banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Avg 2007, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Rakun_Slavko je napisao:
Ah, kod nas :(
Nisam te htio napadati, nego kad cujem tu nasu narodnu "hormoni su to", ma generalno sve nase narodne mrzim jer pojma nemaju a filozofiraju (pogotovo babe, 90% baba misli da ljekari nemaju pojma, da one bolje znaju, mislim, koji su se krivi obrazovali 8-9 godina, gledali teletabise i pokemone na faksu? :roll: ).

Pa upuceni znaju i da komercijalni aspekti zauzimaju veliko mjesto u farmaceutskoj industriji. Ne vjeruju slijepo svemu sto im se servira, vec malo mucnu svojom glavom i slusaju svoje tijelo, prije nego u njega unesu bilo kakvu aktivnu suspstancu. Jer poslije je kasno.

Ja, licno, nisam nikad koristila nikakve hormonalne pilule/dodatke/sredstva, niti bih. To je uvijek igra sa neizvjesnim zavrsetkom.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Avg 2007, 02:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Rakun_Slavko je napisao:
90% baba misli da ljekari nemaju pojma,

90% baba misli da ljekari nemaju pojma i da je spas u vidovnjacima (ili kako se vec zovu).

Evo, jedno pitanje:
Da li mislite da bi te tablete (kada bi dospjele kod nas) bile "originalne" i 100% imale isto dejstvo kao i one koje se koriste na zapadu?
Ovo pitam iz razloga sto sam cula da nam je donirana tzv. pomoc pri cemu se uspostavilo da je ljekovima propao rok trajanja. Naravno, sada je nastao problem kako unistiti te ljekove. Sta mislite da li je moguce da se nesto slicno (ne isto) desi i sa ovim tabletama? Postoji li opasnost od toga?

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Abortus je abortus.
I jedno i drugo je traumaticno.
U ovom slucaju sa pilulalma zena krvari i iskrvari plod... :( :cry: uzas.
A u klasicnom-uvijek rizik od mogucnosti sa ostane neplodna.
Ja sam za varijantu> bolje sprijeciti nego lijeciti.
One koje zatrudne, a to ne zele, trebaju da se nose sa posljedicama.
Ako su dovoljno zrele da imaju seksualne odnose, trebaju i da znaju sve o posljedicama...
moje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Gizzzmo je napisao:
Abortus je abortus.
I jedno i drugo je traumaticno.
U ovom slucaju sa pilulalma zena krvari i iskrvari plod... :( :cry: uzas.
A u klasicnom-uvijek rizik od mogucnosti sa ostane neplodna.
Ja sam za varijantu> bolje sprijeciti nego lijeciti.
One koje zatrudne, a to ne zele, trebaju da se nose sa posljedicama.
Ako su dovoljno zrele da imaju seksualne odnose, trebaju i da znaju sve o posljedicama...
moje misljenje.

vala bas.

Moze se ostati neplodan i od tableta jer one rade na principu "preusmjeravanja" hormona i onda se odbaci plod. Te tablete su ustvari odredjene kolicine ( precizne) odredjenog hormona. MA uzas

Treba pustiti plod da raste i roditi dijete. To je najzdravije. Pa kako ti bude. AKo je Bog htio tako da dodje do zacecha, neka ga onda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
E i ti pretjera. Cuj visa sila htjela da dodje do zaceca. :roll: Isto kao i prilikom silovanja, prilikom seksa za jednu noc, vise sila je htjela da se iz ljubavi razvije taj plod i rodi :-?
Nemojmo mjesati to u medicinu, prica se o hemijskom abortusu.

http://www.who.int/reproductive-health/ ... on/faq.pdf

Ovde imas veliki FAQ na preko 40 strana, svi detalji o hemijskom abortusu. Radjen je od strane tima strucnjaka iz WHO (world' health organization).
Nisam nigdje na netu nasao da spominju neplodnost uzrokovanu hemijskim abortusom :-?
Jedna je stvar kada tijelo "uradi sve samo" (posto je ovakav vid abortusa najslicniji spontanom pobacaju), a drugo je kad se u matericu unose ostri predmeti, kad se cupa, sjece, rizik uvijek postoji da se ostane neplodno. Hormoni se unese, zadrzi odredjene procese i plod se ne razvije, ne ishranjuje i ugine, drugi hormon napravi male kontrakcije i izbaci plod. Nakon par sati ili dana, nema apsolutno prisustva ili povisenog nivoa tih hormona. Prica se vraca na staro. A kad ti neko rascjepi cerviks, ili tijelo/rogove materice, to bas nije jednostavno, a ponekad ni reverzibilno.

Gizzmo, pa ne mozes uvijek kriviti nekoga za nemar kada ostane trudan. Dzaba, mozete paziti na plodne dane, koristiti uvijek prezervative (ili piluke), pa da se omakne :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Rakun_Slavko je napisao:
Gizzmo, pa ne mozes uvijek kriviti nekoga za nemar kada ostane trudan. Dzaba, mozete paziti na plodne dane, koristiti uvijek prezervative (ili piluke), pa da se omakne :-?

izostavio si jedno ''Z'' 8)

nisam rekla nemar, nego da se osoba mora nositi sa posljesicama, ma sta da odluci...

to sam rekla.

poz i tebi.. 8)
ufff al si trvdoglav bre 8)

.. i da se zna, ne osudjujem nikoga.
svakome se moze desiti, tu si u pravu.
ali cinjenica je da je abortus abortus i da jako utice psihicki na zenu, ma koja da je metoda u pitanju.
skoro svaka zena koja je abortirala, bar 5 god posliej toga pozeli da to nije ucinila.

p.s. ne govorim iz iskustva :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2007, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mislim da je stvarno puno lakše koristit kontracepciju (pouzdanu) nego se tripat svaki put pred menstruaciju... Da mi se sad desi da zatrudnim, morala bih abortirati, al mislim da bih se ipak odlučila za medicinski zahvat. Velike su posljedice i od kontraceptivnih pilula, a kamoli od ovih hormonskih bombi....
Abortus je šok i nadam se da se nikad neću naći u toj situaciji....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]