banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 12:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 95  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Trčanje u BL...
PostPoslato: 12 Jun 2015, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Skljocni ti to za svaki slucaj, ne bi trebalo, sa tvojom masom, da te toliko intenzivno boli

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2015, 15:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Uzeo sam uputnicu, pa cu u ponedeljak otici na pregled

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Kako je moguce da u BL nema patika pravih za trcanje? O znanju prodavaca necu ni komentarisati. Sve sam radnje obisao i gde god sam usao trazim patiku za maraton i odgovor prodavača je pa eto mi tu imamo par modela pa pogledajte. Sto se tice modela to su vise patike za svakodnevno nosenje nego za pravo trcanje. Cena od 80 do 180KM. Kad sam poceo pricati prodavaču kako trazim patiku za maraton, s stabilizacijom na vanjskoj strani i za asfaltnu podlogu gledaju u mene kao da pricam o hladnoj fuziji.
Naravno, odem u inostranstvo i sve bude kako treba. Trazim patiku, odmah me pitaju za koju vrstu podloge, koliko kila imam, koliko cesto trcim, gledaju kako gazim i na osnovu toga mi preporuce nekoliko modela. O izboru patika za trcanje necu ni kometarisati. Imaju vise patika za trcanje nego sto nase radnje imaju svih modela patika. Cena patike za trcanje je od 120-150eur za amatere pa do 180eur za profesionalce. Naravno zavisno i od vrste podloge kao i stabilizacije. Hvala bogu sto u inostranstvu postoje rasprodaje pa patiku od 150eur kupis za 60. Nije ovde stvar ui ceni vec u zdravlju. Trcao sam u jednom modelu patika i kolena me bolela kad sam na asfaltu posto su one bile namjenjene za mekanu podlogu. Otkad sam presao na patiku za tvrdu podlogu, nemam vise problema s bolom. Koliko dobra patika znaci!

Jel moguce da se jedna ovakva banalna stvar ne moze naci u ovoj Banjaluci?

Vec su moguće prijave za sledecu godinu http://banjalukamarathon.com/
Osim sto je stafetni maraton uvrsten u program vidim da je cena kotizacije skocila na 50KM. Bojim se da ce se ovo oslikati na broj ucesnika.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 14:37 
Ma u BL kada udjes u jednu radnju usao si u sve. 90 posto radnji imaju iste modele i razlika u cijeni je oko 5 km gore/dole.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prvo, ljudi koji rade kao trgovci u prodavnicama sportske opreme nisu neko ko je detaljno obucen za taj posao nego neko ko je tu dobio posao jer nema sta drugo da radi (nazalost)
Ako i prodju obuku za rad to je nesto osnovno, a daleko je od toga da mora da zna ko gdje kakav i zasto ima gaz

A najveci razlog za to je sto Banjaluka nije trziste za takve patike i takvo znanje
Ljudi u Banjaluci koji se trcanjem bave ozbiljno do te mjere da im trebaju stvari koje ti trazis ima da se pobroje na prste obe ruke, mozda malo vise

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
A najveci razlog za to je sto Banjaluka nije trziste za takve patike i takvo znanje.
Ljudi u Banjaluci koji se trcanjem bave ozbiljno do te mjere da im trebaju stvari koje ti trazis ima da se pobroje na prste obe ruke, mozda malo vise

Primjetna je velika ekspanzija trkackog sporta, dovoljno je da se pogleda u parku koliko ljudi trci. Kod mene na pregledima je bilo najmanje 150 ljudi koji su u poslednjih godinu dana poceli da se bave trcanjem. Ti isti ljudi imaju isti problem kao i ja. Nije samo u patikama problem. Pa nigde u Bl ne moze da se kupi sat za pracenje srcane frekvencije koji predstavlja osnovu sportskog treninga uopste. Secam se da sam pre nekih 8,9 meseci trazio muske tajice za trcanje pa ih nigde nije bilo za naci.

Sta treba da se desi da se nesto promeni, da ne moras ici u inostranstvo svaki put kad trebas nesto sto nije u kolotecini ovog sistema?

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 16:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Treba da se stvori neki srednji sloj kome će pripadati bar 2/3 stanovništva, sloj kojem neće biti osnovna preokupacija da spoje kraj sa krajem i za koji će se isplatiti nabavljati ozbiljnu trkačku opremu. Dok god se broj trkača, ozbiljnih-koji si mogupriuštiti takvu opremu, može izjednačiti sa brojem trgovina sportske opreme u gradu takve stari ćeš morati tražiti vani. I, živ bio, ne očekuj obrazovane trgovce u gradu u kom su i doktori nepismeni.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 19:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
U Intersportu u bivšem merkatoru imaju muške tajice za trčanje. Barem su bile prije.
Ja kad sam tražio patike za trčanje nisam se ni nadao da ću dobiti neke savjete od prodavca. Sve sam na netu našao koji model bi valjao meni s obzirom da imam supinaciju. Na kraju sam ipak pored istraživanje uzeo neke jeftine champion za trčanje (ali sam pazio na djon da je za supinaciju) i odlično su se pokazale...ali ja sam rekreativac.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne radi se o pismenosti ili nepismenosti trgovaca vec ako si trgovac u radnji za sportsku opremu onda treba i da znas sta prodajes i cemu to sluzi a ne ako te neko pita cemu nesto sluzi ti gledas izgubljeno i zbunjeno. Cinjenica je da potraznja za trkacom opremo nije postojala do nedavno. Ostaje samo da se nadamo da ce se nesto uskoro promeniti posto je ovaj sport u ekspanziji.

@Drizzt svi smo mi rekreativci, samo neko cesce a neko rjeđe trenira. Ovde profesionalaca nema ali to nije razlog da se ne moze kupiti kvalitetna oprema. Stzo se tice supinacije, 80% ljudi ima supinaciju za vreme trcanja, ja prvi izderem samo spoljasnju stranu pete a u tom slucaju treba uzeti patiku s neutralnom stabilizacijom. To sam ja uradio i primetim razliku

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 19:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Previše očekuješ od ljudi koji rade za 500KM mjesečno.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 19:52 
Administrator
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Ne radi se o pismenosti ili nepismenosti trgovaca vec ako si trgovac u radnji za sportsku opremu onda treba i da znas sta prodajes i cemu to sluzi a ne ako te neko pita cemu nesto sluzi ti gledas izgubljeno i zbunjeno. C

Radi se o tome da taj trgovac u radnji ima par hiljada artikala i ne može znati sve o svima. Pošto kod nas sve gazde drže knap radnika koliko im treba za osnovno funkcionisanje ne možeš očekivati usku specijalizaciju trgovaca osim ako nisi snob koji misli da se dan rađa sa tvojim buđenjem i da svi moraju znati sve o onome što tebe zanima i kad god te to zanima.
Btw, kako vaša koljena podnose trčanje? Ja imam cca 100kg i već na petom kilometru osjetim da koljena trpe.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sam sličnih gabarita ali nemam problema sa koljenima. Poslije većih napora me boli mišić kraj cjevanice, kako god se zvao.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja imam 117kg i koljena pocinju da me bole oko 16km. Na ovim distancama <10km nemam problema. Mislim da jednostavno treba da ojacas muskulaturu. Pored trcanja ubaci i cucnjeve i vezbe jacanja donjih extremiteta. Naravno ima i do toga po kakvoj podlozi trcis i kako gazis

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 20:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Radim ja u teretani redovno, kontam da nije do nejakosti mišića.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2015, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
ratkop je napisao:
Ne radi se o pismenosti ili nepismenosti trgovaca vec ako si trgovac u radnji za sportsku opremu onda treba i da znas sta prodajes i cemu to sluzi a ne ako te neko pita cemu nesto sluzi ti gledas izgubljeno i zbunjeno. C

Radi se o tome da taj trgovac u radnji ima par hiljada artikala i ne može znati sve o svima. Pošto kod nas sve gazde drže knap radnika koliko im treba za osnovno funkcionisanje ne možeš očekivati usku specijalizaciju trgovaca osim ako nisi snob koji misli da se dan rađa sa tvojim buđenjem i da svi moraju znati sve o onome što tebe zanima i kad god te to zanima.
Btw, kako vaša koljena podnose trčanje? Ja imam cca 100kg i već na petom kilometru osjetim da koljena trpe.

:lol: :lol: :lol:

Mislim da u BL u skorije vrijeme neće biti neke bolje trkačke opreme upravo zbog razloga navedenih ranije. Ljudima ta vrsta rekreacije nije glavna preokupacija, a i da jeste poslije 500KM nemaju para za neku bolju opremu. S obzirom da je potražnja mala ni ponuda ne može biti bolja, a i ako ima nešto kvalitetno onda je užasno skupo. Ja sam sebi u Švajcarskoj kupio u jednom outletu Asics Gel-Lyte33 2 za nešto manje od 100KM, a kod nas bi bile barem 300KM i nikad ne bi bile snižene. Poređenja radi, djevojka je kupila u Juventi neke low-end Asics za 100KM tako da se dobro treba izvaliti za nešto kvalitetnije.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
... ne možeš očekivati usku specijalizaciju trgovaca osim ako nisi snob koji misli da se dan rađa sa tvojim buđenjem i da svi moraju znati sve o onome što tebe zanima i kad god te to zanima.

Snobizam neve veze s tim. U svaku radnju koju udjes (apoteka, pekara, automehanicarska, modni butik, parfimerija...) osoba zaposlena zna sta nudi i cemu sluzi. Zasto bi bilo drugacije u radnjama sportske opreme? Kod nas je problem sto takva navika ne postoji kod nasih prodavaca sportske opreme da se razumeju u stvari koje prodaju zato sto kod nas nikada nije bilo usko specijalizovane opreme i jos uvek je nema pa kad krenes pricati o tome naravno da ne znaju. I zasto neko ko je spreman da izdvoji novac za kvalitetnu opremu i ocekuje da za placeno dobije trazenu uslugu je odmah snob? Znaci po tome onaj ko ode u restoran i ocekuje da dobije sta je narucio je odmah snob i nedaj boze da vrati ako nije u redu!

Panzer je napisao:
S obzirom da je potražnja mala ni ponuda ne može biti bolja, a i ako ima nešto kvalitetno onda je užasno skupo. Ja sam sebi u Švajcarskoj kupio u jednom outletu Asics Gel-Lyte33 2 za nešto manje od 100KM, a kod nas bi bile barem 300KM i nikad ne bi bile snižene. Poređenja radi, djevojka je kupila u Juventi neke low-end Asics za 100KM tako da se dobro treba izvaliti za nešto kvalitetnije.

To si u pravu. Prave patike za trcanje se krecu od 120-180eur. Siroko bile hvaljene rasprodaje u inostranstvu pa se moze kupiti ista ta patika i za po 50eur. Ja sam pre dve godine kupio Salomon speedcross za 70eur a u InterSportu ovde je bio 380KM. Sad sam uzeo Adidas Supernova glide boost 6 koja je 130eur za 60eur. Mi ovakve niti ponude modela niti rasprodaje nikda necemo imati. Postavlja se pitanje koje nema veze s temom a to je zasto? Kad bi bilo ovakvih rasprodaja prodavala bi se i ovakva skupa i kvalitetna oprema.

Vise informacija o patikama http://patike.trcanje.rs/ ili http://www.forum.hr/showthread.php?s=57 ... 3&t=309479

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Одувијек сам мрзио трчање, касније сам се учврстио у томе кад сам сконтао да многи научни аргументи чак иду у прилог мом хејту. Кад саберем све заове и противе, увијек ми претегне ово друго. Ајд што је убибоже досадно и нестимулативно за мозак, али што ни здравствене погодности нису неке силне, па да човјек каже, ајд бар ради тога трчаћу.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 12:16 
Administrator
Korisnikov avatar

ratkop je napisao:
Snobizam neve veze s tim. U svaku radnju koju udjes (apoteka, pekara, automehanicarska, modni butik, parfimerija...) osoba zaposlena zna sta nudi i cemu sluzi. Zasto bi bilo drugacije u radnjama sportske opreme? Kod nas je problem sto takva navika ne postoji kod nasih prodavaca sportske opreme da se razumeju u stvari koje prodaju zato sto kod nas nikada nije bilo usko specijalizovane opreme i jos uvek je nema pa kad krenes pricati o tome naravno da ne znaju. I zasto neko ko je spreman da izdvoji novac za kvalitetnu opremu i ocekuje da za placeno dobije trazenu uslugu je odmah snob? Znaci po tome onaj ko ode u restoran i ocekuje da dobije sta je narucio je odmah snob i nedaj boze da vrati ako nije u redu!

Ajd da probamo drugačije....Koliko trkača u BL može sebi da priušti patike od 180 evra i više? Takvih patika će prosječna sportska radnja prodati par komada godišnje, možda ni to. Ne možeš očekivati da prodavac zna sve o svakom artiklu u situaciji kada prodaje više hiljada artikala, pogotovo ne o slaboizlazećim artiklima. Ne očekujem ni ja od tebe da znaš sve o svakoj bolesti jer ćeš se možda nekada susresti sa njom ili da znaš u tančine kako svaki dio ljudskog organizma funkcioniše. I glupo je upoređivati uopšte trgovine sportske opreme ovde i vani jer vani to funkcioniše da se trgovci specijalizuju konkretno za jedan tip opreme, obuću, odjeću, kamp opremu, a kod nas to nije slučaj.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 14:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Ајд што је убибоже досадно и нестимулативно за мозак, али што ни здравствене погодности нису неке силне, па да човјек каже, ајд бар ради тога трчаћу.

Negdje sam citao da istrcavanje maratona unistava ogranizam gore nego nekoliko dana trajnog alkoholisanja (rijeci nekog ozbiljnog doktora, a ne ladomuda sa interneta).
Meni je trcanje OK kao zagrijavanje prije treninga, i nista vise.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2015, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
ratkop je napisao:
_зока je napisao:
... ne možeš očekivati usku specijalizaciju trgovaca osim ako nisi snob koji misli da se dan rađa sa tvojim buđenjem i da svi moraju znati sve o onome što tebe zanima i kad god te to zanima.

Panzer je napisao:
S obzirom da je potražnja mala ni ponuda ne može biti bolja, a i ako ima nešto kvalitetno onda je užasno skupo. Ja sam sebi u Švajcarskoj kupio u jednom outletu Asics Gel-Lyte33 2 za nešto manje od 100KM, a kod nas bi bile barem 300KM i nikad ne bi bile snižene. Poređenja radi, djevojka je kupila u Juventi neke low-end Asics za 100KM tako da se dobro treba izvaliti za nešto kvalitetnije.

To si u pravu. Prave patike za trcanje se krecu od 120-180eur. Siroko bile hvaljene rasprodaje u inostranstvu pa se moze kupiti ista ta patika i za po 50eur. Ja sam pre dve godine kupio Salomon speedcross za 70eur a u InterSportu ovde je bio 380KM. Sad sam uzeo Adidas Supernova glide boost 6 koja je 130eur za 60eur. Mi ovakve niti ponude modela niti rasprodaje nikda necemo imati. Postavlja se pitanje koje nema veze s temom a to je zasto? Kad bi bilo ovakvih rasprodaja prodavala bi se i ovakva skupa i kvalitetna oprema.

Vise informacija o patikama http://patike.trcanje.rs/ ili http://www.forum.hr/showthread.php?s=57 ... 3&t=309479

Pa eto ti ideje za biznis.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 95  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]