Phoenix je napisao:
Molim! xD Sve ostalo, bol, umor, napor nestaju pred ljepotom prizora. Zato uživaj!
koji zanos...ovo je najnaivnija prica u koju mozes povjerovati.
tek poslije poroda pocijnje igranka, a to je ono sto ajkula kaze da niko ne zna, jer ne pricaju o tome, svi su zaludjeni famom samomg poroda.
ja sam se porodila prije mjesec dana i porodila bih se svake godine dva putajer je to banalno u poredjenju s tim poslije.
ajkula je napisao:
Problem je sto kod nas ne postoje kursevi za trudnice ( kao sto na zapadu postoje) pa da zene nauce sve o porodu i ono sto je jos bitnije, o onome sto dolazi iza poroda. Sta mislis, koliko buducih majki zna da se bradavice moraju pripremiti za podoj? Znaju li sta su ragade i kako sprijeciti da dodje do njih? Najlakse je rasiriti noge, uzivati a onda odjenom, hoooplaaaa eto bebe. Kako cemo - lako cemo. Tutnucemo doktoru parice u dzep a on ce me osloboditi muka

da ne pricam o tome sto ti 20 sekundi pokazu kako se doji, pa sutra dan kazu jao niste uspostavili dojenje-izmuzite se! i odu. kao da sam se ja do tada izmuzala onako svakodevno,prije kafe, kao da se podrazumjeva da to znam.
zatim sutra dan, jao niste se izmuzli, ovo ide u mastitis, eto sta ste uradili!
cetrvrti dan, a izmuzliste se?fino a gdje vam je to? sta gdje mi je? u solji eto gdje. pa da PODRAZUMJEVALO se da se to cuva i daje djetetu. sad vam je djete dobilo zuticu jer nije jelo.
da ne pricam o tome kako donesu bebu u ponoc porodilji pa bude s tobom do 4 ujutru.
zene hoce kroz prozor da se bace.
i tu ne pali prica o ljepoti prizora.