banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 10:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ako te zanima, tekst se zove: Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One's Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments
Justin Kruger and David Dunning
Department of Psychology, Cornell University

I, ukratko:

Citiraj:
Abstract
People tend to hold overly favorable views of their abilities in many social and intellectual domains. The authors suggest that this overestimation occurs, in part, because people who are unskilled in these domains suffer a dual burden: Not only do these people reach erroneous conclusions and make unfortunate choices, but their incompetence robs them of the metacognitive ability to realize it. Across 4 studies, the authors found that participants scoring in the bottom quartile on tests of humor, grammar, and logic grossly overestimated their test performance and ability. Although their test scores put them in the 12th percentile, they estimated themselves to be in the 62nd. Several analyses linked this miscalibration to deficits in metacognitive skill, or the capacity to distinguish accuracy from error. Paradoxically, improving the skills of participants, and thus increasing their metacognitive competence, helped them recognize the limitations of their abilities.

A ovo se savršeno uklapa u činjenicu da plastične operacije na kraju daju, u najmanju ruku, upitan rezultat. Osoba bez nekog ukusa vidi nešto i pomisli kako je baš to ono što joj fali, plati i dobije šta je tražila.

Neko će reći da i barbi-stil (kod nas je to neki JK stil, vulgaran i nametljiv) predstavlja promašaj za većinu djevojaka koja ga 'nosi'. Ima tu i istine.

I meni se čini da je Draco-u trebao neki ventil da se malo izduva povodom svojih osjećanja. Mada mislim da je rezultat vjerovatno loš, niti je ona čula, niti smo mi od kakve pomoći...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
blue je napisao:
Citiraj:
Nemojte mi samo reci da je neko sa podocnjacima i neispavan (nakon lumpovanja prethodne noci) ljepsi, nego kad te podocnjake zamaskira sa malo korektora i osvjezi ispijeno i blijedo neispavano lice sa malo pudera i rumenila.

Nije lijepo samo estetsko. Lijepo je i kad znaš da te neko neće odbaciti jer se nisi naspavao i izgledaš sav izgužvan.

Ma mozes ti to nazvati ljepotom,estetikom cim hoces,to je tako. :D
Lijepo moze biti i ono sto nije savrseno, ljudi su mi ljepsi sa svojim sitnim manama, nego kad bi bili savrseno simetricni.
Ali to nije ono sto sam htjela reci.

Onaj ko te voli lijep si mu i kad imas temperaturu, zut si ili bijel u licu, nos ti je crven i natecen, oci su ti jedva otvorene i natecene, kosa rascupana jer nemas snage dici cesalj...
Ali to je stvar emocija, a ne objektivna procjena.

Govorim uopsteno, da malo korektora koji ce prekriti podocnjake moze poboljsati izgled neke osobe i da u tome nema nista lose.
Covjek koji te voli nece ni primjetiti te podocnjake, ali kolege na poslu i obicni posmatraci koji nisu emotivno vezani - hoce. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam utisak i da neke zene ne mogu shvatiti i prihvatiti da ako neki oblik i velicina usana odgovara necijem tudjem licu, da to ne mora nuzno dobro izgledati i na njihovom licu.
Ne odnosi se samo na usne, naravno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Draco_Malfoy je napisao:
Pa po nekim vasim odgovorima ispada da zena cim ofarba kosu vise nije prirodna. Time ispada da ja znam, ne 1%, nego svega jednu jedinu zenu koja je starija od 21 god. a da ne farba kosu bar malo.

Pa i nije vise onakva kakva je prirodno.

Ne mozes za crnku koja se izblajhala i sad je plavusa reci da je prirodna, po tome ona ispada prirodna plavusa. :lol:

Licno se farbam vec godinama, ali znam i djevojke koje se nikad nisu farbale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Mar 2006, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
ventilator je napisao:
Draco_Malfoy je napisao:
Pa po nekim vasim odgovorima ispada da zena cim ofarba kosu vise nije prirodna. Time ispada da ja znam, ne 1%, nego svega jednu jedinu zenu koja je starija od 21 god. a da ne farba kosu bar malo.

Pa i nije vise onakva kakva je prirodno.

Ne mozes za crnku koja se izblajhala i sad je plavusa reci da je prirodna, po tome ona ispada prirodna plavusa. :lol:

Licno se farbam vec godinama, ali znam i djevojke koje se nikad nisu farbale.

Pa ne ulazim ja koliko je neka ofarbana. Znaci masa cura samo malo pojaca nijansu svoje prirodne kose.
Pardon, znam dvije zene - moja mama, i jos ta jedna koja se apsolutno ne farba. Mozda bi ih vise primjetio u gradu, ali licno poznajem dakle samo 2.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 05:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
blue je napisao:
Ako te zanima, tekst se zove: Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One's Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments
Justin Kruger and David Dunning
Department of Psychology, Cornell University

I, ukratko:

Citiraj:
Abstract
People tend to hold overly favorable views of their abilities in many social and intellectual domains. The authors suggest that this overestimation occurs, in part, because people who are unskilled in these domains suffer a dual burden: Not only do these people reach erroneous conclusions and make unfortunate choices, but their incompetence robs them of the metacognitive ability to realize it. Across 4 studies, the authors found that participants scoring in the bottom quartile on tests of humor, grammar, and logic grossly overestimated their test performance and ability. Although their test scores put them in the 12th percentile, they estimated themselves to be in the 62nd. Several analyses linked this miscalibration to deficits in metacognitive skill, or the capacity to distinguish accuracy from error. Paradoxically, improving the skills of participants, and thus increasing their metacognitive competence, helped them recognize the limitations of their abilities.

A ovo se savršeno uklapa u činjenicu da plastične operacije na kraju daju, u najmanju ruku, upitan rezultat. Osoba bez nekog ukusa vidi nešto i pomisli kako je baš to ono što joj fali, plati i dobije šta je tražila.

Neko će reći da i barbi-stil (kod nas je to neki JK stil, vulgaran i nametljiv) predstavlja promašaj za većinu djevojaka koja ga 'nosi'. Ima tu i istine.

I meni se čini da je Draco-u trebao neki ventil da se malo izduva povodom svojih osjećanja. Mada mislim da je rezultat vjerovatno loš, niti je ona čula, niti smo mi od kakve pomoći...

Procitala sam (doduse povrsno) tekst, i stvarno je istina. Koliko sam sve to licnim primjerima vidjela... A tek na tudjim buahaha,... :fadein:

Nego moze ovako: da li je prirodna ljepota potraga za savrsenstvom ili je skup mana i karakteristicnosti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 07:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
prirodna je ljepota sto neko spomenu kad te ujutro u 8 izvucem izguzvanu iz kreveta....Ako tad ne licis na gremlina....prirodna si curka...skroz...ne budi primjenjeno...

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 08:55 
Veteran
Veteran

Što reče Venti, svako se makar malo uljepšava, ako ništa drugo, bar se umije i počešlja ujutro. Tako da niko nije strogo 'prirodan'.

Ljudi načinom na koji se uljepšavaju pokazuju svoj ukus. Ne nužno i svoju ljepotu/ružnoću jer se nepoželjni detalji maskiraju.

A prirodna ljepota je za mene utisak koji neka osoba ostavlja kad se s njom ima dugotrajan i blizak odnos. To zato što se čovjek uvijek mijenja, lijepa djevojka koju vidim večeras sutra može da ima ovu 'beri-beri' bolest koju Venti opisuje. :) Ili da nasmijana cura za koji sat postane veoma neprijateljski raspoložena i namrgođena. Koje je njeno 'pravo' lice? I jedno i drugo je ona, sve i da hoću, ne mogu da jedno posmatram odvojeno od drugog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 23:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
blue je napisao:

Ljudi načinom na koji se uljepšavaju pokazuju svoj ukus.

Da, kao i licnost u odredjenoj mjeri. Meni su lijepe osobe sa stilom, onim necim sto ih cini posebnim . To se neda tek tako nauciti, a pogotovo se ne moze kupiti. Kad su djevojke u pitanju, mogu biti sasvim prirodne i ako su umjerenom sminkom naglasile ono ko su one.

Prirodnost je valjda kombinacija opustenosti i samopouzdanja. Bilo bi fino da je svi posjeduju, bez obzira na crte lica. Ako nista, bilo bi mnogo manje ljubomore samo zbog necijeg izgleda. Izgled je na kraju krajeva ono sto u velikoj mjeri nasljedjujemo. Ono sto smo u sustini, to smo zaista mi.

Btw, nekako ne razumijem bas najbolje u kom kontekstu si ovdje naveo primjer o precjenjivanju. Takodje bi bilo interesantno saznati da li su ispitanici bili uglavnom muskarci. Koliko sam imala priliku vidjeti ipak muskarci mnogo cesce precjenjuju i vlastiti izgled i intelekt, nego sto to mi cinimo .

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2006, 11:11 
Veteran
Veteran

Neke osobe nemaju sposobnosti da uopšte ocijene šta je to lijepo/ružno na svom ili tuđem tijelu, nisu u stanju donijeti dobru odluku niti su u stanju prepoznati grešku.

Sticajem okolnosti neke od tih osoba imaju novca da plate plastične operacije. I onda dobijemo osobu koja je postala ružnija a misli da je ljepša zbog te operacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A ima i onih koji dobro uloze svoj novac. Kao Severina recimo. :D

Mada je malo pretjerala s usnama, pa joj se na gornjoj usni s lijeve strane stvara "kvrzica" kad prica (taj "nabor" je vidljiv i inace, ali se vise vidi kad prica ili dok se smije).

Usne, jagodice, kapci, nos, a neki kazu i grudi (mada se po njenom kucnom uratku to ne bi dalo zakljuciti).

Sve u svemu izgleda jako dorbo, pogotovo ako uzmemo u obzir kako je izgledala. :wink:

Link

[Ostavljam samo link, jer je slika prevelika, pa deformise forum]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za dobrim se konjem uvijek prasina dize....kad je Seve u pitanju....

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
Za dobrim se konjem uvijek prasina dize....kad je Seve u pitanju....

Da je sad dobra - jeste.

Da nije lovu "orocila kod plasticara" bila bi daleko od dobre, bar za moj ukus. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a puno ih je kod plasticara ostavilo pinku pa i dalje izgledaju kao one lutke iz sexy shopa na naduvavanje za guznjavu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 15:39 
Veteran
Veteran

http://www.awfulplasticsurgery.com/

http://www.goodplasticsurgery.com/

Jedna od bivših mis svijeta, Marija Julija Mantila (ili tako nekako) iz Perua je postala mis nakon što je obavila dvije-tri plastične operacije.

Postavlja se pitanje, gubi li onda takmičenje na smislu? Ne bi li se trebalo zvati 'takmičenje plastičnih hirurga'?
Ni frizeru nije svejedno koga će da frizira, ali se zna ko je zaslužan za pobjedu na frizerskom takmičenju i čiji je trud tu u pitanju.

Ne bih sad da upadam patetiku o tome kako je viša sila stvorila čovjeka, ali se može dovoditi u pitanje sposobnost ljudi da dizajniraju ljudska bića. Pogotovo kada je u pitanju modni dizajn koji je isključivo zainteresovan za estetiku. Zamislite samo, model sisa jesen/zima 2005-te, kakav nos za ovo proljeće, kakve uši treba da ima savremeni muškarac ove godine... modna tiranija. (nije daleko od fantazije, postoje i žrtve plastičnih operacija, kako bude rastao broj operacija rašće i broj propalih operacija)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 16:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ih blue ...ako dodje ta moda plastikanja i kod nas....mozda nam ponude doktori i cune da malo nafajtamo a ? Da nam silikoniraju cune pa de se migolji u gacama k;o skochica loptica :lol: :lol:

pardon za off

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
ventilator je napisao:
Sve u svemu izgleda jako dorbo, pogotovo ako uzmemo u obzir kako je izgledala. :wink:

Link

Meni se ne sviđa ni na jednoj od tih slika. Na drugoj uopšte ne bih prepoznao Severinu da ne piše da je to ona. A već smo pisali o slikama i njihovoj totalnoj nepouzdanosti kad je u pitanju ocjenjivanje nečijeg fizičkog izgleda. Recimo prva slika nije ni u boji, fazon da se namjerno istakne loš izgled na prvoj slici u odnosu na drugu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 18:24
Lijepa je. Izraz lica, tj. osmjeh joj zaista zraci pozitivnoscu.
Mislim da u Banjaluci nijednu cicu na koju se masa likova 9lozi nikad nisam vidjela bez sminke. Naprotiv, pravo lice im je tesko vidjeti od slojeva. I cemu sad sve te price "a sto mala ne skine sminku da je vidim?" Zna se, kad bi vecina tih gore pomenutih banjaluckih cica skinula sminku niko se ziv za njima ne bi okrenuo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 17:15 
Veteran
Veteran

Citiraj:
Zna se, kad bi vecina tih gore pomenutih banjaluckih cica skinula sminku niko se ziv za njima ne bi okrenuo

Ma ne zna se. Nijedna cica se nije našminkana svaki dan - čitav dan. Ne znam za ijedan slučaj da momak ostavi curu ako je vidi nenašminkanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tabby je napisao:
Mislim da u Banjaluci nijednu cicu na koju se masa likova 9lozi nikad nisam vidjela bez sminke. Naprotiv, pravo lice im je tesko vidjeti od slojeva. I cemu sad sve te price "a sto mala ne skine sminku da je vidim?" Zna se, kad bi vecina tih gore pomenutih banjaluckih cica skinula sminku niko se ziv za njima ne bi okrenuo.

Ima nas koji ne pripadamo "masi likova koji se lože" na "cice sa šminkom" koja (potpuno) sakriva kakve su bez nje. Jer kako ti se može svidjeti djevojka koja je lijepa samo kad je našminkana?!? Ima nas koje zanima kakva je djevojka bez šminke, po defaultu, u svom prirodnom stanju. Tvrdnja da djevojka ne može biti lijepa ako nema makar malo šminke je glupost. Ta izjava se daje samo zbog opravdanja šminkanja. Ali nema potrebe za opravdavanjem, ako se nekome šminka onda neka se šminka, i neka se ne opravdava drugima, nema potrebe za tim. Takve izjave da djevojka ne može biti lijepa ako nema makar malo šminke valjda daju djevojke koje nisu lijepe bez šminke.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 104 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]