banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Necu da lajem dalje :D

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ccc kako si neozbiljan :P Ja samo kažem da se velike oscilacije u dobijanju ili gubljenju kilaže loše odražavaju na kožu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne nuzno velike oscilacije u jedinici mjere, prije bih rekao nagle ili prebrze.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MuskoBre je napisao:
O disanju,srcu, anaerobnom pragu,lactate thresholdu,Vo2max, da ne pricam.Zorane,razumijem ja sta ti hoces da kazes,ali preusko gledas.Umjerenost,sklad,raznovrsnost i disperzija su savrsena kategorija.

Ja u klin, ti u ploču....Ja ti kažem da barataš sa zastarjelim podacima. Ne samo ti, većina vježbača kod nas radi po principu po kojem je radio i Švarci kada je počinjao u teretani. Ja sam spreman da se opkladim da od deset nasumično izabranih vježbača u dobroj formi u tertani u koju ja idem barem sedam ne bi do kraja izguralo trening koji ja radim. Znači ništa ono grudi-triceps, leđa-biceps nego samo kombinovani trenin za cijelo tijelo sa složenim pokretima. Raznovrsnije nego što radi 90% rekreativaca u gradu. Ok, ne mogu istrčati deset kilometara u cugu ali to me ni ne zanima, a neću vjerovatno nikada imati ni potrebe za tim ali trening koji jača ravnomjerno sve mišićne grupe (ne bilda nego jača) i pravi od tijela funkcionalnu mašinu i od kojega ću imati neke koristi je ono što ja želim i radim.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Vezano za kožu da dodam.
Bitna je i jedinica mjere. Nedavno je bila emisija na tv, priča tip koji je bio najgojazniji muškarac u BH, skinuo je kilažu (i još uvijek je skida) operacijom na želucu ali mu je problem koža (kontam vjerovatno metar kože mu trebaju ukloniti).
Sad to su ekstremi, ali definitivno naglo debljanje a i skidanje težine koža ne može adekvatno da isprati. U dvadesetim godinama da, a kasnije bogami ne.

A sad se vi nastavite ubjeđivati čiji je givit veći. :P

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:43 
Administrator
Korisnikov avatar

To skidanje kila operacijom na želucu se može smatrati naglim gubljenjem kila, a treba uzeti u obzir njegovu ekstremnu debljinu, vrijeme koje je prošlo u tom stanju i gubljenje mogućnosti kože da se "skupi"....

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 16:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
MuskoBre je napisao:
O disanju,srcu, anaerobnom pragu,lactate thresholdu,Vo2max, da ne pricam.Zorane,razumijem ja sta ti hoces da kazes,ali preusko gledas.Umjerenost,sklad,raznovrsnost i disperzija su savrsena kategorija.

Ja u klin, ti u ploču....Ja ti kažem da barataš sa zastarjelim podacima. Ne samo ti, većina vježbača kod nas radi po principu po kojem je radio i Švarci kada je počinjao u teretani. Ja sam spreman da se opkladim da od deset nasumično izabranih vježbača u dobroj formi u tertani u koju ja idem barem sedam ne bi do kraja izguralo trening koji ja radim. Znači ništa ono grudi-triceps, leđa-biceps nego samo kombinovani trenin za cijelo tijelo sa složenim pokretima. Raznovrsnije nego što radi 90% rekreativaca u gradu. Ok, ne mogu istrčati deset kilometara u cugu ali to me ni ne zanima, a neću vjerovatno nikada imati ni potrebe za tim ali trening koji jača ravnomjerno sve mišićne grupe (ne bilda nego jača) i pravi od tijela funkcionalnu mašinu i od kojega ću imati neke koristi je ono što ja želim i radim.

O kojoj ti funkciji i funkcionalnosti pricas, kazes da imas ojacane misicne grupe koje od tvog tijela prave funkcionalnu masinu, a ne mozes fizicki da izdrzis napor u bilo kom sportu sa nekim ko je samo u kardio treninzima? Ima li ista funkcionalnije od toga? Koja tebi funkcija onda ustvari ostaje? Ogledalo? Strukirana kosulja? Pomjeranje regala? Bench press? To su funkcije?

I ja sam spreman da se opkladim da bilo koji vjezbac, koji se se najredovnije i najpravilnije odbija SAMO od anaerobnih treninga, ili isti cine 80-90% njegovog treninga, sa savrsenim odmorima i savrsenom ishranom, moze samo da sanja da izvede moje kardio vjezbanje. Kao sto i ja mogu da sanjam da guram 170 iz bencha.

I, o kojim mi onda funkcijama pricamo?

Tu pricu da 45 minuta bilo kog treninga sa opterecenjem - tegovi i sl, uspjesnije sagorijeva masti nego 45 minuta trcanja u ispravnoj cardio zoni, ili 45 minuta fartlek treninga, mogu uzeti samo kao dobar vic. A ako sta radim zadnjih godinu dana, edukujem se samostalno na tu temu, iz prilicno validnih izvora, a ne forumskih prica i blogova.

Nemam ja patent na ispravan stav, ali ne ostaje mi nista drugo nego da tvoju tezu uzmem za ogromnom zadrskom. Kao i ti vjerovatno moju, da prostis:) Da ne potezemo sad izvore i citate na osnovu kojih tvrdimo ovo, ili ono.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:05 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

O kojoj ti funkciji i funkcionalnosti pricas, kazes da imas ojacane misicne grupe koje od tvog tijela prave funkcionalnu masinu, a ne mozes fizicki da izdrzis napor u bilo kom sportu sa nekim ko je samo u kardio treninzima? Ima li ista funkcionalnije od toga? Koja tebi funkcija onda ustvari ostaje?

Kada si ti mjerio moje "sportske performanse"? Ako gledaš fudbal od prije dva ljeta u debeloj si zabludi. Koje funkcije? Bilo kakav fizički posao koji trebam da obavljam. Ono, seljak čo'ek pa imam šta i da kopam, cijepam i što šta radim...Zaigram i fudbala i odbojke po nekad.
MuskoBre je napisao:
Tu pricu da 45 minuta bilo kog treninga sa opterecenjem - tegovi i sl, uspjesnije sagorijeva masti nego 45 minuta trcanja u ispravnoj cardio zoni, ili 45 minuta fartlek treninga, mogu uzeti samo kao dobar vic. A ako sta radim zadnjih godinu dana, edukujem se samostalno na tu temu, iz prilicno validnih izvora, a ne forumskih prica i blogova.

Kardio trening U TOKU SAMOG TRENINGA troši više kalorije nego trening sa tegovima. Nakon kardio treninga, bilo kog intenziteta pojačana potrošnja kalorija je sat do dva maksimalno. Nakon dobroga treninga sa tegovima tijelo je u režimu povećane potrošnje barem 24 sata. Na svakih dobijenih sto grama mišića tvoj bazalni metabolizam traži dodatnih 100-njak kalorija za potrošnju. Kardio treningom ti te mišiće ne možeš da stvoriš.
Moje samostalno edukovanje na tu temu traje malo duže od godinu dana i nisam koristio kupusni list da se iz njega informišem.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Polako polako. Jedno po jedno.

Nisam ja da prostis nista kod tebe mjerio, ali sam kazes da ne mozes da istrcis 10 kilometara, dakle tvoje rijeci. Neko ko redovno i pravilno se bavi samo dobrim i planiranim cardio treninzima (amaterski), to odradi iz zajebancije, to ti je valjda jasno? Dakle, sam kazes da si inferioran u tom pogledu sa nekim ko to isto vrijeme provodi vjezbajuci na drugi nacin.

Sto se tice funkcija, meni izgleda malo suludo ici u teretanu da bi mogao kvalitetnije da kopas i cijepas drva. Da bi bio fit, i npr. upraznjavao mali fudbal kao rekreaciju jedanput sedmicno, kao sto rade mnogi nasih godina, i da ne bi bio natrcan od strane nekog ko je stariji od tebe 15 godina, to mi izgleda ipak prirodnije. Ne kazem da ti konkretno imas interesovanja tog tipa, samo poredim porive, ciljeve i razloge, zaboravi na ljude i imena i poredjenja 2 jedinke.

Sto se tice tvog edukovanja, nisam nigdje ni insinuirao da se edukujes po sistemu "pricao meni half od halfa, ja cuo, pise na forumu, i sl".

Pricamo o sustinama i principima, a ne o meni, tebi, ili nekom trecem.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:29 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Nisam ja da prostis nista kod tebe mjerio, ali sam kazes da ne mozes da istrcis 10 kilometara, dakle tvoje rijeci. Neko ko redovno i pravilno se bavi samo dobrim i planiranim cardio treninzima (amaterski), to odradi iz zajebancije, to ti je valjda jasno? Dakle, sam kazes da si inferioran u tom pogledu sa nekim ko to isto vrijeme provodi vjezbajuci na drugi nacin.
U tom segmentu vjerovatno da. Kao što će taj vježbač biti inferioran u odnosu na mene u segmentima na koje sam ja stavio akcenat. Realno, koja je vjerovatnoća da će meni u stvarnom životu trebati kondicija i snaga da u komadu istrčim deset kilometara? Skoro pa nikakva. Na maraton se neću prijavljivati, a bilo kakav drugi vid rekreacije, osim trčanja, pruža dovoljno pauze i odmora da bez problema funkcionišem.
MuskoBre je napisao:
Sto se tice funkcija, meni izgleda malo suludo ici u teretanu da bi mogao kvalitetnije da kopas i cijepas drva. Da bi bio fit, i npr. upraznjavao mali fudbal kao rekreaciju jedanput sedmicno, kao sto rade mnogi nasih godina, i da ne bi bio natrcan od strane nekog ko je stariji od tebe 15 godina, to mi izgleda ipak prirodnije.

Sulodo ti je da treniram da bi moje tijelo moglo odgovoriti zahtjevima moga stvarnog života? Skontaj gdje radim, gdje živim i kakve su moje realne potrebe. Fudbal jednom sedmično nije ono čemu bi trebao podrediti svoje treniranje. Stojimo na različitim tačkama i živimo različitim životnim stilovima. Na stranu sve to, ja treniram da bi se osjećao dobro. Ne samo nakon ili tokom treninga nego tokom cijelog dana, svakoga dana. Pretpostavljam da su i tvoji razlozi slični.
MuskoBre je napisao:
Sto se tice tvog edukovanja, nisam nigdje ni insinuirao da se edukujes po sistemu "pricao meni half od halfa, ja cuo, pise na forumu, i sl".

Pricamo o sustinama i principima, a ne o meni, tebi, ili nekom trecem.
Ja sam to napisao čisto da neko ne pomisli da svoje znanje i principe treninga ne sisam iz malog prsta nego iz stručne literature.
U principu gubljenje kilograma, vježbom i na zdrav način, ( o tome je bila riječ, zar ne? :D ) je efikasnije (brže,lakše) treningom tegovima uz eventualnu kombinaciju sa kraćim kardio dijelom (do dvadeset minuta) nego samo kardio treningom bilo kog intenziteta.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Slazem se sa svim, osim sa zadnjom recenicom. NE POSTOJI nikakva sansa da bilo koje staticno vjezbanje sa bilo kakvim opterecenjem sagorijeva isto ili vise kalorija, a i masti, (ovo su 2 razlicite kategorije) u poredjenju sa npr. fartlek uphill treningom u jedinici vremena.

Pogledaj gradju kratkoprugasa, pa ces vidjeti da je idealna, dok kod dugoprugasa bas i nije idealna. Cardio treninzi kratkoprugasa su uglavnom extremno visokog intenziteta, i imaju potrosnju idealnog omjera masti/misica, dok dugoprugasi vecinom treniraju LSD treninge i pocesto imaju problema sa ocuvanjem misicnih vlakana koji neizbjezno trpe velike traume.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:45 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Slazem se sa svim, osim sa zadnjom recenicom. NE POSTOJI nikakva sansa da bilo koje staticno vjezbanje sa bilo kakvim opterecenjem sagorijeva isto ili vise kalorija, a i masti, (ovo su 2 razlicite kategorije) u poredjenju sa npr. fartlek uphill treningom u jedinici vremena.
Nije stvar u potrošnji tokom treninga nego u onome što tijelo potroši nakon njega za oporavak od treninga. Trening o kojem ja pričam je po efektu ekvivalent HIIT ili fartlek treningu samo sa tegovima. Visoki intenzitet, kratke pauze i duže trajanje kontretnog rada u odnosu na klasišan split trening sa tegovima.
MuskoBre je napisao:
Pogledaj gradju kratkoprugasa, pa ces vidjeti da je idealna, dok kod dugoprugasa bas i nije idealna. Cardio treninzi kratkoprugasa su uglavnom extremno visokog intenziteta, i imaju potrosnju idealnog omjera masti/misica, dok dugoprugasi vecinom treniraju LSD treninge i pocesto imaju problema sa ocuvanjem misicnih vlakana koji neizbjezno trpe velike traume.

Ovo mi je jasno ali valjda je i tebi jasno da kratkoprugaši dosta vremena provode i u teretani radeći baš sa tegovima poboljšavajući svoje performanse.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
MuskoBre je napisao:
Nije stvar u potrošnji tokom treninga nego u onome što tijelo potroši nakon njega za oporavak od treninga. Trening o kojem ja pričam je ekvivalent HIIT ili fartlek treningu samo sa tegovima. Visoki intenzitet, kratke pauze i duže trajanje kontretnog rada u odnosu na klasišan split trening sa tegovima.
MuskoBre je napisao:

Ovo mi je jasno ali valjda je i tebi jasno da kratkoprugaši dosta vremena provode i u teretani radeći baš sa tegovima poboljšavajući svoje performanse.

1) Potpuno nebitno, pricam o ukupnoj potrosnji koja je zbir potrosnje za vrijeme i nakon treninga, bilo to i nakon 24h.

2) Jedno su performanse, drugo je gradja/kolicina/izgled. Ja sam pricao o ovome drugom.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:52 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
2) Jedno su performanse, drugo je gradja/kolicina/izgled. Ja sam pricao o ovome drugom.
Ako ćemo o građi, fitnes modeli imaju idealnu građu, a male su šanse da su je stekli bilo gdje osim u teretani. Opet, ja sam i dalje ubjeđen da trening sa tegovima kakav ja upražnjavam ima više efekta za skidanje kilograma i poboljšanje ukupnog izgleda i građe nego bilo kakva varijanta kardio treninga. To ubijeđenje sam stekao čitajući dosta literature (pri tom ne mislim na bilde(r)ske forume) koji prednost daju tegovima u odnosu na kardio na osnovu najnovijih istraživanja raznih instituta koji se bave sportom širom svijeta, prvenstveno iz Amerike ali i iz Evrope i Japana.
I još jedna stvar....ti kada napišeš da je kardio majka za skidanje kila neko ko nije baš upućen u tematiku, a takvih je većina konta da se treba nataketi na traku i bjesomučno trčati jednim te istim tempom satima....

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 17:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
MuskoBre je napisao:
Ako ćemo o građi, fitnes modeli imaju idealnu građu, a male su šanse da su je stekli bilo gdje osim u teretani. Opet, ja sam i dalje ubjeđen da trening sa tegovima kakav ja upražnjavam ima više efekta za skidanje kilograma i poboljšanje ukupnog izgleda i građe nego bilo kakva varijanta kardio treninga. To ubijeđenje sam stekao čitajući dosta literature (pri tom ne mislim na bilde(r)ske forume) koji prednost daju tegovima u odnosu na kardio na osnovu najnovijih istraživanja raznih instituta koji se bave sportom širom svijeta, prvenstveno iz Amerike ali i iz Evrope i Japana.
I još jedna stvar....ti kada napišeš da je kardio majka za skidanje kila neko ko nije baš upućen u tematiku, a takvih je većina konta da se treba nataketi na traku i bjesomučno trčati jednim te istim tempom satima....

Normalno da su je stekli u teretani, ja nisam nigdje ni pokusao reci da moze drugacije, ja sam pricao iskljucivo o cardio treninzima kao instrumentu za sagorjevanje masnih naslaga, doprinosu opstem zdravlju, pojacanom dovodu kiseonika, potrosnji istog, a to je extremno bitna stvar, osim ako ti nije bitno SAMO I ISKLJUCIVO kako ti izgledas pred ogledalom. Ti kako hoces, ali meni izgleda i komicno i zalosno da neko sa dobrom gradju iz teretane ne moze da potrci 500 metara. Ja bi to krampom medj oci.

A to ko sta pomisli kad procita cardio. I ja sam poceo citajuci, citajuci, experimentisuci, diskutujuci. Ako ces bilo sta raditi kao tele, slaba vajda, taman to bilo i vaganje paprika na pijaci.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 18:05 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ti kako hoces, ali meni izgleda i komicno i zalosno da neko sa dobrom gradju iz teretane ne moze da potrci 500 metara. Ja bi to krampom medj oci.

Tu se slažemo. Ja odavno ne obraćam pažnju na ostale vježbače u teretani baš zbog toga što se nerviram kada vidim šta rade od sebe i kako to rade. Sad samo gledam svoj pos'o....

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 18:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ili kad ne može da uradi 10 širokih zgibova a ko od brda odvaljen i kurči se težinom na benču... :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Zoka mozes li malo detaljnije opisati svoj nacin rada sa kruznim treningom, ono malo detaljnije ako ti nije frka?

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ja sam večeras pokušao odraditi kružni do kraja ali nisam uspio noge odraditi. Kružni bih inače radio periodično. U subotu ću najvjerovatnije ponovo odraditi kružni a od iduće sedmice opet po split sistemu.

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 23:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Muskobre, zaista ne vidim zašto se nerviraš na temi teretana, tvrdeći da bilderi ne mogu istrčati x kilometara? Na temi trčanje bih razumio frustraciju. Ovdje se možeš jediti što trkači ne izgledaju kao neko ko ide u teretanu :)

U pravu si da ne treba potezati gomile izvora da se dokazuje ko je u pravu jer se odavno zna da je kardio itekako inferioran u odnosu na trening sa težinama, kada govorimo o gubljenju kilograma. Ako u jednačinu ubaciš da želiš igubiti kilograme i poboljšati snagu i izgled, kardio potpuno nestane sa mape.
Stvarno bih ti mogao naći desetke članaka o ovoj temi koje su napisali stručnjaci, a ovako na prvu, evo od čovjeka koji je magistar kineziologije i profesionalni trener takmičara

http://www.t-nation.com/free_online_art ... cle_period
http://natemiyaki.com/about-2/

Ako ništa, da si dovoljno dugo u teretani, vidio bi stotine ljudi koji samo trče na traci ili biciklaju, i konstantno ne liče na ništa i mizerno gube težinu, i drugu grupu koja se prihvati tegova i ili smrša ili znatno ojača i dobro izgleda. Stvarno o tome ne treba potezati mnogo priče, ako se udubiš u teoriju i praksu samo će ti se ispričati.

Ove predrasude su zaista djetinjaste da dolaze od nekog ko je odavno punoljetan. U teretani bberi vježbaju za hipertrofiju tj uvećanje mišićne mase (vizuelni sport), ni za šta drugo. Ne žele s tim mišićima trčati maraton, penjati se po litici, trčati kilometar ispod 3 minuta... Isto kao što teniser vježba da bi bio što bolji u tenisu i ne zamara se ni da li može istrčati magičnih 10 kilometara ni da li može dići 120 iz benča, već se specijalizuje za ono što ga zanima i trudi se da narpeduje u tome. Čemu frustracije i mržnja prema nekome koga ne zanima 10 zgibova, 10 kilometara ili sat vremena neprekidne kardio aktivnosti? Lično odem par puta u godini na trčanje i istrčim desetak kilometara bez problema iz komada. Nisam se specijalizovao za to eali mogu bez problma hodati satima bez prestanka po šumskim terenima, voziti bicikl 2+ sata dobrim tempom, odakle ta predrasuda da neko ko diže tegove ništa drugo ne može?

Kramp medju oci i slicna retorika su bas tužni ali su naša svakodnevnica ogromnog animoziteta prema "bilderima". Suludo je i pomisliti da osoba koja je u treningu, ne može pretrčati ne 500 metara već barem 5 kilometara (govorimo o tempu džogiranja a ne o nabijanju dugoprugaškog ritma koji mogu držati samo osbe koje treniraju slično). Gdje god sam trenirao, viđao sam ogromne ljude (primjera 185 cm i 90+ kg sa ne mnogo masti), koji su regularno radili kardio od 30-45 minuta bez pauze, a definicija su onog što naš čovjek naziva bilder.

Nepokoreni - Odvaljen ko od brda i ne može 10 širokih zgibova? Ovdje je riječ o prostoj mehanici ljudskog tijela, ako osoba ima previše dugačke ruke, nikada neće moći uraditi mnogo širokih zgibova jer je u tom slučaju poluga takva da zahtjeva enormno mnogo snage i energije u kratkom momentu da se savlada pokret. Dok će neko sa prosječno dugim ili još bolje sa veoma kratkim rukama moći raditi na desetine širokih zgibova. To baš nije indikator da je jači ili u boljoj kondiciji.

Generalno, u našem narodu se pod "dobrom kondicijom" podrazumijevaju vježbe snage i izdržljivosti koje su neka vrsta tradicije vojnih pitomaca. Sklekovi, zgibovi, trčanje. Ako ne možeš mnogo toga, onda si debil bilde(r), kornjača sa tako skraćenim pokretima da ni nos ne moš pročačkati ni patiku svezati.

MuskoBre što bi te moglo zanimati je Crossfit, ekstremna kombinacija aerobne i anaerobne snage-idržljivosti, kao i fleksibilnosti i motorike. Mislim da su ovo, uopšteno gledano, najjači i fizički najspremniji ljudi na svijetu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ItDWedJpwpw[/youtube]

Možeš sad zamisliti nekog ko bez tegova i treninga snage sa pravim težinama (teg jednako teretana), izvodi ovo?

Poslednji put menjao dangerous.datula dana 29 Nov 2012, 23:34, izmenjena 2 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]