Ma i meni kg u trudnoci nisu smetali..jbga, trudna sam
Prvih 5 mj sam dobijala po 2kg, ali preostala 4 po 5
Bila sam zdrava i agilna trudnica, secer ok, pritisak 110/70, cak mi je i zeljezo bilo odlicno i nisam morala piti ferum.
Pjesacila 10x vise nego sada i nisam se gegala kao patka...to mi je uvijek bilo smijesno kod trudnica. Radila sve normalno, cak sam i pomjerala namjestaj kada sam pravila generalku, kad me nisu ubili kada su vidjeli sta radim
U 9.mj sam otekla i to 15 dana pred porod, krenula zemska na ispit, pjesaka, pozurila da ne zakasnim i na pola puta me pocelo zigati i tad sam sama sebi rekla: Blek, stara, trudna si.
Do faxa sam skidala prstenje, a do tada sam ga normalno nosila. E tad je krenula nesnica, nocu sam od dosade peglala pelene

i od tad mi je bila potrebna mala pomoc kod obuvanja carapa i cipela...nisam vidjela noge od stomaka
Nikad mi dr nije prigovorila zbog kg. Samo mi je jednom na vaganju sestra rekla: ovaj mj smo malo vise papali
Jedini problem u trudnoci koji sam imala je uzasna kiselina zbog koje sam spavala u polusjedecem polozaju, inace me udavi. Gastale gutala kao tik/tak bonbone. I povracanje..od 2. mj sam povracala po cijeli dan pa sve do porodjaja. U radjaoni sam povratila 10x
Ali sam zato pojela sleper palacinki

pekla ih najmanje 1x dnevno, a najcesce 2x. Tada sam usavrsila palacinke
A srece i radosti kada sam posle poroda vidjela svoje gleznjeve

divila sam im se cijeli dan
Kada je klinka napunila 6.mj tada sam krenula u teretanu...za prvi njen rodjendan sam obukla mini haljinu
@prasice, uzivaj u trudnoci, vazno je da si zdrava, da su ti nalazi ok. Dok je tako, dobro je.