banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 21 Dec 2012, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Današnji dan sam odlučio zapisati kao zadnji dan kada sam legao zaista kasno. Četiri mjeseca sam skoro pa hronično neispavan a nespavanje i vježbanje u teretani ne idu zajedno.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2012, 10:29 
Ako malo spavas to ti je greska, treba ti bar 8 sati na dan, ako ides ujutru na posao lezi u 10, mozes vikendom ostajati duze...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2012, 11:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
tensSa je napisao:
Ako malo spavas to ti je greska, treba ti bar 8 sati na dan, ako ides ujutru na posao lezi u 10, mozes vikendom ostajati duze...

Ma znam da je greška. Sinoć sam legao u 2:30 a ustao 4 sata kasnije. Rukovodstvo firme pravilo dernek u jednom restoranu u SA i do kasno sam ostao. Sada nisam nizašta! Pača me boli kao da me neko udara po njoj.
Ja se vikendom naspavam ali zaista okrećem novi list jer hoću do maja da nabijem još mase. Dva mjeseca neredovnog vježbanja su mi skoro propala.
Mijenjati navike pod hitno. Dosta je više bilo zajebancije!

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2012, 13:56 
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 10:29 
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jesi ovo postavio sliku da se zajedno smijemo koliko je glupa?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ja bih molio da mi neko pametniji protumaci ovo, jel ima neka skrivena poenta? Ne kontam...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 11:25 
Popokatepetl je napisao:
Jesi ovo postavio sliku da se zajedno smijemo koliko je glupa?

Naprotiv, slika predstavlja nasu tuznu realnost...

Sasvim je normalno trovati se alkoholom i cigaretama, ali kada neko uzme suplemente (hemiju kako mnogi to vole da kazu) onda je gori od najgoreg narkomana.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ali po onoj slici ispada da suplementi=sjajna figura, što je notorna glupost i laž. Glupost je i ono sa pivom, ali sa tim se djelimično i mogu složiti, mada nisam siguran da je običaj pijenja alkohola pa vožnje društveno prihvatljiv, čak i kod nas.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 11:47 
Ne, poenta je da je neko ko uzima suplemente unistava sebe, valjda znas kakvo kod nas misljenje ljudi imaju o suplementima, smatraju ih da su skoro isto kao droga, dok je drugo dvoje sasvim normalna pojava, dokaz tome je crna hronika svakog vikenda...

Poenta slike je da ljudi imaju iskrivljeno misljenje...

A ovo za vitko tijelo, daleko od toga da samo suplementi prave figuru (ovaj na slici ne uzima samo suplemente ;) ), ko zaista vjeruje u to (a vjeruje hrpa djece na zalost) nece nikada nista napraviti od sebe, nikada!

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa o tom i pričam, skontao sam ja na šta slika cilja, ali je mnogo glupo odrađeno, pa promašuje poentu.

Što se tiče iskrivljenog mišljenja, eh, ko da pošten svijet poput nas na to nije navikao, pa kod nas ljudi misle da je trava droga i da je štetna, da je metal đavolja muzika i slušaju je isprani mozgovi (mada je ovo uglavnom tačno :D ), da je Tesla srpski naučnik i da se prehlada dobija od hladnoće.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Pa ciji je Tesla naucnik? :lol: Da nisam nesto propustio :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa američki, majku mu.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:09 
Popokatepetl je napisao:
Pa o tom i pričam, skontao sam ja na šta slika cilja, ali je mnogo glupo odrađeno, pa promašuje poentu.

Što se tiče iskrivljenog mišljenja, eh, ko da pošten svijet poput nas na to nije navikao, pa kod nas ljudi misle da je trava droga i da je štetna, da je metal đavolja muzika i slušaju je isprani mozgovi (mada je ovo uglavnom tačno :D ), da je Tesla srpski naučnik i da se prehlada dobija od hladnoće.

Upravo tako nekako.

Btw ako metal slusaju isprani mozgovi, sta onda reci za fanove domacih estradnih pjevaljki... :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Popokatepetl je napisao:
Pa američki, majku mu.

Što jes', jes'... :?

A što se tiče suplemenata, alkohola i duvana. Ne znam baš gdje su to duvan i alkohol sveopšte prihvaćeni. Uvijek ima neko da se buni protiv toga i da kaže da ubija i šteti. Isto tako ima neko ko će za suplemente reći istu stvar. Lično, ništa od toga meni ne smeta ali malo je karikirano ovo sa suplementima i kako su super zdravi, a od alkohola imaš toliko snage da auto prevrneš kad ti se digne. Mogli su prikazati i one bildere što se bodu nekim glupostima pa kasnije izvuče kilu neke žute mase iz mišića iglom i špricom, al' de...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Slika je poglupa.

Unosenje bilo kog suplementa (pricam o zdravoj osobi) nema ama bas nikakve veze sa zdravljem. Posljedice unosenje tih suplemenata, od omega kiselina, pa do anabolika, nema nikakve veze sa zdravljem, moze da ima veze samo sa rezultatima bavljenja nekoga u teretani sa aerobnim vjezbama. Glupa slika.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 12:58 
Synthol je druga stvar, to nema veze ni sa fitnesom ni sa bodibildingom niti sa zdravim razumom.

Ja licno nemam nista protiv alkohola i duvana, ali kada jedan roditelj kaze kako je teretana bacanje para, a isti taj roditelj konzumira 2 kutije cigareta dnevno to je vec drugi par opanaka.

Suplementi generalno nisu stetni po zdravlje, sada u nekima ima vjestackih zasladjivaca, ali prirodno ekstraktovan protein surutke apsolutno spada u zdrave namirnice, ustvari kada neko unisti jetru npr. alkoholom (ili necim drugim, nebitno cime) onda se cesto cuje kako on pije surutku, e pa bas taj protein iz surutke pomaze obnavljanju jetre i sveukupnom tjelesnom zdravlju. Kreatin se vec godinama istrazuje i do sada nema negativnih dejstava na zdravlje zdrave osobe. Neki sagorjevaci su imali neke sastojke koji su bili ilegalni u raznim zemljama, ali oni se uglavnom mjenjaju u odnosu na trziste na koje se isporucuju. Uglavnom vecina usplemenata nema negativna dejstva i to je to.

Samo kod nas je needukovanost problem, svi samo kopiraju sta jedan kaze pa to isto ponavljaju, ili drugacije receno nemaju svoje misljenje (glupi su) i tako nastaju raznorazni mitovi, a njih barem ne manjka u sportovima gdje je teretana i gdje su generalno tegovi zastupljeni.

@MuskoBre
Informisi se malo vise o omega3 i njihovom uticaju na zdravlje srca, njih obican covjek treba da unosi bez obzira na fizicku aktivnost, jako dobro uticu na sveukupno zdravlje. Anabolici nisu suplementi, kada se kaze anabolici uglavnom se misli na steroide.

Citiraj:
moze da ima veze samo sa rezultatima bavljenja nekoga u teretani sa aerobnim vjezbama

Ako mislis na dizanje tegova onda su anaerobne vjezbe u pitanju, aerobne vjezbe su npr. staticni kardio i slicno sto se radi duze vrijeme istim (niskim) itenzitetom...

Poenta
: Citajte, ucite, istrazujte pa onda donesite zakljucak sta je ok, nemojte prvoj budali (kao meni na ovoj temi npr.) povjerovati u to sto kaze, sami procitajte 5-10 clanaka iz pravih, pouzdanih izvora i onda sami donesite zakljucak, nemojte da vas drugi ubjedjuju sta je dobro, a sta ne...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 13:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Da, anaerobne vjezbe, moj lapsus.

tensa...Prvo, omega 3 masne kiseline se nalaze i izvan bilo kog suplementa, dakle u hrani koje se uslovno receno moze svakodnevno konzumirati, zato je prica o uticaju suplemenata na opste zdravlje malo suplja prica.
Drugo, ako mislis da je osoba A koja unosi vise omega 3 kiselina od osobe B, po defaultu zdravija, tek to je na klimavim nogama.

Najlakse je nekome reci -"informisi se malo vise" :wink: ..Pa nismo svi mi koji se ne drzimo whey-a i bench pressa bas rasli na grani, ima nas koji smo takodje imali citanku i bukvar u skoli :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 13:12 
Ja ni ne kazem da se omega3 mora unositi iz suplemenata, ja prvi ne unosim iz suplemenata omega3, jedem skusu i cijela jaja i to je to.

Suplementi su DODACI (vec sredjenoj) ishrani i kao takve ih i treba koristiti, oni ne mjenjaju hranu niti ista slicno, nemoj to brkati. Neko ko ne unosi dovoljno odredjenih makro ili mikronutrijenata ili ima manjak istih moze bez problema uzimati suplemente, nekome je dosadno svaki dan jestio skusu, lososa ili cijela jaja i tu onda dolaze suplementi u pricu, apsolutno nema nikakvog razloga da onda ne uzme par kapsula omega3 u toku dana, pod uslovom da ima novca za iste.

Citiraj:
Najlakse je nekome reci -"informisi se malo vise" :wink: ..Pa nismo svi mi koji se ne drzimo whey-a i bench pressa bas rasli na grani, ima nas koji smo takodje imali citanku i bukvar u skoli :wink:

Onda ne treba puno pametovati, to je sva poenta, ako ne znas suti (ne ti licno), ako znas podijeli svoje znanje sa nama da i mi znamo, fino, kulturno i argumentovano. :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja nemam ništa protiv suplemenata, u smislu da smatram da su štetni po zdravlje. Ali imam protiv industrije koja proizvodi i natura iste kao nezamjenljive i neophodne, iako 90% tzv. običnih vježbača nema nikakvu potrebu da ih uzima, odnosno kroz normalnu ishranu mogu da zadovolje sve potrebe organizma. A to ne kažem ja, već mnogi profesionalni bodi bilderi i nutricionisti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]