banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 18:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:35 
Ok, izvinjavam se...rekao sam vec davno negdje da imam postovanje prema ljudima koji pate od poremecaja metabolizma, ali ako je osoba debela jer se ne moze kontrolisati u jelu i picu onda smatram da imam puno pravo da je nazovem debelom osobom (ne krmachom kao sto sam gore naveo, to je malo previshe)...

Ja postujem ljude koji zele da nesto promjene na sebi, ali ovi shto se zale kako ne mogu smrshati, a pritom nishta ne rade da to promjene, ma fuy...podsjecaju me na americhke tinejdzere od po 150-300 kila...koji zive na fast food-u i misle da imaju poremecaj metabolizma, a unose u sebe svaki dan 6000 kalorija iz smeca od hrane...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jWZWQcJtn6w[/youtube]

Ovo ima da probam u utorak :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
:lol: :lol: :lol:
kakva budala odlican komicar

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
cega sam se ja sve nagledao u teretani.....
cura znojava i uzme da se sminka sa kojekakvim puderima u po teretane,a to smrdddddddiiiiii izgubis svu volju za treningom :confused4:
a ima likova sto u body maicama(obicno rozim)dodju pa se obavezno skinu do pojasa prije i poslije treninga...valjda da vide koliko su se nabildali poslije 2 serije bencha :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Kad vec spomenu te homo likove, sjecam se scene iz m-power:
Ulazi klinac tako negdje 92.-93. godiste, sve je to na mjestu, roza majica, lacoste patikice... I cirkoncic u uhu... Kad njemu Mladjo: "Dzaba ti busis uho k'o Bekam! Jebi Viktoriju, pa onda budi k'o Bekam"!

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:50 
Citiraj:
"Dzaba ti busis uho k'o Bekam! Jebi Viktoriju, pa onda budi k'o Bekam"!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Mrzim teretane. Pune su samozaljubljenih tipova i predosadne. Glavni su oni niski likovi sto bildaju k'o manijaci sa rezultatom da ih je lakse preskociti nego zaobici. :lol: A onda preponosni ( i presmijesni ) marsiraju glavnom dzadom ( skoro uvijek su Albanci, barem ti sto su uocljivi ). :D Vidjela sam jednog ili dva zgodna Poljaka, ali oni i su i prije bildanja imali predispozicije da dabro izgledaju, tipa gradje i visine.

Svidja mi se kad lik ima izdefinirano tijelo, ali to samo rijetki postignu. Vecina ili ne uspije ili ode u pogresnom pravcu, tipa zgodan torzo tanke noge, ili neki slican problem.

Ovaj Powerplate mi ne izgleda lose. Mozda kazem Gagom da mi kupi da ga imam kad mi se cefne da vjezbam u kuci. :oops: :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Dzaba ti busis uho k'o Bekam! Jebi Viktoriju, pa onda budi k'o Bekam"!

Da .. to je Mladjo :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 17:58 
Citiraj:
tipa zgodan torzo tanke noge

Gore roki, dole smoki... :lol: :lol: :lol:

Citiraj:

Mrzim teretane. Pune su samozaljubljenih tipova i predosadne.

Balkan syndrome... :D :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
tensSa je napisao:
Ah, te UN dijete i ostale gluposti...ako je Uh dan misli da moze jesti cokoladu i sl... :lol: :lol: :lol:

Nerviraju me te "dijete" iz bliz zene i ane i ostalih glupih novina...veze sa vezom... :D :D

Pa, Un dijeta, zapravo i nije dijeta, vec rezim ishrane za promjenu metabolizma. Ja sam je drzala i uspjesna je, ali nikad vise necu. Jednostavnije je i zdravije hraniti se zdravo.

on topic
Kakve su sada cijene po teretanama?
Trebala bih ponovo da krenem da vjezbam. Ide li ko u Tefa Fit?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Gore roki, dole smoki...

Izjava koja je u M Power ultra popularna .. 'noge rade samo pi*ke' :lol:

Citiraj:
Balkan syndrome...

Nije to situacija samo kod nas. Vjerujem da toga itekako ima i vani.

Citiraj:
Mrzim teretane. Pune su samozaljubljenih tipova i predosadne.

Kako koja :D

Nisam za to da teretana postane frizeraj gdje se samo prica .. ali jedan od razloga zbog kojih M Power meni odgovara je atmosfera - dok je Mladje i te njegove zajebancije, meni nijedan odlazak dole nece biti dosadan.

Citiraj:
Kakve su sada cijene po teretanama?

25KM mjesecno - M Power

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Gore roki, dole smoki... :lol: :lol: :lol:

Nesto u tom fazonu... :lol: a jos je gore "gore Roki, u sredini trudan a dole smoki".... :lol: :lol:

Citiraj:
Balkan syndrome... :D :D

Nije nego ziva istina. Svi imaju problem "neodoljivosti". 8) "Al sam lep, em sam zgodan"...a u glavi shtani. :P

p.s. Izuzimam neke prisutne na temi, procitala sam tu nekoliko tvojih zanimljivih postova. Nekako kontam da se moraju kombinovati aktivnosti, bicikl, rolanje, malo teretane. Pa jope. :D Priznaj ako grijesim. :D

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Moze li mi neko obajsniti sta znaci ovo UN dijeta?
Dijeta ujedinjenih nacija?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.poslovnazena.biz/zdrava-ishr ... eta-28-167

Aj sad nekome objasni da sam ja ovo nasao na google .. a ne citajuci portal poslovnazena :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Aj ludila! :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvarno ima veze sa ujedinjenim nacijama! :D
My bad :oops:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
giometar je napisao:
Moze li mi neko obajsniti sta znaci ovo UN dijeta?
Dijeta ujedinjenih nacija?

Mnogi je pogresno tako nazivaju. Cita se "an dajet", sto bi znacilo da to nije dijeta.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 18:45 
Dobro, ali za sportistu je ta dijeta obichna glupost...mozda pomogne nekome ko treba spustiti BF sa 30 na 20 (pitanje da li moze i toliko), ali dalje sigurno nece ici sa tom dijetom...metabolizam se ubrzava na druge nacine...

Citiraj:
Nije nego ziva istina. Svi imaju problem "neodoljivosti". 8) "Al sam lep, em sam zgodan"...a u glavi shtani. :P

Ko ce znati, meni muka dodje kad u teretani krene pricha ko je koga nalup'o za vikend, ko je koju povalio, i onda vrh kad krenu dizati svoj ego, a kichmu polome na onoj bench klupi jer ne znaju raditi pravilno vec stavljaju tezinu koju ne mogu pravilno niti jedno ponavljanje izvesti....i njihov plan rada naravno:

Pon: grudi+biceps
sri: grudi+biceps
pet: grudi+biceps

Ne govoreci da im treninzi traju jedno 2 sata...

Citiraj:

Ide li ko u Tefa Fit?

Ja idem tamo.

Citiraj:
Nekako kontam da se moraju kombinovati aktivnosti, bicikl, rolanje, malo teretane. Pa jope. :D Priznaj ako grijesim. :D

Zavisi sta ti je cilj. :)

Kad se pakuje masa onda nema potrebe za kardio treningom, kad se skidaju kile onda u zavisnosti od dijete tj. rezima ishrane se radi kardio, HIIT ili brzo hodanje...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:

Zavisi sta ti je cilj. :)

Nemam cilj, nije losa tema pa sam je procitala. :)

Citiraj:
HIIT

Sta je ovo ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 22:27 
HIIT - High-intensity interval training

http://en.wikipedia.org/wiki/High-inten ... l_training

Citiraj:
Sledeci tekst smo preuzeli sa sajta Polquin Performance, Charles Polquina, koji u svetu vazi za jednog od top fitness trenera.
Ovaj tekst je napisao Kieth Alpert, dugogodisnji fitness trener koji se posebno bavio treningom kosarkasa.
Nama je bio izuzetno interesantan jer se radi o necemu sto svi radimo – kardio treningu u cilju smanjenja masnih naslaga. Pa da vidimo gde ovi strucnjaci misle da su nase greske i kako da ih ispravimo...

Kao personalni trener 15 godina unazad 15 godina imao sam priliku da vidim brojne fitness entuzijaste u mnogim teretanama. U svakoj teretani ili fitnes centru jedna stvar koju sam stalno vidjao jesu isti ljudi koji rade iste vezbe mesecima, godinama. Zacudjujuce je to sto oni sve vreme izgledaju isto ili estetski gore. ovo se narocito odnosi na kontinuiranu aerobnu aktivnost.

Tuzno je to da oni misle da rade pravu stvar i sve sto je neophodno da se postignu pravi rezultati. Misle da su njihovi telesni nedostaci nepopravljivi. Kada ih pitate koliko dugo vezbaju ovako odgovorice vam izmedju 6-12 meseci, a tipican program je kontinuirani aerobni trening 30-60 minuta. Ako ih pitate sta bi voleli da vide kao rezultat vezbanja reci ce vam da zele da budu tanji ili da zele da smrsaju.

Evo kojih 6 razloga Charles Polquin navodi zasto je aerobna aktivnost kontraproduktivna za gubljenje masnog tkiva:1. kontinuirana aerobna aktivnost dostize plato oko 8 nedelja po zapocinjanju i polse toga vise nema efekta
2. aerobna aktivnost pogorsava snagu lokalno i sistemski tako da prakticno postajete sporiji

3. aerobno treniranje povecava oksidativni stres i ubrzava starenje

4. aerobna aktivnost povecava adrenalni stres koji moze da vas ucini jos masnijim, ali i da ima posledice na vase zdravlje

5. aerobna aktivnost povecava kolicnimu masnog tkiva kod osoba koji su i inace pod stresom

6. aerobna aktivnost pogorsava odnos testosteron/kortizol (u korist kortizola)tako da teze dobijate na misicnoj masi koja je neophodna za sagorevanje masti

A sad sta mozemo da ucinimo da probijemo plato i ipak nastavimo da sagorevamo masti....
Uvek pitam moje klijente sta misle ko sagoreva vise masti – maratonac ili sprinter i odgovor je uvek maratonac. naravno tacan odgovor je sprinter! A sprinteri skoro nikada nemaju aerobni rad. Kako je to moguce? Odgovor je u nacinu njihovog treniranja. Sto veci intenzitet (pod intenzitetom podrazumevamo procenat od maksimalnog pulsa) vise se kalorija potrosi u minuti. Takodje potrosnja kalorija je veca i u sledecih 24-48h.Nacin na koji pojedinac moze da poveca intenzitet svog treninga je intervalno treniranje. Ovakav nacin treniranja kombinuje visoko intenzivne periode sa niskim do umerenim intenzitetom vezbe. Najnovije studije su pokazale da je intervalni trening efikasniji u poboljsanju i aerobnih i anaerobnih kapaciteta istovremeno.Ovaj nacin treniranja (HIIT - high intensity interval training) se pokazao veoma efikasan u povecanju VO2 max (za 14%) a anaerobnog kapaciteta za 28! takodje na ovaj nacin se sagoreva cak 50% vise masti!Primeri HIIT su mnogobrojni ali ovde cemo preporuciti interval sprinta od 40 sekundi, a zatim niskim intenzitetom nastavak trcanja sledece 2 minute. Takvih intervala u prve dve nedelje treba da uradite 6 po treningu, a zatim svake nedelje povecavate broj intervala za 1 dok ne stignete do 12 parova, sto odrzavate sledecih 5 nedelja. kada zavrsite ovaj ciklus od 18 nedelja mozete poceti iz pocetka sto se tice broja intervala ali povecajte brzinu visoko intenzivnog intervala.HIIT ne smete upraznjavati dva dana zaaredom! Nedeljno HIIT treba upraznjavati 2-3 putaKardio treninzi su neophodni za efektivan trening i generalno dobro zdravlje.Po definiciji kardio moze biti bilo koja vezba (trcanje , biciklo)i slicno koji podize i odrzava otkucaje scrca za izvesno vreme.Kardio treninzi su neophodni za sagorevanje masti.Ovje jedan od nacina da se uradi efikasan kardio solucija koja traje 20 minuta.(moze se koristiti trcanje,biciklo ili stairmaster)
1. Prve 2 minute je zagrijavanje

2. Minuta 2-3 je intezitet 5-6

3. Minuta 4-5, 6-10 i 11-14 podesite intezitet sa 6 na 9

4 Minuta 15-19 sa levela 6 podesite na 10 (koji je vas maximum) i zadrzite jednu minutu

5. Minutu 20 je coodown intezitet 5 zajednu minutu

Ovo je sigurno veoma efikasan za sagorevanje masti jer potrosnja kalorija je mnogo duza posl treninga

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala na informaciji. :)

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]