banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2013, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
guess who je napisao:
Ovo djeluje fejk. Otkud ova svijetla ružičasta boja, zar ne bi trebalo da bude puno tamnije kad već truli?

Ima i dokumentarac o ovome gdje bas prikazuju ovo identicno, a ima i kako covjeku nekom rezu nogu koja samo visi na kostima, strasno :D

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2013, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
guess who je napisao:
Ovo djeluje fejk. Otkud ova svijetla ružičasta boja, zar ne bi trebalo da bude puno tamnije kad već truli?

+1
Plus što boja lica i smiren izraz ne doprinose uvjerljivosti.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledajte ove slike vezano za krokodil:

http://www.ibtimes.com/crocodile-drug-p ... fw-1412670

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nije mi jasno, ako već trune (kao na onoj slici samo gole kosti) kako nisu izvršili amputaciju nego se onako naočigled raspada??

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 21:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2013, 02:12
O ovoj ruskoj gudri je pisao brat Abraxas na svome blogu pre 100 godina. Pogledao sam i dokumentarac o tome,pre negdje godinu i po,možda 2,ne znam tačno. Sve je počelo tamo na granici sa Kazahstanom (eto vam Borat,jebo vas on :D)

Prolijevali su Rusi krokodilske suze za svojom djecom,došlo vrijeme i za nas.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
eric_cartman je napisao:
Smijesno je sta ljudi sebi rade iako znaju posljedice...

Pa ako je agregatno stanje isto kao heroin i boja slična, onda ne znaju šta uzimaju. Diler mu odere i kožu, bukvalno i eto tako to.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2013, 22:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
neizreverbiliziran je napisao:
eric_cartman je napisao:
Smijesno je sta ljudi sebi rade iako znaju posljedice...

Pa ako je agregatno stanje isto kao heroin i boja slična, onda ne znaju šta uzimaju. Diler mu odere i kožu, bukvalno i eto tako to.

Bukvalno.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=teznh0eWC0k[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 02:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pise vam sve u tekstu gore, valjda su rusi suzbili dostavu heroina i mnogi zavisnici su se okrenuli ka alternativama, jos kad uzmemo da krokodil ima isti "high" i jeftiniji je deset puta...
Kao da je narkomanu bitno stace biti za dve godine, njemu je bitno samo da ima dozu odmah :P

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2013, 03:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Ja bih to sve poslao na radnu terapiju.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 23:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Dečak u Zagrebu umro od "tamjana"!?
Autor: mondo.rs
U centru Zagreba danas je preminuo 15-godišnji učenik. Uzrok smrti za sada nije potvrđen, ali se sumnja da je preminuo od predoziranja sintetičkom drogom koja se koristi kao osveživač prostorija, javljaju hrvatski mediji.

19.02.2015. | 19:09 > 19:16 6 A- A A+
Dečak u Zagrebu umro od "tamjana"!?Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock On je pronađen bez svesti oko 16 sati u prolazu jedne zgrade u Petrinjskoj ulici, gde je umro nakon što mu je pozlilo.
U tom dvorištu nalazi se nekoliko kafića, poslovnih zgrada i jedan “smart šop” gde je navodno kupio drogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je preminuo od konzumiranja sintetičkog kanabisa, koji se pravi od biljnog tamjana i drugih supstanci za osvežavanja prostorija.

Dečak je drogu koja se zove “Galaksi” kupio u prodavnici koju je policija danas zatvorila, a preminuo je u prolazu nakon što je popušio “džoint”. Naložena je obdukcija tela, piše "Jutarnji list".

Iako se ta droga prodaje legalno pod maskom osveživača prostorija, ona može da izazove ozbiljne posledice po zdravlje konzumenata. MONDO je već pisao o tome, a više pročitajte OVDE.

Citiraj:
OPREZ! Ovim se deca drogiraju, a u slobodnoj je prodaji

M. Kosanović - M. Milojević | 19. 02. 2015. - 14:11h izmena vesti 07:28h | Foto: D. Milenković | Komentara: 223
Tek kada institucije zvanično proglase da je biljni tamjan - droga, uvoz u zemlju biće zabranjen. To su juče za „Blic“, posle upozorenja lekara da je ova supstanca opasna i da je mladi koriste kao drogu, potvrdili u Tržišnoj inspekciji.

Slika
Sadržaj kesice i izgledom podseća na marihuanu

- Mi ćemo reagovati čim dobijemo signal da treba da povučemo biljni tamjan s tržišta. Tu odluku moraju da donesu MUP Srbije, koji je glavni kada su u pitanju sve vrste droga, kao i Sanitarna inspekcija, koja je zadužena za kontrolu biljaka. Čim budemo dobili obaveštenje da je u pitanju droga, inspekcija će reagovati - kažu iz Tržišne inspekcije.

Prema podacima Tržišne inspekcije, biljni tamjan uvozi se iz Hrvatske.

- Ako dobijemo potvrdu da je u pitanju droga, Sanitarna inspekcija će odmah na granici zabraniti njen uvoz u zemlju - dodaju u inspekciji.

Kako saznajemo, na Vojnomedicinskoj akademiji su proteklih dana rađene analize koje treba da se dostave MUP-u i Ministarstvu zdravlja. Tek posle toga, zeleni tamjan mogao bi da bude označen kao narkotičko sredstvo.

Reporteri „Blica“ juče su u prodavnici u centru grada kupili paketić tamjana sa aromom, a uz to su dobili i karton koji se koristi kao filter (flop).

Slika
Prodavci uredno daju i fiskalni račun

Bez ikakvih problema i objašnjavanja čemu služi, reporteri su došli do tog preparata. Gram biljnog tamjana košta 1.300 dinara, a sadržaj kesice i izgledom podseća na marihuanu. Koristi se tako što se smota u rizlu ili parče papira, zapali i puši kao cigareta. Posle nekoliko dima, propratni efekti su drhtavica, mučnina, gubljenje svesti, povraćanje, nemogućnost hodanja...

- Ovaj problem je vrlo ozbiljan. Imam obavezu kao roditelj da utičem na to da se proširi svest. Klinci to masovno koriste, a ne znaju šta ide posle toga. Kupuju deca od 13 do 17 godina i to je strašno. Vuče ih to što je efekat jači i kraći, što ne može da se prepozna na testovima. Na Banovom brdu to je ozbiljno uzelo maha, a čuo sam da kupuju i na nekoliko mesta u gradu i preko interneta - priča roditelj troje dece koji je želeo da ostane anoniman.
Tamjan je biljka opšte namene, pa kontrolisanje toga spada u nadležnost Ministarstva zdravlja. Kontaktirali smo s Ministarstvom zdravlja, ali nam oni juče nisu odgovorili na postavljena pitanja.

Citiraj:
NE UDISATI DIREKTNO“
Na pakovanju koje smo juče kupili piše da se proizvodi u Holandiji, a rok trajanja je neograničen.

„Nije za ljudsku konzumaciju, ne udisati direktno!“ napisano je na poleđini kesice.

U sastavu proizvoda navedeni su: damiana (turnera diffusa), borovnica (vaccinium myrtillus), beli slez (althaeae folium).

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/536120 ... je-prodaji

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Pa fiki,ima to i kod nas kupiti negde u blizini mosta za Bronx ghetto (no offence)
Pa sta i da to zabrane,opet ce naci nesto novo,ima u usa spice,k99 i ostalo,znaci obicna trava pospricana sa 5 sprejeva i eto sinteticke trave,a nije na popisu zabranjenih supstanci.
Ili npr 2CH stablo,imas 2CH-a,2CH-c itd itd ako stvari posmatras vojno-takticki onda je poraz blizu to stalno nice,a drzava da bi zabranila nesto mora imati studiju (koja kosta i traje mjesecima) i dokazati i braniti takvo nesto,sto opet moze biti osporeno referendumom(colorado i washington). Evo npr da ja tebe pitam da li bi ti uzeo kofein u prahu,izgleda isto bjeli prah.
Taj u zagrebu sto je rikno to je samo pocetak,bice toga jos,represija ne pomaze,odmah ce zapadni placenici ngo (nevladine org) da dignu glas niko ih ne smije tuci,mogu se gudrirati na ulici,jedina kazna im je komunalna policija za bacanje smeca,nije nesto,ali ni to se ne radi kod nas

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 13:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje most za Bronks?

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pa u Njujorku

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
mejdan=bronx pise na zidu kod pekare :D
Kod Kastela se prodaje,ako te bas zanima,jeftinije je nego u Srbiji (nadam se da nece pocet svercat kao cigare iz cg)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Zar nije Borik=bronx??!

:D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Meščini da je Mejdan uvijek bio Bronks, a Borik je Rikas. Al' šta ja znam, ja ionako odavno nisam redovan u BL. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2015, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja koliko znam Vilsonova ulica je još uvijek na istom mjestu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2015, 21:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2013, 17:35
Droga za sirotinju, briga njih šta će im se desiti sutra, hoće čovjek da živi kako bog zapovjeda, makar sat vremena.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2015, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]