BLAF77 je napisao:
Ja svaki put stavim novi sloj Clavexa na kurje oko na peti. Ako ostavljas isti sloj onda tesko da mozes onaj stari osuseni utisnuti, prije da ce svjezi sloj redovnim nanosenjem nesto napraviti. Skidanjem starog sloja uvijek skines i malo kurjeg oka. A cini mi se i da u uputstvu pise da se stari sloj skine. Uglavnom za bradavicu mi je pomogao nakon nekoliko dana, a za kurje oko - napravim rupu koja pocne boliti i ukazu se crni "korjencici" i otprilike u toj fazi odustanem od tretmana jer se ne mogu vise oslanjati na petu kad hodam od bolova.
Kurje oko(
Clavus) je ograniceno zadebljanje koze u obliku trna koje pritiska nervne zavrsetke ili zglobne omotace(otuda izuzetno jak bol na dodir).Nastaje kao posledica dugotrajnog ponovljenog pritiska na kozu koja naleze na cvrstu podlogu (kost).Za nastanak se najcesce okrivljuju -tesna obuca i nepravilan hod(staticki poremecaj).Sto se terapije tice pocinje se sa upotrebom keratolitickih masti(10%,15% pa i 20% salicil u vazelinu) a zatim su na raspolaganju elektrokauter,radiotalasi,krioterapija tecnim azotom...ekskohleacija....Nakon uklanjanja clavusa ukloniti i uzrok!!! Neophodna je upotreba specijalnih jastucica i korekcija statickog poremecaja. dr Zorana Zlatanovic
http://www.stetoskop.info/Pitanje-za-le ... answer.htmA ovo uputstvo za Clavex..u nekim delovima se granici sa zdravim razumom i odudara od onog sto se u skoli uci i saznanja iz prakse u domenu
samostalnog cupanja cistim ostrim makazama!?Po logici stvari, kurje oko omeksano banjenjem, tesko da je povrsina na koju se moze ravnomerno naneti sloj Clavexa?!
Svoje kurje oko sam odstranila nanosenjem sloja na sloj Clavexa, i pored toga sto pri hodanju boli ispocetka, to je kod mene rezultiralo eliminacijom dosadnog kurjeg oka. A evo i original uputstva ovog proizvodjaca za Clavex:
http://www.pharmamed.ba/index.php?optio ... 16&lang=bsProbaj po mom licnom receptu, bez skidanje prethodnog sloja, bez banjanja, bez makaza i sa obaveznim vazelinom u arealu oko kurjeg oka. Budi dosledan i rezultat nece izostati.