banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2013, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Poništeni ugovori o radu sa predviđenim ugovorenim platama
22. April 2013.
Rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka poništilo je ugovore o radu sa predviđenim ugovorenim platama, dok su plate nemedicinskih radnika ove zdravstvene ustanove usklađene sa zakonski propisanim koeficijentima.

Klinički centar Banjaluka

Vršilac dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Duško Račić potpisao je otkaze ugovora o radu za pozicije s predviđenim ugovorenim platama u nemedicinskom sektoru, saopšteno je iz ovog centra.

Plate u Kliničkom centru, u skladu sa ovom odlukom, ubuduće će se obračunavati isključivo prema postojećoj sistematizaciji radnih mjesta.

Za pet radnika nemedicinskog sektora poništeni su ugovori o radu s predviđenim ugovorenim platama i ponuđeni novi ugovori za ista radna mjesta sa zakonski propisanim koeficijentima za odgovarajuće pozicije.

Plata generalnog direktora umanjena je, tako što je usklađena sa zakonski propisanim koeficijentom 26 i umanjenjem od deset odsto u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske od 11. januara o umanjenju plata u javnim institucijama i preduzećima.

Rukovodstvo Kliničkog centra zatražilo je izvještaj Kadrovske službe o ugovorima o radu i u medicinskom sektoru, kako bi se utvrdilo da li postoje ugovorene plate ili odstupanja u odnosu na zakonski propisane koeficijente za određena radna mjesta u ovom sektoru.

Odluka o poništenju ugovora sa predviđenim ugovorenim platama i usklađivanju sa zakonskim koeficijentima za određena radna mjesta donesena je s ciljem kratkoročne finansijske stabilizacije Kliničkog centra, te odgovornijeg i uređenijeg upravljanja troškovima ove zdravstvene ustanove.

Obračunavanje plata biće sistemski i dugoročno uređeno, nakon što rukovodstvo Kliničkog centra do kraja godine napravi novu sistematizaciju radnih mjesta koja će biti predložena Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Srpske na usaglašavanje i odobrenje, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 13:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Danas bio na onom besplatnom pregledu mladeža što ga je organizovao KBC....ljudi pa ja onima ne bih dao ni da čuvaju dvije nacrtane ovce a kamo li bolnicu :angry4: :mad:
Zovem u ponedeljak za informisanje, pošto sam isti dan dobio letak od hostese pred Boskom jel :-? , i tamo mi zapiše ime i prezime i kaže vaš je termin u 11.50 u četvrtak. Ok hvala prijatno :) Ja danas gore na Paprikovac, prvo mogao sam ladno pješice iz centra jer sam se kilometar dalje parkirao nema auta samo po drveću oko KBC :angry1: , kad sam došao tamo vruće ko u paklu (smeta babama i dašak vazduha čuj prozor otvoriti :roll: ) a unutra puno ko šibica ljudi od kojih polovina se kupa samo na krupnije trapave svetce i Novu godinu :pale: :-& tako da je više ličilo na ABHO karantin nego na kožno odjelenje Slika
Elem poslije početne euforije kad mi je želudac zamijenio mjesto sa srčkom, dođem (jedva živ) do sestre da kažem da sam se naručio, ime i to, kad će meni: uzmite ispunite obrazac i čekajte :oops: Čekaj rekoh sestro draga pa prekjuče sam zvao naručili ste me vi u ovaj termin za pregled kakvo sad qrčevo čekanje??? :x Ona mene pogleda ko da sam je načepio na nogu i drsko: pa šta sad ima skoro 300 ljudi danas na pregledu sjedite i čekajte!! :angry4: Na red bi došao oko 16.00 a naručen u 11.50 :confused2: :angry4:
Slušaj reko mala ja sam sad nadrkan što nisam proveo dan ljenčareći kraj TV-a i pijući kaficu i sokić, jel ti znaš šta znači termin pregleda i naručen??? Treba svima dati otkaz nije mi ih žao, na jedan ovoliki grad za džabni reklamirani pregled jedna ambulanta :banghead: :cussing:
Brate, odem u privatnu kliniku, platim 20 KM pregled, čekam 5 minuta najduže i hvala i doMinDŽenja :wave:
Ko našim kasapima u ruke padne jadna mu majka, onaj gore KBC kad vidim osjećam se ko ruski disident kraj Lubijanke :pukeright:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2013, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Ja jucer isla u hitnu sa komsijom. Kosilica, malo nepaznje i fali pola prsta. Odmah su ga odveli na sivanje i sve ostalo, a auto ostalo parkirano na ulazu. Dolazi neki ciko, kao treba pomjeriti auto da se moze izaci sa bolnickim vozilom i ja mu kazem fino kulturno: Evo vama kljucevi pa vi pomjerite, covjek je unutra na sivanju prsta, ipak ste vi iskusniji vozac od mene. Kad ce on, sav uvrijedjen: nisam ja nikakav vozac, ja sam ovdje doktor ako nisi znala. Rekoh: pa imas vozacku znaci da si vozac, sve da si po profesiji astronaut. Na to se on malo spustio, skontao kako je ispao debil i kao: ma probacu se ja izvuci nekako, ne trebate pomjerati auto. Kako sam se iznervirala, kao da je na kraju krajeva biti vozac, sofer nesto lose, sramotno, a ne posten posao. Hebali ih kompleksi boga i nafuranost i nadrkanost i ostalo!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
A grobaru zdravstva glavna nagrada :confused2: :angry4:

http://www.atvbl.com/pregled-dana/100956

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2013, 20:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Agreman. Naježim se na ove kovanice koje veze nemaju sa izvornim izgovorom.
Baš gledam i na wiki kaže - saglasnost šefa države da prihvati akreditovanog predstavnika.
Nastalo od fr. agrément (engl. agreement) ni na jednom se ne izgovara agreman.

Šteta za Škrbića, ipak je on kapacitet za finansije, mada se sumnjam da se i dalje neće baviti svojim omiljenim zanatom, finansijama.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
nema prikladne teme ili je ja ne nađoh
da ne otvaram novu, poslužiće ova

već neko vrijeme imam problema sa desnim koljenom i sinoć je def kvrcnulo
čula sam pohvale za dr Jakovljevića u Stetiku
ima li neko još neku preporuku?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
dr nikola bojic,na hirurgiji...dobar covjek,vrhunski ljekar i partizanovac.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pitaj dzontru, al se spremi psihicki, jer ga niko drugi nije slusao :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
kako do njega doći? tj treba uputnica?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 20:25 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Blackrose je napisao:

ne znam kako ide to,vjerovatno ona procedura,porodicni ljekar,bla,bla,bla...ali ako vidis da to ide mrljavo,trazicemo alternativne nacine 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Blackrose je napisao:

Za sve specijalisticke preglede ti treba uputnica
(osim, naravno, kad ides za kes kod privatnika)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
I tad ti treba uputnica :D

BR, idi kod Jakovljevica. Ne isplati se cimati sa cekanjem i ganjanjem uputnica za "kvrcnuto" koljeno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Schlager je napisao:
dr nikola bojic,na hirurgiji...dobar covjek,vrhunski ljekar i partizanovac.

I lakom na koverte :-? u suprotnom slucaju odlaze neophodne operacije u beskonacnost ili ode na "sluzbeni" put pred zakazanu operaciju. Medicinski gledano jeste strucnjak ali je debelo zakazao kao covjek.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2014, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Ma bravo,majstore!

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2014, 23:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Jun 2014, 22:45
Zbog ove teme sam se i registrovala na ova forum. Ogorčena sam današnjim doktorima, čast izuzecima. Vidim da su mnogi ovde kritikovali Paprikovac. Ja ne mogu da pronađem riječi da iskažem negodovanje i ogorčenje koje sam za prethodnu godinu nakupila na najtežem odjelu te bolnice, na onkologiji. Ti doktori su toliko površni, nezainteresovani za svoj posao, traljavi. Najvažniji dio posla je uvaliti nekom hemoterapiju, trebala ona ili ne. Ma ne mogu da pišem, odmah se iznerviram.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 21:34 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Морам похвалити Јужно Крило на Паприковцу. Улазио сам, као у неку другу државу да закорачиш. Колико ће то само растеретити Хирургију и Интерно.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Moglo je rasteretiti davno, da su se iskoristili spratovi na KC Paprikovac.
Prvi i drugi sprat su prazni, otkad su napravljeni.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 21:41 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Тачније други и трећи су празни. Каква је то трагедија... онакав објекат.

Какве су то игре и интереси у питању да се то није могло ријешити и прије рата је за неповјеровати, а људима се још у оној држави одбијало од плате за те објекте на Паприковцу.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Drugi i treći, tačno.
Mogao se leMi pružiti u ovih osam godina vođstva.
Ali, kakav...bolje napraviti još po koju zgradu...oprati koji trilion i to.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 22:06 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Ма какви, иза њега се све саме поштењачине сакриле. 8)

Зато је у рекордном року у Бијељини никла Болница као свемирски брод за релативно скромне новце. Јбг. треба купити гласове у Бијељини и скинути Мићу, а бањолучани ће свеједно гласати за њега (превише је сигуран у себе). 8) Та два спрата су се могли за мале паре опремити у сврху амбуланти, али... кад му конкуренција на питање о направљеним болницама покаже празну пољану онда се ни њему неда. Срећа па је у задњи час поставио Станића и Богданића иначе би штета по здравство са финансијске стране била немјерљива... овако се извукао... за длаку.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]