banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 95  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Trčanje u BL...
PostPoslato: 04 Jan 2015, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
Sve ispod dva sata se smatra odlicnim vremenom. Neko prosecno vreme je 2:20 i u tom okviru

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 21:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2007, 22:17
Evo jedan mali "obnovimo temu" momenat...

Broj prijavljenih za Banjalučki polumaraton do danas je 224, i to:

BiH - 150
SRB - 50
HR - 15
MKD - 3
SLO - 2
USA - 2
UKR - 1
DK - 1

...a za one koji bi da pogledaju ko je to sve prijavljen, i da pronađu svog bližnjeg, oca, majku, brata, sestru, babu ili dedu, tu je:

SPISAK PRIJAVLJENIH - 1. BANJALUČKI POLUMARATON

Idemo? :-)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2015, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidim da spisak bas nije up to date. Nas koji smo clanovi TRK-a a i deo organizacije ni nema na spisku. Ali nema veze, glavno da spisak raste. Da nam je preci 500 bio bi to veliki poduhvat

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2015, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

300. :-D

Spisak se i dalje nalazi na: SPISAK PRIJAVLJENIH - 1. BANJALUČKI POLUMARATON

...odnosno...

BiH - 196
SRB - 72
HR - 21
MKD - 3
SLO - 3
USA - 2
DK -1
UKR - 1
I - 1

...inače, jako, jako mi je drago što vidim povećan broj trkača i trkačica u ovo doba godine. :-D

IDEMO !!!

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2015, 13:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Samo sam želio da prenesem... jedna sjajna ideja, za sve neodlučne, jer se u grupi lakše počinje.

Citiraj:
PRIMAMO I DALJE NOVE ČLANOVE U ŠKOLU TRČANJA! TRENINZI POČINJU DANAS, PONEDJELJAK 18 h PARK MLADEN STOJANOVIC, KOD FONTANE ILI SUTRA UTORAK U ISTO VRIJEME I MJESTO! CIJENA ZA 3 MJESECA 20 KM.
DOBRO DOŠLI STE!

Slika

Trenutačni broj prijava za školu je 36.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovim putem obaveštavamo sve zainteresevane da je ZDRAVSTVENA USTANOVA - SPECIJALISTIČKI CENTAR „EUROMEDIC“, Banja Luka u saradnja sa organizatorom prvog banjalučkog polumaratona Trkačkim rekreativnim klubom “TRK” iz Banjaluke omogučila svim učesnicima trke specijalistički pregled po promotivnoj ceni od -50%.

Pregled podrazumeva pregled ljekara interniste (EKG, fizikalni pregled, merenje pritiska, laboratorijska analiza (komplet krvna slika), itd) praćeno merenjem telesnog sastava (body composition ) uz dobijene podatke o postotku masti, mišića te količini vode u telu) kao i kardio pulmološkom dijagnostikom na spiroergometriji (određivanje VO2max, aerobnih i anaerobnih pragova, maksimalne tačke sagorevanja masti, dijagnostika opstrukcijskih i restrikcijskih plućnih obolenja, srčane insuficijencije, savetovanje o daljnom toku treninga na osnovu nalaza, itd.).

Sve što je potrebno jeste da ponesete uplatnicu/potvrdu da ste zvanično prijavljeni za utrku. Više informacija uskoro na zvaničnom sajtu utrke kao i na facebook stranici.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
:thumbup:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 17:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Koja je inače cijena takvog pregleda?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2015, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

190KM. Sad je spusteno na 90KM. Imamo vec pozive iz HR od ljudi koji zele da se testiraju posto je ovo jedina laboratorija ove vrste u BiH a u zemljama okruzenja ova vrsta pregleda ide i do 350eur

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 10:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Beograd?

Завод за спорт и медицину спрота Републике Србије

Ценовник услуга Завода

Jedno iskustvo: Pohvala ludosti – Republički zavod za početke

:-)

Eto, moje mišljenje je da, ukoliko osoba ne odstupa previše od nekakvih normalnih parametara, i da nema neke bolesti, prekomjernu debljinu, kardiovaskularna oboljenja, itd... nego ima samo nekoliko kilograma više, ili je želja za trčanjem više psihološke prirode, jer se želi osjećati bolje... :-) bi ove "naprednije" preglede trebalo ostaviti za kasnije stadijume bavljenja trčanjem, kao i bilo kojoj drugoj fizičkoj aktivnosti. Ako se osoba odluči više posvetiti trčanju, rezultatima, ovi pregledi daju izvanredan uvid u "radne" parametre organizma, iz kojih se mogu projektovati trening mikro i makro ciklusi, u cilju postizanja ciljanog rezultata na takmičenju.

Ili... uglavnom nije potrebno zvati građevinsko preduzeće da bi se okačila slika na zid. :-D

Inače, broj prijavljenih za naš polumaraton je narastao do 421.

Idemo... ostalo je još 77 dana. :-D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 11:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vrba je napisao:

Eto, moje mišljenje je da, ukoliko osoba ne odstupa previše od nekakvih normalnih parametara, i da nema neke bolesti, prekomjernu debljinu, kardiovaskularna oboljenja, itd... nego ima samo nekoliko kilograma više, ili je želja za trčanjem više psihološke prirode, jer se želi osjećati bolje... :-) bi ove "naprednije" preglede trebalo ostaviti za kasnije stadijume bavljenja trčanjem, kao i bilo kojoj drugoj fizičkoj aktivnosti. Ako se osoba odluči više posvetiti trčanju, rezultatima, ovi pregledi daju izvanredan uvid u "radne" parametre organizma, iz kojih se mogu projektovati trening mikro i makro ciklusi, u cilju postizanja ciljanog rezultata na takmičenju.

Ne mozes ni da zamislis koliko gresis. Ovo nisu malo napredniji pregledi vec standardni pregledi, barem za zapadno poimanje i poimanje modernog sveta i sportske medicine. Kad bih ti poceo pricati sta se sve radi e to bi onda bili "napredni pregledi". Na zapadu ni jedna osoba ne pocinje s fizickom aktivnoscu bez prijasnjo odradjenih ovakvih pregleda, barem iz mog iskustva. Kod nas, gde jos uvek sportska medicina spava u 70tim i 80tim proslog veka a da ne pricam o (ne)znanju trenera i ostalih ovakvi pregledi su svemirski brod. Secam se kada sam na kongresu pre dve godine pred punom salon trenera poceo pricti o primeni funkcionalne dijagnostike ljudi me gledali kao da sam s neba pao. Previse sam ja razgovora s trenerima imao u BL koji su rekli a sta ja da radim s tim podacima posle pregleda?

Naravno, svako sam bira sta ce i kako ce. Nikoga se ne tera. Inace ovakvi pregledi se bas preporucuju pocetnicima i ljudima koji prvi put krecu u trkacke vode.

Sto se tice zavoda u BG, oni su odlicna ustanova. Saradjivao sam s njima. Gledajuci njhove cene, gde je sve pojedinacno navedeno, izadje skoro sve zajedno 200eur. Jedna anegdota je da je jedan BiH reprezentativac koji je nedavno radio test bio vise odusevljen pregledom u Bl nego u Bg. Rekao je da je dobio daleko vise podataka za rad i dalji trening.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2015, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da napomenem da je primarna razlika izmedju BiH i HR, SRB itd je zakon. Zakon o sportu i zdravstvenoj brizi o sportistima. Kod njih je zakonom regulisano da sve ove dijagnostike moraju da rade sportisti koji izlaze na medjunarodnu scenu, reprezentativci, olimpijci. Kod nas to ne postoji te zato mi ni nemamo ovakav centar u drzavi. Sportiste koje znam,reprezentativce iz BiH idu u SRB, HR. Neki idu i u Austriji. Secam se kada sam u sklopu svoje Diss prezentovao u Austriji trenutno stanje u BiH sto se tice sportske medicine i nivoa istrazivanja na polju sportskih nauka, profesori su mi rekli da su oni te metode i sisteme koristili u ranim 70tim godinama proslog veka. Mislim da to govori sve.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koje prosecno vreme treba gledati da bi se izdrzao celi polumaraton... Ja juce tri kilometra sa prosekom 5.40min, s tim sto je prvi bio 5.20, ali mi je dusa na nos izasla :lol:

Pluca se skupila nakon treceg kruga, kada nisam umro, ali cim sam stao, nakon 10-ak sec sam mogao nastaviti...

Nisam stigao ranije da se spremam, pa se i ne opterecujem sa ucescem ( a i svi se nesto nafurali na maraton, pa me to smara), vise idem na to da nabijem kilometrazu zbog sebe.

Zakljucio sam da velike kolicine alkohola i nezdrave hrane tokom vikenda nisu pozeljne za ovaj sport :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ne valja tebi sat....da to nije 15 minuta

ili smanji ribu ribar

svjetski rekord na 3000 m 7 minuta

Poslednji put menjao _Krol_ dana 16 Mar 2015, 12:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa gde ces sporije od 6 min, a po ovoj njihovoj prici za polumaraton je dobro oko 2h, sto dodje na to vreme

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka

ne racuna se bicikl

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Junace prosek kruga je 5.40, znaci 1km za 5.40 istrcim, a ne sva tri :)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka

tako reci...kilometar za 5 minuta....e to je sporo za tvoju konstituciju i godine

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mars u PM, umalo nisam poceo plakati, snage ni u ljeljama... :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2015, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka

pa ne,ozbiljno....vucem paralelo sa vojskom...u vojsci se moralo 1600 m istrcati ispod 6 minuta i to u cizmama da bi bio iole zadovoljavajuci rezultat

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1893 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 95  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]