Leona je napisao:
Mozda bi promijenila misljenje da si to dozivjela/prozivjela.
shvatam o cemu pricas, jer koliko god o tome mislila unaprijed , mislim da je to trenutak , tj. sam cin porodjaja nesto sto samo mozes da osjetis pa onda d aznas o cemu se pricas, tako d ajako postujem sva ta iskustva, jer kroz isto nisam prosla.
No , nekako na sve te medicinske stvari, inace najvise volim da sve tece bez prisustva poznatih, jer kad se previse titka, uvijek se nesto iskomplikuje, pogotovo kad je pacijent zdravstveni radnik, nesto kao marfijev zakon. Mislim da je i to razlog mog stava. Inace, sve ono sto sam i mogla da gledam, ucestvujem, izbjegavam, bjezim...

Ali opet kazem, ko zeli da prisustvuje, smatram da treba biti omoguceno , pa ko voli nek izvoli...

Citiraj:
A to u vezi padanja u nesvijest. Ovde u AT ti pre porodjaja dadnu jedan papir da potpises na kome pise da prisustvujes na svoju odgovornost i da doktori nisu nista krivi niti treba da obracaju paznju na tebe ako padnes u nesvijest. Znaci sam pao - sam se udario.
ja ne mogu da vjerujem da iko od zdr. radnika moze tako da se ponese i da to nije bas tako navedeno, bez obzira sta potpisali. Svaki ljekar je duzan da pruzi prvu pomoc!
Citiraj:
A svako treba da zna koliko cega moze da podnese. A i nije toliko strasno. Nije strasnije od gledanja boksanja ili wrestlinga.

Kad mozete to da gledate onda vam nista nije strasno.

Radja se novi zivot - mozes samo da uzivas pri tom dogadjaju jer je nesto posebno.

heh pa sad..ja naravno nisam gadljiva ali definitivno porodjaj je nesto gdje bude dosta krvi , osjecaja boli a sve to moze da izazove dosta neprijatno osjecanje na koje je malo ko navikao jer tome ne prisustvuje svaki dan...tako da je ipak sve to malo vishe od dozivljaja prilikom gledanja boxa
Ja se samo iskreno nadam da ce i kod nas poceti ucestala praksa davanja epiduralne anestezije. Nekako mi je sve to mnogo prece od ovog uvodjenja u praksu da ocevi gledaju