_зока je napisao:
А како сазнати која је од хиљаду вакцина неисправна? Послати сваку на анализу? Или не вакцинисати дјецу па видјети онда колико њих од хиљаду ће остати инвалиди?
Мислим да то није право питање...
Сваки облик заговарања невакцинисања је неодговорност како према популацији тако и према властитом дјетету, па и себи.
Оно што је битно у свој овој причи, а мислим да је фолклораш споменуо, је то да постоје облици вакцине који су ризични и они који не носе са собом ризик (бар за одређен број тих вакцина, не све)... Ако је држава вакцинисање против одређених обољења законом учинила обавезним, онда је морала да се постара за то да се за вакцинацију користе они облици вакцине који су најмање ризични, тј. да управо те вакцине набави без обзира на то што су скупље. Уколико није тако, одговорност за смрт тог дјетета (макар оно било једно у 1000) је на држави и Министарству здравља, и неко за то мора да кривично одговара.
Не може се законом натјерати некога да живот свог дјетета ставља на рулет, уколико постоји сигурнија опција.
Мој приједлог - направити грађанску иницијативу да се захтијева од Министарства да за све вакцине које су обавезне набавља само и искључиво цјепива која носе најмање ризика, скупити потписе широм РС (ја ћу први потписати) и послати Министарству и Скупштини. И надати се...