evo samo da javim da nisam docekala ctg 17.10.

rodila 16.10. dva dana prije termina.
taj dan i naredni je bila ooogromna guzva, mislim da se preko 30 beba rodilo u ta dva dana.
sto se tice doktora i sestara, dobri su za one koji imaju "vezu"

ja se ne bih usudila ici bez "veze".. ne znam, mozda grijesim, ali vidjela sam kako se ponasaju prema zenama koje nemaju nikoga i prema onima koje imaju.
lezala sam na 4.spratu, sestre su tako-tako. meni je najveci problem bio sto donesu bebu, ostave i odu a ti se snalazi. jos meni prva beba, niti znam sta trebam niti ista, ja ne mogu ustati, beba place, ne znam je li gladna, prljava...

i onda ih zoves da dodju, one se izgalame i tako..
sto se tice vizite i pregleda rane, kako je neko gore napisao, bude glavna sestra, dezurni doktor, i mozda jos jedna sestra i samo pogledaju karton i ovlas bace pogled na ranu, izdaleka.. nikakvo ciscenje rane, detaljniji pregled, nista. nije bilo studenata u ta 3-4 dana koliko sam bila gore.
sto se tice porodjajne sale, ja sam dosla u pola 7, pa me prvo pregledao doktor jovanic, ajme odvratan je!! uzas! kasnije je u smjenu dosla dr.rodic, ona me na kraju i porodila, super je!!

i babica, kojoj sad ne znam ime, mozda milijana.. i bilo ih je jos koliko hoces

hahaha kako je to smijesno, njih 10 oko tebe i svi gledaju

bila je jedna diiiiivna mlada doktorica crne kratke kose, i jedan mladi doktor, ne znam jesu li na specijalizaciji ili sta vec, ostavili su mi pozitivan utisak. kao sto sam spomenula, poznajem zenu koja radi na paprikovcu, pa se ona pobrinula da me malo bolje paze, da nije bilo nje... ne bih rodila za 3 sata, vec za 30. sa mnom u sali je bila jos jedna djevojcica ('92.god) i niko ni da ju pogleda
sto se tice toga sta se moze, a sta ne unijeti u salu, ja sam unijela kozmeticku torbicu u koju sam bila stavila uloske, jer sam znala da ce mi to odmah trebati, unijela sam i mobilni, koji sam mogla koristiti, sve do napona, onda su ga sklonili, i kad sam rodila, odmah su mi ga dali i rekli "evo ako hocete nekome da se javite." bila sam u svojoj spavacici, jer sam vece prije dosla na patologiju, ali vidjela sam da su druge zene bile u onim njihovim spavacicama.
i tako, ne znam sta bih jos pisala, ako nekoga nesto zanima, neka pita.