled, pogotovo ako se udome u lijepu, normanu pporodicu, ali nije svima tako...
Osim toga..grozi me cinjeica, da kad se radi totalno usvojenje(usvojeno dijete dobija ime i prezime porodice u kojoj je, cak se toj porodicu ne saostavaju NIKAKVI podaci o pravim tj. biloskim roditeljima te djece, eventualno dijete kad postane punoljetno moze da zahtijeva od organa socijalne sluzbe da mu daje podatke i da upozna bioloshke roditelje)..e ono sto me grozi je cinjenica da sva ta usvojena djeca pojma nemaju ko su im evenualna braca, sestre, rodjaci...mogu da se udaju/vjencaju za iste i da dodje do radjanja genetski bolesne djece...a to kod nas niko ne kontrolishe....
e ta me cinjenica uzasava...

A pitao si se kako to da mi imamo pravo da odlucimo da li ce se neko roditi...rekla sam po meni IMAMO jer imash pravo da odluchish da li ce se zaceti i da li ces imati sexualne odnose....da li ces koristiti kontracepciju ili ne...sve to sam odluchujesh i imash prao da odluchish jer rekla sam embrion (do 4 mjeseca trudnoce) anatomski zive celije koje se dijele i uvecavaju, ali ne mogu to same da rade,da zive bez tijela majke....znaci 'nedvojivi' dio tijela majke...

Evo reci cu ti...iskreno licno misljenje da se grozim abortusa kao postupka jer je jako stresno za zenu i agresivan postupak :mad: ...i voljela bih da NIKAD do toga ne dodje u mom zivotu i nadam se da nece, jer nastojim da iskontrolishem sve sto se zbiva i sto cinim ili cu ciniti.......i iz toga razliga ponavljam PREVENCIJA PREVENCIJA PREVENCIJA..

Zivimo u savremenom dobu kada se porodica i potomstvo PLANIRA, a ako se pravilno planira i misli glavom (koristi kontracepcija)..abortusa ce biti sve manje i manje i manje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

i za kraj ono sto mi se posebno svidja kod ria: :P

Citiraj:

medicina ne bi bila uspjeshna da nema savremenu dijagnostiku, a ne bi imala dijagnostiku da nema dobrih aparata i mashina, a mashina ne bi bilo da nema mashinaca :wink: , a kad imamo mashince koji ovako misle i koji mogu da rade na duhovnim predidjanjima i ostavrenjima...to je super... :P

jako optimisticno za buduce dijagnosticke postupke u medicini...
Ultrazvuk ili nukl. magnetna rezonanca koja osim sto snima organe snima duh...by rio :P :P

bravo, bravo... :wink:
pozdravvvvv

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 18:04 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:
rio je napisao:

ne mogu ja rio.... nisam ja TI. Ja da se na glavu nasadim ne mogu da ga rodim :)

:)
mozes mozes...samo se izvlacis :)
znam, bojis se mjenjati pelene! :)

ma vidjeces jednog dana Misko, kad te dijete pogleda tvojim ocima :wink:
reci ces..."ma gdje si ti tatinoooooo" :)

p.s.
netrebas se nasadjivati na glavu...ima drugih metoda :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
mozes mozes...samo se izvlacis :)
znam, bojis se mjenjati pelene! :)

bice bice, ali trebam mu prvo mamu naci :) znas, ja to ne bih bez nje napravio :) nisam komaptibilan toliko...

rio je napisao:
netrebas se nasadjivati na glavu...ima drugih metoda :wink:

naravno, ali ne mozes sam :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 18:24 
Majstor
Majstor

pozdrav za moju "gipsy djevojcicu"!

gipsy_girl je napisao:
branim zivot, borim se za zdravlje, prevenciju nadasve
volim pojam materinstva jednog dana i voljela bih da imam vishe djece..i osjetim toplinu kad o tome mislim, :

ma ljubi tebe tvoj rio!...cmok! :)

Citiraj:
ali ne razmiljam o djeci pojedinacno...jer je to pomalno uvrnuto i preduhitreno...
ne treba buducnost predvidjati i unaprijed dozivljavati, samo se mozesh razocarati tako...:

neboj se djevojcice!
niceg se neboj.
znas kako kaze onaj mali Joda iz "rata zvijezda"?
kaze..."strah je najjaci saveznik tamne strane"
neboj se djevojcice!
niceg se neboj.
Citiraj:
sterilitet ima jako veze sa tim..jer ti opisujesh da svako treba da uziva jer ima nerodjeno dijete u dushi i srcu..ali ocigledno to nije dovoljno, cim ljudi odvajaju od usta da bi otishli na vjeshtacku oplodnju...:

da miki...
svi smo "predvidjeni" da radjamo.ali sta cu sad kad ima ljudi koji su bolesni i boluju od steriliteta.kao i svaka bolest....sprecava nas u obavljanju "normalnih funkcija".ja bih bio najsretniji kad steriliteta nebi bilo i kad bi svi svoju djecu mogli roditi.
a to, da ta dijeca postoje i cekaju na svoje roditelje, u to sam siguran.
na nama je da ucinimo sve sto je u nasoj moci da pomognemo nasoj dijeci da se rode a ne da im sudimo iz nase malodusnosti ili iz nasih slabosti.

Citiraj:
ti kao mashinac nisi nimalo pragmatican u svojoim misljenjima...zalosno je to...opterecen si generalnim stavrima i filozofiranjima...:

miki, miki,...
pa mene to uopste neopterecuje vec u meni budi neopisivu radost koju samo zelim podijeliti i stobom.
zamisli, miki, da ti neko kaze da si majka!

moja jedina mana je to sto ti to nemogu dokazati ali osjecam svim svojim bicem.i mislim, kako ja to mogu osjetiti, da moze i svako.iskreno se nadam tome za sve nas.
Citiraj:
a rijech kakish..je adekvatna ovim tvojim pretpostavkama, koje nisti su realne, niti dokazane, niti opipljive....:

miki, miki,...
ti si djevojcica i uz to buduca doktorica.pa nije bas lijepo pisati covjeku, ma ko on bio, da "kaki" :o zar ne?
polako miki. :wink:
Citiraj:
tesko pojmljive za 98 % ljudi....
(2 % Vader, aharon i ostala kompanija :lol: ...nashe mesije :P cije misljenje i duboko seze, koji su visoki i bezgreshni, a svi smo mi prljavi ljudi jer mislimo SVOJIM mozgom i vjerujemo u zivot i sva njegova iskushenja i prilike, dok pojedini misle iskljucivo biblijom ) :lol: :

miki, miki...
zar zaista mislis da ja imam tako nisko misljenje o tebi!?
ja nezelim sebe uzdici iznad tebe, takav si ti dojam stekla.ja samo zelim TEBE uzdici.nesmatram ja sebe "bezgresnim", :) , takav si ti dojam stekla.
miki, miki,...ja sam jako gresan covjek.toliko sam gresan da u meni ima grijeha za 10 ljudi.
miki, miki...nema uopste potrebe da me smatras visokim ili bezgresnim.
pa ja sam do vrata u blatu!
to sam uostalom vec pisao, ali ti nikako da se otrgnes tom utisku da sam ja nekakv svetac...hm :o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 18:56 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
i josh nesto..nazivash sex slaboscu...hmm

pa zar je grijeh kad nekog voljish dushom, voljeti ga i tijelom....
to nije slabost to je sposobnost da volish duboko: dushom i tijelom... :angel: :

odlicno djevojcice!
nema nista ljepse nego kad se dvoje vole i kad iz ljubavi sve rade.
zato je neko pametniji malo od nas, smislio jedan fazon...BRAK!
to je prava stvar!
udas se gipsy za jednog momka koga si zavoljela i onda snjim radjas djecu.jednostavno!

no, mi smo ljudi slabi.mi osjetimo zelju za seksom i trcimo da je zadovoljimo a nismo nasli nekog koga smo zavoljeli.
nama muskima je bitno povaliti ribu na zurci, njima je bitno da je drustvo vidi sa nekim tipom i....eto ga!sreli se spermatozoid i jajna celija!
sta cemo onda?
hocemo li se vjencati?
"neeee!" viknu cura..."pa kud cu od sramote a jos ni skolu nisam zavrsila!
"neeee!" viknu momak, jer je on samo htio biti frajer, "pa ja i uopste nevolim tu tuku"

mnogo je takvih parova, moja djevojcice. :(
nazlost ima ih mnogo i sa razlicitim pricama...ali sve se svode na jedno.
PREDNOST STRASCU NAD SRCEM!
Citiraj:
A nauka je toliko uznapredovala da apstinencija ne mora biti kontracepcija i metoda sprecavanja zaceca...:

da...99%?
ili...99,99999999%
jesi li sigurna da tvoje dijete nece biti u onih 0.0000001% kad nauka pogrijesi?
ja nezelim da icije dijete to bude!
djevojcice, 1 dijete je jednako vrijedno kao i 10000000!
to nauka nemoze razumijeti :(

Citiraj:
..a da osjetish dijete u srcu...mozesh samo da osjetish toplinu na pojam ocinstva rio...a ne dijete pojedinacno..i ta te toplina vodi da bi ustavri realizovao ..pa da ono zakmeci za 9 mjeseci...:

super!
osjecas li i ti tu toplinu? :)
tooooooooo djevocice!

Citiraj:
Abortus je onaj krajnji metod, licno nikad ne bih pozeljela da dodjem u tu situaciju ,ali ako neko nema drugg izlaza ne treba ga samtrati ubicom, jer to nije pravo ubistvo.....:

neeeeeeee!
"nema drugog izlaza"?
priroda se pobrinula miki moj!pa ti si medicinar i znas da za dijete ima izlaz...ako ne rodnica, onda carski rez :wink:

ma ko se to drznuo da kaze da za njegovo dijete nema uslova! :x
na ovom svijetu svako dijete ima hljeb, samo nema svaka majka srce :x
Citiraj:
Imam liberalan stav jer svako ima pravo da odluci.....ne mozesh ti ubijediti da trudnica NE uradi abortus, ako je silovana ili je maloljetna, nema gdje sa djetetom, ako su prisutne deformacije ploda, ako ugrozava trudnoca zivot majke, ako zena ne moze da ispalnira materinstvo, niti udaju, itd. itd....:

razlozi razlozi razlozi...
a koji je od ovih razlog da se nekom zabrani zivot!
ko ima pravo na zivot!
ko odlucuje o tudjem zivotu!?

nije niciji zivot par poderanih cipela, da bi odlucio da li da ih baci ili ne.
NICIJI ZIVOT NIJE NASE VLASNISTVO PA NI NAS SAM!

kad bi svi to znali, nikad niko nikog nebi vise ni mrko pogledao...a kamoli ubio.

covjek ima mogucnost da radi sa sobom sta hoce.
covjek ima mogucnost da radi sa drugim covjekom sta hoce.
covjek ima mogucnost da radi sa cijelim svijetom sta hoce.

no, samo je jedno ispravno...postovanje zivota, potpuno i apsolutno. i svog i tudjeg.

da ta zena, kojoj dajes pravo na abortus, postuje makar svoje tijelo, nebi odvajala, kako ti kazes "dio njega" i bacala u smece.
NISTA U TIJELU NIJE VISAK osim bolesti...pa ti sad vidi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 18:58 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
jako optimisticno za buduce dijagnosticke postupke u medicini...
Ultrazvuk ili nukl. magnetna rezonanca koja osim sto snima organe snima duh...by rio :P :P

bravo, bravo... :wink:
pozdravvvvv

ako onaj "cije ime nesmijem spomenuti", bude dao,...bice i toga! :)
veliki pozdrav za gipsy!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 19:01 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:

bice bice, ali trebam mu prvo mamu naci :) znas, ja to ne bih bez nje napravio :) nisam komaptibilan toliko...

slazem se...pa gde mu je mama?
ja sam mislio da si ti djetetu mamu vec nasao.
ako nisi...negubi vrijeme, vec...otvori prozore svog srca.ima ptica koja ce uletjeti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
slazem se...pa gde mu je mama?

negdje, nisam je jos nashao, ali nacicu vec, ima vremena... ti si stariji pa nemas djece .... tishiina 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2003, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio : Slika

miki ?? mislish tooo miki tooooooo Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2003, 18:46 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
miki ?? mislish tooo miki tooooooo Slika Slika

tepam ti malo da se nenaljutis...nadam se da smijem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 15:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Sto se tice samog abortusa i drzave mislim da drzava ne cini nista na sprijecavanju toga.
Umjesto da otvore domove sirom Srbije u koje bi primali djecu kojima je bila namjenjena smrt abortusom, domove u koje bi islo 10% drzavnog budzeta i kojima bi bio rijesen problem nataliteta kod nas, iz kojih bi izlazila obrazovana omladina...ma boli njih karina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]