banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
tensSa je napisao:
Ne, ta domaca ima puno laktoze tj. Secera...

A to što ima masu korisnih minerala i mikronutrijenata nema veze? Bolje uzeti tableticu neku, a? Što pomaže "čićenju" organizma od toksina i oporavku jetre takođe nije bitno?
Surutku ne treba uzimati onaj ko je osjetljiv na laktozu. I ne treba pretjerivati iz samo jednog razloga. Može se dobiti sraćka.

EDIT
100 grama surutke ima 24 kalorije. Koliko litara bi trebalo popiti da predstavlja ozbiljnu opasnost od debljanja :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Joooooj svuda spominju whey protein.. pa ebemu miša... jel ima iko da ga ne koristi???

Koliko može da vam traje 1kg recimo? (s obzirom da nije jeftin... a ne bi ga koristila stalno..)

btw. big like za http://www.fitness.com.hr/ hvala giometar

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni može trajati i po dva mjeseca pošto uzimam samo 30-ak grama poslije treninga, tj petnaestak puta mjesečno.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ja lično ne koristim whey al zato draufam surutku svaki dan :wink: nije da ću se nabildati al bar jetra ko nova i dobra probava...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znači ništa od ovih recepata http://www.fitness.com.hr/prehrana/plan ... ffini.aspx :D

btw. to je i dobro, 2 mjeseca mi je prihvatljivo..

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
nepokoreni je napisao:
Ja lično ne koristim whey al zato draufam surutku svaki dan :wink: nije da ću se nabildati al bar jetra ko nova i dobra probava...

Jesi primijetio kakvu razliku u odnosu kad je nisi koristio?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Meni uopšte nije jasno šta će whey mnogim domaćim "kežual" vježbačima, osim što su pročitali ili čuli da to tako treba, a kamoli djevojci koja očigledno nema namjeru da nabacuje silnu mišićnu masu u teretani?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Ako nista, s*aces svaki dan tamo gdje treba, a ne samo po tastaturi :D :D

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

Manje žderem zasiti :wink: i češće :pottytrain4:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:01 
Administrator
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
nepokoreni je napisao:

Redovniji je na šolji :D
Popokatepetl je napisao:
Meni uopšte nije jasno šta će whey mnogim domaćim "kežual" vježbačima, osim što su pročitali ili čuli da to tako treba, a kamoli djevojci koja očigledno nema namjeru da nabacuje silnu mišićnu masu u teretani?
Zato što je zgodnije? Zato što poslije treninga nismo u mogućnosti da u nekom kraćem roku pojedemo pošten obrok?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

huh kako ovo objasniti.. bavim se sportom od svoje treće godine, polako ali sigurno mi se organizam'' troši''.. želim dan a što bolji način '' nadoknadim'', ''nahranim'', ''oporavim'' oraganizam nakon svakog treninga.. ne planiram uzimati enromne količine, i naravno da ću se informisati koliko mi je količinski potrebno i kada je potrebno uzimati.. jednostavno, ja nisam domaći casual vježbač vć dugogodišnji sportista koji nije pretjerano pazio na svoj organizam niti sam ga hranila kako fizička aktivnost zahtijeva.. sad sam odlučila da to ispravim ... to bi bilo to! : )

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Silhouette je napisao:
ne planiram uzimati enromne količine,

Ovo sam izdvojio zbog jednoga razloga....Ako ovo spominješ kao objašnjenje da ti nije cilj da "se nabildaš" nemaj straha....Koliko god proteina koristila rizik od nekog većeg porasta mišićne mase je skoro nikakav jer jednostavno žensko tijelo ne proizvodi u dovoljnim količinama ono što je osnovno za to - testosteron. Ženski bodibilderi to nadoknađuju dodatnim unošenjem istog.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
A jeste napali na tu wc solju :lol: (mada i to me obradovalo :) ). Govorim za promjenu u misicnoj masi, jer ipak ako pored redovne ishrane svaki dan pijes i sirutku koja ima solidnu kolicinu proteina to bi trebalo da utice i na masu. Znam da nece pomoci kao whey ali mora biti nekog poboljsanja.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Surutka na sto grama ima cca gram proteina. Znači litar surutke manje od deset grama proteina....Nije neka korist od toga sa te strane ali u njoj se nalaze ostali mikronutrijenti koji ti ne mogu odmoći. Bolje ih je uzeti iz prirodnog izvora nego iz nekoga suplementa.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:29 
_зока je napisao:
tensSa je napisao:
Ne, ta domaca ima puno laktoze tj. Secera...

A to što ima masu korisnih minerala i mikronutrijenata nema veze? Što pomaže "čićenju" organizma od toksina i oporavku jetre takođe nije bitno?
Surutku ne treba uzimati onaj ko je osjetljiv na laktozu. I ne treba pretjerivati iz samo jednog razloga. Može se dobiti sraćka.

EDIT
100 grama surutke ima 24 kalorije. Koliko litara bi trebalo popiti da predstavlja ozbiljnu opasnost od debljanja :roll:

5:1 odnos hidrati:proteini kada je surutka u pitanju, dakle jako los izbor kao izvor proteina, ne isplati se gutati toliko secera koji jos nije ukusan, i da bi se dobila kolicina koja ima u jednoj mjerici koncentrata proteina surutke treba popiti dve litre surutke pa ko voli neka izvoli, naravno moze se popiti i manje, ali to ne zadovoljava potrebe organizma za proteinima, bla bla...

Sto se tice minerala slobodno ko ima zelju, ja radije sir ili mlijeko konzumiram, sirutka mi je previse odvratna... I oporavku jetre i pomazu bas bjelancevine iz sirutke, a iste bjelancevine su i u wheyu...

Ja radije popijem ukusnu whey cokoladu sa dexom poslije treninga...

Citiraj:
Bolje uzeti tableticu neku, a?

Nema potrebe za ovakvim stavom, samo iznosim cinjenice, a na ljudima je da odluce sta zele koristiti.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dvije litre surutke popiti ti je ko da dobiješ klistir :confused3: surutku pijem radi sebe i radi zdravlja (alkohol i masna hrana, sveti pjanuar) a kom treba više ima whey pa nek kombinuje s čim mu volja... :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:36 
Administrator
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
ne isplati se gutati toliko secera

Koliko šećera? Pet grama na sto grama surutke?
tensSa je napisao:
Citiraj:
Bolje uzeti tableticu neku, a?

Nema potrebe za ovakvim stavom, samo iznosim cinjenice, a na ljudima je da odluce sta zele koristiti.
Takav stav je direktan odgovor na tvoje predstavljanje surutke kao kalorijske bombe. To je pamet sa bb foruma. NIJE MOGUĆE UDEBLJATI SE OD SURUTKE. Korist od konzumiranja iste uveliko prevazilazi "štetu" od unošenja laktoze. Surutka, u tekućem stanju, se konzumira da bi se poboljšao oporavak sportista ali to nećeš pročitati na temam na kojima se makarone predstavljaju kao dio "dobrog i jakog obroka".

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
_зока je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Zato što je zgodnije? Zato što poslije treninga nismo u mogućnosti da u nekom kraćem roku pojedemo pošten obrok?

A zašto je potrebno da se obrok pojede "u kraćem roku"?

Silhouette je napisao:
huh kako ovo objasniti.. bavim se sportom od svoje treće godine, polako ali sigurno mi se organizam'' troši''.. želim dan a što bolji način '' nadoknadim'', ''nahranim'', ''oporavim'' oraganizam nakon svakog treninga.. ne planiram uzimati enromne količine, i naravno da ću se informisati koliko mi je količinski potrebno i kada je potrebno uzimati.. jednostavno, ja nisam domaći casual vježbač vć dugogodišnji sportista koji nije pretjerano pazio na svoj organizam niti sam ga hranila kako fizička aktivnost zahtijeva.. sad sam odlučila da to ispravim ... to bi bilo to! : )

Po informacijama koje si dala, tri puta sedmično balet i kontaš dva puta u teretanu, ti si "kežual" vježbač da kežualniji ne mo'š biti :D I osim normalne prehrane, zdrave i raznovrsne, ništa ti više nije ni potrebno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:43 
Administrator
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
_зока je napisao:
Popokatepetl je napisao:

A zašto je potrebno da se obrok pojede "u kraćem roku"?

Zato što je mišićima potrebna hrana. Ako je ne dobiju počinje katabolizam tj tijelo da bi došlo do potrebne energije počinje da razgrađuje sopstvene mišiće. Ovako spriječavaš katabolizam i dopuštaš svome metabolizmu da potrebnu energiju stvara sagorijevajući salo, ako ga imaš.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2013, 21:47 
Citiraj:
Koliko šećera? Pet grama na sto grama surutke?

Sracunaj koliko surutke treba da zadovoljis potrebe organizma poslije treninga, 20 grama proteina = 2 l surutke = 520 kalorija, jednostavna matematika, 400 od toga iz prostih secera, tj. laktoze.

I zasto to raditi kada postoje iste te bjelancevine postoje bez laktoze i masti sa odlicnim raznolikim ukusima?

Dakle, da se podsjetimo, ovo govorim za surutku kao izvor bjelancevina, ne minerala i ostalog...

Citiraj:
Surutka, u tekućem stanju, se konzumira da bi se poboljšao oporavak sportista

Ne, konzumiraju se bjelancevine surutke, one su glavne za oporavak, naravno uslov za to je i ostala kvalitetna prehrana...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]