stigmata je napisao:
znaci, u poslednjih mesec/dva dana me konstantno puca struja. pocelo je svaki put kada izlazim iz auta. onda sam pocela da zatvaram vrata laktom preko jakne. to je pomoglo, ali nije dugo trajalo. nekada je bilo toliko jako da cak varnicim. sada zatvaram vrata tako da gurnem staklo na prozoru.
onda sam pocela polako da pucam i ljude koje dodirnem. bilo je smesno na pocetku, sada vec boli i uzasno je neprijatno.
tripam se svaki put kada trebam nesto dodirnuti. tripam se poljubiti svog momka ili ga uhvatiti za ruku. on kao malo oseti, a mene zesto spuca. eto danas sam ga u roku od pola sata dva puta spucala strujom i to bas momacki. u prodavnici, u tramvaju skacem kao manijak, a ljudi samo cudno gledaju. imam fobiju dodornuti nesto metalno.
ne nosim sintetiku, inace je se i grozim.
Statički elektricitet. Ista stvar i kod mene. Imam dugu kosu i ako imam na sebi nešto što nije od prirodnog materijala a vani sjeverno vrijeme - eto belaja!
Em na dodir ruke s nekim skočim i ja i taj nesrećnik koga dirnem, em po noći kad se svlačim (majica preko glave) varniče iskre, a do bilo čega metalnog da dohvatim pecka!
Čak su i ostali primjetili da zatvaram vrata od auta pritiskom na staklo od prozora, nikad za metalni dio vrata.
Kad ulazim u auto podigne mi se kosa pa je često znam i priklještiti vratima, ako dodirnem do kose onda se još više podigne tako da kod mene bukvalno vrijedi uzrečica "digla joj se kosa na glavi".