banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 12:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Feb 2007, 11:47
Frieda je napisao:
Mrvenzi je napisao:
Fridice,imas manjak zeljeza i hemoglobina ali to trebas provjeriti.Trazi od porodicnog uputnicu za laboratoriju,mora ti dati.Nemoj odugovlaciti,moze se samo pogorsati! :angel:

Moguce, smrsavila sam. :cry: Hvala. :fadein:

:thumbleft:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Japanese_rose je napisao:
AntiDope je napisao:
Uradjeno, mislim evo sta swe trazi od mene:
Holter, Dulplex scan krvnih sudova u vratu (sta god da je to), spiroskopija, misljenje neurologa (zbog vrtoglavica valjda), helico test...

To je to i kad to zavrsim bicu svorc, sreca pa sam vec kupio kartu za Maiden inace nebi nista bilo od toga.

Spiroskopija ??? Mislis Gastroskopija ?

Mislila sam da su ti uradili osnovne testove vadenja krvi vec u Hitnoj ?

Tu bi se utvrdila hipokalijemija ( manjak K+) koja moze dovesti do ovih simptoma, ali ostaje pitanje zasto ? Ima li nesto sto nam nisi rekao ? ( koristis li slucajno anabolne steroide ? koristis li laksative/diuretike ? )

Takodje hipomagnezijemija ( manjak Mg+ ) moze eventualno biti uzrok. Mislim da moras napomenuti laboratoriji da bi ti uradili nivo Mg. Opet ostaje pitanje zasto ( pijes li pretjerano ) ?

Sve najbolje

Spiroskopija, da. Mjerenje funkcija pluca, kapacitet i slicno. I uradio sam to i sve je super, preko 100% predvidjenog, neke vrijednosti ihahahaj preko.
Uradio sam Color duplex scan i kazu da imam otezan protok u onom krvnom sudu sto prolazi izmedju prsljenova vratnog dijela kicme. Ali to mi je od sjedenja i automobila, sumnjam da to ima veze sa onim iznenadnim napadima loshoce.
Nije sto sam ja, al bas me sada interesuje sta ce bit na kraju, koliko ce mi novaca oteti zdravstveni sistem u BL i koliko ce mi sve to pomoci. eto izvjestavacu vas o rezultatima, jer pretpostavljam (znam!) da mnooogo vas ima slicne ili iste probleme, samo neko bolje trpi, a neko se raskuka i poklekne.

@Jepenese,
Da pijem obilato i raznovrsno. Imam raznovrsan unos osvjezavajucih alkoholnih pica, za pozeliti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Citiraj:
Spiroskopija, da. Mjerenje funkcija pluca, kapacitet i slicno. I uradio sam to i sve je super, preko 100% predvidjenog, neke vrijednosti ihahahaj preko.
Uradio sam Color duplex scan i kazu da imam otezan protok u onom krvnom sudu sto prolazi izmedju prsljenova vratnog dijela kicme. Ali to mi je od sjedenja i automobila, sumnjam da to ima veze sa onim iznenadnim napadima loshoce.
Nije sto sam ja, al bas me sada interesuje sta ce bit na kraju, koliko ce mi novaca oteti zdravstveni sistem u BL i koliko ce mi sve to pomoci. eto izvjestavacu vas o rezultatima, jer pretpostavljam (znam!) da mnooogo vas ima slicne ili iste probleme, samo neko bolje trpi, a neko se raskuka i poklekne.

@Jepenese,
Da pijem obilato i raznovrsno. Imam raznovrsan unos osvjezavajucih alkoholnih pica, za pozeliti.

Antidope, ako eliminises fizioloski uzrok i svi fizicki nalazi budu u granicama normalnog, onda tvoj napad moze biti i tzv " napad panike", e to je vec za terapeuta.

Opusti se i nemoj sebi davati previsoke ciljeve. Nista nije vrijedno tvog zdravlja.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
AntiDope je napisao:
Spiroskopija, da.

Spirometrija. :wink:

pozz

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2007, 23:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
AntiDope je napisao:
sumnjam da to ima veze sa onim iznenadnim napadima loshoce.

svasta se naslusam svaki dan :roll: 8) , ali izraz "loshoca" josh ne cuh :D

sam si rekao sa svojim navikama i ponasanjem o cemu se radi i dao rjesenje svog problema.
Dobro je sto si uradio kardioloske pretraga, lab i spirometriju :) no loshe navike tipa pusenje, alkohol, manjak fizicke aktivnosti, zagusljive prostorije, dosta sjedenja, voznje automobilom, malo spavanja, su upravo put da iscrpis organizam i patis ga do te mjere da on "odgovara" umorom, losim osjecanjem, vrtoglavicom itad. itd.
A svi ti razlozi su upravo ti, koji se mogu korigovati. To je prvo i osnovno.
Sretno i uspjesno mijenjanje zivotnih navika zelim!! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2007, 21:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2005, 13:58
AntiDope je napisao:

To je to mestre.Ne radi vise nikakve pretrage.Znam puno ljudi koji imaju problema zbog protoka krvi u mozak.Mislio sam da cu umrijeti kada je to mene strefilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Mar 2007, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Antidope,taj oslabljeni protok je definitivno vezan za vrtoglavice,jos ako je pracen glavoboljama u ledjima,vratu i zatiljku,to je definitivno to.Ostali simptomi koje si naveo lice na napad panike,ali nemoj da se tripujes oko toga.malo iskuliraj i opusti se.Mnogi ljudi imaju slicne simptome sto i nije cudno ako uzmemo u obzir u kakvim stresnim vremenima zivimo.....Nemoj uzimati nikakva sredstva za smirenje,cak i ako ti ljekar to prepise.Jedini lijek je fizicka aktivnost i zdrava ishrana.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]