banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 23:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ergonomija rada
PostPoslato: 19 Nov 2010, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliko vidim ima i novi model koji se zove Logitech Comfort Wave 450.

Stari model:

Spoiler:
Slika

Novi model:

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ova moja je bila razdvojena.
da, ove imaju naprijed onaj nastavak, ovo je dobro ako ti je ravni stol pa na njemu drzis. i ako ovaj nastavak je malo bolje pricvrscen, da ne pada svaki put kad maknes sa njom...
koliko je para ovo cudo? i malo "testiraj" prije kupovine.

Poslednji put menjao cicak dana 19 Nov 2010, 15:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Testirati je super ali je teško izvodljivo. Gdje da testiram? Pitanje je ima li ih ovde a i ako ih ima sumnjam da bi otvorili da je testiraš.

Što se tiče cijene pogledaj na ComTrade.

Na eBay su dosta jeftinije, ispod $40 ali ne šalju u BiH, ali ima prodavaca iz UK koji šalju u BiH, našao sam jednog kod kojeg je osjetno jeftinije nego kod ostalih, ova nova Logitech Comfort Wave 450 je oko 50 KM sa dostavom što je odlično.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ough! ovo je malo puno... mislim da su ove prije bile 120-140KM.

dodju obicno u kutiji i u najlonu, nije ju tesko izvaditi i probaj malo. valjda imaju negdje otpakovanu jednu, u izlogu.
Spoiler:
i onda ti kolega prospe kafu po njoj :angry1:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Vader je napisao:
Testirati je super ali je teško izvodljivo. Gdje da testiram? Pitanje je ima li ih ovde a i ako ih ima sumnjam da bi otvorili da je testiraš.

Što se tiče cijene pogledaj na ComTrade.

Na eBay su dosta jeftinije, ispod $40 ali ne šalju u BiH, ali ima prodavaca iz UK koji šalju u BiH, našao sam jednog kod kojeg je osjetno jeftinije nego kod ostalih, ova nova Logitech Comfort Wave 450 je oko 50 KM sa dostavom što je odlično.

da,ima nekoliko modela,naleti pa probaj ,bila je neka jeftinija log wave ali ne sjecam se tacno oznake,microsoft ima isto nekoliko onako solidnih...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

pozz,
odose mi oci, oftalmolog mi preporucio da promijenim monitor.
navodno imaju neki monitori koji manje stete ocima.
imate li neku preporuku, da sto manje isijava i sto manje steti ocima?

ili da kupim zastitne naocale bez dioptrije.

thx...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ne treba zaboraviti reci da trenutno imas CRT :angry1:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ne treba zaboraviti reci da trenutno imas CRT :angry1:

2 CRT, doduse jedan nije upaljen, jedan server na njemu.
imam ja i laptop... :oops:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

trebaju mi naocale, racunar uzeo danak,, sve manje i manje vidim.
koji okviri, koliko para, i sta uzeti (osim dioptrije koju mii ocni propise)?
jos dodatno, nesto, ima ovdje koji to bolje znaju.

bem li ga kukam ima 2 godine na ovoj temi.
sad je dotjeralo cara do duvara.
ne vidim, bas ne vidim.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
azdajica-ny je napisao:
stres br1,tzv "kompjuterska saka"a onda i svi prateci simptomi koje vecina od nas ima ,nepravilno drzanje i bolovi u kicmi,glavobolje i dioptrije od "buljenja " u monitor :D

Sve navedeno, s tim da me najvise za sada nervira ta kompjuterska saka. Ne mogu saviti kako treba u zglobu saku odmah pocne boliti :(. Od kada koristim ergonomsku podlogu, nemam problema pri radu.

cicak je napisao:

Do 100km mozes uzeti dobar okvir. Vodi racuna pri probavanju da ti ne klize niz nos - pognes glavu pa vidis (zna se desiti bez obzira na one silikonske nogice sto bi trebale fiksirati cvike na nosu) i da ti pasu za sirinu glave. Ne uzimaj neke sa jakom bojom, posto su to cvike koje ce se non stop nositi pa ce ruzno izgledati kad se boja oguli negdje. Sto se estetike tice, pitas slucajnog posmatraca :D. Uz okvir uzmi kvalitetniju krpicu od brusene koze i kakvu bilo futrolu :wink:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
azdajica-ny je napisao:
stres br1,tzv "kompjuterska saka"a onda i svi prateci simptomi koje vecina od nas ima ,nepravilno drzanje i bolovi u kicmi,glavobolje i dioptrije od "buljenja " u monitor :D

Sve navedeno, s tim da me najvise za sada nervira ta kompjuterska saka. Ne mogu saviti kako treba u zglobu saku odmah pocne boliti :(. Od kada koristim ergonomsku podlogu, nemam problema pri radu.

cicak je napisao:

Do 100km mozes uzeti dobar okvir. Vodi racuna pri probavanju da ti ne klize niz nos - pognes glavu pa vidis (zna se desiti bez obzira na one silikonske nogice sto bi trebale fiksirati cvike na nosu) i da ti pasu za sirinu glave. Ne uzimaj neke sa jakom bojom, posto su to cvike koje ce se non stop nositi pa ce ruzno izgledati kad se boja oguli negdje. Sto se estetike tice, pitas slucajnog posmatraca :D. Uz okvir uzmi kvalitetniju krpicu od brusene koze i kakvu bilo futrolu :wink:.

hvala ajvarko.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa što ne uze prije dvije godine naočare?
Moraš kod oftalmologa izvršiti kompletan pregled. Do tebe je samo da izabereš okrvire po svojoj želji i materijal leća (staklo ili plastiku).
Pretpostavljam da ti je dioptrija u +, prema tome biraš i okvire prema namjeni, tj. leća više u obliku pravougaonika jer da daljinu gledaš preko njih.
Cijene okvira se kreću od cca 40 do 400 KM sve u zavisnosti jesu obične ili markirane. Markirani okviri nisu za cvike na blizu jer ih nosiš samo po potrebi.

Ko ne koriguje vid na vrijeme dioptrija raste, sa korekcijom vida taj proces se ili zaustavlja ili poprilično usporava.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Pa što ne uze prije dvije godine naočare?
Moraš kod oftalmologa izvršiti kompletan pregled. Do tebe je samo da izabereš okrvire po svojoj želji i materijal leća (staklo ili plastiku).
Pretpostavljam da ti je dioptrija u +, prema tome biraš i okvire prema namjeni, tj. leća više u obliku pravougaonika jer da daljinu gledaš preko njih.
Cijene okvira se kreću od cca 40 do 400 KM sve u zavisnosti jesu obične ili markirane. Markirani okviri nisu za cvike na blizu jer ih nosiš samo po potrebi.

Ko ne koriguje vid na vrijeme dioptrija raste, sa korekcijom vida taj proces se ili zaustavlja ili poprilično usporava.

korekcija u obliku operacije ili korekcija s naocalama?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Korekcijom sa vidnim pomagalima (naočarima ili sočivima) vid se dovodi u skoro pa savršeno stanje (pod uslovom da ne postoji slabovidost ili neki drugi problem).
Laserska operacija zarezivanja rožnjače trajno koriguje anomalije (miopija ili astigmatizam).

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Korekcijom sa vidnim pomagalima (naočarima ili sočivima) vid se dovodi u skoro pa savršeno stanje (pod uslovom da ne postoji slabovidost ili neki drugi problem).
Laserska operacija zarezivanja rožnjače trajno koriguje anomalije (miopija ili astigmatizam).

nije mi nikad bilo ove dioptrije, ni zakazivanja misica - imam fine plave oke bez anomalija. 8)
prije 2 godine mi je ocni rekao da imam zamor ociju i da trebam da ih odmaram sto vise, a inace nema slabovidnosti. i nije mi dao naocale, kaze dodji opet za 2 godine.
sad sam u situaciji da zmirim kad trebam nesto sitnije da procitam.
na racunaru jos uvijek vidim, mada kad si sitna slova (e jutros jesam konj škiljim i gledam je li veliko I ili je malo l i onda vidim da je font TimesNewRoman i to 7,5 - a mrs) mada mi se ponekad muti i gubi focus.
kazu da ima i laserska operacija za to, ne znam gdje ima kod nas (kontam ima u SA). mada mi je jos ranoo da otome razmisljam.
a ovako ti okvirovi, koji su kvalitetni i fensi? (ha vala nebitno je li markirano ili nije, bitno da mi dobro stoje)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dioptrija u plusu je normalna pojava, nekome nastupa prije a nekome kasnije. Dešava se i ko je u mlađim danima imao "minus" da mu dioptrija "nestaje" tj. ide ka "plusu".
Nisam ni rekla da je kod tebe slabovidost, nego pretpostavljam da je samo "plus" a za to ti trebaju cvike koje ćeš nositi kada budeš radila nešto "na blizu" ili čitala.

Ne stoje svakome isto okviri, najbolje je isprobati na licu mjesta i kao što ti Ajvarka kaže provjeriš kako ti "leže" sa malo pognutom glavom, bitno je da ne klize.
Nikad nemoj uzimati naočare za blizu na svoju ruku, jer ne mora značiti da je dioptrija na oba oka ista a i raspon zjenica je nešto tvoje lično (to se izmjeri i na uputnici optičaru napiše ).
Hajd bogati ne biraš cvike koje ćeš stalno nositi, bitno je da su funkcionalne i da ti ne predstavljaju problem.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 15:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a bome, Tale, koliko sam za racunarom, to ti ga je jako puno, oli ti ga stalno...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao i 90% današnje online populacije.
Pogledaj ovaj sajt.
http://perfectvision.rs/2012/08/uticaj- ... ra-na-vid/

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
cicak je napisao:

Nema to sa racunarom veze nego sa rodnim listom
To sto polako slabije vidis na blizinu je normalna pojava
Naocale koje kupis za rad na racunaru/citanje ces koristiti upravo tada - dok radis na racunaru/citas i iz tog razloga ne bacaj mnogo novca na skupe fensi okvire
Nesto malo, sto ide na vrh nosa, da ti ne smeta mnogo dok ih koristis, a dok ih u svakodnevnom zivotu neces nositi

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2013, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hvala.
Treba li nekh dodadnih navalaka preko stakala?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]