banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 06:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Mononukleoza...
PostPoslato: 04 Apr 2009, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Frenki je napisao:
Ne zajebavajte se sa mononukleozom, ako kaze doktorica 6 mjeseci nema sporta, onda nema!

U pravu si! Definitivno se sa sportom mora pauzirati - okusila sam i na svojoj kozi.
Veliki broj sportista dobije mononukleozu iz banalnog razloga: svi na treningu piju vodu iz iste flase (neprosvjecenost nasih "trenera"). Nekima je jaci, nekima slabiji imunitet, pa je zato neki dobiju, a neki ne.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 21:24 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Maj 2009, 21:19
decko mi je rakao da je pozitivan na mononukleozu,ja imam bolove u grlu, pijem amoksicilin dala mi doktorka,a sutra vadim krv...
svasta ovde porcitah i plasim se...
zna li neko mozemo li se ljubiti ako smo oboje zarazeni?
pozz

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
jalera je napisao:
decko mi je rakao da je pozitivan na mononukleozu,ja imam bolove u grlu, pijem amoksicilin dala mi doktorka,a sutra vadim krv...
svasta ovde porcitah i plasim se...
zna li neko mozemo li se ljubiti ako smo oboje zarazeni?
pozz

Jesi li vadila bris grla? Ako ti nije dao ljekar uputnicu, traži mu, da otkloniš sumnju ili da se liječiš adekvatno.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 07:18 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Doktorka mi dala samo uput da vadim krv,to sam jutros uradila i popodne dobijam rezultate.Bris iz grla nije ni pomenula,valjda je dovoljna krv samo...
Mada meni je bolje,nemam vise bolove u grlu,a mala je sansa da nisam zarazena imala sam iste simptome ko decko a on je zarazen(plus bili smo zajedno ceo mesec dok je njemu trajala inkubacija). Pojma nismo imali da je zarazen,saznao je tako sto je vadio krv zbog povisenog pritiska. Ko zna nesto nek mi kaze kako sad mi da se ponasamo,sta smemo i kad? Hvala puno

:D bila sam po rez. i super mi je krvna slika. Rekli da nama razloga da radim dalje testove,treba da ojacam imunitet ze svaki slucaj jer sam mozda u periodu inkubacije...
jadan moj decko nema nista od ljubljenja da me nebi zarazio :( jadnicak em bolestan em ne sme da me ljubi duuugoo

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
jalera je napisao:
...ja imam bolove u grlu, pijem amoksicilin dala mi doktorka....

Ok što se tiče krvne slike i uzročnika mononukleoze, ali tebe boli grlo, a krvna slika ne pokazuje nametnike koji mogu biti uzročnici. Npr. streptokok, stafilokok (razni sojevi) koji se jedino mogu utvrditi brisom guše (grla), a koji ako se ne liječe... stvaraju dugotrajne probleme sa posljedicama.

Prije desetak godina sam imala užasne bolove u grlu da nisam mogla bukvalno da gutam ni pljuvačku.
Ljekar me pregledao i dao mi antibiotike (tek onako???), prije nego sam ih uzela otišla sam kod drugog ljekara koga poznajem i tražila uputnicu za vađenje brisa.
Naravno, našli su streptokok (srećom piogen) i odredili potpuno drugačiji lijek od onog koji mi je ljekar dao za grlobolju.

Ovo sve ne mora da znači da kod tebe nije nešto bezazleno, ali ipak sam napisala da pročitaš.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2009, 12:30 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Hvala puno na savetima :)
zdravlje mi je ok,jedini problem mi je decko sa mononukleozom...
al videcemo vec sta cemo da radimo-sta cemo smeti :( :love6:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2009, 22:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Znam jednu dragu osobu koja je imala mononukleozu...za sada je ljubim samo preko slusalice :D , za svaki slucaj :confused1: ,l.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2009, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
e ovako! ja sam prebolela mononukleozu. i nije bilo bas lepo, posto sam bila jedan od tezih slucajeva. greskom lekara opste prakse, lako se moglo desiti da jednostavno slezina pukne i iskrvarim. sreca, pa keva ima prijateljicu na infektivnom i u to vreme je bila epidemija, pa j eodmah znala sta je. krvna slika je bila uzasna, jetra i slezina natecene, a da n egovorim da sam izgledala kao na samrti. tad sam imala krajnike koji su bili u ocajnom stabju. duz celog zdrela sam imala skrame koje su posle otpadale u komadima, pa sam se nocu cesto davila. najgora je terapija, linkocin injekcije koje stvaraju uzasne bolove posle nekoliko sati i drze te ceo dan, a primala sam ih dva puta dnevno, i kroz infuziju. 15 dana nisam smela da sedim, a kamoli da hodam. smrsala sam dosta, a na klinickoj dijeti sam bila mesec dana. posle toga mi je trebalo jako dugo da povratim kilazu. do dana danasnjeg masno uopste n emogu da jedem, cak ni obican cips. sto i nije tako lose! :D

ono sto je dobro kod ove bolesti je da se ona ne moze vise puta dobiti, kao vodene ospice. kroz injekcijes dobijaju ta neka antitela. neko preboli mononukleozu, a da ni ne oseti, a neko se posteno namuci.

drugi naziv ove boelsti je bolest poljupca! :D tj, prenosi se pljuvackom. ja sam je zaradila preko case u kaficu! mnogi mogu da budu samo prenosnici , ne i oboleli.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Strpite se ti i decko mjesec dana, ajde nije to mnogo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 01:30 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2012, 16:29
Ja sam preležala, imala skoro sve standarne simptome, nisam primala nikakve injekcije, već je bila dijeta i dosta vitamina na jelovniku, i neki aloe ver gel, neki preparat, mislim da nije strašno, u svakom slučaju novo iskustvo. Krvna slika mi je bila čak bolja posle bolesti, a skoro sam pročitala da čak i koloidna srebrna voda pomaže imunom sistemu sa ovakvim virusima.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 16:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Mirovanje da jetra ne "pukne"

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
eh,ja sam je pokupila u bolnici,ne idem vise ni pod razno na oftalmologiju,svaki put iz bolnice izadjem bolesnija ,mjesecima sam se lose osjecala,pokupila kao bolnicku infekciju,dali mi pogresnu terapiju(pogresna dijagnoza u startu)a i sad nakon 10ak god,cim se malo prehladim svi limfni cvorovi su mi oteceni

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2012, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 15:27
Meni su dali dijagnozu post mononukleoza (?) nakon mnogobrojnih testova i vadjenja krvi (!) nista nije ustanovljeno, osim da su krajnici za vadjenje..sto se vec znalo.
Blago nama sa njihovim znanjem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]