banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 23 Apr 2013, 07:17 
Nemoj previse "propadati", neka ti laktovi ne prelaze 90 stepeni, vse preko toga je unistavanje ramena...

Citiraj:
isao sam mjesec dana u jednnu teretanu, malo vecu... nije mi se svidjelo, sve sam radis, treneri samo oko curica se muvaju, niko ti nece konkretno reci sta bi koji trening trebao uraditi...

E 'vako, sad sam na kompjut0ru...

Sto se tice treninga nece ti ni jedan trener pomoci oko toga, a i vecina tih "trenera" su u najmanju ruku nesposobni i rade po nekim principima po kojima se radilo0 prije deset godina (Weiderov princip, prca biceps, ledja triceps, noge ramena). Ja kada sam prvi put otisao u teretanu lik mi pokazao 5 vjezbi koje cu raditi. Drugi "strucnjak" kod Tefe mi takodje pokazao sprave tj. provodao me od jedne do druge. Ni jedan od njih me nije pitao sta me interesuje tj. koji mi je uopste cilj. Ni jedan od njih mi nije pokazao ni jednu vjezbu za noge (kome jos to treba jelte). Moje misljenje je da je najbolje sam da sjednes (ne samo ti, vec i bilo ko drugi) i proucis sta i kako, ili pitas nekog ko se razumije.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 07:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
ChildOfRock je napisao:
Imali neka teretana gdje imate svoj karton ili ensto i zna se sta radite koji put i da su dobri treneri? :D

I da je negdje dvadeseticu mjesecno, jel?

Uzmi sam literaturu u ruke, prelistaj forume, pitaj ljude u teretani (vjezbace, ne trenere) sta ti nije jasno i sam treniraj. Treneri ce te oderati, a nece napraviti nista narocito od tebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 08:46 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Child of Roche, u gym4life sam vidjao da stampaju ljudima programe sa tano navedenim vjezbama po danima i brojem ponavljanja

A ovo o powerlifterskim slozenim vjezbama, svega sam se tamo nagledao a najmanje pravilnih tehnika, mozda sam 4 covjeka vidio da rade pravilno, a svakako sq i dl radi svega 5% teretane. Najjaci mi je bio jedan podeblji cupesa, hahha, lik ima formu nakostrjesene macke na klasicnom deadliftu i trpa tezine, cak je radio segmente olimpijskih dizanja koja su najvise podsjecala na epi napad, nema ga neko vrijeme, mora da je na rehabilitaciji zaglavio :)
svaki put se isprepadam kad dodju neki novi klinci i uhvate se u klinc sa tegovima

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
giometar je napisao:
ChildOfRock je napisao:
Imali neka teretana gdje imate svoj karton ili ensto i zna se sta radite koji put i da su dobri treneri? :D

I da je negdje dvadeseticu mjesecno, jel?

Uzmi sam literaturu u ruke, prelistaj forume, pitaj ljude u teretani (vjezbace, ne trenere) sta ti nije jasno i sam treniraj. Treneri ce te oderati, a nece napraviti nista narocito od tebe.

U mojoj je 25 KM mjesečno što je prava rijetkost u Sarajevu jer je svugdje od 40 i više. U pitanju je old school teretana sa malo sprava. Uglavnom se sastoji od šipki (olimpijskih), ploča i bućica. Imaju čak 3 stalka za čučanj. Može se valjda i u BL naći takva teretana!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 15:28 
Ne moze...ja se ubi da nadjem neku da ima hebeni stalak za cucanj...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 16:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ima Gym4Life :P

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

Mogu slobodno reći da SL5x5 program zaista djeluje! Sinoć sam se ponovo uvjerio u to.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 10:10 
Sto ne bi djelovao?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
Panzer je napisao:
Što radiš to kad je tolika šansa da se povrijediš? Zar je vrijedno toga?
Zato što je ova vježba odlična. Dobar dio napora uloženog u vježbu ide na stabilizaciju tijela, time imaš dobru vježbu za jezgro tijela, a dobro izvježbano jezgro ti daje snagu za bolje izvođenje svih ostalih vježbi i poboljšava rezultate u bilo kom sportu. AEnima je u pravu u jednom, ova vježba jeste za razgibane, ako pod razgibanim podrazumjevamo naprednije vježbače. Nije za početnike i definitivno nećeš vidjeti puno često da je neko radi.

Pokušao sam danas ovu tvoju vježbu sa praznom šipkom. Napravio sam jedno ponavljanje i samo ležerno vratio šipku na stalak... :lol:
Istina, jesam bio izmoren užasno nakon čučnjeva i listova ali opet sam se iznenadio da je onako sjebano uraditi ono ili ja ne znam uraditi kako treba... :?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 14:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Moraš znati uhvatiti ravnotežu. Napisao je zoka, noge što šire i zabaciti ruke van linje vrata i glave.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2011, 12:32
NenadV je napisao:
Mogu slobodno reći da SL5x5 program zaista djeluje! Sinoć sam se ponovo uvjerio u to.

Za pocetnike najbolji program definitivno... sa linearnom progresijom sam dodao cucanj sa 90 na 130kg (poceo sa 50kg 5x5); benc sa 95 na 110 (poceo 65kg 5x5); mrtvo dizanje sa 125 na 160kg (poceo sa 90kg 1x5) i vojnicki potisak sa 45 na 62,5kg (poceo sa 30kg 5x5) i to sve za nekih 3-3,5 mjeseca treniranja.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 15:56 
Nije svima snaga u interesu...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2011, 12:32
Snaga direkto utice na misicni rast, pogotovo sa ovakvim sistemom gdje svaki trening pojacavas za 2,5kg misici se stalno prilagodjavaju na novi stres i tako stalno rastu (a ne kad se na jednoj kilazi zadrzis mjesec dana i onda je misic naviknut tako da ga ni ne podstices na rast), ako je cilj samo izgled i misicni rast onda na 4 osnovne vjezbe koje sam gore naveo uvijek treba ganjati sto vecu tezinu jer osnovne vjezbe sa sipkom grade najvise misica. Meni dobra podjela je 1.cucanj+dodatne vjezbe za noge; 2.benc pres+dodatne vjezbe za prsa i ruke; 3.mrtvo dizanje+dodatne vjezbe za ledja; 4.vojnicki potisak+dodatne vjezbe za ramena i ruke. Pod dodatnim vjezbama se podrazumjevaju bucice, sajle, masine i bw vjezbe.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka

AEnima je napisao:
NenadV je napisao:

Za pocetnike najbolji program definitivno... sa linearnom progresijom sam dodao cucanj sa 90 na 130kg (poceo sa 50kg 5x5); benc sa 95 na 110 (poceo 65kg 5x5); mrtvo dizanje sa 125 na 160kg (poceo sa 90kg 1x5) i vojnicki potisak sa 45 na 62,5kg (poceo sa 30kg 5x5) i to sve za nekih 3-3,5 mjeseca treniranja.

Ti si i dobar! Za ovih mjesec dana koliko sam na ovom programu drago mi je jedino što sam konačno uspio raditi serije sa 80 kg na bench pressu.Prošlog puta nisam mogao ni pomaknuti kako valja.Sinoć sam uradio 3 serije po 5 ponavljanja. Cilj mi je da barem ovih par ljetnih mjeseci ne padam s tjelesnom masom jer se ja ljeti topim i da uspijem doći do 90kg na bench pressu u idućih mjesec i po jer je to jedina od tih složenih vježbi na kojoj baš kaskam. Na čučnjevima max mi je trenutno 130 kao i na mrtvom dizanju ali tek sredinom idućeg mjeseca dolazim do tih težina. Military press trenutno sa 52kg(probaću 55kg već u nedjelju) i veslanje u pretklonu sa 57,5kg (probao sam i mogu i sa 60kg).

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 19:29 
Citiraj:
Meni dobra podjela je 1.cucanj+dodatne vjezbe za noge; 2.benc pres+dodatne vjezbe za prsa i ruke; 3.mrtvo dizanje+dodatne vjezbe za ledja;

Ja tako i radim otprilike...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 19:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
AEnima je napisao:
(a ne kad se na jednoj kilazi zadrzis mjesec dana i onda je misic naviknut tako da ga ni ne podstices na rast),

Postoje razni načini stimulisanja mišića da raste, ne samo povećavanje kilaže. U jednom momentu ćeš dostići maksimum koji može tvoje tijelo podnijeti što se tiče težina tereta. Tada treba mišići da prestanu rasti?
Panzer je napisao:

Pokušao sam danas ovu tvoju vježbu sa praznom šipkom. Napravio sam jedno ponavljanje i samo ležerno vratio šipku na stalak... :lol:
Malo širi raskorak i šipku uhvatiš toliko široko da ti dođe dok stoji do biiip....Izbaciš je iznad glave trzajem (ako nisi vježbao trzaj nemoj ni pokušavati ovu vježbu dok ga ne uvježbaš) i lagano kreneš u čučanj. Skontaćeš i sam u kom položaju treba da bude šipka da bi održavao ravnotežu. Ovo je najteža vrsta čučnja za izvesti.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 20:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sta je taj SL5x5?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 20:42 
Powerlifting trening

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nasao, nista posebno...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 21:01 
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]